Physics_Rulez Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δεν έδωσα μεγάλη σημασία γιατί στην κλινική που είμαστε τώρα πηγαίνουμε ακόμα και με κατάληψη. Στο περσινό έτος κάποιοι είχαν προσπαθήσει να κλείσουν και τα μαθήματα στις κλινικές (αλλά δεν έκλεισαν φυσικά). Ρώτα κανέναν επι πτυχίο να σου πει :-?
omnislash Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Το 10 δε σημαίνει ότι ξέρεις μαθηματικά και αρχαία. Απλώς αποδεικνύει ότι δεν είσαι παντελώς ηλίθιος ή παντελώς τεμπέλης ή τέλος πάντων εντελώς ανεκπαίδευτος (για Χ λόγους) και άρα είσαι ικανός να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Είναι σαν ένας αθλητής του ύψους να μην μπορεί να πηδήξει τα 2 μέτρα και να στοιχηματίζεις ότι θα περάσει τα 2.20! Mε αυτό που λες θίγεις και προσβάλλεις όσους δεν είχαν το μυαλό σου (μάλλον τα φράγκα σου να κάνουν φροντιστήριο).Και πιστεύω ότι δεν είναι όλοι οι φίλοι σου ή οι γνωστοί σου πτυχιούχοι πανεπιστημίου.Εσύ δλδ νομίζεις ότι τα ΙΑΕΙ θα θεσπίσουν σοβαρά κριτήρια για την εισαγωγή αποφοίτων λυκείου σε αυτά.Δε μου λες δλδ έχψ ένα φίλο που σπουδάζει ζαχαροπλαστική σε ΙΕΚ.Αυτός δλδ είανι βλάκας όπως βλάκας είναι και ο γραφίστας ξάδερφος μου. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι τα έξοδα για σπίτι+δίδακτρα+ταξίδια πήγαινε-έλα στο εξωτερικό είναι ίδια με τα έξοδα ενός φοιτητή που μένει στην πόλη του... Ε δεν είναι έτσι. Αλλά ακόμα κι αν ήταν, όλα αυτά τα λεφτά θα πήγαιναν σε ελληνικές τσέπες. Ναι αγόρι μου ίδια είναι.Στη Σουηδία ξέρω τύπο που βγαίνει κάθε μέρα έξω και ξοδεύει λιγότερα απ όσα ξόδευε εδώ.Και δεν κτάλαβα με αυτό που λες εσύ είναι σα να υποδηλώνεις ότι πρέπει όλοι να σπουδάσουν.Δε κατάλαβα δλδ σκοινί κορδόνι το δέσαμε.Γιατί το λέω αυτό.Γιατί σε όλα τα κωλοχανεία πτου εξωτερικού σπουδάζουν όλοι management και computer studies.Εκεί πρέπει να ξέρεις κατιτι μαθηματικά δε λέω.Αυτός που ξέρει είχε τα φόντα να εισέλθει σε τέτοιες σχολές στην Ελλάδα.Ο άλλος πήρε ένα πτυχίο και το χρησιμοποουνε οι άλλοι για να του δίνουν χαμηλό μισθό.Και δε μου απάντησες ο Γιαννιώτης φοιτητής πως στο καλό θα σπουδάσει σε ΙΑΕΙ.Μάλλον θα πρέπει να ξενιτευτεί.Η μαλλον ας μην σπουδάσει δε χρειάζεται Αν είχες εσύ λεφτά, θα τα εμπιστευόσουν να τα διαχειριστεί το ελληνικό κράτος; Εγώ πάντως όχι! Και οι ευεργέτες, έργα έκαναν, γιατί αν περίμεναν να τα κάνει το κράτος με τα λεφτά που θα έδιναν αυτοί.. Μα δεν κάνει δωρεά στο κράτος .Κάνει δωρεά σε μια σχολή πχ μια ντουζίνα υπολογιστές ή καινούργια έρδανα κτλ.Που είανι το δύσκολο.Προσφέρεται αυτός να κάνει μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση πχ χωρίς να μεσολαβεί το κράτος Απλώς θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν γίνει αυτό. Λεπτομέρειες δηλαδή... Ναι όπως τότε που οι Γερμανοί ξανάρχονται.Δε μας πετάνε έξω από την ΕΕ(δείξε μου τις πηγές σου).απλώς μας κόβουν το erasmus στο οποίο πηγαίνανε οι φοιτητές που έχουν πλάτες. Ποιος ο λόγος να γυρίσουν πίσω λέω εγώ. Μήπως γιατί αυτοί που γυρίζουν πίσω είναι ανίκανοι να στελεχώσουν τις εκεί θέσεις εργασίας; Αγώνας για εξεταστική ή για αξιοπρέπεια Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι.Οι Καριερίστες που νομίζουν πως μόλις βγουν θα είναι εργαζόμενοι τύπου google(σαουνες, μασάζ κτλ) και θέλουν να τελειώσουν γρήγορα.Οι δε μας καίγεται καρφί για όλους έχει η ζωή και οι τρίτοι οι οποιοι βλέπουν πως ένα ΙΑΕΙ δε φέρνει την άνοιξη και δεν ωφελεί σε τίποτα τον τόπο. Εγώ είμαι απαισιόδοξος γιατί από προπύργια ΔΑΠ δεν ακούστηκε νέο,νομική Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ στο ΠΑΠΕΙ το παιξαν αφάν γκατέ και δεν κατέβηκαν.Να δείτε τι βρώμικο ρόλο παίζει ο εκεί πρύτανης ο οποίος λέει και μια μέρα κατάληψη χάνεται η εξεταστική για να φοβίσει τους φοιτητέςΤο μόνο θετικό ότι πολλοί ανεξάρτητοι φοιτητές (ειδικά ΑΣΟΕΕ και λιγότερο Πάντειο) ψήφισαν αγωνιστικά πλαίσια Πολλά θα κριθούν τη δευτέρα Και μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΙ Λαμίας έγινε κατάληψη.. Θετικό είναι τμήματα επαρχιακά (μάλλον τμήματα ανίκανων και ηλίθιων κατά το φίλιππα) να ψηφίζουν πλαίσια υπέρ της κατάληψης γιατί κεί ως γνωστόν πέφτει και το ενοίκιο κάθε μήνα Θετικά τα νέα και από Ρέθυμνο.Που ως γνωστόν είναι και φοιτητοκοριτσούπολη .Το ΑΕΙ κλειστό.Πάντως πού προδότες οι ΠΑΣΠίτες.Το φθινόπωρο λέγανε περιμένετε το γεναρη καταλήψεις τώρασχεδόν σε όλες τις σχολές προτείνουν αντικατάληψη.τι πάθανε ,χέρι τους έβαλε ο γιωργάκης;
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2007 Μπορεί ο καθένας να έχει το δίκιο του, αλλά αυτός που δεν μπορεί να περάσει το 10 ή τεμπέλης είναι, ή κοιμάται στην ώρα του μαθήματος ή δεν του αρέσει το διάβασμα. Σε κάθε περίπτωση δεν φταίει το οτι δεν πήγε φροντιστήριο. Ας κρατάμε τις ισορροπίες.
omnislash Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 αλλά αυτός που δεν μπορεί να περάσει το 10 ή τεμπέλης είναι, ή κοιμάται στην ώρα του μαθήματος ή δεν του αρέσει το διάβασμα. Ωραία ας παίξουμε μπάλα με δικό σου τόπι.Του ζαχαροπλάστη ή του γραφίστα τι του χρειάζεται το διάβασμα;
SGP Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Άμα δεν μπορείς να πιάσεις 10 στο λύκειο, σημαίνει ότι και να πας πανεπιστήμιο, τα λεφτά του μπαμπά θα τρως απλά. Το 10 το πιάνει ο οποιοσδήποτε απλά πατάει στο σχολείο και κάνει μία ανάγνωση πριν πάει να δώσει εξετάσεις... Ξέρω παιδιά που πήραν παραπάνω μη κάνοντας ούτε αυτό.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ωραία ας παίξουμε μπάλα με δικό σου τόπι.Του ζαχαροπλάστη ή του γραφίστα τι του χρειάζεται το διάβασμα; Δεν είπαμε να διαβάσει, να περάσει το 10 είπαμε. Να ξέρει να κάνει 2 πράξεις, να μπορεί να κάνει ένα κείμενο ανάγνωση και να το καταλαβαίνει και άλλα τέτοια απολύτως απαραίτητα για τον καθένα. Με την ίδια λογική ο χτίστης ας μείνει αναλφάβητος, αφού στο σχολείο δε θα μάθει ούτε να καρφώνει ούτε να σηκώνει σακιά τσιμέντο.
Stratosss Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 +1 Δεν πιστευω πως και ο ζαχαροπλάστης η ο γραφίστας δεν έβγαλε 10 η δεν μπορουσε να βγαλει 10.Το σημερινο σχολειο(το τελειωσα πριν 5 χρονια)οποτε η μνημη μου δεν με απαταει ειναι μια καθημερινη ρουτινα για καθε νεο.Εγω απλος πηγαινα για να περασω στο πανεπιστημιο(Γεωπονια στο Αριστοτελειο Θεσσαλονικη 5ο ετος αναφορικα για να μην παρεξηγηθω).Θελω να πω πως το σχολειο το εχουνε καταντησει ως αναγκαιο μεσω για παραπερα οποτε το 10 βγαινει ανετα παιδια μην γελιομαστε.Ναι να δεχτο και το αντιθετο αλλα δεν συνηθιζετε.Τωρα θα μου πειτε και περυση τι εγινε ρε μαγκα? Εχω απαντηση το ξαδερφακι μου περυση εγραψε κατω απο το 10 και δεν περασε και ειναι τωρα φανταρος ναι αλλα αμα τον ρωτησεις βιβλιο δεν ανοιξε ουτε στις εξετασεις.Ε δεν πιστευω να εχω απαιτησεις απο τετια νεολαια.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Αν και το πέρασες το 10, πολύ ορθογραφικό ρε συ Stratosss!
antreaslam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Επειδή τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο γνώρισα πολλούς "αγωνιστές", προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μάχονται για το μέλλον, για τα παιδιά των άλλων και όλα αυτά τα ωραία. Μάχονται για να μην χαλάσουν τη βολή τους. Εκτός αν μου δείξετε μία, έστω, σχολή που έκλεισε με κατάληψη για να προστεθούν μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών, για να αυξηθούν οι ώρες εργαστηρίων, να μπουν συστήματα που εξουδετερώνουν τα κινητά στα αμφιθέατρα για να μην αντιγράφουν οι στούρνοι και αποφοιτούν κ.ο.κ.Όλα, μα όλα τα αιτήματα έχουν ένα κοινό παρονομαστή: μην τυχόν και χρειαστεί επιπλέον κόπος για να πάρουμε το κωλόχαρτο. Οικονομικό Νομικής,έτος 1999 αν θυμάμαι καλά,με αιτήματα να αυξηθούν τα μαθήματα,να μπουν αγγλικά και υπολογιστές υποχρεωτικά μαθήματα, κ να μπουν 3 νέες κατευθύνσεις..Καλύφθηκες? ΥΓ: το πρόβλημα δεν είναι ο επιπλεόν κόπος,αλλά ότι σιγά σιγά καταλύεται στην κοινωνία, οτιδήποτε έχει κερδηθεί με αγώνες κ αίμα (5ημερη εργασία, 40ωρη δουλειά, δημόσια κ δωρεάν παιδεία,κλπ κλπ)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 @antreaslam Ειλικρινά ελπίζω να θυμάσαι λάθος και να μην κατέβηκαν οι φοιτητές της Νομικής το ΄99 με τέτοια "αιτήματα"-λαμογιές. Άκου Αγγλικά και κομπιούτερ. Ναι, μωρέ, στο Πανεπιστήμιο θα σου μάθουν Αγγλικά και κομπιούτερ. Τι επιπέδου; Basic, του στυλ "Μι Γκρικ λόβερ"; ή ορολογίες; Γιατί; Για να ανταγωνιστείς τους Ευρωπαίους; Τη στιγμή που το ΔΙΚΑΤΣΑ είναι δερβέναγας των ξένων πτυχίων; Αυτά ζητάγαμε και εμείς ως μαθητές επί Κοντογιανόπουλου...Στο δε Πανεπιστήμιο, προσωπικά πήρα 12 μονάδες από 4 εξάμηνα όπου έκανα "Ιταλικά" (φοιτήτης Αγγλικής φιλολογίας ων). Τι να σας πω, τρομερά Ιταλικά έμαθα, χαβαλές και των γονέων. Πήγα και τα πήρα για τον ίδιο λόγο που όλοι της Αγγλικής του ΑΠΘ τρέχαμε να πάρουμε κάτι παιδαγωγικά και δε συμμαζεύεται. Έπαιρνε ο εκδοτικός οίκος (συνεργάτης του συγκεκριμένου καθηγητή) την επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για τα συγγράμματά του που τα μοίραζε "δωρεάν" κι εμείς περνάγαμε το μάθημα με το καλημέρα. Μέχρι και ΣΟΣ μοίραζαν οι βοηθοί του. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι πάνε να καταργήσουν "κεκτημένα" που έχουν κερδηθεί με "αγώνες και αίμα". Έστω ότι αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Το πρόβλημα, για εμένα, είναι ότι αυτοί που αντιδρούν (και υποτίθεται ότι ανήκουν στις δυνάμεις της προόδου) δεν έχουν να αντιπροτείνουν τίποτε ώστε να πειστεί η τεράστια μάζα του "κεντρώου" (βλ. απολιτίκ) χώρου να τις στηρίξει. Γι΄αυτό σας είπα, διαβάστε το κείμενο του Χωμενίδη στην ετήσια έκθεση του 2007, τροφή για σκέψη. Ειδικά το κομμάτι για τους "νοσταλγούς". Και, κάποια στιγμή, αυτή η καραμέλα της "δημόσιας και δωρεάν" παιδείας να τελειώνει. Δωρεάν θα ήταν η παιδεία αν δε μας ρημάζανε στους φόρους. Δωρεάν παιδεία έχουν στα ΗΑΕ που δε φορολογείται κανείς και ζούνε με τα πετροδολάρια (και πιο πρόσφατα τα πετροευρώ). Το Πολυτεχνείο εμείς το βάφουμε κάθε φορά που το βεβηλώνουν οι εκάστοτε "γνωστοί-άγνωστοι" κτλ. Τα βιβλία, που κάθε καλοκαίρι τα σκίζουν (όπως τα σκίζαμε κι εμείς κάποτε) και τα καίνε (όπως τα καίγαμε κι εμείς κάποτε) ποιος τα χαρίζει στο Ελληνικό κράτος, να πάω να του πω ευχαριστώ; Τι είπατε; Εμείς τα πληρώνουμε; Αυτή η καραμέλα της δωρεάν παιδείας μου θυμίζει τη δωρεάν ασφάλεια. Λες και δεν πληρώνουμε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και δε συμμαζεύεται. Για να πάρουμε σύνταξη στα 68. Γιατί, δηλαδή, να είναι η παιδεία αποκλειστικό δικαίωμα του κράτους; Γιατί να μην μπορεί και ο ιδιώτης να προσφέρει τη δυνατότητα στη μόρφωση (με ρητούς και αυστηρά ελεγχόμενους όρους); Δηλαδή, γιατί να υπάρχει ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, και να μην υπάρχει πανεπιστήμιο; Μήπως γιατί έτσι θα καταδειχτεί η γύμνια και των δημόσιων, "δωρεάν" πανεπιστημίων; Ή μήπως για την κατάντια των δημόσιων γυμνασίων και λυκείων φταίει η ύπαρξη των ιδιωτικών; Τέλος πάντων, πάλι τα πολιτικά πιάσαμε. Μια υπενθύμιση: συντομότατα, η Ε.Ε. θα υποχρεώνει τα κράτη-μέλη σε αυτόματη αναγνώριση των πτυχείων που αποκτήθηκαν εντός της Ένωσης.
antreaslam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 snoob,επειδή ειλικρινά σε εκτιμώ πολύ (από τον τρόπο γραφής σου) μόλις ξελασκάρω λίγο από τη δουλειά θα σου απαντήσω!
FilipposMD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Μπράβο στο Οικονομικό Νομικής του 1999, αλλά δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι είναι η μειοψηφία τέτοιες περιπτώσεις. Όσο για τον omnislash, νομίζω απάντησαν οι άλλοι. Το να είναι κανείς μειωμένης νοημοσύνης δεν είναι κακό, όπως δεν είναι κακό να μην τρέχει γρήγορα. Αλλά, αν είναι αργός, δε θα τον βάλεις να τρέξει κατοστάρι. Τέλος πάντων, αν πιστεύει κανείς ότι στο σημερινό σχολείο, για κάποιον πολύ μέτριας νοημοσύνης, χρειάζεται κάτι παραπάνω από μισή ώρα διάβασμα τη μέρα για να πάρει 10, μάλλον ζει σε άλλη χώρα. Άρα, όπως είπα, είναι ή τεμπέλης ή βλάκας. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει, δε νομίζω ότι αξίζει να ξοδευτούν λεφτά για να τον διδάξουν κάτι για το οποίο χρειάζεται να στρωθεί να μελετήσει. Κι επίσης, μια χαρά φίλους και γνωστούς έχω που δεν πέρασαν σε πανεπιστήμιο, αλλά εδώ δε μιλάμε για φιλία, αλλά για ικανότητα στη συνέχιση των σπουδών. Γιατί δηλαδή για να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θεωρούμελογικό να υπάρχουν φίλτρα, αλλά για να μπεις στο πανεπιστήμιο να μην υπάρχουν; Αν κάποιος έφτασε να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου χωρίς να τα έχουν σκάσει χοντρά οι γονείς του για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, επιπλέον βιβλία κτλ., να βγει στο Σύνταγμα να διδαδηλώσει υπέρ της διατήρησης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
SGP Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Κατ'εμέ και μόνο που περνάς τη 3η Λυκείου και αποφοιτάς με λιγότερο από 10, χαριστικό είναι... Αλλά τες πα... Εγώ δεν έχω πρόβλημα κανένα με ιδιωτικά πανεπιστήμια, αν γίνουν σωστά και δεν είναι νόμιμα κέτρα παραγωγής άχρηστων πτυχίων με ίσα δικαιώματα. Γιατί, ο ιδιώτης μπορεί να γελάσει στα μούτρα σου ανδ δει τέτοιο πτυχίο, το δημόσιο όμως, θα δώσει τα ίδια μόρια φαντάζομαι (καθώς θα περνάει (νόμιμα πάντε ε?) τις αξιολογήσεις το ιδ. παν. που έβγαλες). Κοινώς, αν γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια μπανανίας (όπως προβλέπω), θα είναι πατάτα, αν γίνουν σωστά θα είναι καλό. Δεν είναι λύση στο πρόβλημα της παιδείας τα ιδ. παν. είναι υποχρέωση της χώρας, που μπορεί και να βοηθήσει λίγο αν δε τα γ@μήσουν... Η παιδεία έχει απόστευτα προβλήματα που ξεκινάνε από το δημοτικό και κατ'εμέ κορυφόνωνται στις δύο τελευταίες, χαμένες τάξεις του λυκείου. Τα πανεπιστήμια έχουν προβλήματα, ναι, αλλά από την εμπειρία μου, αυτοί που φωνάζουν είναι αυτοί που δεν αξιοποιούν ούτε τις υπάρχουσες δυνατότητες (κοινώς, δε πατάνε στο μάθημα!).
apoikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι πάνε να καταργήσουν "κεκτημένα" που έχουν κερδηθεί με "αγώνες και αίμα". Έστω ότι αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Το πρόβλημα, για εμένα, είναι ότι αυτοί που αντιδρούν (και υποτίθεται ότι ανήκουν στις δυνάμεις της προόδου) δεν έχουν να αντιπροτείνουν τίποτε ώστε να πειστεί η τεράστια μάζα του "κεντρώου" (βλ. απολιτίκ) χώρου να τις στηρίξει. Γι΄αυτό σας είπα, διαβάστε το κείμενο του Χωμενίδη στην ετήσια έκθεση του 2007, τροφή για σκέψη. Ειδικά το κομμάτι για τους "νοσταλγούς". Προσωπικά θα επεκτείνω το συλλογισμό αυτό ένα βήμα παραπέρα: το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δε διατυπώνονται ουσιαστικές αντιπροτάσεις, αλλά ότι τόσο οι φοιτητές, όσο και οι καθηγητές, έχουν όλα αυτά τα χρόνια τεράστια εξουσία στα χέρια τους, εξουσία που τους δόθηκε απλόχερα, την οποία απλώς έχουν καταχραστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Διότι τι άλλο μπορεί να πει κανείς για ένα χώρο, ο οποίος είχε τα εχέγγυα από το κράτος για να καταρτίσει ορθές, δημοκρατικές διαδικασίες και να λειτουργήσει υποδειγματικά - τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, και αντ' αυτού έχουμε: Τις «δημοκρατικές διαδικασίες» που ονομάζονται Γενικές συνελεύσεις, οι οποίες για μια πληθώρα λόγων ούτε δημοκρατικές είναι, ούτε διαδικασίες. Την αντιστοιχία των ψήφων των φοιτητών στο 80% των ψήφων των μελών ΔΕΠ για τις πρυτανικές εκλογές, οι οποίες ψήφοι ορίζονται από θετούς από τις παρατάξεις εκλέκτορες. (Και για την ιστορία υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι με το νόμο-πλαίσιο μειώνεται η συμμετοχή των φοιτητών στα κοινά). Το αλισβερίσι των καθηγητών με τους εκδοτικούς οίκους με σκοπό την κατάχρηση της κρατικής χρηματοδότησης. Την κατάχρηση ενός ιερού θεσμού που ονομάζεται Ακαδημαϊκό Άσυλο από μερίδες φοιτητών, οι οποίοι τιμούν το δημοκρατικό πολίτευμα με φασιστικές καταλήψεις, φασιστικούς προπηλακισμούς μέχρι και ξηλοδαρμούς. Φυσικά όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα βολεύεται μια χαρά με μερικές βδομαδούλες επιπλέον άδειας. Την πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τις υλικοτεχνικές υποδομές των πανεπιστημίων, οι οποίες αποτελούν περιουσία του Έλληνα Φορολογούμενου. Αυτά λοιπόν έκαναν όσοι φωνάζουν, με την εξουσία που έχουν στα χέρια τους. Για τους παραπάνω λόγους προσωπικά αδυνατώ να συνταχθώ με όσους φωνάζουν για το (δήθεν) δίκιο τους, προσπαθώντας να με πείσουν για τη σοβαρότητά τους. Ναι, το κράτος φέρει ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση στην ανώτατη παιδεία, οι φοιτητές και οι καθηγητές όμως φέρουν τουλάχιστον αντίστοιχη με το κράτος ευθύνη, την οποία φυσικά ουδέποτε έχουν αναλάβει.
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Έτσι έτσι, να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Ξέρω άτομο που παρ'οτι είχε χάσει τους γονείς του από την εφηβεία, δούλευε για να έχει λεφτά να δώσει στα φροντιστήρια, δούλευε στο Πανεπιστήμιο για να συντηρεί τον εαυτό του και τον μικρό του αδερφό, και εν τέλει μετά από 9 χρόνια σπουδών κατάφερε να πάρει και το πτυχίο του. Και εσείς θέλετε είτε να του είχατε στερήσει το δικαίωμα να τελιώσει καταργώντας τους "αιώνιους" φοιτητές, είτε να υποβαθμίσετε το πτυχίο του με δεδομένο πως αν δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια τα δημόσια δεν θα βελτιωθούν ΠΟΤΕ, το αντίθετο μάλιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.