g1annis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 πες μου ποιά κατά τη γνώμη σου επαγγέλματα είναι πολύ καλύτερα αμοιβόμενα από τους δασκάλους1) Μπάτσοι και στρατιωτικοί που πληρώνονται για να κωλοβαράνε και να δουλεύουν στην υπηρεσία των αφεντών τους (συγκριτικά με τη δουλειά που κάνουν). 2) βουλευτές, Γκαργκάνες και επίτροποι κάθε είδους διορισμένοι από το κράτος δηλαδή στελέγχη του κρατικού μηχανισμού. 3) μανατζαραίοι, εργοταξιάρχες, ανώτεροι μηχανικοί (δηλαδή τα μεσαία και ανώτερα τμήματα της μισθωτά εργαζόμενης αστικής τάξης) Τώρα επειδή είναι λίγο είναι ψέμμα να πούμε ότι τα οικονομικά όλων, φαίνονται, κι επειδή υπάρχει κόσμος που πλουτίζει με λαμογιές εν γνώση και με τη βοήθεια του επίσημου κράτους, θα πρέπει να αναφερθούμε και σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που πληρώνονται από πηγές έξω από τον τυπικό μισθό της εργασίας τους. Αυτοί είναι οι χειρότεροι. Εκείνοι που τσεπώνουν τα λεφτά άτυπα. Αρχι-γιατροί, αρχι-εφοριακοί, ανώτεροι υπάλληλοι της νομαρχίας και του δήμου, πανεπιστημιακοί κλπ. Το επιχείρημα ότι γενικά ο νόμιμος μισθός τους είναι παραπλήσιος του μέσου μισθωτού δεν στέκει. Γιατί αν και πράγματι ισχύει, το κράτος γνωρίζει πολύ καλά το ρουσφετολόι που τρέχει, και άρα παρ' ότι ο "δεύτερος μισθός" είναι παράνομος ωστόσο έχει τις ευλογίες του κράτους. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους: 1) Γιατί τα κόμματα που διαχειρίζονται κατά καιρούς το κράτος έχουν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους τους (βλέπε Ολυμπιακή) 2) Για να μπορεί το να ελέγχει με παράνομα μέσα (απειλές κλπ) τα λαμόγια (βλέπε πχ τους κουμπαρους, τον "πόλεμο για την διαπλοκή" που ουσιαστικά η ΝΔ ξεφωρτώνεται τα λαμόγια που δεν της χρησιμεύουν πλασάροντας παράλληλα τον εαυτό της ως δείγμα αξιοκρατίας). 3) Γιατί για να μπορεί να είναι διαπλεκόμενο το κράτος, θα πρέπει να φτιάξει μια μικρογραφία του στην κοινωνία. Να είναι η κοινωνία έτοιμη να δεχτεί τη λαμογιά με λίγα λόγια. (βλέπε υποκλοπές vodafone) 4) Για να μπορεί το κράτος να παρανομεί όταν δε μπορεί νόμιμα να επιτύχει έναν στόχο (πχ βλέπε χρηματοδότηση από την Ασφάλεια της Χρυσής Αυγής κλπ) Αν πάσει περιπτώσει υπάρχει ένα βιβλίο του ΚΜΕ για όποιον θέλει να μελετήσει καλύτερα την ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά εδώ κουβεντιάζουμε άλλο πράγμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι το κράτος έχει λεφτά και τα σκορπάει ή καλύτερα τα μοιράζει στα λαμόγια. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να πληρωθούν καλύτερα όλοι, να μειωθούν ίσως οι φορολογίες αντί να αυξηθούν πολύ οι μισθοί, να γίνουν παροχές για τον εργαζόμενο σε υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία, στέγαση, μετακίνηση κλπ. Όταν ο καθηγητής που παίρνει ένα χιλιάρικο (κι αν) πληρώνει το μισό του μισθού του σε φόρους για τα καύσιμα, ενώ οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο 0% για την κίνηση των καραβιών τους (που εκτός των άλλων καταναλώνουν μερικές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη ποσότητα από τον καθηγητή) τότε αδίκως ζητάει ο καθηγητής 1400ε? Όταν ο γιατρός του δημοσίου (κι ακόμα χειρότερα του ιδιωτικού) κάθεται 10 ώρες στο πόδι με σκατοπληρωμένες υπερωρίες, ενώ ο αρχιγιατρός παίρνει τον μισθό του επί τρια σε φακελάκια, αδίκως ζητάει 1400? Όταν ο πανεπιστημιακός παίρνει 1.500 και ο διπλανός του πανεπιστημιακός παίρνει μερικές 10άδες χιλιάδες το μήνα από προγράμματα, αδίκως ζητάει 2.000? Όλοι οι τίμιοι χειρώνακτες, εξ αντικειμένου πληρώνονται λιγότερο από όσο αξίζει η εργασία τους. Η εργατική δύναμη, είναι στον καπιταλισμό το μοναδικό εμπόρευμα που πληρώνεται λιγότερο από όσο αξίζει. Γι αυτό είναι δίκαιο να ζητάνε όσα γουστάρουν. Συγνώμη για το μέγεθος. Να τος.... Τα ίδια λέμε ρε Σώτο, είδα το μήνυμά σου αφού το είχα στείλει. 1) λαμόγια 2) κουμπάροι 3) γλύφτες χαχαχαχα. Ωραίος.
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Sotirakis, Το τι κουνιέται και τι όχι εσύ το ξέρεις. Εγώ δεν άρχισα flame. Anyway, Εσύ μίλησες αρχικά για επαγγέλματα τα οποία είναι πολύ καλύτερα αμοιβόμενα. Δεν είπα εγώ οτι δεν θα πρέπει να προσπαθούν όλες οι εργασιακές ομάδες για το καλύτερο... Γνωρίζω και δημόσια οικονομικά και οικονομικά κοινωνικής προστασίας. Την ταπεινή μου γνώμη είπα. Ούτε είμαι υπεύθυνος για τα posts του nontasg, ούτε συμμερίζομαι το σχόλιό του. Αποφεύγω να απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις sotirakis. Μπορείς αρχικά να υποθέτεις ό,τι θέλεις αλλά δεν είμαι χωμένος σε καμμιά παράταξη, αντίθετα με σένα, γι αυτό άσε να μου κάνει παρατηρήσεις κανένας άλλος γιατί μόλις αυτοακυρώθηκες. Τέλος είπες: Αν πάλι όμως είσαι χωμένος σε καμία ΔΑΠ, τότε ας το αφήσουμε καλύτερα... Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης... (Do you know ΦΑΚ της Πληροφορικής ; ) Δηλαδή πες πως ήμουν χωμένος. Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης; Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι; ΔΑΠ=Κακοί άνθρωποι-Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. ΠΑΣΠ=Ποιος ξέρει τι... ΠΚΣ=Ας το καλύτερα... κτλ. Εγώ σε τέτοιες βάσεις με τέτοια κολλημένα άτομα δεν συζητάω. Πήγαινε να συζητήσεις με την ΦΑΚ (από τέτοια άτομα αποτελείται; ) αφού οι υπόλοιποι δεν είναι άξιοι συζήτησης. End of conversation. Επί του θέματος: Οι δάσκαλοι είναι ο κλάδος με τον μεγαλύτερο δείκτη μισθός/ώρες εργασίας. Στα υπόλοιπα περί αξίας της εργασίας και για το πόσο δύσκολα έχουν γίνει τα πράγματα από οικονομικής απόψεως για όλες τις εργασιακές και κοινωνικές ομάδες συμφωνούμε. Αλλά δεν γίνεται να απαιτούμε μισθό νεοδιοριζόμενου δασκάλου 1400 ευρώ... (45% αύξηση δηλαδή) Πρέπει να έχουμε πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις και σε καμμία περίπτωση καθόλου απαιτήσεις. PS. όπως κάποιος μπορεί να πει οτι ο τάδε κωλοβάράει, μπορεί να το πει και για τους δάσκαλους. Ποιος θα το επαληθεύσει; η ουσία είναι οτι κάποιοι δουλεύουν πολύ λιγότερες ώρες Τέλος @g1annis είμαι υπέρ της αύξησης της ανύπαρκτης μισθολογικής διαφοράς δασκάλων-καθηγητών. edit*** Εννοείται οτι θα συγκρίνουμε τους νόμιμους μισθούς. Δεν θα βάλουμε δίπλα δίπλα τις παρανομίες του καθενός και τους μισθούς. Όπως μπορεί κάποιος να κάνει ιδιαίτερα τα απογεύματα, έτσι μπορεί και ο άλλος να κάνει κάτι άλλο. Δεν θα εξισώσουμε τα παράνομα έσοδα του ενός με αύξηση στο μισθό του άλλου... Υπάρχει βέβαια και η άποψη του να αμοίβονται όλα τα επαγγέλματα όλοι το ίδιο
g1annis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Υπάρχει βέβαια και η άποψη του να αμοίβονται όλα τα επαγγέλματα όλοι το ίδιο Εσύ που από ότι θυμάμαι κάτι σπουδές έχεις κάνει πάνω στο ζήτημα, για πες μου σε ποιά οικονομική θεωρία (ή ...σε διευκολύνω, πες το όπως θέλεις, ιδεολογία, φιλοσοφία, κοσμοθεωρία... όπως θέλεις) διάβασες ή άκουσες (πάλι πες το όπως θέλεις) να λέει πως θα αμοίβονται όλα τα επαγγέλματα το ίδιο? Ή έστω κάτι παρόμοιο. Περιμένω την απάντησή σου με απίστευτη αγωνία.
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Στο quote που έκανες μίλησα για κάποια θεωρία; Anyway, μήπως μιλάς για τον κομμουνισμό; Αν και δεν νομίζω καθώς αν δεν κάνω λάθος στον κομμουνισμό ισχύει: Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αλλά αυτό πηγαίνει προς πολιτική συζήτηση η οποία απαγορεύεται αυστηρά. Τέλος αν νομίζεις οτι ο κομμουνισμός ή κάτι σχετικά με εξίσωση μισθών διδάσκεται σε κάποιο οικονομικό τμήμα θέλω να μου υποδείξεις ποιο είναι αυτό! Κάποιοι επίσης ζητάνε Εισόδημα για όλους του ανέργους ίσο με το 80% του βασικού μισθού Πέρα απ αυτό, αμφιβάλλεις οτι υπάρχει μερίδα ανθρώπων που το θεωρούν σωστό; Δεν αντιλαμβάνομαι που κόλλησες, πραγματικά. Εγώ πάντως δεν συμμερίζομαι την άποψη. **edit** Αυτό με την εξίσωση των μισθών, απ ότι έψαξα, το θέτει σαν ζήτημα ο αναρχοκομμουνισμός. Περιμένω και εγώ με τη σειρά μου να μου εξηγήσεις την πηγή της αγωνίας σου. Υποθέτω οτι παρεξήγησες κάτι. Αν θέλεις έλα με pm για να μην γ@@σουμε το thread, ή το forum, ή την παραμονή μας σε αυτό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 [...] Αλλά αυτό πηγαίνει προς πολιτική συζήτηση η οποία απαγορεύεται αυστηρά. [...] Να μου επιτραπεί μόνο μία μικρήηηη (τόση δα, με το συμπάθειο) παρέμβαση. Σύμφωνα με τους Συμπληρωματικούς Κανόνες για το Μπλα-Μπλα, απαγορεύονται οι αμιγώς πολιτικές συζητήσεις και κομματικές αντιπαραθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να γίνει το forum πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων του στυλ "το Α κόμμα είναι καλύτερο από το Β, ο Γ είναι κλέφτης και απατεώνας, οι Χ είναι αλήτες" και άλλα τέτοια ωραία. Κατά τα άλλα, φυσικά και επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις, αρκεί να γίνονται σε ένα ήρεμο κλίμα, χωρίς προσβλητικές επιθέσεις εκατέρωθεν. Άλλωστε τα περισσότερα 'κοινωνικά' θέματα που τίθενται έχουν και πολιτική προέκταση. Προσοχή, όχι κομματική. Πολιτική. Συγγνώμη για την παρέμβαση, απλώς ήθελα να διευκρινιστεί το παρόν καθεστώς. Συνεχίστε, απολαμβάνουμε τη συζήτηση.
nontasg Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Ας το αφήσουμε ρε Physics και Nontasg... Ας ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου αγνοούμε ο ένας τον άλλον.. Αφού δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο επαφής... Εσύ πάντως ξέρεις να βρίζεις πολύ όμορφα όποιον αγνοείς.....Το απέδειξες παλιότερα....... Α και ξέρεις κάτι;Σέβομαι πολύ περισότερο μια καθαρίστρια στο πανεπιστήμιο,παρά φοιτητές ααν του λόγου σου που τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου από την κομματική παράταξη στην οποία ανήκουν και λένε ό,τι τους έχουν μάθει....Απεγκλωβίσου εσύ από τον κόσμο του matrix στον οποίο έχεις χωθεί αγαπητέ........Εγώ ξέρω πολύ καλά τι μου γίνεται και τι λέω. Sorry αλλά τα ήθελε ο κ....ς σου να τα ακούσεις.... Δεν ξανασχολούμαι με την πάρτη σου,ήταν η τελευταία φορά.Από εδώ και πέρα κουνιόνται......που λένε και οι Πατρινοί.... Άντε καλημέρα.
Forensick Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Εσύ πάντως ξέρεις να βρίζεις πολύ όμορφα όποιον αγνοείς.....Το απέδειξες παλιότερα....... Α και ξέρεις κάτι;Σέβομαι πολύ περισότερο μια καθαρίστρια στο πανεπιστήμιο,παρά φοιτητές ααν του λόγου σου που τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου από την κομματική παράταξη στην οποία ανήκουν και λένε ότι τους έχουν μάθει....Απεγκλωβίσου εσύ από τον κόσμο του matrix στον οποίο έχεις χωθεί αγαπητέ....... εδω θα συμφωνησω με τον nontasg, οσων αφορα το γενικοτερο νοημα και οχι το προσωπικο με τον sotiraki. ΑΛΛΑ δεν μου αρεσει η αντιμετωπιση της ιδεας του "φοιτητη" απο πολλους. λες και ειναι κανενας ιος. βγαλτε τις ταμπελες ρεεεε.
nontasg Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ απλά θέλω και καθηγητές και φοιτητές και ερευνητές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεμπόδιστα.....Τίποτα άλλο..... Επίσης μου τη σπάει να βλέπω κάποιος να είναι κάθετα αντίθετος απέναντι σε κάποιο μέτρο της τάδε κυβέρνησης,αλλά αν αλλάξει η κυβέρνηση χωρίς όμως να γίνουν αλλαγές επί του συγκεκριμένου μέτρου,να κάνουν τις πάπιες μετά.... Γενικώς μου τη σπάνε οι πολιτικές παρατάξεις στο χώρο της παιδείας....Προκαλούν αποχαύνωση.......:-x :-x
g1annis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Physics Rulez μου έκανε αυτό που είπες φοβερή εντύπωση, γιατί το "όλοι να παίρνουν τον ίδιο μισθό" το καταλογίζουν πολλοί στον μαρξισμό. Εσύ από ότι κατάλαβα δεν το κάνεις, και καλά κάνεις, δε θα έπρεπε όμως ούτε καν να το αναφέρεις. Αυτό το αίτημα (όλοι τον ίδιο μισθό), είναι εντελώς παράλογο και γι αυτό συκοφαντικό για τον μαρξισμό. Αν το λένε ή όχι οι αναρχοκομμουνιστές δε γνωρίζω, αλλά δε θεωρώ ότι υπάρχει μερίδα κόσμου που αυταποκαλείται αναρχοκομμουνιστές. Ότι υπάρχουν, υπάρχουν. Μπορώ αυτή τη στιγμή να σου κατεβάσω 10 τέτοιες ελληνικές ομάδες, εφημερίδες, φυλλάδες, γκρούπες κλπ. Κανένας τους όμως δε λέει κατι τέτοιο. Ενημερωτικά, για να βάλω το κερασάκι στην τούρτα, όταν οι μαρξιστές φιλόσοφοι και οικονομολόγοι μιλάνε για κομμουνισμό, εννοούν μια κοινωνία, που δεν υπάρχει καν η έννοια του μιθού. Δεν υπάρχει καν χρήμα. Αυτό και για τους σύγχρονους απολογητές της ΕΣΣΔ, που την χαρακτήριζαν (και το κάνει ακόμα το ΚΚΕ) κομμουνιστικό κράτος. Η ΕΣΣΔ δεν είχε κομμουνισμό. Ήταν ένα τίμιο και άξιέπαινο εργατικό κράτος αρχικά που εκφυλίστηκε στην πορεία. Σχετικά με τα κόμματα κλπ. Καθώς η κοινωνία εξελίσεται, υπάρχουν κάποιοι σιδερένιοι νόμοι που διέπουν τις κοινωνικές διεργασίες. Το τρόπο με τον οποίο εξελίσεται. Όπως ακρβώς οι φυσικοί νόμοι ορίζουν τις φυσικές δεργασίες. Αν ένας μηχανικός προσπαθήσει να φτιάξει μια γέφυρα αγνοώντας τους φυσικούς νόμους η γέφυρα θα πέσει. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ο καταπιεσμένος κόσμος, όσο κι αν θέλει να εξεγερθεί, αν αγνοεί τους νόμους κίνησης της κοινωνίας, το οικοδόμημά του θα καταρρεύσει. Τα κόμματα πρέπει να είναι μηχανισμοί, που να αποτελούνται από ανθρώπους που μελετάνε την κοινωνία τους και προσπαθούν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα για το πως θα πρέπει να κινηθεί η πάλη των τάξεων (που ανεξατρήτως αν υπάρχει κίνημα ή όχι, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν κόμματα ή όχι, ανεξαρτήτως αν υπάρχει πολιτική ή όχι διεξάγεται αέναα όσο υπάρχουν κοινωνικές τάξεις). Αυτό το θεωρητικό εργαλείο το χρησιμοποιούν τα αστικά κόμματα για την επιβολή των αφεντικών. Το ίδιο θεωρητικό εργαλείο πρέπει να χρησιμοποιήσουν και τα κόμματα των εργαζομένων για επιβληθεί το δίκιο τους. Αν το θεωρητικό εργαλείο αυτό απουσιάζει δεν υπάρχει και οικοδόμηση του κινήματος. Ιστορικά, υπήρξαν έπειρες εξεγέρσεις που έφτασαν να απειλήσουν την εξουσία. Παντού έλλειπε το θεωρητικό εργαλείο, και η αντίστοιχη οργάνωση. Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία των κινημάτων πραγματοποιήθηκαν μόνο όταν υπήρχε θεωρητικό υπόβαθρο του κινήματος (πχ μαρξισμός (παρισινή κομμούνα 1871, οκτωβριανή επανάσταση 1917), ή αναρχισμός (ισπανικός εμφύλιος 1932), ή ακόμα παλιότερα φιλελευθερισμός (Γαλλική επανάσταση 1789)) κλπ. Με λίγα λόγια, ακόμα και οι καπιταλιστές, την εξουσία με επανάσταση την πήρανε. Με αστικά επαναστατικά (τότε) κόμματα που πήραν ενόπλως την εξουσία από τους φεουδάρχες. Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον φετιχισμό με τα κόμματα. Το ότι τα κόμματα που υπάρχουν δε μας αρέσουν, δε σημαίνει ότι το ΚΟΜΜΑ είναι κακό. Το ότι τα συνδικάτα που υπάρχουν είναι ξεπουλημένα, δε σημαίνει ότι τα συνδικάτα είναι κακά. Το ότι οι συνελεύσεις που γίνονται είναι για τον πούτσο, δε σημαίνει ότι οι συνελεύσεις είναι κακές. Προσωπικά χαίρομαι που οργανωμένες δυνάμεις παίξανε θετικό ρόλο στο προηγούμενο κίνημα, και θεωρώ πως αν δεν υπήρχαν αυτές, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί κανένας μα κανένας πανελλαδικός (ούτε καν της ίδιας πόλης) συντονισμός, με τα θετικά για όλους αποτελέσματα που αποσπάσαμε.
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 g1annis, Αν γράψεις στο google αναρχοκομμουνισμός θα βρείς πολύ πράμα! Φυσικά και τα κόμματα, οι συνελεύσεις κτλ. δεν είναι κάτι κακό. Απλά μερικοί παθαίνουν αλλεργία όταν ακούν απόψεις αντίθετες από τις δικιές τους. Στις συνελεύσεις υπάρχει έξαρση της αλλεργίας αυτής, καφρίλα, καθόλου ψυχραιμία, οχλαγωγία, και σε ελάχιστες περιπτώσεις βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. Το να συμφωνηθεί τελικά κάτι κοινό, αυτό αποτελεί ουτοπία. Από την άλλη μερικές φορές στη διαφωνία (τοποθετημένη σωστά, με επιχειρήματα, με σωστό διάλογο) κρύβεται και το θετικό του πράγματος. Πιστεύω απλά οτι σε κάποια θέματα μπορεί ο καθένας προσωπικά να συμφωνεί με τον άλλο, αλλά δεν θα το παραδεχτεί ποτέ πίσω από το συρματόπλεγμα της παράταξης, και αυτό εμένα με φυλακίζει. Γιατί όταν κάποιος σου δίνει συγκεκριμένες επιλογές, αυτόματα σου στερεί την ελευθερία. Φυσικά μπορείς να υποστηρίζεις κάποια παράταξη χωρίς να συμφωνείς 100% (μη σου πω και 80%) με αυτά που υποστηρίζει
killer7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα Σας... Τις τελευταιές 2 βδομάδες αρχίζει κ γίνεται ένας αγώνας για την παιδεία απο την πλευρά τςν δασκάλων.Αυτην την βδομάδα στις κινητοποιήσεις μπένουν και οι καθηγήτες με 2ήμερη απεργία.Μήπως πρέπει και οι μαθητές σιγα σιγά να ενεργοποιούνται?Υπάρχουν τόσα θέματα που μας αφοράν σε συνδυασμό με τις καταλήψεις των ΑΕΙ & ΤΕΙ.Η κυβέρνηση άρχισε και φοβάται οτι θα γίνουν καταλήψεις σύμφωνα με ρεπορτάζ στις ειδήσεις.Τι μπορεί να γίνει και πως μπορούμε να αρχίσουμε τον δικό μας αγώνα...
Stratosss Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Καθε χρονια τα ιδια και τα ιδια και τιποτα δεν αλλαζει καταληψεις απεργιες το ενα το αλλο και εμεις οι φοιτητες?κανενα προνομιο και καμια διευκοληνση και ειδικα τωρα που ειμαι και στο πτυχιο πιστεψε με δεν εχω καμια διαθεση να χασω εξεταστικες μαθηματα εργαστηρια και ολα αυτα.
killer7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Το θέμα είναι να γίνει κάτι μαζικο.Όπως το '99.Την αρχή την κάναν και συνεχίζουν οι δάσκαλοι.Άμα παραλίσουν όλες οι βαθμίδες της παιδείας κάτι θα βγεί..
blueviper Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μήπως να γίνει συγχώνευση με το υπάρχον θέμα; Αν το κίνημα είναι συσπειρωμένο, ας είναι και τα σχετικά thread merged!
sotirakis.net Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Για να αρχίσει να υπάρχει κίνηση και από το μέτωπο των φοιτητών, θα πρέπει να υπάρχουν και εξελίξεις στα φλέγοντα θέματα. Γενικά πάντως, το ενδεχόμενο των καταλήψεων παίζει αρκετά σαν σενάριο. Όλα αυτά όμως μετά τις εξεταστικές των σχολών. @Stratosss Όσο σκληρό και αν ακούγεται, ίσως αξίζει να χάσεις και μια εξεταστική προκειμένου να κερδίσεις μια αξιοπρεπή αμοιβή στην εργασία σου όταν θα βγεις έξω στην αγορά εργασίας. Και για μένα ήταν (χοντρό) ζόρι να δίνω μαθή ματα για 1 μήνα και κάτι λόγω της διπλής εξεταστικής, αλλά κάθε αγώνας θέλει θυσίες... Ευτυχώς, το θέμα της παιδείας απέκτησε πλέον έκταση και δείχνουν να ασχολούνται περισσότερο τα κανάλια (που φτάσαμε ρε γαμώτο, να εξαρτώμαστε από τον κάθε καναλάρχη αν θα πει ότι ο κόσμος διαδηλώνει...). Αν μπουν και οι καθηγητές και οι φοιτητές στο γλέντι, τότε θα έχουμε ένα πολύ ζεστό φθινόπωρο... ΙΜΗΟ, οι μαθητές των σχολείων είναι πλέον σε άλλο σύμπαν... Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους μαθητές της εποχής του Τεμπονέρα ή τους μαθητές των καταλήψεων επί Αρσένη... Ποιος μαθητής/τρια μπορει να καταλάβει και να πάρει στα σοβαρά έννοιες όπως αξιολόγηση, Μπολόνια, αντίδραση, κυβερνητικές αποφάσεις, βάση του 10, επίπεδο σπουδών, δικαίωμα στην αξιοπρεπή εκπαίδευση και άλλα παρόμοια εξωτικά πουλιά ;;;; Πιο πολύ τους νοιάζει ποιόν προπονητή πήρε ο γάβρος, τι θέμα είχε η Λαμπίρη και το πως θα κάνουν level-up στο Lineage, παρά το τι σπουδές θα κάνουν... Αυτό δεν είναι αναγκαστικά και κακό, αλλά δυστυχώς δεν είναι και καλό... Just for the record, ιδού και ένα mail που στάλθηκε στην mail list των φοιτητών της σχολής μου και δείχνει την τρέχουσα στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τα εκπαιδευτικά : "Σε κλίμα ακραίας μυστικοπάθειας προετοιμάζεται η επίσκεψη στην Eλλάδα του Βρετανού κ. Πίτερ Γουίλιαμς, προέδρου του Eυρωπαϊκού Δικτύου για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Aνώτατη Eκπαίδευση (ENQA) στο οποίο εκπροσωπούνται 45 χώρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «K» ο κ. Γουίλιαμς θα φθάσει στην Aθήνα στις 3 Oκτωβρίου και θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και τους προέδρους των TEI. O κύριος λόγος της μυστικοπάθειας είναι ο φόβος των φοιτητικών αντιδράσεων, που ενδέχεται να επηρεάσουν ακόμη και την απόφαση των πρυτάνεων και προέδρων να παραβρεθούν στη συνάντηση." βλέπε http://www.alfavita.gr/typos/typos20060917k.php Το σοβαρό ζήτημα της αξιολόγησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν έχει ακόμη κλείσει και φαίνεται πως οι αρμόδιοι για μια ακόμη φορά θέλουν να αποφασίσουν μόνοι τους( χωρίς την συγκατάθεση φοιτητών και την εκβιαστική συμμετοχή πρυτανεών ).Όπως και να έχει βλέπουμε σε ποιούς θα ανατεθεί το έργο της αξιολόγισης και υπό ποιό καθεστός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.