Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε dk lexotanil κι εσύ αν κουράστηκες......Ή βιταμίνες tonotil......:mrgreen:

ΥΣ:αυτόν τον αστυνομικό καλά θα κάνουν να τον ξηλώσουν από το σώμα!!:evil: Εγώ ποτέ μου δεν υποστήριξα ΤΕΤΟΙΟΥΣ μπάτσους.....

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ρε παιδια ηρεμιστε. αφου βλεπουμε οτι οταν ολοι μιλαμε μια χαρα, δεν υπαρχουν παρεξηγησεις.

Αυτό σε άλλους που κάνουν την αρχή πέστο,όχι σε μένα.....:neutral:

Δημοσ.
αυτόν τον αστυνομικό καλά θα κάνουν να τον ξηλώσουν από το σώμα!!

Ναι, ναι... θα τον ξηλώσουν. Σίίίίγουρα....

Όπως κλείνουν μέσα αυτούς που σπάνε αμάξια και βιτρίνες.

Δημοσ.
Ωραία κάναμε την κατάληψή μας τον Ιούνιο. Γίναμε και καλά επαναστάτες που όπως πάντα δεν καταφέρνουν τίποτα. Και τώρα τι γίνετε όμως?

Με τις εξεταστικές, τα εργαστήρια...

Τα "ωραία νέα" είναι ότι θα γράψουμε ΜΙΑ και μόνο εξεταστική τώρα τον Σεπτέμβριο... Και τα εργαστήρια άγνωστο πότε θα τα γράψουμε...

1)Μην καθεσαι και ακους το καθε ψευτομπλουκι.Στο τει λαμιας πχ το α εξαμηνο ηλεκτρονικης εδωσε ολα τα εργαστηρια πριν τη καταληψη.

το ιδιο συνεβει και με αρκετα αλλα εξαμηνα.βεβαια πολλα αλλα εξαμηνα η τμηματα οπως το δικο μου η και το δικο σου δωσανε 1-2 μαθηματα η και κανενα.

2)Λοιπον σπουδαζω λαμια και η εξεταστικη δεν θα χαθει αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Αν παρακολουθουσες τις συνελευσεις θα το γνωριζες εχει αποφασιστει μαλιστα να ζητησουμε διπλη εξεταστικη(η κανονικη ειναι στανταρ).

3)Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να συμμετεχεις στις γενικες και να λες τη γνωμη σου.Ετσι λοιπον και τωρα που θα ανεβουμε λαμια απλα πρεπει να πας στη γενικη οταν θα συζητηθει με ποιους τροπους θα πιεσουμε τους καθηγητες για το θεμα της εξεταστικης.Σιγουρα θα εχουμε τα γνωστα εμποδια με το γλομπο τους ετων 36¨φοιτητης¨ αλλα θα το παλεψουμε.

dkangel000039 ΣΤΕΦ είμαι... Και πίστεψε με έχει βγει ήδη η απόφαση από το Συμβούλιο του ΤΕΙ για μια εξεταστική (Από όποιους αποτελείτε. 2' date='3 φοιτητές και 5,6 καθηγητές.)...

Από μεγάλο κεφάλι του ΤΕΙ… μια εξεταστική θα γίνει… Έχει ήδη περάσει και αποφασιστεί από το συμβούλιο

[/quote']

ακομη και αν εχουν παρει την αποφαση που λες στο χερι μας ειναι να γινει διπλη εξεταστικη και εχουμε τον τροπο και τα μεσα για να πιεσουμε.

Με λιγα λογια με καλη διαθεση θα περασει το δικο μας γιατι μπορει οπως λες αλλοι να αποφασιζουν για το τει αλλα αυτο ισχυει παντα μεχρι να καταλαβουμε οτι οι θεσεις ειναι για να μας υπηρετουν και οχι το αντιθετο..

Ναι στο χέρι μας είναι να γράψουμε δυο εξεταστικές. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι τα κόμματα και οι υποτιθέμενοι αγωνιστές είναι εντελώς κότες' date=' ώστε να κάνουν κάτι να γράψουμε και εμείς όπως όλοι 2 εξεταστικές.[/quote']

λοιπον αυτη η αναδρομη εγινε για να δειξω οτι τιποτα δε πηγε χαμενο, οτι τα μεγαλα κεφαλια(οπως αναφερονται),τα κομματα, οι προεδροι και συμβουλοι μπροστα στους φοιτητες το μονο που πιανουν ειναι τα αρΧ@@@ τους

μετα απο πολλες πιεσεις, οργανομενες ενεργειες και κινησεις(οπως η συγκεντρωση υπογραφων)

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Ο πρόεδρος μας να φανταστείς έλεγε στα κανάλια ότι οι καταληψίες πετάγανε μολότοφ στο ΤΕΙ , έλεγε ότι το σπάσανε, ότι βάλανε φωτιά την βιβλιοθήκη και ένα σωρό άλλες λαλακίες! ΕΛΕΟΣ.

Δεν ξέρω βέβαια που τα είδε αυτά, εγώ πάντως έβλεπα αναρχικούς με σφουγγαρίστρες τα πρωινά να καθαρίζουν!!! ΛΟΛ

πωπω ρομπα γιναμε, τωρα αυτο ηταν αναγκη να το πεις:D :D :D

ελπιζω να μην υπαρχουν φωτο που σφουγγαριζουμε:roll: :shock:

Δημοσ.

Αλλάζω πορεία ακολουθώντας κάπως τα λεγόμενα του forensick:μόνο το ότι έγινε η διπλή εξεταστική μετράει ρε παιδιά;;;Τα μαθήματα που χάθηκαν,δηλαδή οι παραδόσεις δε μετράνε;;;.....................:neutral: :neutral:

Δημοσ.
Αλλάζω πορεία ακολουθώντας κάπως τα λεγόμενα του forensick:μόνο το ότι έγινε η διπλή εξεταστική μετράει ρε παιδιά;;;Τα μαθήματα που χάθηκαν,δηλαδή οι παραδόσεις δε μετράνε;;;.....................:neutral: :neutral:

οι παραδοσεις και τα εργαστηρια μετρανε πιο πολυ απο την εξεταστικη(καθαρα προσωπικη αποψη).

αλλα αν διαβασεις απο την αρχη το thread θα δεις οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν χαθηκαν και τοσα μαθηματα/εργστηρια ή και καθολου.

στην τελικη

οπως και να εχει καλυτερα να μην αλλαξει το συστημα σε αυτο που θελουν να κανουν και ας χασω και 10 και 20 μαθηματα-τουλαχιστον θα τελειωσω και θα εχει καποια αξια το πτυχειιο μου.

Δημοσ.

Τι λέτε τώρα ρε παιδιά; Στο φυσικό Θεσ/κης πχ δεν έγινε διπλή. Και τι πάει να πει δηλαδή, επειδή έγινε διπλή ούτε γάτα ούτε ζημιά; Σας καλοάρεσε που δώσατε ένα κάρο μαθήματα σε 1 μήνα;

Δημοσ.

Υποθέτω πως αυτό θεωρείται μικρό τίμημα για αυτούς που ήταν αντίθετοι με το νομοσχέδιο.

Δεν το λέω ειρωνικά για κάποια από τις 2 πλευρές, απλά εικάζω.

Δημοσ.
Υποθέτω πως αυτό θεωρείται μικρό τίμημα για αυτούς που ήταν αντίθετοι με το νομοσχέδιο.

ακριβως, το τιμημα ειναι πολυ μικρο μπροστα στο λογο που γιναν ολα αυτα και που θα ξαναγινουν.

ισως ειναι δυσκολο για καποιους να το καταλαβουν αλλα πρεπει να δειξουν κατανοηση και να σκεφτουν οτι δε μειναμε το μισο καλοκαιρι κλεισμενοι στις σχολες απο μαγκια ή καπριτσιο.

Δημοσ.

luci, προσπωπικα δεν θεωρω το τιμημα μικρο. θεωρω οτι καναμε καποια πραγματα για το καλο της παιδειας(ναι ηταν αρκετοι οι οποιοι το εκμεταλευτηκαν) και απο κει και περα δεν γινεται να τα εχεις ολα. οπως εχω εξηγησει και σε προηγουμενα ποστ μου, ναι μεν με καιει οτι χαθηκαν μαθηματα κλπ, αλλα απο την αλλη αν μπουν σε εφαρμογη αυτα τα μετρα χωρις να υπαρχει καποιο σχετικο υποβαθρο(υποδομες, ελεγκτικοι μηχανισμοι και disciplaa που λεει και ο Cartman:-P), τοτε δεν θα εχει νοημα αν θα εχει χαθει μια εξεταστικη η καποια μαθηματα η οχι, αλλα θα εχει νοημα το οτι η παιδεια παει στο συνολο της απο το κακο στο χειροτερο.η παιδεια ΘΕΛΕΙ και ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αλλαγες, αλλα καταρχην προς την κατευθυνση της βελτιωσης συνθηκων, αξιολογησης καθηγητων και υπαρξης υποδομων. οταν θα γινουν αυτα, τοτε μπορουμε να μιλησουμε για τις αλλαγες που προωθει το υπουργειο. αν γινουν πιο νωρις αυτες, τοτε το μονο που μπορω να δω(απο την οπτικη μου γωνια παντα), ειναι να παραπεουν τα ιδρυματα καθως επισης δεν θεωρω τυχαιο που την ιδια στιγμη που πας να κανεις αλλαγες προς το χειροτερο, βαζεις μεσα τα ιδιωτικα.

καταληγoντας: ναι, το τιμημα ειναι μεγαλο, αλλα σε σχεση με το τι παει να γινει ειναι ελαχιστο. η παιδεια ειναι για μαθαινεις κατι και το κανεις κτημα σου, αλλα θα επρεπε επισης να εχουν γινει αναλογες κινησεις απο το υπουργειο για να μην υπαρχουν τετοιες αντιδρασεις. ο διαλογος ειναι προσχηματικος-δεν χρειαζεται να ασχοληθει κανεις με το θεμα για να το καταλαβει. οπως επισης "δεν μπορω να καταλαβω" τον λογο για τον οποιο ο υπευθυνος για τις αλλαγες ηταν διορισμενος και οχι εκλεγμενος.

Δημοσ.

Λυμπάμαι πολύ που θα μιλήσω off topic, αλλά για να μη διαστρεβλώνονται οι αντιλήψεις, θα πρέπει κανείς να διαβάζει αυτό στο οποόιο κάνει κριτική και όχι να μαθαίνει απ' έξω 2-3 ατάκες και να τις ψευτιλίζει απομονώνοντας τες από την προηγούμενη και την επόμενη έστω πρόταση.

η εργασία είναι η πράξη της αλλοτρίωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας

Ο αλλότριος χαρακτήρας της εργασίας εμφανίζεται σαφώς στο γεγονός ότι όταν δεν υπάρχει κανένας φυσικός ή άλλος καταναγκασμός' date=' η εργασία αποφεύγεται σαν την πανούκλα[/quote']Ο Μάρξ, όταν μιλάει για εργασία, εννοεί τη μισθωτή εργασία.

Ο αλλότριος χαρακτήρας της εργασίας εμφανίζεται με διάφορους τρόπους. Πρώτα με το προϊόν το οποίο παράγεται: στην πραγματικότητα, αυτό δεν ανήκει στον εργάτη. Ενώ το αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας θα έπρεπε να εμφανίζεται ως υψηλότερη εκδήλωση του ατόμου, ως η επιβεβαίωση του ανθρώπου, ως ένα μέσο αναγνώρισης από άλλους του ίδιου του ανθρώπινου χαρακτήρα του, η εργασία αποξενώνει τον άνθρωπο από το προϊόν του, το οποίο τίθεται αντιμέτωπο σε αυτόν και τον αντιμάχεται. Ο εργάτης στερείται το προϊόν που παράγει. Εξαναγκασμένος να πουλάει την εργατική του δύναμη, βάζει την ζωή του στο προϊόν και η ζωή του δεν του ανήκει πλέον.

Όλα αυτά βέβαια λίγη σχέση έχουν με το thread, αλλά... δε γινόταν να μην αποκαταστήσω τη συκοφάντηση.

Η λέξη "travail" (εργασία) είναι λατινικής προελεύσεως, από την λέξη "tripalium", η οποία σημαίνει "όργανο βασανιστηρίου".

Δημοσ.

g1annis

Εννοείται οτι μιλάει για μισθωτή εργασία. Είπα εγώ το αντίθετο; Επίσης το quote του marx γιατί το έκανες; Ποιά συκοφάντηση αποκατέστησες; Ίσα ίσα χρησιμοποίησα τα λόγια του marx ακριβώς όπως τα είπε. Οι προτάσεις που παρέθεσα αρχίζουν στο κείμενο του marx με κεφαλαίο και τελειώνουν με τελεία. Αμφιβάλλεις οτι όσα έγραψα είναι όπως έχουν γραφτεί από τον ίδιο; Μήπως έχουν κάποιο βαθύτερο νόημα από αυτό που γράφουν, ωστε να επιτρέπουν στον αναγνώστη να τα παρεξηγήσει; Όχι φυσικά. Anyway, γουστάρεις marx, δεκτό, αλλά νομίζω πως άδικα διαμαρτύρεσαι για το quote που έκανα.

Τέλος για να κλείσουμε με μια ισορροπία, οι αρχαίοι Έλληνες όταν μιλούσαν για εργασία εννοούσαν επίσης εργασία με απολαβές και έλεγαν έργον δ` ουδέν όνειδος, αεργίη δε τ` όνειδος και αργία μήτηρ πάσης κακίας :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...