Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και petza, που σαι? περιμενω και γω την απαντηση σου για το θεμα της απλης αναλογικης και για το πόσο δημοκρατικο σου φαινεται καποιος με 45% (ας το δεχτουμε) των ψηφων, να εχει 55% των εδρων. Κατι που μεταφραζεται ως εξης : Οταν τιθεται προς ψηφιση καποιο νομοσχεδιο στη βουλη, αν ψηφισουν ΣΧΕΔΟΝ ολοι οι βουλευτες τον κυβερνοντως κόμματος υπερ, τοτε εγκρινεται. Δηλαδη με λιγα λογια δεν υπαρχει πιθανοτητα να μη ψηφιστει.

Τι σημαινει αυτο? Οτι η ψηφος των υπολοιπων βουλευτων μετραει λιγοτερο απο αυτων του κυβερνοντως κόμματος, κατι που φυσικα ειναι αντισυνταγματικο. Τι αλλο σημαίνει? Για θυμισε μου λιγο πως λεγεται το καθεστώς όπου παίρνει ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τις αποφασεις? Δημοκρατια?? Δεν νομιζω!!

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@mandate

άν πάψει η κακοδιαχείριση θα δείς ότι

μένουν.έλεος πια λές και είμαστε πάνω στo φεγγάρι και δε υπάρχει παραγωγικός τομέας στη χώρα.

Σε αυτή την χώρα πάντως ο μόνος παραγωγικός τομέας που θα ήταν άξιος λόγου ήταν οι Αλβανοί , και λεω ήταν επειδή τους χαλάσαμε και αυτούς

Αν μπορείς να μου υποδείξεις που ακριβώς γίνετε αυτός ο παραγωγικός οργασμός θα σου ήμουν υπόχρεος

@Critter

Κοίτα και εγώ τα ίδια προβλήματα βιώνω καθημερινά δεν κατέβηκα από το φεγγάρι, αλλά λίγος ρεαλισμός δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

Που τα βρισκουν οι αλλες ευρωπαικες χωρες οι οποιες εχουν ακριβως το ιδιο συστημα διακυβερνησης - καθεστως με εμάς?

Η κακοδιαχήρηση δεν είναι θέμα διακυβέρνησης (βλέπε Ιταλία με τους συνασπισμούς)

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με οικονομείς τύπου Γερμανίας , Γαλλίας Ιταλίας κλπ

Ως χώρα δεν έχουμε ούτε τις υποδομές , ούτε την σοβαρότητα των πολιτών τους.

Υ.Γ: Δεν νομιζω οτι απαιτει κανεις να παρουν ολοι οι κλαδοι 45% αυξηση αμεσως τωρα. Αλλο τι λενε στα αιτηματα. Προφανως ζητας τα πολλα για να παρεις τα λιγα. Αλλα σε βαθος χρονου ΝΑΙ, να τα δωσουν.

Και στην τελικη ρε φιλε δεν γουσταρω να με κοροιδευουν. Δεν μπορει να μου λενε οτι παιρνω αυξηση 4% και την ιδια να μερα να πηγαινω στη λαικη και να υπαρχει αυξηση 15%. Εσυ το δεχεσαι?

Και ποια είναι δηλαδή τα κριτήρια προτεραιότητας???????

ο δάσκαλος πεινάει ποιο πολύ από τον οδοκαθαριστή ????

η μήπως η κοιλίτσα του είναι από βελούδο ειλικρινά δεν το κατάλαβα

>Προφανως ζητας τα πολλα για να παρεις τα λιγα

όχι φίλε μου. όταν πας με αίτημα 45% (χώρια τα άλλα)

δεν πας για διαπραγμάτευση αλλά για ρήξη.

Υ.Γ4: Ουτε εγω ειμαι κομμουνιστης όπως είπα αλλα εχω το ελάχιστο μυαλο απ'ότι φαινεται γιάυτο και παω και μπροστα παρα τις αντιξοες συνθηκες.

Εγώ πάλι, μάλλον έχω βάλει την όπισθεν ολοταχώς

Και petza, που σαι? περιμενω και γω την απαντηση σου για το θεμα της απλης αναλογικης και για το πόσο δημοκρατικο σου φαινεται καποιος με 45% (ας το δεχτουμε) των ψηφων, να εχει 55% των εδρων. Κατι που μεταφραζεται ως εξης : Οταν τιθεται προς ψηφιση καποιο νομοσχεδιο στη βουλη, αν ψηφισουν ΣΧΕΔΟΝ ολοι οι βουλευτες τον κυβερνοντως κόμματος υπερ, τοτε εγκρινεται. Δηλαδη με λιγα λογια δεν υπαρχει πιθανοτητα να μη ψηφιστει.

Τι σημαινει αυτο? Οτι η ψηφος των υπολοιπων βουλευτων μετραει λιγοτερο απο αυτων του κυβερνοντως κόμματος, κατι που φυσικα ειναι αντισυνταγματικο. Τι αλλο σημαίνει? Για θυμισε μου λιγο πως λεγεται το καθεστώς όπου παίρνει ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τις αποφασεις? Δημοκρατια?? Δεν νομιζω!!

Αν ανοίξουμε θέμα αναλογικής η ενισχυμένης δεν θα βγει πουθενά

και τα 2 συστήματα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους

δεν γνωρίζω την ηλικία σου και δεν ξέρω αν έζησες την κυβέρνηση συνασπισμού του 89 , ειλικρινά δεν θα ήθελα αυτή η χώρα να το ξαναπεράσει

Δημοσ.
Η κακοδιαχήρηση δεν είναι θέμα διακυβέρνησης (βλέπε Ιταλία με τους συνασπισμούς)

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με οικονομείς τύπου Γερμανίας , Γαλλίας Ιταλίας κλπ

Ως χώρα δεν έχουμε ούτε τις υποδομές , ούτε την σοβαρότητα των πολιτών τους.

Λοιπον, ας μπουμε λιγο πιο βαθια για να καταλαβεις οτι πρεπει να ασχοληθεις λιγο για να καταλαβεις το προβλημα και τι το προκαλει. Τα βλεπεις πολυ επιφανειακα τα πραγματα. Το θεμα ειναι να κοιτας απο που ξεκιναει το προβλημα για να το λυσεις.

Το προβλημα όλο σαφως και ξεκιναει απο το κρατος και την εξαρτηση του απο τις μεγαλες δυναμεις. Και μη μου πεις οτι δεν μπορουμε να μην ειμαστε εξαρτημενοι.Να θυμίσω εδω οτι η Κύπρος μεχρι πριν λιγα χρονια ήταν προτεκτοράτο της Αγγλιας και αυτη τη στιγμη εχει το πιο ισχυρό νομισμα. Μπορουμε και εμεις σε ένα βαθμό να απεξαρτηθούμε.

Επισης ουτε οι πόλεμοι μας φταινε. Η Γερμανια καταστραφηκε ολοσχερώς στον δευτερο παγκόσμιο και αυτη τη στιγμη ειναι η πρωτη βιομηχανικη χωρα στην Ε.Ε.

Γιατι λοιπον μιλαω για τις ξενες δυναμεις? Γιατι αυτες ειναι που ελέγχουν την οικονομια μας. Πως? Σκεφτειτε οτι ολες οι πολυεθνικες που δρουν στην Ελλαδα και προφανως διοχετευτουν το περισσοτερο χρήμα, ειναι ξένων συμφερόντων. Η μονη που ξεφευγε απο αυτον τον κανονα ήταν η intracom της οποίας πρόσφατα το 51% των μετοχων πουλήθηκε στη Ρώσικη systema.

Παμε λοιπον τώρα να δουμε την αντιμετώπιση των πολυεθνικων και γενικα των ανωνύμων εταιριών απο το κράτος - κυβέρνηση :

Οπως καταλαβες ειμαι πολυ των μαθηματικων και επειδη μιλαμε για οικονομια ειναι οτι πρεπει. Επειδη λοιπον μου αρεσουν τα οικονομικα, διαβαζω οικονομικες εφημεριδες και οι γονεις μου ειναι οικονομικης κατευθυνσεως, εχω να σου πω τα εξης που μαλλον τα αγνοεις :

1)Οι τραπεζες αυξησανε φετος τα εσοδα τους κατα 500%

2)Οι πετρελαιοβιομηχανιες κατα 1000%

Αυτα λοιπον τα εχουμε ως δεδομενα.

Παμε λοιπον στους αναπτυξιακους νομους της κυβερνησης.

Η κυρερνηση λοιπον με προσφατο νομοσχεδιο (η μητερα μου ειναι στο υπουργειο οικονομικων και αν θελεις να το διαβασεις μπορω να στο δωσω μιας και απο τα χερια της περνάνε αυτα), ΜΕΙΩΣΕ το συντελεστη φορολογησης απο 35% σε 25% και μαλιστα αυτη η μειωση θα ισχύει ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ. Δηλαδη θα παρουνε και αναδρομικα για την περσινη χρονια.

Επισης με διαφορους αλλους αναπτυξιακους νομους τους δινουν διαφορες αλλες επιχορηγήσεις οι οποίες αυξάνουν ακομα περισσοτερο τα τελικα ποσα που προκύπτουν.

Μιλαμε για δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποια θα μπορουσαν να δωσουν αρκετα μεγαλες αυξησεις σε όλους τους κλαδους και να κανουν το λαο να ανασανει. προτιμάνε όμως να γλύφουν τα @@@ των επιχειρηματιών.

Την ιδια στιγμη, ολες οι μικροεπιχειρησεις απο τις οποιες ζει ο περισσοτερος κοσμος (including my family) φορολογουνται και γενικα πληρωνουν απιστευτα λεφτα στο κράτος σε σχεση με το μεγεθος τους και την ιδια ώρα τα κέρδη τους είναι πτωτικά. Δηλαδη βλέπουμε οτι ένας που κέρδιζει και έχει λεφτά, πληρωνει λιγοτερα αναλογικά απο έναν που χάνει και δεν έχει λεφτά.

Άρα τι βλέπουμε? Οτι εχουμε ένα κράτος που βασιζεται στο κεφάλαιο και το ευνοέι εις βαρος του απλου πολιτη. Το κρατος κυβερνάται απο τους ξενους επιχειρηματίες και οχι απο την ελληνικη κυβερνηση. Τα χρηματα πανε στους ξένους και όχι στην Ελλαδα. Έτσι θα αναπτυχθεί η οικονομία μας?

Ξερουμε πολυ καλα ολοι οτι οι ελληνες υπουργοι είναι κατι σαν εκπροσωποι των βιομηχανων και των λοιπων μεγαλων κεφαλιών που εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους.

Στο εξωτερικο υπαρχει ανισοκατανομή πλουτου αλλά οχι σε τέτοιο χαλι. Εκει τα πραγματα είναι πιο στρωτα. 10% διαφορα στη φορολογηση των μεγαλων εταιριων ξερεις τι θα πει? Δεν μπορεις να φανταστεις μαλλον.

Ολα αυτα λοιπον εχουν ως επικεντρο την ευρύτερη οικονομια, κατι που σημαινει εχει αντίκτυπο και στον ιδιωτικο τομέα (εκει και αν μιλαμε για ψυχουλα).

Και ποια είναι δηλαδή τα κριτήρια προτεραιότητας???????

ο δάσκαλος πεινάει ποιο πολύ από τον οδοκαθαριστή ????

η μήπως η κοιλίτσα του είναι από βελούδο ειλικρινά δεν το κατάλαβα

Δεν υπαρχει θεμα προτεραιοτήτων. Όλοι έχουν προβληματα, ας κατεβουν και αυτοι σε απεργια. Τους το απαγορευσε κανεις? Το οτι άλλοι εχουν μεγαλύτερες ανάγκες σημαίνει οτι αυτοι που έχουν λιγοτερες θα πρέπει κάνουν τουμπεκί? Τι λογικη ειναι αυτη? Οποιος εχει προβλημα, ελευθερος ανθρωπος ειναι να απεργησει (μεχρι να του στερησουν και αυτο το δικαιωμα, συμφωνα με τις τασεις Πολύδορα)...

όχι φίλε μου. όταν πας με αίτημα 45% (χώρια τα άλλα)

δεν πας για διαπραγμάτευση αλλά για ρήξη.

Ε!προφανως δεν ξέρεις απο οικονομικες συνδιαλαγές και παζάρια. Τη σημερον ημέραν οποιος κανει την κότα, ειναι χαμενος. Οτι κανεις πρεπει να το κανεις δυναμικα για να εχεις αποτελεσμα.

Δεύτερον οι καθηγητες ΑΝ παρακολουθεις το θέμα, είπανε οτι ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΝΕ το πόσο θα είναι το ποσοστο. Δηλαδη ρίχνουν νερο στο κρασί τους.

Εγώ πάλι, μάλλον έχω βάλει την όπισθεν ολοταχώς

Δεν έχεις βάλει όπισθεν, απλα εχεις αποψη χωρις να ξερεις σημαντικοτατες λεπτομερειες περι οικονομιων και βλεπεις και τα πραγματα μονοπλευρα - μονοκομματικα. Δεν μπορει να θεωρεις σοβαρή την ερώτηση «Που θα βρουνε τα λεφτα». Και στη τελικη πέρα απο αυτα που ειπα, αυτοί ειναι στην κυβερνηση και η μειοψηφία (ας την πουμε πλειοψηφία) τους εξέλεξε για να τους διασφαλισει μια καλύτερη ζωη απο αυτη που ειχανε. Οχι να τους την κανουν χειροτερη. Να κοψουν λοιπον το κεφάλι τους να τα βρουν.

Αν ανοίξουμε θέμα αναλογικής η ενισχυμένης δεν θα βγει πουθενά

και τα 2 συστήματα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους

δεν γνωρίζω την ηλικία σου και δεν ξέρω αν έζησες την κυβέρνηση συνασπισμού του 89 , ειλικρινά δεν θα ήθελα αυτή η χώρα να το ξαναπεράσει

Ας μην ανοιξουμε θεμα καθε αυτο περι απλης αναλογικης αλλα να σου θυμισω οτι ο συνασπισμος εγινε για να οδηγηθει η χώρα εκ νέου σε εκλογές χώρις φυσικα κατα την "πολυχρονη" θητεια αυτης της κυβερνησης να παρθει καμμία αποφαση για το λαο. Ε!προφανως οταν μια χωρα για καποιους μηνες ειναι πρακτικα χωρίς κυβέρνηση, θα υπαρχουν σοβαροτατα προβληματα. Καμμια σχεση όμως αυτο που λες με μια πραγματικη διακυβέρνηση συνασπισμού. Πιο δυσκολα θα παίρνονται αποφασεις αλλά σιγουρα θα ειναι δημοκρατικές. Αυτο μετράει. Και τελος φυσικα αυτο θα ωθησει τα ισχυρα κομματα να γινουν πιο δημοκρατικα και σωστά με σκοπο να αποκτήσουν δημοκρατικη αυτοδυναμια. Πλεον θα μιλαμε για το απογειο της δημοκρατιας που ταυτοχρονα δεν θα προκαλει τα προβληματα που προκαλουν συνήθως οι συνασπισμοι.

Δημοσ.

Ανεξάρτητος θα είσαι μόνο όταν δεν έχεις εξωτερικό χρέος , Η Κύπρος ανέκαθεν είχε από τα ποιο ισχυρά νομίσματα

Επισης ουτε οι πόλεμοι μας φταινε. Η Γερμανια καταστραφηκε ολοσχερώς στον δευτερο παγκόσμιο και αυτη τη στιγμη ειναι η πρωτη βιομηχανικη χωρα στην Ε.Ε.

Το ανέφερα και στο ποιο πάνω ποστ μου

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με οικονομείες τύπου Γερμανίας , Γαλλίας Ιταλίας κλπ

Ως χώρα δεν έχουμε ούτε τις υποδομές , ούτε την σοβαρότητα των πολιτών τους

1)Οι τραπεζες αυξησανε φετος τα εσοδα τους κατα 500%

2)Οι πετρελαιοβιομηχανιες κατα 1000%

Αυτά τα 2 τι σχέση έχουν με το θέμα ? θα ήθελες το κράτος να κάνει τοκογλυφία και λαθρεμπόριο ???? και εντάξει για την συζήτηση ας συμφωνήσω , είναι οικονομικός πόρος ? όχι ,

από εμάς θα τα παίρνει και σε εμάς θα τα δίνει

μόνο με επενδύσεις και εισροή ξένου κεφαλαίου θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη

αλλά βλέπεις τα όποια κίνητρα δοθούν για να κάνουν ποιο ελκυστική την Ελληνική αγορά μεταφράζονται σε προσκύνημα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Να μην διαμαρτυρόμαστε λοιπόν όταν οι επιχειρήσεις φεύγουν στο εξωτερικό

γιατί για ξένες ........δεν

Την ιδια στιγμη, ολες οι μικροεπιχειρησεις απο τις οποιες ζει ο περισσοτερος κοσμος (including my family) φορολογουνται και γενικα πληρωνουν απιστευτα λεφτα στο κράτος σε σχεση με το μεγεθος τους και την ιδια ώρα τα κέρδη τους είναι πτωτικά. Δηλαδη βλέπουμε οτι ένας που κέρδιζει και έχει λεφτά, πληρωνει λιγοτερα αναλογικά απο έναν που χάνει και δεν έχει λεφτά.

Ως γνώστης καλλών οικονομικών μάλλον δεν διαβάζεις αρκετά τις οικονομικές εφημερίδες , γιατί θα ήξερες ότι το 60% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους και όχι από τις μικρομεσαίες.

Ε!προφανως δεν ξέρεις απο οικονομικες συνδιαλαγές και παζάρια. Τη σημερον ημέραν οποιος κανει την κότα, ειναι χαμενος. Οτι κανεις πρεπει να το κανεις δυναμικα για να εχεις αποτελεσμα.

Να είσαι σίγουρος ότι γνωρίζω πολύ περισσότερα από σένα ,

δεν το λεω με μειωτική διάθεση προς το πρόσωπο σου (το αντίθετο που κάνεις εσύ)

αλλά τυχαίνει να είμαι εκλεγμένος σε τριτοβάθμιο όργανο 12 χρόνια ,και όχι σε αμφιθέατρα

Ελπίζω να ξέρεις τι είναι τριτοβάθμιο (αν όχι ρώτα την μητέρα σου που είναι στο ΥΠ. ΟΙΚ)

Δεν έχεις βάλει όπισθεν, απλα εχεις αποψη χωρις να ξερεις σημαντικοτατες λεπτομερειες περι οικονομιων και βλεπεις και τα πραγματα μονοπλευρα - μονοκομματικα.

για το μόνο που δεν μπορείς να με κατηγορήσεις είναι ότι τα βλέπω μονόπλευρα και μονοκομματικά (με μια γρήγορη ανάγνωση αυτών που γράφεις μπορεί κάποιος να καταλάβει το ποιος τα βλέπει μονοκομματικά (κατακόκκινα)

Δεν μπορει να θεωρεις σοβαρή την ερώτηση «Που θα βρουνε τα λεφτα». Και στη τελικη πέρα απο αυτα που ειπα, αυτοί ειναι στην κυβερνηση και η μειοψηφία (ας την πουμε πλειοψηφία) τους εξέλεξε για να τους διασφαλισει μια καλύτερη ζωη απο αυτη που ειχανε. Οχι να τους την κανουν χειροτερη. Να κοψουν λοιπον το κεφάλι τους να τα βρουν.

Αυτό τώρα πρέπει να το εκλάβω ως σοβαρή προσέγγιση του προβλήματος ?

Ας μην ανοιξουμε θεμα καθε αυτο περι απλης αναλογικης αλλα να σου θυμισω οτι ο συνασπισμος εγινε για να οδηγηθει η χώρα εκ νέου σε εκλογές

Δεν έγινε για να πάει την χώρα σε εκλογές , αλλά για να μην παραγραφούν τα όποια αδικήματα του σκανδάλου Κωσκοτά.

Δημοσ.

για το μόνο που δεν μπορείς να με κατηγορήσεις είναι ότι τα βλέπω μονόπλευρα και μονοκομματικά (με μια γρήγορη ανάγνωση αυτών που γράφεις μπορεί κάποιος να καταλάβει το ποιος τα βλέπει μονοκομματικά (κατακόκκινα)

Προς το παρον θα απαντησω μονο σε αυτο μιας και αυτη τη στιγμη διαβασα το ποστ αλλα σε 5 λεπτα πρεπει να φυγω. Αυριο το πρωι τα υπολοιπα.

Αγαπητε μου φιλε, επειδη φαινεται οτι εισαι μεγαλος σε ηλικια, να σου υπενθυμησω κατι το οποιο το ξερεις αλλα προφανως το αγνοεις γιατι δεν θελεις να πιστεψεις οτι καποιος ανθρωπος εχει προοδευτικες αποψεις που αφορουν το γενικο συμφερον χωρις να εξαρταται απο κανεναν.

Οι κομμουνιστες ειναι πολυ περιφανοι για αυτο που ειναι και κανεις τους δεν το κρυβει. Με απλη συλλογιστηκη προκυπτει οτι δεν ειμαι κομμουνιστης. Δεν θα ειχα υποθέτω κανένα προβλημα να το πω και να το φωναξω. Ισα ισα που θεωρω οτι το ΚΚΕ οτιδηποτε σωστο προσπαθει να κανει, παντα το κανει με λαθος τροπο.

Επομενως εδω ειναι το πρωτο σου λαθος. Τα επομενα θα αναλυθουν αυριο.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο κακός σου έβαλα "ταμπέλα" αλλά και εσύ φιλαράκι χρησιμοποιείς πολλές λέξεις "κλισέ"

Οι όποιες "προοδευτικές απόψεις" που δεν συμπεριλαμβάνουν ρεαλιστικές προτάσεις αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος , δυστυχώς είναι καταδικασμένες να χαρακτηρίζονται ως λαϊκισμός

Ξέρεις τι εύκολο είναι να χαϊδεύεις τα αυτιά του άλλου ????

45% αύξηση ??? τρελός είσαι? Εκπτώσεις θα κάνουμε ? παμε όλοι μαζί δυνατά για 80&

Ωραία πάμε!!!! είναι δυνατόν να δοθεί τέτοιο ποσό ? όχι!!!! Ποτέ !!!!

Και πες ότι δίνετε , από πού θα καλυφθεί αυτό το ποσό ?

Από τον προϋπολογισμό .

ποιος θα καλύψει τον προϋπολογισμό ???

Όλοι εμείς ,

εκτός και αν νομίζεις ότι ο κάθε Καραμανλής η Παπανδρέου δίνουν την προσωπική τους περιουσία.

Αυτό λοιπόν μεταφράζεται ως άκρατος λαϊκισμός με μικροκομματικά συμφέροντα στις πλάτες του κάθε υπερχρεωμένου ταλαίπωρου, που δεν του φτάνει το χάλι του αλλά θα πρέπει να καλύψει και τον 1 μήνα (μέχρι τώρα) απώλειας στον μισθό του.

το αποτέλεσμα ? ο τεράστιος συνδικαλισταράς (εργατοπατέρας) να επιβραβευθεί από το κόμμα του (βλ. υπουργοποιήσεις) και ο φουκαράς να πέσει στον επόμενο που το μόνο που τον απασχολεί είναι το πώς θα γίνει υφυπουργός του προηγούμενου

Δημοσ.
με αφορμη τα λογια της υπουργου ενα εχω να πω:

............μασαει η "Κατσικα" τα ταραμα?.............

lete na masisei?

Oxi .με το πλάι

και όσο πάει.

άν και θα βοηθούσε μία φώτο από τη δεξιά της παλάμη.

Δημοσ.

Φυσικά και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πληρώνουν τους περισσότερους φόρους, γιατί είναι αυτοί που σίγουρα δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν :lol:

ΥΓ. Οι δάσκαλοι είπαν πως επειδή (sic) κάνουν λειτούργημα και (sic) λυπούνται τα καημένα τα παιδάκια θα (sic) αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα και θα καλυφθεί η ύλη. Οπότε ας ετοιμαστούμε να τους δούμε μέχρι 15 Ιουλίου στα σχολεία!!!! ΑΧαχαχΧΑΧαΧΑΧΑΧαΧ!!!!

Δημοσ.
Φυσικά και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πληρώνουν τους περισσότερους φόρους, γιατί είναι αυτοί που σίγουρα δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν :lol:

Αυτό να το πεις του "ποιο πάνω οικονομολόγου"

ΥΓ. Οι δάσκαλοι είπαν πως επειδή (sic) κάνουν λειτούργημα και (sic) λυπούνται τα καημένα τα παιδάκια θα (sic) αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα και θα καλυφθεί η ύλη. Οπότε ας ετοιμαστούμε να τους δούμε μέχρι 15 Ιουλίου στα σχολεία!!!! ΑΧαχαχΧΑΧαΧΑΧΑΧαΧ!!!!

Μπααααα!!!!!!

Τότε θα κάνουν κατάληψη τα βλαστάρια , και θα διαμαρτύρονται για την παράταση του έτους

Δημοσ.

δέ θυμάσαι τι έγινε την τελευταία φορά

grindsmggjygears2cl2.jpg και αυτή τη φορά μάλλον θα κάνουν μάθημα και το

σάββατο΄α ναι και 5 λεπτά διάλειμα όλη τη μέρα.

grindsmygearsheaderbc9.jpg

Δημοσ.
Ανεξάρτητος θα είσαι μόνο όταν δεν έχεις εξωτερικό χρέος , Η Κύπρος ανέκαθεν είχε από τα ποιο ισχυρά νομίσματα

Το χρεος το δημιουργησαν οι ιδιες πολιτικές με αυτες που εχουμε και σημερα. Αν δεν κανω λαθος παντα οι ιδιοι χωροι κυβερνουσαν στην ελλαδα. Οταν εισαι επιχειρηματιας και εχεις ελειμμα, προσπαθεις με το χρονο να το κανεις κερδος. Αν δεν το πετυχεις, το κλεινεις το μαγαζι. Ομοιως και οταν εισαι κυβερνηση, οταν η οικονομια σου παει στραβα προσπαθεις να την κανεις να πηγαινει ολο και λιγοτερο στραβα. Κατι τετοιο φυσικα δεν ισχύει εδω. Κοινως αμα ειμασταν μαγαζι, τωρα θα ειχαμε κλεισει. Επειδη ομως δεν ειμαστε, την πληρωνουμε εμεις, οταν οι υπουργοι (απο ολα τα κομματα) εχουν τις βιλες τους στα νησακια. Προφανώς λοιπον οταν στη συγχρονη μετα χουντας εποχη (εχουν περασει 30 χρονια), δεν εχω δει φως στο τουνελ απο τις πολιτικες που εφαρμοζονται στην Ελλαδα, δυστυχώς δεν μπορω να τους δικαιολογήσω οπως κανεις εσυ.

Ως χώρα δεν έχουμε ούτε τις υποδομές , ούτε την σοβαρότητα των πολιτών τους

Κανεις δεν γεννιέται καραγκιοζης. Προκυπτει στη συνεχεια απο τις συνθηκες του περιβάλλοντος στο οποιο μεγαλωνει. Οταν ο Ελληνας εξ αρχης μεγαλωνει σε μια χωρα μη εχοντας καμμια βοηθεια απο το κρατος, μαθαινει να ειναι σταρχιδιστης, να μην σεβεται το κρατος και να κανει του κεφαλιου του.

Αν καποιος δεν σεβεται εμενα, το πιο πιθανο ειναι εγω να το προκαλω. Σπανια καποιος δεν θα με σεβαστει επειδη δεν του αρεσει η φατσα μου.

Ξεκινωντας απο την φιλοσοφια λοιπον, που ειναι ενα πολικο-πολιτισμικο στοιχειο μιας χωρας φτανουμε στη φτωχη και προχειρη οργανωση μιας κοινωνιας που βαδιζει μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.

Αν δεν υπαρξουν κρατικα μετρα και σωστες κινησεις που θα αναγκασουν τον Ελληνα να σεβαστει τους νομους και γενικα το κρατος τοτε ετσι θα ειμαστε παντα.

Δες για παραδειγμα την συμπεριφορα των ελληνων στα γηπεδα και στο τιμονι. Τα προβληματα αυτα εχουν πολυ ευκολες λυσεις και εχουν ανιμετωπιστει με πολυ απλα μετρα στην υπολοιπη ευρωπη εδω και χρονια. Πρόκειται λοιπον για προβληματα που αποτελουν υποσυστηματα ενος ευρυτερου κοινωνικου υπερσυστηματος. Αν καθε υποσυστημα λειτουργησει σωστα με τις κατάλληλες κινησεις απο το κρατος, τοτε και το υπερσυστημα θα λειτουργησει πιο ομαλα.

Στο χερι τους ειναι λοιπον.

Αυτά τα 2 τι σχέση έχουν με το θέμα ? θα ήθελες το κράτος να κάνει τοκογλυφία και λαθρεμπόριο ???? και εντάξει για την συζήτηση ας συμφωνήσω , είναι οικονομικός πόρος ? όχι ,

από εμάς θα τα παίρνει και σε εμάς θα τα δίνει

Τι τι σχεση εχουν με το θεμα?Που κολλάει η τοκογλυφία και το λαθρεμποριο?Οτι ναναι μου λες. Προφανως δεν καταλαβες τι ειπα. Εχουν ζωτικη σημασια σε σχεση με το θεμα αυτα τα 2.

Αυτα τα 2 στα εγραψα για να καταλαβεις ποιο ειναι το κρατος δικαιου στο οποιο ζουμε. Εξηγούμαι :

Οσο περισσότερα λεφτα βγαζω εγω σαν ελευθερος επαγγελματιας, ιδιωτικος υπαλληλος ή δημοσιος υπαλληλος, μου τα φορολογει το κρατος τοσο και περισσοτερο με βαση τις κλιμακες φορολογησης. Σωστα? Σωστα.

Σου παραθετω λοιπον 2 περιπτωσεις κλαδων ανωνυμων εταιριων οι οποιες ειναι απο αυτες που κινουν το χρημα στην Ελλαδα και ενα μεγαλο μερος της οικονομιας στηριζεται σε αυτες. Οι εταιριες λοιπον αυτες ενω ΑΥΞΗΣΑΝΕ κατα πολυ τα εσοδα τους, ΜΕΙΩΘΗΚΕ ο συντελεστης φορολογησης τους κατα 10%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Δηλαδη εγω όσο περισσοτερα παιρνω, τοσο περισσοτερα πληρωνω ενώ αυτοί όσο περισσοτερα βγάζουν, τοσο λιγοτερα πληρώνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επισης σου λεω απο αυτο το 10% προκύπτουν δισεκατομμυρια ευρω με τα οποια το ελληνικο κρατος θα μπορουσε να κανει τρανες αυξησεις σε ολους τους κλαδους με αποτελεσμα να ανασανει ενα μεγαλο κομματι της οικονομιας μας και μεσω αλυσιδωτης αντιδρασης να επηρεαστεί θετικα το συνολο της.

μόνο με επενδύσεις και εισροή ξένου κεφαλαίου θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη

αλλά βλέπεις τα όποια κίνητρα δοθούν για να κάνουν ποιο ελκυστική την Ελληνική αγορά μεταφράζονται σε προσκύνημα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Να μην διαμαρτυρόμαστε λοιπόν όταν οι επιχειρήσεις φεύγουν στο εξωτερικό

γιατί για ξένες ........δεν

Ποιο ντοπιο κεφαλαιο? Δεν υπαρχει ντοπιο κεφαλαιο. Σου ειπα οτι ακομα και η intracom πηγε πλεον σε ξενα χερια. Εκτος αν εννοεις τα μπακαλικα, τα ψαραδικα και τα σταντ με τους μικροπωλητες στα νησια το καλοκαιρι. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ελληνικη επιχειρηματικη δραστηριοτητα στην Ελλαδα. Πολυ περιορισμενα πραγματα.

Οσο για τους ξένους? Μαλακες ειναι? Ερχονται στην Ελλαδα, δινουν τη μιζα τους μιας και το εχουν πιασει το νοημα (στους πολιτικους τη δινουνε, οχι στους πολιτες), τα αρπαζουν κανοντας ψευτοεπενδυσεις, και τα επενδυουν στο εξωτερικο. Αμα ηταν ετσι τα πραγματα οπως τα λες, τοτε με τη μειωση του 10% τωρα θα ειχε ερθει ολος ο επιχειρηματικος κοσμος στην Ελλαδα. Και φτηνα εργατικα χερια εχουμε (βλεπε Αλβανους) κτλ και απ'ολα.

Να δωσουν τα λεφτα σε νεες ιδεες και σε νεους ανθρωπους στην Ελλαδα που θελουν σοβαρα να ασχοληθουν με την επιχειρηματικοτητα. Οταν αποθαρρυνουν τον νεο ανθρωπο να μπει στο χωρο των επιχειρησεων, πως θελουν να παει μπροστα η οικονομια?

Πες μου ενα κινητρο που εχω εγω σαν νεος ανθρωπος να ξεκινησω μιας δικια μου δουλεια σημερα? Μελετες που κατα καιρους εχουν πεσει στα χερια μου δειχνουν οτι μια καινουργια επιχειρηση σημερα στην Ελλάδα εχει πιθανοτητες να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ <20%. Δεν νομιζω οτι αυτο λεγεται επιχειρηματικο ρισκο. Μαλλον λεγεται επιχειρηματική αυτοκτονια.

Ως γνώστης καλλών οικονομικών μάλλον δεν διαβάζεις αρκετά τις οικονομικές εφημερίδες , γιατί θα ήξερες ότι το 60% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους και όχι από τις μικρομεσαίες.

Μαλλον εσυ δεν διαβαζεις καλα τι γραφω (no offence). Δεν νομιζω οτι ανεφερα πουθενα πως τα φορολογικα εσοδα τους κρατους προερχονται κατα πλειοψηφια απο τις μικρομεσαιες. Ειπα οτι απο αυτες ζει μια μεγαλη μεριδα τους κοσμου και επισης ειπα οτι ενα μεγαλο μεριδιο των φορολογικων εσοδων προκυπτει απο τις Α.Ε που εντάσσονται στα αναπτυξιακα προγραμματα του τύπου 35%-25&. Αν εγραψα καπου αυτο που λες, κανε ενα quote.

Να είσαι σίγουρος ότι γνωρίζω πολύ περισσότερα από σένα ,

δεν το λεω με μειωτική διάθεση προς το πρόσωπο σου (το αντίθετο που κάνεις εσύ)

αλλά τυχαίνει να είμαι εκλεγμένος σε τριτοβάθμιο όργανο 12 χρόνια ,και όχι σε αμφιθέατρα

Ελπίζω να ξέρεις τι είναι τριτοβάθμιο (αν όχι ρώτα την μητέρα σου που είναι στο ΥΠ. ΟΙΚ)

Δεν μπορω να ξερω τα παντα, ουτε το παιζω ξερολας. Θα ρωτησω και θα σου πω. Πάντως χωρις παρεξηγηση αυτο που θα πω και επειδη ειναι και του αρχικου θέματος, υπαρχουν ανθρωποι (σε ολο το φασμα των υπαλληλων.....δημοσιου, ιδιωτικου τομεα) που εχουν και τα 3πλασια χρονια εργασιας απο αυτα που μου λες και δεν ξερουν που παν τα 4. Κατι που φυσικα εχει να κανει με την παιδια στην Ελλαδα και την ηλιθια νοοτροπια του Ελληνα.

Για παραδειγμα θυμαμαι 50χρονη καθηγητρια οικονομικων οταν πηγαινα σχολιο που δεν μπορουσε να λυσει απλες ασκησεις ελαστικοτητας ζητησης κτλ. Παρομοιως ειδικα στο δημοσιο, σε εφοριες, τραπεζες κτλ, εχει πεσει τρελο γελιο με διαφορους υπαλλήλους. Προς θεου δεν λεω οτι εισαι ενας απο αυτους, απλα σου λεω οτι γενικα ποτε δεν υπολογιζα τι πτυχια, διακρισεις, συστασεις εχει καποιος....Στο δια ταυτα εχει σημασια τι κανει και τι λεει. Για παραδειγμα αυτη τη στιγμη σπουδαζω στη τριτη κατα σειρα σχολη (οικονομικο παν.πειραια στο τριτο ετος) και δουλευω σε 2 δουλειες (η μια στο τμημα ερευνων του πανεπιστημιου σε θεματα επιχειρηματικοτητας), αλλα το πιο πιθανο ειναι να σκεφτεσαι "μα τι σχολικου τυπου σκεψεις κανει αυτος".

Προφανως πάντως στο χωρο σου θα υπαρχουν και ανθρωποι που θα λενε αυτά που λεω και γω μιας και προκειται για πολιτικη τοποθετηση. Εχει σχεση με τα πιστευω του καθενός.

Αυτό τώρα πρέπει να το εκλάβω ως σοβαρή προσέγγιση του προβλήματος ?

Φυσικα και οχι. Μια λυση επι του θεματος στην εχω αναλυσει πιο πανω. Με τη συγκεκριμενη ΥΠΕΡΒΟΛΗ, αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι στην τελικη, εγω ειμαι ενας απλος πολιτης που επιλεγω να διαχειριστει τη χωρα μου και συνεπως την οικονομια αυτης, ενα συκεκριμενο κομμα. Αυτο λοιπον πρεπει να βρει τις λυσεις και οχι εγω. Αν δεν τις βρει σημαινει οτι δεν μου κανει και δεν πρεπει να το ξαναψηφισω. Οταν παω σε ενα μαγαζι για φαγητο, αν δεν μου αρεσει δεν ξαναπαω. Δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη, τους ψηφισα, δεν λυσαν τα προβληματα του τοπου ΑΡΑ τους ξαναψηφιζω. Ειναι τελειως τρελο.

Ακομα και αν υιοθετήσω την αποψη σου οτι "μα δεν μπορουν να κανουν και τπτ ετσι που ειμαστε χρεωμενοι μπλα μπλα μπλα", τοτε και παλι δεν τους ψηφιζω γιατι η φραση "δεν μπορω" δηλωνει ανικανοτητα. Παντου και παντα υπαρχει λυση για τα παντα...Αρκει να ψαξεις και να τη βρεις. Το ζητημα ειναι οτι δεν κανουν προσπαθεια να τη βρουνε.

Δεν έγινε για να πάει την χώρα σε εκλογές , αλλά για να μην παραγραφούν τα όποια αδικήματα του σκανδάλου Κωσκοτά.

Αυτο ισως είναι μια πτυχή του ολου θεματος, αλλα πολυ “ελαφρύς” λογος για κατι τοσο μεγαλο.

Δημοσ.
Αυτό να το πεις του "ποιο πάνω οικονομολόγου"

Μπααααα!!!!!!

Τότε θα κάνουν κατάληψη τα βλαστάρια , και θα διαμαρτύρονται για την παράταση του έτους

Ρε παιδια, πλακα μου κανετε? Ακομα και αν καταργηθει το σχολειο, τα ιδια πραγματα θα μαθουν τα παιδια. Αφου τη γνωση στο φροντιστηριο την παίρνουνε. Προσωπικα πριν δωσω πανελληνιες εκανα και τις 100 απουσιες που δικαιούμουνα για να εχω χρονο να παω στο φροντιστηριο να κανω extra ωρες.

Οσο η παραπαιδία ειναι ο βασιλιας στο χωρο της παιδιας το σχολειο ειναι περιττο.

Βεβαια σε εσας απ'οτι φαινεται προκειται για κατι το αστειο και για αλλη μια φορα αντι να δειτε τη ριζα του προβληματος, κανετε πλακα με την ιδια σας την τσεπη.

Φυσικα να υποθεσω οτι και για την παραπαιδια φταινε ολοι (γονεις, μαθητες και καθηγητες) εκτος απο το κρατος ε? :D

Δημοσ.

Τι τι σχεση εχουν με το θεμα?Που κολλάει η τοκογλυφία και το λαθρεμποριο?Οτι ναναι μου λες. Προφανως δεν καταλαβες τι ειπα. Εχουν ζωτικη σημασια σε σχεση με το θεμα αυτα τα 2.

Αυτα τα 2 στα εγραψα για να καταλαβεις ποιο ειναι το κρατος δικαιου στο οποιο ζουμε. Εξηγούμαι :

Οσο περισσότερα λεφτα βγαζω εγω σαν ελευθερος επαγγελματιας, ιδιωτικος υπαλληλος ή δημοσιος υπαλληλος, μου τα φορολογει το κρατος τοσο και περισσοτερο με βαση τις κλιμακες φορολογησης. Σωστα? Σωστα.

Σου παραθετω λοιπον 2 περιπτωσεις κλαδων ανωνυμων εταιριων οι οποιες ειναι απο αυτες που κινουν το χρημα στην Ελλαδα και ενα μεγαλο μερος της οικονομιας στηριζεται σε αυτες. Οι εταιριες λοιπον αυτες ενω ΑΥΞΗΣΑΝΕ κατα πολυ τα εσοδα τους, ΜΕΙΩΘΗΚΕ ο συντελεστης φορολογησης τους κατα 10%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Δηλαδη εγω όσο περισσοτερα παιρνω, τοσο περισσοτερα πληρωνω ενώ αυτοί όσο περισσοτερα βγάζουν, τοσο λιγοτερα πληρώνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επισης σου λεω απο αυτο το 10% προκύπτουν δισεκατομμυρια ευρω με τα οποια το ελληνικο κρατος θα μπορουσε να κανει τρανες αυξησεις σε ολους τους κλαδους με αποτελεσμα να ανασανει ενα μεγαλο κομματι της οικονομιας μας και μεσω αλυσιδωτης αντιδρασης να επηρεαστεί θετικα το συνολο της.

Οι φόροι μειώνουν την επιχειρηματικότητα. Αν εσύ εχεις μια επιχείρηση και βγάζεις Α χρήματα, για ποιο λόγο να πάρεις το ρίσκο να την κάνεις διπλάσια δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για 0.00000001% αύξηση των κερδών;

Επίσης, αν αυριο δίναμε 30% αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους, νομίζεις οτι θα ήταν χαρούμενοι με έναν πληθωρισμό που θα πήγαινε στο 20% απο την μια μέρα στην άλλη;

Για να σε προλάβω, δεν πιστεύω οτι υπάρχει οικονομικός σχεδιασμός στην Ελλάδα. Αν είναι πάνω η Ν.Δ. τα φράγκα απο το επιχειρηματικό πλαισιο ανάπτυξης θα τα πάρει ο φίλος τους ο Μυτιληναίος , και αν ειναι το Πασοκ, κάποιος άλλος.

Απο την άλλη πιστευω και οτι ο έλληνας δεν έχει επιχειρηματική παιδεία. Όλες οι γειτονιές εχουν 10 Video club παραπάνω απ'οσα χρειάζονται, 5 internet cafe παραπάνω απ'οσο αναλογεί στον πληθυσμό. Η μέση επιχειρηματική σκέψη του έλληνα είναι "Ο ξάδερφος της Σούλας εχει internet cafe στα Σουρμενα και χεζεται στο τάλαρο". Μετά νοικιάζει όπου βρεί οτι βρεί, το στήνει και σε ενα χρονο φουντάρει.

Οσο για τους ξένους? Μαλακες ειναι? Ερχονται στην Ελλαδα, δινουν τη μιζα τους μιας και το εχουν πιασει το νοημα (στους πολιτικους τη δινουνε, οχι στους πολιτες), τα αρπαζουν κανοντας ψευτοεπενδυσεις, και τα επενδυουν στο εξωτερικο. Αμα ηταν ετσι τα πραγματα οπως τα λες, τοτε με τη μειωση του 10% τωρα θα ειχε ερθει ολος ο επιχειρηματικος κοσμος στην Ελλαδα. Και φτηνα εργατικα χερια εχουμε (βλεπε Αλβανους) κτλ και απ'ολα.

Αν ήμουν επιχειρηματίας θα με ένοιαζαν και άλλα πραγματα. Τι να το κάνω να εχω εταιρια logistics π.χ, με φτηνα εργατικα χέρια και να τραβάνε μια απεργία 6 μήνες οι αγρότες , λιμενεργάτες, whatever και να εχω τα containers αραγμένα στα τελωνεια.

Να δωσουν τα λεφτα σε νεες ιδεες και σε νεους ανθρωπους στην Ελλαδα που θελουν σοβαρα να ασχοληθουν με την επιχειρηματικοτητα. Οταν αποθαρρυνουν τον νεο ανθρωπο να μπει στο χωρο των επιχειρησεων, πως θελουν να παει μπροστα η οικονομια?

Πες μου ενα κινητρο που εχω εγω σαν νεος ανθρωπος να ξεκινησω μιας δικια μου δουλεια σημερα? Μελετες που κατα καιρους εχουν πεσει στα χερια μου δειχνουν οτι μια καινουργια επιχειρηση σημερα στην Ελλάδα εχει πιθανοτητες να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ <20%. Δεν νομιζω οτι αυτο λεγεται επιχειρηματικο ρισκο. Μαλλον λεγεται επιχειρηματική αυτοκτονια.

+1. Το χρήμα μοιράζεται άνισα και σε λίγους.

Δημοσ.
Οι φόροι μειώνουν την επιχειρηματικότητα.

Επίσης, αν αυριο δίναμε 30% αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους, νομίζεις οτι θα ήταν χαρούμενοι με έναν πληθωρισμό που θα πήγαινε στο 20% απο την μια μέρα στην άλλη;

Απο την άλλη πιστευω και οτι ο έλληνας δεν έχει επιχειρηματική παιδεία.

Μα εννοειται οτι οι φοροι μειωνουν την επιχειρηματικοτητα. Το ζητημα ειναι οτι το φορολογικο πλανο της εκαστοτε κυβερνησης ειναι να ενισχυθει η ήδη υπάρχουσα ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ επιχειρηματικοτητα και οχι να ενιχυθει η μικρη ωστε να γινει και αυτη μεγαλη. Επισης οπως ειπα δεν παρεχει κινητρα στους νεους να ξεκινησουν κατι δικο τους.

Και το θεμα δεν ειναι οτι δεν ενισχυουν της μικρες επιχειρησεις αλλα αντιθετως τις κατασπαραζουν. Το αποτελεσμα? Καθε μερα κλεινουν πολλες μικρες επιχειρησεις και ο πλουτος συσσωρευεται σε λιγοτερα χερια. Για τι οικονομια μιλαμε?

Επισης αυτο που ειπα και στον petza ειναι πως οτι γινει, πρεπει να γινει σιγα σιγα και με αργα βηματα. Προφανως και δεν θα δωσουν 30% αυξηση. Αυτο ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας. Αλλα απο την αλλη οχι να αυξανουν 4% το μισθο και 15% τα καθημερινης χρησης προιοντα, ενοικια κτλ.

Αντιθετως, αντι σιγα σιγα να πηγαινουμε καλυτερα, σιγα σιγα πηγαινουμε χειροτερα.

Τελος αυτο με την παιδια που ειπες, ξαναπέστο. Εντασσεται και αυτο στην ευρυτερη εννοια της παιδειας για την οποια δεν νομιζω οτι ειναι υπευθυνοι ανθρωποι ηλικιας 15 χρονών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...