Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Xα' date='χα,χα,χα,χα... Έτσι , και γω μαζί σου... πώπω διαβάζω τρεις σελίδες topics και δεν άντεξα άλλο με αυτά που είδα...

Με τι να πρωτοαρχήσω και που να τελειώσω...

Είτε το θέλουν , είτε όχι , αυτά που είναι να γίνουν απο τους φοιτητές θα γίνουν και κανείς τραμπούκος δεν μπορεί να τα σταματήσει!!! Όσο για την καραμέλα αυτή με τις ζημιές + τις δημόσιες περιουσίες .... Θα πρότεινα εαν κάποιος όντως το εννοεί έχοντας όμως πρωτού κατεύει σε πορείες (όχι πορεία!!!) , ας μου στείλει ένα pm να μιλήσουμε...[/quote']

φιλε μου εξω απο τον χωρο πολλοι μιλανε επειδη τυχαινει στην μεγαλη πορεια των φοιτητων (αυτη που εγιναν επεισοδια) αλλα και στην μικρη (που δεν εγινε τιποτα) ημουν παρων και στις δυο και περιμενα να παω στο σπιτι μου αφου ειχα σχολασει απο την δουλεια μου μιας και ημουν σε εξωτερικες δουλειες και ευτυχως που δεν ειχα αμαξι η μηχανακι για να το κλαιω αν σου αρκει αυτο.

θα σου αρεσε να φας δακρυγονα γυρνωντας απο την δουλεια σου για να πας σπιτι ή θα σου αρεσε να φτασεις σπιτι σου αντι για τις 17:00 στις 21:00 επειδη το θελουν καποιοι.

θα σου αρεσε να πας να παρεις το αμαξι η το μηχανακι σου το οποιο δεν εχεις ξεχρεωσει και καποιοι το εκαψαν.

θα σου αρεσε να πας να ανοιξεις το μαγαζι σου (οτι και να ειναι) και να το βρεις καμενο.

για ποια καραμελα μου λες φιλε μου εγω δεν λεω για καραμελες εγω λεω ΝΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αλλα εχετε και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ οπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

δεν μιλαω για το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ βλεπεις οτι το παραβλεπω αυτο.

για απαντηστε λοιπον τωρα τι καραμελες και λοιπες **** λετε καποιοι.

λοιπον επειδη μου αρεσει να απαντω σοβαρα και με επιχειρηματα κυριοι τα πραγματα ειναι απλα θελετε να το καταλαβετε η οχι κανετε ΠΟΡΕΙΑ υπαρχουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ αυτης για την ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ της αν γινουν ΖΗΜΙΕΣ και δεν δωσουν οι υπευθυνοι τους ΤΑΡΑΞΙΕΣ που ολοι ειδαμε και ξερουμε ποιοι ειναι τοτε ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ για τις ΖΗΜΙΕΣ πιο απλα δεν μπορω να τα πω.

αν τωρα δεν τα καταλαβατε τοτε καποτε σε αυτην την χωρα θα εφαρμοστουν οι νομοι οπως πρεπει και θα τα καταλαβετε με αλλους τροπους ελπιζω να γινει πριν καποιος απο τους αθωους πολιτες που βλεπει την περιουσια του να καταστρεφεται εγκληματισει και στειλει κανεναν στο νοσοκομειο η στον αλλο κοσμο για να καταλαβουν καποιοι επιτελους.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τοτε καποτε σε αυτην την χωρα θα εφαρμοστουν οι νομοι οπως πρεπει και θα τα καταλαβετε με αλλους τροπους .

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Άμα γίνω πρωθυπουργός θα σε κάνω αρχηγό του στρατού και μαζί θα επαναφέρουμε

τη ΧΟΥΝΤΑ

Δημοσ.
ολα ομορφα αυτα που λετε αλλα δεν βλεπω να μορφωνεται κανεις και να γινεται σωστος πολιτης απο αυτο που λετε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

οποτε η λυση ειναι ιδιωτικα πανεπιστημια! ποναει κεφαλι....δε δινουμε ασπιρινη...προτιμουμε να κοψουμε κεφαλι...

βλεπω καποιους να τα οικονομανε χοντρα (καθηγητες απο ιδιαιτερα η φροντιστιρια) , βιβλιοπωλεια απο την αγορα βιβλιων κτλ.

κ γιαυτο οι φοιτητες φταινε??μηπως φταιει το κρατος,που τα επιτρεπει,κ που δεν φτιαχνει μια παιδεια τετοια που να μη χρειαζονται αυτοι οι καθηγηταδες??

βλεπω να καταστρεφονται δημοσιες περιουσιες που θα τις πληρωσει ο αθωος πολιτης.

κ εγω το βλεπω αυτο...κ εμενα με λυπει αυτο!ουτε εγω το θελω. ΟΜΩΣ, συγχρονως,βλεπω οτι αυτα δεν τα κανουν οι φοιτητες! καταστροφες δημοσιας περιουσιας,ΔΕΝ εχουμε μονο εν καιρω καταληψεων. να σου θυμισω τραγελαφικα περιστατικα,σε πορειες πχ της 17 νοεμβρη,να εχουν κλειστει 100 βλαμμενα μεσα στο πολυτεχνειο,να τα σπανε,κ μετα απο 5-6 ωρες,να κανουν ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους μπατσους να ανοιξει πορτα και να φυγουν ελευθεροι? ΓΙΑΤΙ? περιμενε τους απεξω,κ μολις βγουν,μαζεψε τους,ΑΠΛΟ!(βεβαια, αυτο δε συμφερει τους κρατικους μηχανισμους κ την προπαγανδα τους,ετσι?γιατι τοτε θα αρχισουμε να ετσιαζουμε στα αιτηματα της ΚΑΘΕ πορειας,κ οχι στους 100 που εκαναν επεισοδια)!

βλεπω διαφορα κομμ****λα να βγαινουν να λενε για αστυνομικη βια και λοιπες αηδιες ενω υπαρχουν καμερες που δειχνουν καθαρα ποιοι βαρανε και ποιοι οχι δεν υπερασπιζομαι οτι και οι αστυνομικοι δεν εκαναν υπερβαση στο καθηκον τους αλλα αν εισασταν στην θεση τους και σας πεταγαν μολωτωφ η πετρες η καδρονια η φωτοβολιδες να σας εβλεπα εγω τι θα κανατε.

εδω μπορω να πω οτι εισαι οφσαιντ. ακριβως επειδη υπαρχουν καμερες λοιπον,ειδαμε ΑΣΦΑΛΙΤΗ να βγαινει με πολιτικα απο κλουβα των ματ,χαμογελαστος,κ να ανακατευεται στην πορεια...ειδαμε μπατσους,να βαρανε συνταξιουχους...ειδαμε μπατσους,πριν 2 εβδομαδες,να κλεινουν δρομους της αθηνας,γιατι ΕΚΑΝΑΝ οι ΙΔΙΟΙ πορεια...αλλα βεβαια,εκει,κανεις δεν τους επιτεθηκε να κανουν στην ακρη,ουτε τους εκλεισαν το δορμο,καθως εφτασαν μεχρι το προεδρικο μεγαρο...ειδαμε μπατσους,σε πορειες 5.000 ατομων,να πετανε δακρυγονα χαρη σε 100 ατομα,που οπως λες κ εσυ παρακατω,ξερεις ακομα κ εσυ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...δεν ειμαι στη θεση τους,και δε με ενδιαφερει...αν δε μπορει να συγκρατησει τον εαυτο του,να μην κανει αυτη τη δουλεια! γιατι αντιστοιχα,μπορω να σου πω,οτι αν ησουν στη θεση του αθωου,που απλα κανει πορεια,κ δεχοσουν δακρυγονα κ κλομπιες,εσυ τι θα εκανες?θα ελεγες ριξτε μου κιαλλο,φανταστικε κυριε μπατσε μου???

βλεπω τους γνωστους-αγνωστους που ολη η ελλαδα ξερει ποιοι ειναι (να μην αναφερω ονοματα,διευθυνσεις,τηλεφωνα) να σπανε την δημοσια περιουσια και την περιουσια του πολιτη και το κρατος να μην κανει τιποτα γιατι σκεφτεται το πολιτικο κοστος (αναθεμα την ωρα του) δηλαδη ο πολιτης πρεπει να παρει τον ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ για να προστατευσει την περιουσια του.

ααα μπραβο...ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ σκεφτετε ακριβως ομως? οποιος συλλαβει τα καθαρματακια αυτα,θα γινει ΗΡΩΑΣ!!! το προβλημα ειναι στο τι γινεται μετα... που ο κοσμος ΔΕ θα φοβαται τα επεισοδια,θα ειναι ΠΙΟ ανετος να διαμαρτυρηθει...ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΟΡΙΑ για το αγαπητο κρατος μας!!!

βλεπω τους μελλοντικους πολιτες αυτης της χωρας τους φοιτητες και το φοιτητικο κινημα να καθετε και να βλεπει τις καταστροφες στην δημοσια περιουσια και στην περιουσια του πολιτη χωρις να αναλαμβανει τις ευθυνες του

κ εγω βλεπω καποιους μελλοντικους πολιτες να λενε: "προκειμενου να γινουν επεισοδια,να σταματησουν πορειες κ καταληψεις"

αλλοι μελλοντικοι πολιτες λενε:"ναι,να σπουδαζουν ΜΟΝΟ οσοι μπορουν να το αντεξουν οικονομικα"

αλλοι μελλοντικοι πολιτες λενε:" καλα κανουν οι μπατσοι κ τους βαρανε"...

αυτους τους μελλοντικους πολιτες ξεχασες να τους αναφερεις με θυμηδια...

(αληθεια αν σας εκαιγαν το σπιτι/το αμαξι που δεν εχετε ξεχρεωσει το μηχανακι η το μαγαζι το ιδιο θα αντιδρουσατε)

φυσικα κ θα αντιδρουσα,οπως αντιδρω κ τωρα!

αντιστροφη ερωτησης: αν σου εθιγαν τα δικαιωματα σου,σου τα επαιρναν μετα απο αγωνες που ειχες δωσει,δε θα αντιδρουσες?

διοτι φιλοι μου εχετε σιγουρα δικαιωματα αλλα εχετε και υποχρεωσεις κανετε καταληψη π.χ η πορεια υπαρχουν καποιοι υπευθυνοι αν δεν μπορειτε να την περιφρουρησετε και γινουν καταστροφες και δεν δωσετε στην δικαιοσυνη τους υπευθυνους ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ετσι ειναι αυτα.

σε ΠΟΙΑ χωρα του κοσμου ετσι ειναι αυτα????

που το εχεις δει αυτο?ενα παραδειγμα παρακαλω!

ειναι δουλεια της αστυνομιας να τηρει την ασφαλεια ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

κ αν ειχαμε ΣΟΒΑΡΗ δικαιοσυνη,οταν μου εσπαγαν το μαγαζι,θα επρεπε να μπορω να κανω μηνυση για το συμβαν αυτο στην αστυνομια κ το κρατος!

μην ξεχνας,οτι ΕΓΩ πληρωνω τους μπατσους,και απιατω να προφυλασσουν την περιουσια μου!

βλεπω επισης την εννοια της λεξεως καταληψη να χανει την σημασια της.

που το ειδες αυτο?ειδικα φετος,τα παιδια,εδωσαν ξανα νοημα στη λεξη καταληψη.ειναι η 1η φορα που μεγαλο μερος των φοιτητων,ειναι μαζι ανεξαρτητως κομματικων τοποθετησεων.ειναι η 1η φορα που μεγαλο μερος αγωνιζεται για αυτο που πραγματικα εννοουμε ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ,που αγωνιζονται κ για τους εαυτους τους κ για τους μελλοντικους απογονους τους...

οποτε ΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ/ΣΧΟΛΕΣ μηπως και βγουν ΑΞΙΟΙ και ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ/ΣΧΟΛΕΣ να γινουν ανταγωνιστικα.

και παλι ποναει κεφαλι,κοβει κεφαλι!!!

δεν απαιτουμε απο το κω*οκρατος μας να φτιαξει την παιδεια κ την εκπ.ση ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ με φορους κλπ...ΟΟΟΧΧΧΙΙΙ... περιμενουμε,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ τα ιδιωτικα πανεπιστημια κανουν τη δουλεια που πρεπει να κανει το κρατος...

αυτα ειχα να πω περιμενω τις απαντησεις σας παντως να ξερετε οτι δεν φταει παντα το κρατος αλλα φταιμε και εμεις.

φυσικα φταιμε κ εμεις...εννοειτε πως φταιμε κ εμεις...

αλλα η λυση δεν ειναι να ριξουμε κλοτσια σε ενα μεγαλο ποσοστο του ελληνικου πληθυσμου,που δεν ειναι καν σιγουρο οτι φταινε ΟΛΟΙ τους...

η λυση ειναι να τους δειξουμε το σωστο δρομο!να απαιτησουμε να "παιδευτουν" σωστοτερα...

να απαιτησουμε ενα κρατος σωστοτερο,εντιμοτερο,ενα κρατος που να μην περναει νομους οταν ολη η ελλαδα δεν ενημερωνεται,ενα κρατος που να μην περναει αυξησεις δεκαπενταυγουστο,ενα κρατος που θ ακαταλαβει οτι η σωτηρια της χωρας δεν ειναι στον πολεμικο εξοπλισμο αλλα στην εκπ.ση...

κ μετα,να απαιτησουμε ,οταν ποναει το κεφαλι,να το κοβουμε...

Δημοσ.

admin.iekep Θα μαι ξακάθαρος και σαφής.

Επειδή όντως , συνεχίζω να υποστηρίζω πως αυτά που λέγονται είναι <<καραμέλα>> ... θα στα πώ τα πράγματα απ την Ωμή τους πλευρά , Δυστυχώς έτσι είναι η αλήθεια ... ΠΙΚΡΗ

-> ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ!! ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!! (αν και δεν πολυπιστεύω στην εγκυρότητα των βουλευτικών εκλογών...) Τη **λακία που κάνατε (με την ψήφο σας) , θα την πληρώσετε...και θα την πληρώσουν πιο πολύ αυτοί που πρέπει. Δυστυχώς , όπως και συ λές , μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι "αθώοι της παρέας" , συμφωνώ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια όμως εκ μέρους των φοιτητών να αποτρέπονται τέτοιου είδους φαινόμενα και δεν πρέπει να τους θάβουμε όλους στην ίδια λακούβα. Αν όντως ήθελαν να τους πιάσουν , θα το είχαν κάνει προ πολλού ... αλλά βλέπεις υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν βγαίνουν στην επιφάνεια και γι αυτό μίλησα <<για όποιον έχει πάει σε πορείες...>>

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι λάθος να το γυρνάμε στις κομματικές αντιπαραθέσεις αν και δεν με αφορούν με δεδομένη την αποχή μου γενικότερα απο την πολιτική τα τελευταία 29 χρόνια της ζωής μου.

Συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω και θέλω να μου το εξηγήσετε τι το κακό έχουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μήπως σε χώρες του εξωτερικού που κατα καιρούς εδώ μέσα τις εξημνούμε για την οργάνωση τους σε σχέση με την χώρα μας δεν υπάρχουν. Και τεσπα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ερχόμενα ιδιωτικά πανεπιστίμια στην Ελλάδα καταργούν την κρατική δωρεάν παιδεία. (Αν αυτή τελικά σήμερα μπορεί να θεωρηθεί παιδεία 100%).

Επειδή το Ελληνικό Κράτος δηλαδή δεν προσφέρει τα μέσα στου Φοιτητές και στα Δημόσια Πανεπιστήμια για να κάνουν σωστά τις σπουδές τους να αποκλίσουμε αυτούς τους ιδιώτες που μπορούν να προσφέρουν τα μέσα αυτά σε ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν να μάθουν πέντε πράγματα παραπάνω. Μας φταίνε δηλαδή οι ιδιώτες που το κράτος την Ελληνική Δωρεάν παιδεία την έχει κατατάξει στα σκουπίδια.

Αυτή είναι η ένσταση μου.....

Και παρακαλώ πολύ μην μου πει κάποιος ότι θα πληρώνεις και θα περνάς μαθήματα και θα παίρνεις πτυχία γιατί αυτό και αν είναι καραμέλα.

Δημοσ.

Ας σου απαντήσω με ένα παραδειγματάκι. Στο Αμβούργο υπάρχει "ιδιωτικό" πολυτεχνείο, δέχεται περίπου 35 φοιτητές τον χρόνο από τους οποίους απορρίπτει μέσα στα πρώτο χρόνο περίπου τους 15. Στην Ελλάδα, αυτό δεν πρόκειται να συμβει ποτέ. Ο όμιλος Ξυνή, θα μετανομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ξυνή και ακριβώς όπως είναι τώρα, θα συνεχίσει να υπάρχει. Μόνο που οι πτυχιούχοι του, θα έχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

Μπορείς εσύ με τη σειρά σου να μου εξηγήσεις, ποιο το όφελος να γίνει αυτό;

Δημοσ.
Ας σου απαντήσω με ένα παραδειγματάκι. Στο Αμβούργο υπάρχει "ιδιωτικό" πολυτεχνείο' date=' δέχεται περίπου 35 φοιτητές τον χρόνο από τους οποίους απορρίπτει μέσα στα πρώτο χρόνο περίπου τους 15. Στην Ελλάδα, αυτό δεν πρόκειται να συμβει ποτέ. Ο όμιλος Ξυνή, θα μετανομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ξυνή και ακριβώς όπως είναι τώρα, θα συνεχίσει να υπάρχει. Μόνο που οι πτυχιούχοι του, θα έχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

Μπορείς εσύ με τη σειρά σου να μου εξηγήσεις, ποιο το όφελος να γίνει αυτό;[/quote']

Και; Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιό το πρόβλημα με αυτό; Όσοι δεν αξίζουνε θα φανούνε αργότερα, στην αγορά εργασίας. Εσένα τι σε προβληματίζει, μη σου φάει τη θέση; Μα αν σου τη φάει σημαίνει ότι είναι καλύτερος από εσένα, οπότε δικαίως σου την έφαγε, αν δε σου τη φάει από την άλλη τότε γιατί ενίστασαι;

Δημοσ.
Ας σου απαντήσω με ένα παραδειγματάκι. Στο Αμβούργο υπάρχει "ιδιωτικό" πολυτεχνείο' date=' δέχεται περίπου 35 φοιτητές τον χρόνο από τους οποίους απορρίπτει μέσα στα πρώτο χρόνο περίπου τους 15. Στην Ελλάδα, αυτό δεν πρόκειται να συμβει ποτέ. Ο όμιλος Ξυνή, θα μετανομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ξυνή και ακριβώς όπως είναι τώρα, θα συνεχίσει να υπάρχει. Μόνο που οι πτυχιούχοι του, θα έχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

Μπορείς εσύ με τη σειρά σου να μου εξηγήσεις, ποιο το όφελος να γίνει αυτό;[/quote']

Μισό λεπτό. Ο όμιλος Ξυνή με δεδομένο ότι είναι επιχείρηση που πρέπει να βγάζει κέρδη θα πρέπει να είναι εξίσου ανταγωνιστικός και καλός με το παράρτημα του Cambridge πχ που θα ανοίξει στην Ελλάδα με την απελευθέρωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πράγμα που σημαίνει ότι αν μείνει όπως είναι μάλλον δεν θα προλάβει να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο γιατί απλά θα κλίσει.

Όσον αναφορά το πτυχίο τώρα... Έχω την εντύπωση ότι όταν θα έρθει η ώρα του πτυχίου κάποιο τρόπο θα βρούμε για να διαχωρίσουμε τα πραγματικά πτυχία από τα Χαρτιά Sofftex. Εδώ το Ελληνικό κράτος έχει βρεί τρόπο να θεωρεί άκυρα και ανύπαρκτα πτυχία Πανεπιστημίων εξωτερικού της κλάσης MIT, Cambridge κλπ... φαντάσου πόσο εύκολα θα μπορέσει να ελέγξει τα πτυχία που θα δίνουν τα Πανεπιστήμια τύπου ΞΥΝΗ.

Και τέλος πάντων μας ενοχλούν μόνο αυτοί που θα βγαίνουν αναξιοκρατικά από τα ιδιωτικά ή όλοι αυτοί που βγαίνουν με πτυχίο αναξιοκρατικά από οποιαδήποτε πανεπιστήμια ιδιωτικά ή δημόσια. Και αναξιοκρατικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πληρώνεις και παίρνεις πτυχίο. Σημαίνει και ότι σπουδάζεις μία επιστήμη όχι επειδή την Γουστάρεις αλλά επειδή έχει πολλά λεφτά, επειδή το λέει η μανα σου και ο πατέρας σου και πάει λέγοντας. Ουσιαστικά λοιπόν πια διαφορά έχει ένα πτυχιούχος Ιατρός που πλήρωσε για το πτυχίο και ένα άλλος που απλά τον πίεσαν οι δικοί του να γίνει γιατρός ενώ αυτός δεν ήθελε και δεν του κίνησε ποτέ το ενδιαφέρον η επιστήμη αυτή.. Μονο ένα κοινό βλέπω σε αυτούς τους δύο.. κάποια στιγμή θα τους ακούσουμε και θα τους δούμε σε κάποιο παράθυρο με τίτλο "Χασάπης" .

Να παραθέσω το εξής .. Επειδή η νοοτροπία μας σας έλληνες είναι η παραπάνω δηλαδή πρέπει να απαγορεύσουμε στο MIT ή στο Cambridge να ανοίξουν ένα παράρτημα εδώ. Οκ να συμφωνήσω ότι εγώ ανοίγωντας ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και επειδή είμαι Έλληνας θα παίρνω ασύστολα φράγκα και θα δίνω πτυχία Sofftex... Ας περιορίσουν λοιπόν τις άδειες σε ονόματα πανεπιστημίων αξιόπιστα και αξιόλογα για να δημιουργηθεί και ο ανταγωνισμός που χρειάζετε μήπως βελτιωθεί λίγο η κατάσταση...

και οκ .. αυτό όντως μπορεί να θεωρηθεί πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι...

αλλά και το να μην επιτρέπονται ιδιωτικά πανεπιστήμια πάλι δεν είναι πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι...

Δεν τα έχω με τους φοιτητές προς θεού. Καλά κάνουν και απαιτούν με οποιοδήποτε τρόπο τα δικαιώματα τους.. Απλά θεωρώ άκυρο κάποιος επειδή θέλει δημόσια παιδεία , να απαγορεύσει σε εμένα που πχ μπορώ να έχω αξιοκρατική πάντα ιδιωτική παιδεία.

Τέλος για να τα λέμε και όλα... Τα πτυχία είναι πολύ καλά ανεξερέτως από που είναι ιδιωτικά , δημόσια κλπ. Επίσης είναι το μέσω για να κτυπήσεις μια πόρτα για δουλειά και σου δίνει κάποιο πλεονέκτημα αν το έχεις.. Ολα καλά .. Αλλά αν έχεις ένα πτυχίο που δεν αξίζεις να το έχεις (αν εξερέσουμε το δημόσιο) οπουδήποτε και να πας για δουλειά μάλλον θα φύγεις νύχτα. Οπότε τι σημασία έχει αν το πτυχίο είναι από ιδιωτικό η δημόσιο εφόσον αν δεν αξίζεις να το έχεις μάλλον άχρηστο είναι.

Δημοσ.

τι λεμε τωρα?οτι το ΜΙΤ,το χαρβαρντ,το γεηλ,το λοντον σκουλ κλπ, περιμενουν ακριβως εξω απο τα συνορα μας,για να ανοιξουν "υποκαταστηματα"???ΠΟΥ εχει γινει αυτο ρε παιδια,για να γινει στην ελλαδα,με τους ουτε 2 εκατ νεους?

ακριβως αυτο που ειπε ο ινσομνιακ θα γινει...το ιεκ ομηρος,θα γινει αει ομηρος... ισως σε συνεργασια με το παγκοσμιου φημης αγγλικο πανεπιστημιο "ΤΑΚΕΤΗΕΜΟΝΕΥANDRUN",Που εδρευει στην πολη "arpakolla"...

αν εσεις αυτο το βρισκετε σωστο,εντιμο,δικαιο,εκπαιδευτικο,κ οτι θα βοηθησει την παιδεια να ανεβει ενα σκαλι πιο ψηλα,ισως να εχω αδικο....

αλλα,μεσα μας,ΟΛΟΙ γνωριζουμε,οτι τουλαχιστον για μια 10ετια,η εξειδικευση που θα υπαρχει στον ξυνη(γιατι ΚΑΝΕΝΑ ιδωτικο πανεπιστημιο δεν ενδιαφερεται για γενικη παιδεια,παρα μονο για παραγωγικο εργατικο δυναμικο),κ το ευκολο πτυχιο που θα παρει ο Χ, θα του δωσουν συγκριτικο πλεονεκτημα στον εργασιακο τομεα,εναντι των παιδιων που φοιτουν σε δημοσιο...

αλλα υπαρχουν κ πολλοι που ειναι υπερ της εξειδικευσης βεβαια...εκει παω πασο,γιατι δε θελω να εξειδικευτω ΜΟΝΟ πανω σε κατι...αυτη τη στιγμη,εχω ενα πτυχιο πισω μου,που μπορει να με υποστηριξει σε 20 διαφορετικες θεσεις εργασιας (οικονομικες επιστημες ειναι)!

και κατι τελευταιο...ΟΛΟΙ σας θελετε να γινουμε ευρωπη ,σωστα?

να γινουμε ρε μαγκες λοιπον....αυτο σημαινει,οτι ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,για οσους εχουν παρει πτυχια τα τελευταια (πχ ) 20 χρονια,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΜΑΣΤΕΡ,μια που στην ευρωπη 4 χρονια σπουδων ισοδυναμουν με μαστερ....τι λετε?

Δημοσ.

Δε θέλω να σε αποπάρω, αλλά αυτό με το Harvard, το MIT etc είναι μύθος.

Αυτά τα πανεπιστήμια, δεν έχουν ανοίξει πουθενά παραρτήματα. Έχουν συγκεκριμένες συνεργασίες με διάφορους φορείς κυρίως για έρευνα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι και όσοι έχουν τα εχέγγυα (όπως θες ερμήνευσε το), διεκδικούν με ιδιαίτερο μόχθο να σπουδάσουν σε αυτά τα ιδρύματα, έστω και αν πρέπει να πληρώσουν πάρααααααααα πολλά.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων το University of Rhode island θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα, τώρα αν αυτό το θεωρείς καλύτερο από το Πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου, πραγματικά δεν ξέρω που το στηρίζεται μια τέτοια άποψη.

ΥΓ. Συζήτηση κάνουμε και γενικά δε δηλώνω κατά των μη δημόσιων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά με τοσο αυστηρά κριτήρια που όντως να βοηθήσουν την παιδεία στην Ελλάδα.

Δημοσ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΜΑΣΤΕΡ,μια που στην ευρωπη 4 χρονια σπουδων ισοδυναμουν με μαστερ....τι λετε?

Συμφωνώ μαζί σου γιατί όχι... αλλά με δεδομένο το παραπάνω κάποιοι φοιτητές που έκανα 20 χρόνια να πάρουν το πτυχίο πρέπει να τους αναγνωριστεί σαν Διδακτορικό ή να γίνουν κατευθείαν Λέκτορες Profesor κλπ.. :-) (Αστειεύομαι) Γιατί έξω αν τον 5 χρόνο δεν έχεις τελειώσει απλά δεν σε αφήνουν να ξαναπεράσεις ούτε έξω απο την πόρτα....

Ξέρεις τι γίνεται συμφωνώ απόλυτα με ένα πράγμα..

Φταίμε όλοι μας...

Οι φοιτητές που ανέχονται στην πλάτη τους να γίνονται παιχνίδια, το κράτος που κάνει τα στραβά μάτια, οι πολίτες που δεν μαζεύονται όλοι μια μέρα έξω από την βουλή να πλακώσουν και τους 300 στο ξύλο κλπ.

Αλλά καλώς η κακώς αυτό το πράγμα δεν πρόκειτε να αλλάξει ούτε σε 100 χρόνια.. Και ξαναλέω.. Δεν είμαι υπέρ των Πανεπιστημίων τύπου Γλυκόξυνη κλπ.. εκτός και αν αυτό που παρέχουν είναι εντελώς αξιοκρατικό και υπάρξουν και οι κατάληλοι φορείς που θα το ελέγχουν. Επίσης όμως δεν είμαι υπέρ όλων αυτών των υποτιθέμενων επιστημόνων που βγαίνουν με ένα χαρτί μετά από 20 χρόνια προσπάθειας για κάτι που στην τελική δεν το γουστάρουν και το παίζουν και επιστήμονες...

Άρα λοιπόν θεωρώ ότι αν Ο Γλυκόξυνης δεν κάνει καλά την δουλειά του τρώει πόδι ενώ ο Ιλιάδας που κάνει πχ καλά την δουλειά του βγάζει αξιόλογους επιστήμονες που πάνε αξιοκρατικά να κερδίσουν το ψωμί τους.

Επίσης θεωρώ ότι δεν πρέπει πια σε κανένα πανεπιστήμιο ιδιωτικό και μη, αν θέλουμε κάποια στιγμή να αλλάξουμε όλο αυτό που εδώ συζητάμε ότι ειναι κακό, να ανεχόμαστε ανθρώπους που μπήκαν εκεί απλά επειδή δεν είχαν τίποτα καλυτερο να κάνουν... και αυτό να ξέρετε είναι θέμα μάλον προσχολικής παιδείας και όχι πανεπιστημιακής.

Δημοσ.

ΥΓ. Συζήτηση κάνουμε και γενικά δε δηλώνω κατά των μη δημόσιων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης' date=' αλλά με τοσο αυστηρά κριτήρια που όντως να βοηθήσουν την παιδεία στην Ελλάδα.[/quote']

Αυτό ακριβώς... άλλο απαγορέυω τα ιδιωτικά και άλλο ανοίξτε αλλά αν τα κάνετε ολα χάλια θα σας .........

Δεν λέω χύμα στο κήμα... λέω αξιοκρατικά....(θα μου πεις τι γίνετε αξιοκρατικά στην χώρα μας; καλή ερώτηση ίσως η λύση να βρίσκεται στο παραπάνω post μου) :-)

και το ΜΙΤ, Cambridge κλπ ήταν όντως άστοχο παράδειγμα... αλλά μπορεί να είναι κάποιο που όντως θα κάνει σωστά την δουλειά του ανεξαρτήτως πόσο μικρό ή πόσο μεγάλο είναι.

Δημοσ.
ακριβως αυτο που ειπε ο ινσομνιακ θα γινει...το ιεκ ομηρος,θα γινει αει ομηρος... ισως σε συνεργασια με το παγκοσμιου φημης αγγλικο πανεπιστημιο "ΤΑΚΕΤΗΕΜΟΝΕΥANDRUN",Που εδρευει στην πολη "arpakolla"...

Και τώρα μήπως αυτό δε γίνεται; Και τώρα άρπα κόλλα δεν είναι; Μόνο που το πλασάρουνε με άλλο τρόπο.

Δημοσ.
οποτε η λυση ειναι ιδιωτικα πανεπιστημια! ποναει κεφαλι....δε δινουμε ασπιρινη...προτιμουμε να κοψουμε κεφαλι...

κ γιαυτο οι φοιτητες φταινε??μηπως φταιει το κρατος' date='που τα επιτρεπει,κ που δεν φτιαχνει μια παιδεια τετοια που να μη χρειαζονται αυτοι οι καθηγηταδες??

κ εγω το βλεπω αυτο...κ εμενα με λυπει αυτο!ουτε εγω το θελω. ΟΜΩΣ, συγχρονως,βλεπω οτι αυτα δεν τα κανουν οι φοιτητες! καταστροφες δημοσιας περιουσιας,ΔΕΝ εχουμε μονο εν καιρω καταληψεων. να σου θυμισω τραγελαφικα περιστατικα,σε πορειες πχ της 17 νοεμβρη,να εχουν κλειστει 100 βλαμμενα μεσα στο πολυτεχνειο,να τα σπανε,κ μετα απο 5-6 ωρες,να κανουν ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους μπατσους να ανοιξει πορτα και να φυγουν ελευθεροι? ΓΙΑΤΙ? περιμενε τους απεξω,κ μολις βγουν,μαζεψε τους,ΑΠΛΟ!(βεβαια, αυτο δε συμφερει τους κρατικους μηχανισμους κ την προπαγανδα τους,ετσι?γιατι τοτε θα αρχισουμε να ετσιαζουμε στα αιτηματα της ΚΑΘΕ πορειας,κ οχι στους 100 που εκαναν επεισοδια)!

εδω μπορω να πω οτι εισαι οφσαιντ. ακριβως επειδη υπαρχουν καμερες λοιπον,ειδαμε ΑΣΦΑΛΙΤΗ να βγαινει με πολιτικα απο κλουβα των ματ,χαμογελαστος,κ να ανακατευεται στην πορεια...ειδαμε μπατσους,να βαρανε συνταξιουχους...ειδαμε μπατσους,πριν 2 εβδομαδες,να κλεινουν δρομους της αθηνας,γιατι ΕΚΑΝΑΝ οι ΙΔΙΟΙ πορεια...αλλα βεβαια,εκει,κανεις δεν τους επιτεθηκε να κανουν στην ακρη,ουτε τους εκλεισαν το δορμο,καθως εφτασαν μεχρι το προεδρικο μεγαρο...ειδαμε μπατσους,σε πορειες 5.000 ατομων,να πετανε δακρυγονα χαρη σε 100 ατομα,που οπως λες κ εσυ παρακατω,ξερεις ακομα κ εσυ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...δεν ειμαι στη θεση τους,και δε με ενδιαφερει...αν δε μπορει να συγκρατησει τον εαυτο του,να μην κανει αυτη τη δουλεια! γιατι αντιστοιχα,μπορω να σου πω,οτι αν ησουν στη θεση του αθωου,που απλα κανει πορεια,κ δεχοσουν δακρυγονα κ κλομπιες,εσυ τι θα εκανες?θα ελεγες ριξτε μου κιαλλο,φανταστικε κυριε μπατσε μου???

ααα μπραβο...ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ σκεφτετε ακριβως ομως? οποιος συλλαβει τα καθαρματακια αυτα,θα γινει ΗΡΩΑΣ!!! το προβλημα ειναι στο τι γινεται μετα... που ο κοσμος ΔΕ θα φοβαται τα επεισοδια,θα ειναι ΠΙΟ ανετος να διαμαρτυρηθει...ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΟΡΙΑ για το αγαπητο κρατος μας!!!

κ εγω βλεπω καποιους μελλοντικους πολιτες να λενε: "προκειμενου να γινουν επεισοδια,να σταματησουν πορειες κ καταληψεις"

αλλοι μελλοντικοι πολιτες λενε:"ναι,να σπουδαζουν ΜΟΝΟ οσοι μπορουν να το αντεξουν οικονομικα"

αλλοι μελλοντικοι πολιτες λενε:" καλα κανουν οι μπατσοι κ τους βαρανε"...

αυτους τους μελλοντικους πολιτες ξεχασες να τους αναφερεις με θυμηδια...

φυσικα κ θα αντιδρουσα,οπως αντιδρω κ τωρα!

αντιστροφη ερωτησης: αν σου εθιγαν τα δικαιωματα σου,σου τα επαιρναν μετα απο αγωνες που ειχες δωσει,δε θα αντιδρουσες?

σε ΠΟΙΑ χωρα του κοσμου ετσι ειναι αυτα????

που το εχεις δει αυτο?ενα παραδειγμα παρακαλω!

ειναι δουλεια της αστυνομιας να τηρει την ασφαλεια ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

κ αν ειχαμε ΣΟΒΑΡΗ δικαιοσυνη,οταν μου εσπαγαν το μαγαζι,θα επρεπε να μπορω να κανω μηνυση για το συμβαν αυτο στην αστυνομια κ το κρατος!

μην ξεχνας,οτι ΕΓΩ πληρωνω τους μπατσους,και απιατω να προφυλασσουν την περιουσια μου!

που το ειδες αυτο?ειδικα φετος,τα παιδια,εδωσαν ξανα νοημα στη λεξη καταληψη.ειναι η 1η φορα που μεγαλο μερος των φοιτητων,ειναι μαζι ανεξαρτητως κομματικων τοποθετησεων.ειναι η 1η φορα που μεγαλο μερος αγωνιζεται για αυτο που πραγματικα εννοουμε ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ,που αγωνιζονται κ για τους εαυτους τους κ για τους μελλοντικους απογονους τους...

και παλι ποναει κεφαλι,κοβει κεφαλι!!!

δεν απαιτουμε απο το κω*οκρατος μας να φτιαξει την παιδεια κ την εκπ.ση ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ με φορους κλπ...ΟΟΟΧΧΧΙΙΙ... περιμενουμε,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ τα ιδιωτικα πανεπιστημια κανουν τη δουλεια που πρεπει να κανει το κρατος...

φυσικα φταιμε κ εμεις...εννοειτε πως φταιμε κ εμεις...

αλλα η λυση δεν ειναι να ριξουμε κλοτσια σε ενα μεγαλο ποσοστο του ελληνικου πληθυσμου,που δεν ειναι καν σιγουρο οτι φταινε ΟΛΟΙ τους...

η λυση ειναι να τους δειξουμε το σωστο δρομο!να απαιτησουμε να "παιδευτουν" σωστοτερα...

να απαιτησουμε ενα κρατος σωστοτερο,εντιμοτερο,ενα κρατος που να μην περναει νομους οταν ολη η ελλαδα δεν ενημερωνεται,ενα κρατος που να μην περναει αυξησεις δεκαπενταυγουστο,ενα κρατος που θ ακαταλαβει οτι η σωτηρια της χωρας δεν ειναι στον πολεμικο εξοπλισμο αλλα στην εκπ.ση...

κ μετα,να απαιτησουμε ,οταν ποναει το κεφαλι,να το κοβουμε...[/quote']

εγω θα απαντησω μονολεκτικα σε αυτα που διαλεξες να απαντησεις και οχι στην ουσια.

ολοι οι πολιτες εχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αλλα εχουμε και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ οταν γινει αυτο το απλο πραγμα θα παμε μπροστα.

οσο για την γαλλια που λετε καποιοι ενα πραγμα θα πω εγω ωμα δεν εχετε τα κοτσια ομως να κανετε οτι και οι γαλλοι βεβαια την καταστροφη της ξενης περιουσιας το πληρωσαν ακριβα και ας ειχαν δικιο που εκαναν οτι εκαναν.

γιατι το λεω αυτο απλα γιατι οι περισσοτεροι εχουμε βολεψει τον εαυτουλη μας και δεν μας νοιαζει τιποτα αλλο γυρω μας και σε αυτο βαζω και τον εαυτο μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...