Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.

Σίγουρα όχι ακατόρθωτο,όλα είναι δυνατά στη ζωή......Μακάρι να γινότανε κατι τέτοιο πχ να ψήφιζε όλη η Ελλάδα τους οικολογούς!!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Φαντάζεστε την πλάκα που θα πάθαιναν οι μεγάλοι αρχηγοί????Απανωτά εγκεφαλικά και καρδιακά.....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
@theomen Σύγνωμη' date=' αλλά ή μπάτσος είσαι ή φασίστας... Ακούς εκεί να μπουν κάμερες παντού και να μπουκάρει όποτε θέλει η αστυνομία! Και μην αρχίσεις να μου σούρνεις τα κλασικά για βιασμούς,κλοπές και άλλα φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν στα Πανεπίστημια, γιατί θα αρχίσουμε να βριζόμαστε...

[/quote']

δεν μίλησα για αστυνομία .Μίλησα για φύλακες. Τι ακριβώς σε ενοχλεί άμα μπουν οι κάμερες??? Μήπως επειδή θα σε βλέπουν να κάνεις τον μπάφο σου εντός πανεπιστημιακού χώρου και φοβάσαι? Η μήπως είσαι από αυτούς που ξηλώνουν μνήνες και cpu από τα εργαστήρια των υπολογιστών. Οι κάμερες άμα μπουν θα μπουν για την δικιά μας ασφάλεια από βάνδαλους. Το άσυλο το θεωρώ άχρηστο την σήμερον ημέρα γιατί κάποιοι το κάνουν abuse.

Δημοσ.
δεν μίλησα για αστυνομία .Μίλησα για φύλακες. Τι ακριβώς σε ενοχλεί άμα μπουν οι κάμερες??? Μήπως επειδή θα σε βλέπουν να κάνεις τον μπάφο σου εντός πανεπιστημιακού χώρου και φοβάσαι? Η μήπως είσαι από αυτούς που ξηλώνουν μνήνες και cpu από τα εργαστήρια των υπολογιστών. Οι κάμερες άμα μπουν θα μπουν για την δικιά μας ασφάλεια από βάνδαλους. Το άσυλο το θεωρώ άχρηστο την σήμερον ημέρα γιατί κάποιοι το κάνουν abuse.

+1 από μένα........:)

Δημοσ.

Και ποιος σου είπε ότι συμφωνεί κανένας στο να μπούνε κάμερες???

Κανένας καθηγητής δεν θέλει να γίνει αυτό για ευνόητους λόγους.

Επίσης άμα τα κουτιά των pc είναι σωστά φτιαγμένα κανένας δεν μπορεί αν κλέψει τίποτα. Βέβαια είναι λίγο αστείο να βλέπεις κουτιά με λουκέτο πίσω, αλλά εφόσον υπάρχουν και φοιτητές κλεφτρόνια τι να κάνεις… Αλλά από την άλλη τα πιο πολλά εργαστήρια είναι αρχαία… Και ελάχιστα είναι τα άτομα που μπαίνουν στον κόπο να κλέψουν κάτι…

(Στα ΤΕΙΛΑΜ υπάρχει ήδη security… Ήταν και στην κατάληψη παρόν.)

Όσο για το μπάφο πιστεύω οι απόψεις σου για τους φοιτητές είναι πολύ … Δεν είναι όλοι οι φοιτητές αλήτες, και τοξικομανείς, τεμπέληδες και αργόσχολοι, ούτε κλέβουν σπάνε και όλα τα σχετικά…

Τώρα το τι πειράζει κάποιους ο φραπές και το τσιγάρο δεν μπορώ να καταλάβω… Δικαίωμα του καθενός είναι…

nontasg σαν τι ακριβώς μπορούν να κάνουν οι φοιτητές? Να φτιάξουν καινούρια αμφιθέατρα? Μήπως να προσφέρουν τα παλιά pc τους για τα εργαστήρια???

Άμα πάνε χρήματα στην παιδεία όλα θα γίνουν καλά και σωστά. Και ας διώχνουν και τους φοιτητές άμα δεν πάνε σε παραδώσεις, άμα κόβονται σε πολλά μαθήματα. Αλλά πως γίνετε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο άμα όλα είναι χάλια?

sotirakis.net

συμφωνώ με τα πιό πολλά που λες... Αλλά άμα η σχολή είναι ένα συνονθύλευμα από φλώρους και υποτιθέμενους αγωνιστές πώς να γίνει δουλειά… Το περίμενα ότι θα μας το κάνανε αυτό… Ο πρόεδρος μας να φανταστείς έλεγε στα κανάλια ότι οι καταληψίες πετάγανε μολότοφ στο ΤΕΙ , έλεγε ότι το σπάσανε, ότι βάλανε φωτιά την βιβλιοθήκη και ένα σωρό άλλες λαλακίες! ΕΛΕΟΣ.

Δεν ξέρω βέβαια που τα είδε αυτά, εγώ πάντως έβλεπα αναρχικούς με σφουγγαρίστρες τα πρωινά να καθαρίζουν!!! ΛΟΛ

Δημοσ.
CHRIS_MALL ούτε εσείς θα δώσετε 2 εξεταστικές? Μια από τα ίδια και εμείς…

Ενώ από όσο άκουσα από φοιτητές σε Βόλο' date=' Λάρισα, Καβάλα και Αθήνα ενώ είχανε αρχίσει την κατάληψη από το Πάσχα και μετά και θεωρητικά έχουν χάσει το εξάμηνο επειδή δεν συμπλήρωσαν καν τις παραδόσεις που θα έπρεπε, θα δώσουν και 2 εξεταστικές!!! Αυτά είναι τα ωραία... Και εμείς που δεν χάσαμε μαθήματα, και δώσαμε και 3ς μέρες των εργαστηρίων, θα δώσουμε μία εξεταστική...

Πόσο καιρό κάνατε κατάληψη CHRIS_MALL?

Εγώ θυμάμαι πρώτο εξάμηνο όταν κάναμε σε αμφιθέατρο μάθημα, καθόμασταν στα σκαλάκια. ΕΛΕΟΣ! Μετά από το τρίτο εξάμηνο και μετά δεν μας έβαζαν καν σε αμφιθέατρο. Σαν ζώα μας στρίμωχναν μέσα σε αίθουσα... και πολλά άτομα έμεναν όρθια! και μετά σου λένε γιατί δεν πας να παρακολουθήσεις θεωρία????[/quote']

Η κατάληψη ξεκίνησε 2 μέρες μετά την έαρξη της εξεταστικής. Άσε πολύ πίκρα!

Συμφωνώ απόλυτα με τον sotiri.net. Όσο για τις κάμερες που ειπώθηκε για ασφάλεια κτλ κτλ. απλά να πω τότε γιατί να μην εμφυτεύσουμε και ωραίοτατα chipακια και όλα καλά!! Τι λέτε βρε;; Και η Χούντα και η κάθε δικτακτορία στο όνομα της ασφάλειας ανεβαίνει. Γι'αυτό θεσπίζει και μέτρα τύπου μετά τη δύση του ηλίου να μην κινείται κανείς...για την "ασφάλεια" του κόσμου!! Αλλά έτσι, όπως καταλαβαίνεις, υπονομεύεται η ελευθερία του κόσμου, η δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα του καθενός.

Δημοσ.

CHRIS_MALL σωστός. Αλλά πίστεψέ με πιο πολύ οι καθηγητές δεν θέλουν τις κάμερες... Αλλά όχι ότι στους φοιτητές αρέσει. Και είναι λογικό αυτό. Σε λίγο 8α το κάνουμε Λονδίνο με 30.000 κάμερες στους δρόμους που και καλά θα μπούνε για την μείωση της εγκληματικότητας (πράγμα που δεν συνέβει) και για την πρόληψη στην υποτιθέμενης τρομοκρατίας...

Δημοσ.

Όλα αυτά για τις κάμερες είναι μαλακίες κλασσικών Ελλήνων φοιτητών... Μια χαρά σας τα είπε ο theomen.. Αποδείξτε οτι δεν χρειάζετε να υπάρχουν κάμερες και μετά να τις βγάλουνε άμα είναι...

Εσύ που υπονομεύεις το πορτοφόλι μου, υπονομεύεις τους υπόλοιπους φοιτητές, σπάζοντας κλέβοντας και όλα αυτά τα ωραία είναι οκ έτσι??? Αυτό είναι καλό... Αλλά άμα πει κάποιος για κάμερες σου υπονομεύουν τα προσωπικά δικαιώματα... Είσαστε καταπληκτικοί κάποιες φορές... Πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω τον τρόπο σκέψης και την λογική που κρύβεται από πίσω (ποιά λογική θα μου πεις τώρα..δεν υπάρχει)... Την μη ύπαρξη καμερών δεν την θέλουν μόνο αυτοί που έχουν να κρύψουν κάτι και που κάνουν πράγματα που αντιτίθενται στους κανόνες... Μήπως η υπονόμευση της δημοκρατίας και των προσωπικών δικαιωμάτων είναι οι καταλήψεις και όλα αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια??

Δημοσ.

Παιδιά καλά και άγια όλα αυτά,αλλά γίνεται πολύ κλέψιμο στις σχολές....Ακόμα και τα απαρχαιωμένα μηχανήματα που έχουμε λιγουρεύονται!!Το περιστατικό θα το ξέρετε που εγινε σε μας πέρσι...Μπήκαν κάτι τύποι στη νησίδα να κλέψουν,εκείνη την ώρα υπήρχε πάρτυ στη σχολή,τα παιδιά πήραν είδηση τι έγινε και πήγαν να τους εμποδίσουν!!!Τους επιτέθηκαν με λοστους και 1 φοιτητής κατέληξε στην εντατική,με το πρόσωπο διαλυμμένο....Δηλ πρέπει να πεθάνει κάποιος για να γίνει κάτι επιτέλους???Αμα νυχτώσει φοβόμαστε να κάτσουμε στη σχολή,τριπλοκλειδώνουμε στο εργαστήριο,υπάρχει κόσμος που έχει μάθημα τέτοιες ώρες,μεταπτυχιακοί που το πρωί δουλεύουν και θέλουν το απόγευμα να κάτσουν στη σχολή....Παιδιά έχουν χάσει δουλειά χρόνων και ήταν και ευχαριστημένοι που δεν ήταν εκεί την ώρα που μπουκάραν οι τύποι...

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι φοιτητές οι ένοχοι,το σίγουρο είναι ότι πλέον το κάναν σύστημα,πουλάνε τα κλοπιμαία και όλα μέλι γάλα!!!

Ασε τα αυτοκίνητα που έχουν σπάσει στην περιοχή....

Με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατευτεί και ο χώρος αλλά και οι άνθρωποι!!η φύλαξη νομίζω είναι απαραίτητη,τι άλλη λύση υπάρχει???

Δημοσ.
Και η Χούντα και η κάθε δικτακτορία στο όνομα της ασφάλειας ανεβαίνει. Γι'αυτό θεσπίζει και μέτρα τύπου μετά τη δύση του ηλίου να μην κινείται κανείς...για την "ασφάλεια" του κόσμου!! Αλλά έτσι, όπως καταλαβαίνεις, υπονομεύεται η ελευθερία του κόσμου, η δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα του καθενός.

η απάντηση που έδωσες είναι η ίδια που δίνουν τα κομματόσκυλα.Δεν είμαι ιδιαίτερα ποδοσφαιρόφιλος και δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό που θα πω αλλά νομίζω πως και στα γήπεδα έχουν βάλει κάμερες ακριβώς για το ίδιο σκοπό. Να αναγνωρίζονται και να απομακρύνονται οι βάνδαλοι. Μήπως αυτοί που το κάνανε αυτό είναι και αυτοί χουντικοί??? Στην τράπεζα που πας δεν υπάρχουν κάμερες???? Γιατί είναι δηλαδή τόσο περίεργο να μπουν κάμερες στι σχολές?

ps: έχω δεί άτομα να κλέβουν μέχρι και την μπίλια από mouse. Αυτό πάει να πει ξεφτύλα.

Δημοσ.

@theomen.. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου... Όσο για τα γήπεδα νομίζω πως πολύ λίγοι έχουνε βάλει κάμερες...(Καραισκάκη, ΟΑΚΑ) Αλλά επειδή όπως ξέρεις ζείτε στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει ποτέ κανένας να φάει 6 μήνες φυλακή ας πούμε για επεισόδεια... Μένουν 1 βράδυ στο τμήμα και την επόμενη φεύγουν περπατώντας... Νομίζεις ότι με τις κάμερες στα πανεπιστήμια θα αλλάξει κάτι? Μετά θα κάνουν καταλήψεις επειδή η αστυνομία θα συλλαμβάνει άτομα που καταγεγραμμένα τα σπάνε... Σίγουρα πράγματα τώρα.. Αυτό φζσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις βάλουν...

Και άμα είναι ας μας πούνε αυτοί που μας αποκαλούν φασίστες και χουντικούς κάποιον καλύτερο τρόπο από τις κάμερες και την άρση του ασύλου... Γιατί άμα δεν λες λύση και δεν θέλεις και την λύση που σου προτείνουν σημαίνει πως επιβραεύεις αυτά που γίνονται τώρα......

Δημοσ.

Μου έχει τύχει να θέλω να δώσω μάθημα, και ένα ζώο είχε πάρει τις μπίλιες από τα mouse. Ευτυχώς τώρα φέρανε οπτικά :D . Μερικοί άνθρωποι είναι κάφροι…

Αλλά και να βάλουν κάμερες, πόσες κάμερες θα έχει μέσα ένα εργαστήριο? Πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 για να καλύπτει το 90% του χώρο. Ποιος θα ελέγχει τόσες κάμερες? Τα δεδομένα που θα καταγράφονται από τις κάμερες νομίζετε θα τα κρατάνε για πολύ? Αν δεν κάνω λάθος, στης τράπεζες τα δεδομένα μένουν αποθηκευμένα για 2 ώρες!!! Ώσπου να πάει κάποιος τεχνικός του ΤΕΙ και να δει ότι λείπει κάποια μνήμη πάνε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Νομίζετε ότι θα λειτουργήσει σωστά το μέτρο αυτό και να το κάνουν? Ελλάδα είμαστε… Τσάμπα χρήματα θα δαπανηθούν, οι εργολάβοι θα φάνε καλά και όλοι ευχαριστημένοι.

Α και κάτι άλλο… δεν είδα όσον αφορά τα γήπεδα να άλλαξε τίποτα.

Από όσο θυμάμαι μια χαρά πετάγανε καθίσματα και φωτοβολίδες…

Πάντως ξαναλέω ότι δεν θα είναι μόνο πρόβλημα οι φοιτητές όπως λέτε στο να μπούνε οι κάμερες… Το 98% των καθηγητών είναι αντίθετo με αυτό το μέτρο… Ποιος σας είπε ότι θα το δεχτούνε??? Άμα θέλουν τους είναι πολύ εύκολο να υποκινήσουν τα καλά κομματόσκυλα έτσι ώστε να κάνουν φασαρίες και διαδηλώσεις…

Συμφωνώ απόλυτα με το να μπει security σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αν και συγκεκριμένα για Αθήνα άχρηστοι θα είναι… Ποιος security θα εμπλακεί σε φασαρία χωρίς να έχει καν όπλο? Τι θα γίνει (νεκρός) ήρωας? Για επαρχία όμως μπορούν να κάνουν δουλειά.

Δημοσ.

κοιτάξτε μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Όλα αυτά που λέμε εδώ μέσα είναι ιδέες. Η άποψη μου είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τους κάφρους και τους χαζούς γιατί είναι η πλειοψηφία.

Δημοσ.

Όσο για το μπάφο πιστεύω οι απόψεις σου για τους φοιτητές είναι πολύ … Δεν είναι όλοι οι φοιτητές αλήτες' date=' και τοξικομανείς, τεμπέληδες και αργόσχολοι, ούτε κλέβουν σπάνε και όλα τα σχετικά…

[/quote']

δλδ φοιτητής που κάνει μπάφο = αλήτης τοξικομανής τεμπέλης και αργόσχολος...:confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...