Physics_Rulez Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Τι περίμενες να προβάλλουν; Υπερασπίζονται τα συμφέροντα που εξυπηρέτησαν τότε όταν δημιούργησαν τις (sic) σχολές (ιδιοκτήτες, club, σουβλατζήδες, καφετέριες)... Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Γι' αυτό λέω οτι δεν πρέπει να ενοχλούν οι ειδήσεις του star, αλλά οι ειδήσεις των (sic) σοβαρών μέσων ενημέρωσης.
sotirakis.net Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Τελικά ίσχυσε αυτή η περιβόητη βάση του 10 για τα ΤΕΙ ; Το θάψανε τελικά το θέμα... Υπερίχυσαν τα συμφέροντα των απανταχού ιδιοκτητών clubs και καφέ ή "έγινε το πρώτο βήμα για τις αλλαγές στην εκπαίδευση" ;
Belouxiotis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Η βάση του 10 είναι ένα καλό κολπο για να πετα κάθε κυβέρνηση έξω απο την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο ποσοστό υποψηφίων θέλει (μιας και η δυσκολία των θεμάτων είναι μεταβλητη απο χρόνο σε χρόνο) και πετυχαίνει πολύ εύκολα δυο πράγματα: α)μειώνει τον προυπολογισμο για την τριτοβάθμια αφου πολλά τμήματα υπολειτουργουν και κάποια ενδεχομένως θα κλείσουν β) στέλνει μια σεβαστή ποσότητα μαθητών (με βαθμό κάτω του 10) στην αγκαλιά της ιδιωτικής εκπαίδευσης ετοιμάζοντας το δρόμο για ιδιωτικά ΑΕΙ Τώρα σχετικά με τα τοπικά συμφέροντα και τους ιδιοκτήτες-σουβλατζίδες-καφετέριες αυτα τα κωλομικροαστικά παράσιτα όσο και να γαυγίζουν δεν παίζει να δαγκώσουν. αααα και μπροστα στις απαιτήσεις της μπολώνια και των "μεγάλων" είναι μια τρίχα απ τα αδίχιρα τους
sotirakis.net Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Μόλις τώρα είδα τι χημικά έφαγαν οι δάσκαλοι στην πορεία που έκαναν προς το υπουργείο... Ωραία φάση ! Και αυτό γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των 16 ευρώ... Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, τότε τι είναι ; Επίσης, απ'οτι ακούγεται, θα μπουν στις απεργίες ΚΑΙ οι καθηγητές... Αν αυτό είναι "εποικοδομητικές αλλαγές στην παιδεία" όπως αυτές που ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση, τότε εγώ είμαι ελέφαντας... Κάτι μου λέει ότι θα πάμε για μετωπική και ολική σύγκρουση μεταξύ των εμπλεκομένων στο εκπαιδευτικό σύστημα στην παιδεία και των κυβερνώντων... ...May the best win...
g1annis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Γιαννάκου στο ΣΚΑΪ: «Δεν είμαι θαυματοποιός» «Η καταβολή των 103 ευρώ στους δασκάλους αποτελούσε υπόσχεση της ΝΔ ως αντιπολίτευση και ουδέποτε υποχρέωση, ούτε αναδρομικά», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας. Η κα Γιαννάκου έκανε λόγο για «ψέματα και αθλιότητες», επανέλαβε ότι κατόπιν απόφασης του υπουργείου Οικονομικών το υπουργείο Παιδείας θα δώσει τα 103 ευρώ στους δασκάλους σε έξι δόσεις και τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση, διορισμούς εκπαιδευτικών και σε άλλα πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ». Παράλληλα η κα Γιαννάκου χαρακτήρισε «τεράστια αύξηση» το αίτημα των δασκάλων για καταβολή 1.400 ευρώ, επανέλαβε ότι τα θεσμικά τους αιτήματα έχουν γίνει όλα δεκτά και τόνισε με νόημα ότι «οι δάσκαλοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το υπουργείο είναι φτιαγμένο για τα παιδιά». «Εγώ δεν είμαι θαυματοποιός», κατέληξε η υπουργός Παιδείας. Έλα μωρη συνδικάλα. χαχαχαχαΆκου εκεί το υπουργείο είναι για τα παιδιά. χαχαχαχαχαχα Ή το άλλο: "τα 103 ευρώ ήταν υπόσχεση της ΝΔ, όχι υποχρέωση". Ναι, εμείς το ξέρουμε, αυτή γιατί τι το λέει? Για να τονίσει την αξιοπιστία της ΝΔ? χαχαχα
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Πάντως παλιά οι δάσκαλοι πρέπει να περνούσαν μια χαρά, μέλι γάλα. Πρώτη φορά ανακοινώνουν πενθήμερες απεργίες με το που αρχίζει το σχολικό έτος...
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Γνωρίζετε φυσικά οτι τους δώθηκαν τα 105 και τους αυξήθηκαν οι άδειες. Οι δάσκαλοι ζητάνε μισθό νεοδιοριζόμενου 1400 ευρώ (...) και φυσικά κάνουν απεργία για την αξιολόγηση (και εγώ αν ήμουν δάσκαλος δεν θα την ήθελα).
sotirakis.net Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μισές αλήθειες = καθόλου αλήθειες... Το να σου δίνει κάποιος αύξηση 107 ευρώ σε 6 εξαμηνιαίες δόσεις είναι κάτι παραπάνω από κοροϊδία. Είναι γελοιοποίηση και εξευτελισμός. Δεν άκουσα πουθενά στα αιτήματά τους να λένε κάτι για την αξιολόγηση. Άκουσα όμως να λένε για αύξηση παροχών στην παιδεία, γρήγορη παράδοση των βιβλίων και άλλα συναφή... Όσο για τα 1400 ευρώ πρωτοδιοριζόμενου, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που να το θεωρεί υπερβολικό. (Μην πει κανείς ότι δεν έχει τα λεφτά το κράτος γιατί τότε δεν θα έχει νόημα η συζήτηση...) Τα 1400 ευρώ δεν είναι καθόλου υπερβολικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έκαναν έρευνα πόσα παίρνει ένα τεχνίτης (Ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, κτλ). Απ'ότι είπαν, βγάζουν γύρω στα 100-150 ευρώ μεροκάματο... Είναι λάθος ή υπερβολικό να ζητάει κάποιος ένα καλύτερο αντίτιμο για την εργασία του όταν πολλοί άλλοι κλάδοι γύρω του αμείβονται με πολλά περισσότερα χρήματα ; Όταν όλα μα όλα γύρω έχουν ακριβύνει σε πολλαπλάσιο βαθμό απ'ότι έχουν αυξηθεί οι μισθοί ; Το να ζητάει κάποιος λοιπόν, να έχει καλύτερη οικονομική μεταχείριση εκ μέρους του κράτους, από την στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, είναι απόλυτως λογικό και σωστα επιδιωκόμενο. Καλύτερα να πολεμάς για 1400 και να πάρεις τα 1200, παρά να φωνάζεις απλά και να πάρεις τα 3 (τα γνωστά...) @Physics_Rulez Ξέρω από προσωπική εμπειρία (η μάνα μου είναι δασκάλα) πως περνούσαν οι δάσκαλοι. Μπορεί να είχαν όλα αυτά τα ευεργετήματα όπως διακοπές, πληρωμή ακόμη και το καλοκαίρι που κάθονται, αλλά δεν ήταν και μέλι-γάλα. Μπορεί να ήταν καλά τότε αλλά πλέον είναι υποφερτά εώς δύσκολα... Τα συνδικαλιστικά τους όργανα ζούσαν και ανέπνεαν μόνο μέσω των κομματικών παρατάξεων κάνοντας ότι τους υπαγόρευε το κόμμα, αλλά πλέον ακόμη και αυτοί έχουν ζοριστεί με την οικονομική κατάσταση. Ζόρια, πολλά ζόρια... Τα χρήματα που παίρνουν πλέον οι δάσκαλοι είναι απλά όσα χρειάζονται για να ζήσει κάποιος. (Το να ζεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περνάς και καλά...) <off_topic> Ο κρατικός φορέας ενημέρωσης (βλ. ΝΕΤ) αφιέρωσε 1 λεπτό για τις κινητοποιήσεις των δασκάλων, ενώ ο ALPHA είχε ολόκληρο ρεπορτάζ. Έτσι, για να μην λέμε ότι η ενημέρωση είναι ελεύθερη και δεν άγεται και φέρεται από την εκάστοτε κυβέρνηση... </off_topic>
apoikos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Απ'ότι είπαν, βγάζουν γύρω στα 100-150 ευρώ μεροκάματο... Μήπως τους ρώτησαν επίσης σε τι συνθήκες εργάζονται; Και πόσες ώρες την ημέρα; Και τι εισφορές πρέπει να πληρώνουν; Γιατί άλλο το να είσαι ηλεκτροσυγκολλητής, να εργάζεσαι σε συνθήκες βαριές και ανθυγιεινές 10ωρα+ την ημέρα, και άλλο καθηγητής, 30 ώρες τη βδομάδα, 9 μήνες το χρόνο ;-) Προς θεού, δε θέλω να απαξιώσω τις απαιτήσεις των καθηγητών, έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν τα αυτονόητα, αλλά νομίζω ότι η σύγκριση που κάνεις είναι τουλάχιστον άστοχη και εν μέρει υποδηλώνει μια τάση υποβιβασμού των χειρονακτικών επαγγελμάτων.
sotirakis.net Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 My fault... Αυτό που ήθελα να φανεί δεν ήταν το ότι είναι κατώτερα τα χειρωνακτικά επαγγέλματα, αλλά το ότι υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία είναι πολύ καλύτερα αμοιβόμενα. Το γεγονός αυτό οδηγεί άλλες εργατικές ομάδες να ζητάνε περισσότερα χρήματα για την εργασία τους, χρήματα τα οποία κατά γενική ομολογία θα είναι αρκετά ώστε να γίνει πιο "ζωή" η ζωή τους. Συγνώμη, αν άθελα μου, μείωσα τα χειρωνακτικά επαγγέλματα.
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Έχει ξαναγίνει η συζήτηση.... οπότε για να μην επαναλαμβανόμαστε και για να μην βγαίνουμε offtopic, πες μου ποιά κατά τη γνώμη σου επαγγέλματα είναι πολύ καλύτερα αμοιβόμενα από τους δασκάλους. Θα το αφήσω στην κρίση των υπολοίπων. Eγώ δεν θα ξανακάνω post επί του θέματος.
nontasg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Eγώ δεν θα ξανακάνω post επί του θέματος. Σοφή απόφαση.........;-)
-nick- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 οι δασκαλοι παιρνουν νομιζω ,αν οχι τον ιδιο, σχεδον τον ιδιο μισθο με τους καθηγητες.. γενικως θα ελεγα πως ειναι απο τα πιο καλοπληρωμενα επαγγελματα σε σχεση με τις ωρες εργασιες κ τον κοπο εργασιας..[αλλο το μαθημα στο δημοτικο αλλο σε ταξη 3η λυκειου]
Forensick Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 αλλη η δυσκολια να κουμανταρεις πιτσιρικια και αλλο γαιδουρια. μου φαινεται ολοι ξερουμε ποσο διαολοι ειναι τα παιδια σε τοσο μικρη ηλικια. ναι μεν δεν χρειαζεται και ΤΙΣ γνωσεις για να γινεις δασκαλος, αλλα εκει μπαινουν αλλα θεματα. αυτο ηταν offtopic που δεν εχει σχεση με το ποσο πρεπει να πληρωνονται, αλλα με το οτι η δουλεια τους ειναι πολυ πιο δυσκολη απ οτι φαινεται.
sotirakis.net Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα ; Όσα θες ! 1) Να γλείφεις τον διευθυντή σου και να κάνεις τα χαμαλίκια του. 2) Να δουλευεις στον δήμο σε χαλαρά τμήματα, να τα ξύνεις και να πληρώνεσαι για αυτό. 3) Να λιώνεις στα ιδιαίτερα και να κάνεις μασούρια τα μαύρα λεφτά που βγάζεις. 4) Να είσαι κουμπάρος κάποιου υπουργού. Εύκολο, δεν απαιτεί ECDL, και το μόνο που κάνεις είναι τον μεσάζοντα. Είστε σοβαροί ρε παιδιά ;;; Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος ;;;;; Εγώ σου μιλάω για εμπαιγμό από την κυβέρνηση, και εσύ μου ζητάς να σου βρω επαγγέλματα που είναι πολύ καλύτερα αμοιβόμενα από τους δασκάλους. Εγώ σου μιλάω για κοροϊδία και γελοιοποίηση της παιδείας και εσύ μου λες ότι βγαίνω offtopic. Εγώ σου αναφέρω ότι η αύξηση θα δοθεί σε 6 δόσεις (107/6=17,83333 ευρω κάθε εξάμηνο) και εσύ μου λες ότι δεν θα ξανακάνεις post. Κουνιόνται (που λένε και οι Πατρινοί) αν θα ξανακάνεις post... Εγώ σου μιλαώ γενικά για την αξία της εργασίας και για το πόσο δύσκολα έχουν γίνει τα πράγματα από οικονομικής απόψεως για όλες τις εργασιακές και κοινωνικές ομάδες και ο nontasg πετάγεται σαν ---αυτολογοκρίνομαι--- για να σου πει "Σοφή απόφαση......." που δεν θα ξανακάνεις post. Επαναλαμβάνω : Κουνιόνται (που λένε και οι Πατρινοί) αν θα ξανακάνεις post... Εγώ προσπαθώ να σου μιλήσω για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την παιδεία εν γένει η κυβέρνηση και εσύ μου μιλάς για τον όμορφο, αρμονικά πλασμένο κόσμο που ζούμε. Ας το αφήσουμε ρε Physics και Nontasg... Ας ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου αγνοούμε ο ένας τον άλλον.. Αφού δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο επαφής... Αλλά ρε Physics, θα ήθελα πολύ να δω την φάτσα σου. Υποθέτω ότι είσαι στο Φυσικό Ιωαννίνων οπότε θα μπορέσουμε να βρεθούμε και να μιλήσουμε από κοντά. Αν πάλι όμως είσαι χωμένος σε καμία ΔΑΠ, τότε ας το αφήσουμε καλύτερα... Δεν υπάρχει λόγος συζήτησης... (Do you know ΦΑΚ της Πληροφορικής ; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.