Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγώνας θα ήταν να έκανες κατάληψη στο κέντρο της πόλης και να υποστείς και τις συνέπειες. Όχι μέσα στο πανεπιστήμιο που δεν θα έχεις καμμια συνέπεια... Aς πάνε με το ίδιο σκεπτικό να κάνουν κατάληψη στα σπίτια τους.

Υ.Γ.

Στην Αμερική λένε στους καθηγητές "Publish or Perish" γιατί δεν νοείται καθηγητής χωρίς έρευνα. Δεν κάνεις έρευνα; σε διώχνουμε. Στην Ελλάδα του Δημοσίου αυτό δε θα γίνει ποτέ, και τα Δημόσια πανεπιστήμια θα παραμείνουν έτσι όπως είναι ακόμα και με 10% του ΑΕΠ. Όσοι καθηγητές τολμίσουν να το καταγγείλουν διώκονται από το κύκλωμα.

Να μην γίνει καμμία αναθεώρηση. Να μείνουν όλα έτσι όπως είναι, υπέροχα.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αγώνας θα ήταν να έκανες κατάληψη στο κέντρο της πόλης και να υποστείς και τις συνέπειες. Όχι μέσα στο πανεπιστήμιο που δεν θα έχεις καμμια συνέπεια... Aς πάνε με το ίδιο σκεπτικό να κάνουν κατάληψη στα σπίτια τους.

H κατάληψη δεν είναι αγώνας ούτε πράξη αντεκδίκησης.Είναι ένας μοχλός πίεσης ενάντια στο νέο νόμο.Δε θεωρείσαι μάγκας που κάνεις κατάληψη.

Στην Αμερική λένε στους καθηγητές "Publish or Perish" γιατί δεν νοείται καθηγητής χωρίς έρευνα. Δεν κάνεις έρευνα; σε διώχνουμε.

Μα και στην Ελλάδα γίνεται έρευνα.Απλά γίνεται μέχρι το στάδιο της αναγόρευσης σε καθηγητή.Απο κει και πέρα καθισιό.

Στην Ελλάδα του Δημοσίου αυτό δε θα γίνει ποτέ, και τα Δημόσια πανεπιστήμια θα παραμείνουν έτσι όπως είναι ακόμα και με 10% του ΑΕΠ. Όσοι καθηγητές τολμίσουν να το καταγγείλουν διώκονται από το κύκλωμα.

Για να λειτουργήσουν τα δημόσια πανέπιστημια στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν δυο πράγματα

1 υποχρεωτική παρακολούθηση και όχι ανταλλαγή σημειώσεων που συμβαίνει σήμερα και

2 και κυριότερο απαλλλακτικές εργασίες με υποχρέωση των φοιτητών ανα τακτά χρονικά διαστήματα να παραδίδουν τις εργασίες στους καθηγητές για να ελέγχουν την πρόοδο τους.Λέει τπτ τέτοιο ο νέος νόμος -πλαίσιο;

Να μην γίνει καμμία αναθεώρηση. Να μείνουν όλα έτσι όπως είναι, υπέροχα.

Δεν είπε κανείς τέτοι πράγμα ,αλλά τα ιδιωτικά πανεπίστημια του κώλου (γιατί δεν πιστεύω να νομίζετε ότι το Χαρβαρντ θα στήσει παράρτημα εδώ) που θα δημιουργηθούν εδώ δε λύνουν τον πρόβλημα.αν πχ για αστυρματιστής υπάρχουν 20 θέσεις εργασίας στην αγορά και η αντίστοιχη σχολή παράγει 50 πτυχιούχους σημαίνει ότι οι 30 μένουν άνεργοι.Ε αν γίνει και μια ιδιωτική σχολή που θα βγάζει άλλους 20 λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας;

20000 άτομα που δεν πέρασαν φέτος στις Πανελλήνιες πήγαν σε ΙΕΚ;Νομίζεις ότι σε μια σχολή οινολογίας ή φωτογραφίας χρειάζονται τα αρχία και τα μαθηματικά;Οχι αρα η βάση του 10 έγινε για πρόσχημα για να τσεπώσουν τα ΙΕΚ.

Συνεπώς χρειάζεται σταδιακή μείωση του αριθμού των εισακτέων και παράλληλη αναπτυξη του βιομηχανικού τομέα για να απορροφηθούν όσοι δεν κατορθώσουν να εισέλθουν στην 3οβαθμια εκπαίδευση

Για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.Πιστεύω να θεωρείτε ότι οι αντιστοιχες σχολές της Πάτρας του Βόλου, των Ιωαννίνων ,του Ηρακλέιου δεν έχουν να ζηλέψουν σε τπτ από τις αντίστοιχες των Αθηνών.Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να δημιουργηθεί ΙΑΕΙ εκτός Αθηνών;Δε νομίζω όλα τα κολλέγια είανι μαζεμένα σε Αθήνα και Σαλονίκη.

Λέμε ότι τα παιδιά μας ξενιτεύονται.και χάνουμε συνάλλαγμα.Ναι γι αυτό δεν παέι καλά η οικονομία της χώρας.Δηλαδή πιστευετε ότι όποιος παέι στην πρίστινα ή στη Βαρσοβία για να σπουδάσει έχει οικονομικά προβλήματα η οικογένεια του;Δε νομίζω.Αλλά και πάλι στα ελληνικά ΙΑΕΙ δε θα πληρώνει;Οπότε το κέρδος για την οικογένεια του είναι μηδαμινό.Πάλι κάπου θα πληρώνει.

Μη κερδοσκοπικά είπατε ε;Χμμ αφού οι κύριοι αυτοί δεν έχουν σκοπό το κέρδος (δυστυχώς το 50% του λαού έτσι νομίζει:confused: ) και κόπτωνται για την αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας ας κάνουν δωρεες στα δΑΕΙ που τις χρειάζονται.Ας γίνουν ευεργέτες όπως ο Ωνάσης ,ο Αβέρωφ κα

Αναγνωρίζει το κράτος τις σπουδές σε ιδρύματα του εξωτερικού.Δε μου λέτε ξέετε πολλούς που έχουν βγάλει LSE ,MIT,το Coll η το πολυτεχνείο του Μονάχου και να επιστρέφουν να δουλέψουν εδώ;Μήπως κανείς;Οπότε τι τίτλους σπουδών ανγνωρίζει.Μπαγκλαντές,κόσσοβο ,Βελιγράδι και τα τριτοκλασατα βρεταννικά πανεπίστημια(ο Θεός να τα κάνει).Οπότε σε όλους αυτούς που λένε μα ήδη τα παιδιά ξενιτεύονται και πληρώνουν γιατί να μην πληρώνουν μόνο τους αππαντάμε με κατάργηση ΙΔΒΕ,ΔΟΑΤΑΠ,.Αν δεν τους αναγνωρίζει τα πτυχία ποιος ο λόγος να βγουν έξω;

Αυτά για την ώρα...

Δημοσ.

Πολύ σεβαστές οι απόψεις σου omnislash, αλλά όπως είπα πριν όσα χρήματα και να πέσουν στα δημόσια δε θα βελτιωθεί η κατάσταση ούτε το επίπεδο λόγω της νοοτροπίας των καθηγητών, όπως πολύ σωστά σημείωσες και εσύ. :)

Να συμπληρώσω οτι κατα τη γνώμη μου λίγα πανεπιστήμια θα έπρεπε να υπάρχουν εξ αρχής ανα την Ελλάδα. Γιατί αν πανεπιστήμιο σημαίνει ανταλλαγή ιδεών, κοινωνικοποίηση κτλ πέρα από μόρφωση, αυτό επιτυγχάνεται μόνο σε μια πανεπιστημιούπολη, σε ένα πλήρες ή σχεδόν πλήρες πανεπιστήμιο και όχι σε διάσπαρτα τμήματα ανα την Ελλάδα. Δεν μπορεί να πάει κάποιος να σπουδάσει σε μια πολή με 3-4 σχολές... Τι απόψεις θα ανταλλάξει; σε ποιο κινηματογραφικό/φωτογραφικό/ραδιοφωνικό κτλ σύλλογο θα δραστηριοποιηθεί; Γιατί να υπάρχουν τόσο εξειδικευμένα και κατακερματισμένα τμήματα; Θές να ειδικευτείς σε κάτι; Ας κάνεις τα 2 πρώτα χρόνια κοινές σπουδές με τους υπόλοιπους του κλάδου σου και τα υπόλοιπα 2 διάλεξε κατεύθυνση. Αλλιώς κάνε μεταπτυχιακό. Εξ άλλου ο ρόλος του πανεπιστημίου είναι κάθε άλλος παρά η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Έτσι κατά τη γνώμη μου όλες αυτές οι μικρές σχολές και τα παραρτήματα δεν έπρεπε να υπάρχουν εξ αρχής...

Από σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τελούν υπό κατάληψη οι εξής σχολές :

1. Πληροφορική

2. Μαθηματικό

3. Χημικό

4. Υλικά

+ Φυσικό, Οικονομικό.

Δημοσ.
Νομίζεις ότι σε μια σχολή οινολογίας ή φωτογραφίας χρειάζονται τα αρχία και τα μαθηματικά;Οχι αρα η βάση του 10 έγινε για πρόσχημα για να τσεπώσουν τα ΙΕΚ.

Το 10 δε σημαίνει ότι ξέρεις μαθηματικά και αρχαία. Απλώς αποδεικνύει ότι δεν είσαι παντελώς ηλίθιος ή παντελώς τεμπέλης ή τέλος πάντων εντελώς ανεκπαίδευτος (για Χ λόγους) και άρα είσαι ικανός να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Είναι σαν ένας αθλητής του ύψους να μην μπορεί να πηδήξει τα 2 μέτρα και να στοιχηματίζεις ότι θα περάσει τα 2.20!

Λέμε ότι τα παιδιά μας ξενιτεύονται.και χάνουμε συνάλλαγμα.Ναι γι αυτό δεν παέι καλά η οικονομία της χώρας.Δηλαδή πιστευετε ότι όποιος παέι στην πρίστινα ή στη Βαρσοβία για να σπουδάσει έχει οικονομικά προβλήματα η οικογένεια του;Δε νομίζω.Αλλά και πάλι στα ελληνικά ΙΑΕΙ δε θα πληρώνει;Οπότε το κέρδος για την οικογένεια του είναι μηδαμινό.Πάλι κάπου θα πληρώνει.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι τα έξοδα για σπίτι+δίδακτρα+ταξίδια πήγαινε-έλα στο εξωτερικό είναι ίδια με τα έξοδα ενός φοιτητή που μένει στην πόλη του... Ε δεν είναι έτσι. Αλλά ακόμα κι αν ήταν, όλα αυτά τα λεφτά θα πήγαιναν σε ελληνικές τσέπες. Είναι σαν να λες ότι αν όλοι οι Έλληνες πηγαίνουν διακοπές μόνο στο εξωτερικό, δε θα έχει πρόβλημα η ελληνική οικονομία γιατί πάλι τα ίδια θα πληρώνει ο καθένας!

ας κάνουν δωρεες στα δΑΕΙ που τις χρειάζονται.Ας γίνουν ευεργέτες όπως ο Ωνάσης ,ο Αβέρωφ κα

Αν είχες εσύ λεφτά, θα τα εμπιστευόσουν να τα διαχειριστεί το ελληνικό κράτος; Εγώ πάντως όχι! Και οι ευεργέτες, έργα έκαναν, γιατί αν περίμεναν να τα κάνει το κράτος με τα λεφτά που θα έδιναν αυτοί...

Οπότε σε όλους αυτούς που λένε μα ήδη τα παιδιά ξενιτεύονται και πληρώνουν γιατί να μην πληρώνουν μόνο τους αππαντάμε με κατάργηση ΙΔΒΕ,ΔΟΑΤΑΠ,.Αν δεν τους αναγνωρίζει τα πτυχία ποιος ο λόγος να βγουν έξω;

Απλώς θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν γίνει αυτό. Λεπτομέρειες δηλαδή...

Δημοσ.
Οπότε σε όλους αυτούς που λένε μα ήδη τα παιδιά ξενιτεύονται και πληρώνουν γιατί να μην πληρώνουν μόνο τους αππαντάμε με κατάργηση ΙΔΒΕ,ΔΟΑΤΑΠ,.Αν δεν τους αναγνωρίζει τα πτυχία ποιος ο λόγος να βγουν έξω;

Ποιος ο λόγος να γυρίσουν πίσω λέω εγώ. Και εγώ αν φύγω έξω για ιατρική ειδικότητα το βλέπω δύσκολο να γυρίσω πίσω. Δε θα αξίζει τον κόπο.

Θα καταντήσουμε να δουλεύουμε έξω και να ερχόμαστε Ελλάδα για διακοπές...

Από σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τελούν υπό κατάληψη οι εξής σχολές :

1. Πληροφορική

2. Μαθηματικό

3. Χημικό

4. Ιατρική

Η ιατρική είναι μέχρι Δευτέρα. Ελπίζω να μην συνεχιστεί παραπέρα, έρχεται εξεταστική...

Δημοσ.

Η ιατρική είναι μέχρι Δευτέρα. Ελπίζω να μην συνεχιστεί παραπέρα, έρχεται εξεταστική...

Η Πληροφορική είναι μέχρι την Παρασκευή. Ελπίζω να συνεχιστεί παραπέρα, έρχεται η υπόλοιπη ζωή μου ως πληροφορικάριος και δεν θέλω να πληρώνομαι 3 και 60 επειδή οι τυπάδες από τα ιδιωτικά και τα ανωτατοποιημένα ΙΕΚ/ΚΕΚ θα μου φάνε όλες τις θέσεις εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα...

Αγώνας για εξεταστική ή για αξιοπρέπεια ; :?:

Δημοσ.
Νόμιζα πως είναι μέχρι πέμπτη

Με πληροφόρησαν πως είναι κλειστή μέχρι Δευτέρα. Δεν έδωσα μεγάλη σημασία γιατί στην κλινική που είμαστε τώρα πηγαίνουμε ακόμα και με κατάληψη.

Θα το διασταυρώσω...

Δημοσ.

Και μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΙ Λαμίας έγινε κατάληψη...

Μα, πως είναι δυνατόν να είναι η πρώτη, κι εγώ να έχω ζήσει εκεί κατάληψη το 1995??

Συντρόφισσα, δεν σου τα είπανε καλά –αλλά πάντα έτσι: ημιμαθέστατη, η νέα γενιά :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...