Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σωστά, αν δεν είμαι μαύρο είμαι άσπρο στον δυαδικό κόσμο σου.

Χαχαχαχα:mrgreen:

Κάνε μας τη χάρη. Χαραμίζω bandwidth τζάμπα, το οποίο πληρώνω στην κερδοσκοπική εταιρία internet :mrgreen:

ΥΓ

1.Κάνε σωστά το quote τουλάχιστον

2.Συγκίνησες τον LL με τη φωτό, αχ... είσαι ευαίσθητο παιδί κατά βάθος, μπράβο.

Σωστός. Έπεσες μέσα. Ο κόσμος μου είναι δυαδικός μιας και σπουδάζω Μηχανικός Υπολογιστών. Εσύ όμως δεν υπάρχεις μέσα. Υπάρχουν μόνο νοήμονα όντα και γι αυτό αποκλείεσαι εκ των πραγμάτων.

ΥΓ1: Αν δεν γουστάρεις να χαραμίζεις bandwidth κλείσε το pc και τράβα πέσε για ύπνο

ΥΓ2: Ο Mod έχει δίκιο.Αυτό είναι το τελευταίο που γράφω σε προσωπικό τόνο γιατί χρωστάω μια απάντηση. Από εδώ και στο εξής, προσωπικά τουλάχιστον θα σχολιάζω και θα ανταπαντώ μόνο με επιχείρηματα. Εκτός και αν κάποιος συνεχίζει να προκαλεί...

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα στο πω διαφορετικά για να το καταλάβεις. Αυτός που πηγαίνει σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού προφανώς έχει τη (οικονιμική) δυνατότητα να το κάνει. Για αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους πίστεψε με κάποιες επιλογές θα υπάρχουν πάντα. Δεν θα μείνει ποτέ έτσι.

Από όλα όσα είπα αυτό έχεις να πεις μονο;;; Ok you made your point.

Aν καταργηθούν οι ιΔΒΕ και ΔΟΑΤΑΠ και δεν αναγνωριστούν τα ξενόγλωσσα πτυχία ποιος θα παέι στο εξωτερικό για σπουδές;Αφού και μόνο που παρεις πτυχίο στο εξωτερικό πρέπει να σαι αποτυχημένος να ρθεις εδώ.Εκεί 1500 κατώτερος (μιλάμε για πτυχιούχο) εδώ ξέρω πτυχιούχους που δουλεύουν με 550.Και οι τιμές αυξημένες κατά 20% ενώ οι μισθοί κατά 100%.Οπότε οι άξιοι μένουν εκεί.Η δουλευουν κάποια χρόνια έξω και έρχονται εδώ

Εδώ τώρα τι να πω;;Να απαντήσω; Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον κόσμο. Τι να καταργηθεί ο ΔΟΑΤΑΠ;; Ασχολίαστο. Και πρόσεχε μην ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΕΙΣ τα πράγματα. Και εγώ έξω δουλεύω αλλά με το να πετάς ένα μισθό και τελείωσε δε λες τίποτα. Ούτε προφανώς είναι αποτυχημένος κάποιος μόνο και μόνο επειδή γυρίζει ελλάδα μετά από σπουδές... Μην πετάμε γενικολογίες ρε παιδιά...

Δημοσ.

MrJT η πρωτη προειδοποίηση ηρθε για εσενα, αφου παρολο που το τονισα συνεχισες την προσωπικη επιθεση. Κανεις δεν χρωσταει τιποτα σε κανενα εδω μεσα, αν ειχες κατι σε προσωπικο επιπεδο να πεις μπορουσες να το κανεις με pm.

Παρακαλω να κινηθουμε on topic και να μην γινουν αλλες προσωπικες επιθεσεις ή χαρακτηρισμοι. Οι οροι χρησης του forum ειναι σαφεις και σε οποιον δε αρεσουν ας επιλεξει αλλο forum.

Δημοσ.
Εδώ τώρα τι να πω;;Να απαντήσω; Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον κόσμο. Τι να καταργηθεί ο ΔΟΑΤΑΠ;;

Ε αν δεν υπάρχει αυτό ποιος ο λόγος να πάει κάποιος στο εξωτερικό.Τι θα μας κάνει ντα η ΕΕ;Ας σοβαρευτούμε.Η εΕ θα κάθεται να ασχολείται με τα ΙΠ.Οχι ασχολείται με τα κολλέγια και καλά κάνει.Ε αυτά ας υπάρχουν αν υποβαθμιστούν δεν παίζει πρόβλημα.

Και εγώ έξω δουλεύω αλλά με το να πετάς ένα μισθό και τελείωσε δε λες τίποτα.

Ε δεν ξέρω.Αν σε μια δουλειιά μου δίανε 3 δραχμές και στην άλλη 5 θα πήγαιαν σε αυτήν με τις 5.Μην ακούσω τώρα περί γκόμενες κτλ...

Να ανοίξετε το pic δείχνει έναν πολίτη με λίγο σφιγμένα μάγουλα που σήκσε το γκλοπ ενάντια σε γονείς.

Δημοσ.
MrJT η πρωτη προειδοποίηση ηρθε για εσενα, αφου παρολο που το τονισα συνεχισες την προσωπικη επιθεση. Κανεις δεν χρωσταει τιποτα σε κανενα εδω μεσα, αν ειχες κατι σε προσωπικο επιπεδο να πεις μπορουσες να το κανεις με pm.

Παρακαλω να κινηθουμε on topic και να μην γινουν αλλες προσωπικες επιθεσεις ή χαρακτηρισμοι. Οι οροι χρησης του forum ειναι σαφεις και σε οποιον δε αρεσουν ας επιλεξει αλλο forum.

Θα μου επιτρέψετε(λελέδες και μη) ένα απαραίτητο offtopic μήνυμα :-D

OFFTOPIC MODE ON

Λοιπόν φίλε asmilon συγχαρητήρια για το moderation.Το αξίζεις 1000% γιατί βοηθάς συνεχώς πολύ καιρό τώρα εδώ μέσα και είσαι από τα πολύ αξιόλογα μέλη αυτού του forum(και όχι μόνο βέβαια ;) ).

OFFTOPIC MODE OFF

Και για να είμαι και ontopic πάρτε χαμπάρι ότι μια ζωή θα είμαστε πολύ πίσω στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί όποια πρόταση και να γίνεται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση θα υπάρχουν πάντα αυτοί που θα τα κάνουνε π.....α για να μην πραγματοποιηθεί μπας και χάσουνε τη βολή τους.Αυτά τα λίγα προς τους φανατικούς υποστηρικτές των καταλήψεων μαζί με τη γενική ευχή να μη χαθεί τελικά η ακαδημαϊκή χρονιά γιατί είναι πολύ κρίμα....

Over and out.

Δημοσ.

Χαχά! The rules! Ok! Το σέβομαι. Κάποιον έπρεπε να πάρει το μπαλάκι για να δείξουμε ότι ελέγχουμε τα πράγματα. No problem mod.

Δημοσ.

Ακολουθεί ένα βαθιά συναισθηματικό κείμενο γραμμένο από μια φοιτήτρια αρχιτεκτονικής του Βόλου.Στο ndy το βρήκα.Καλό είανι να διαβαστεί από όλους.Είναι συναισθηματικά φορτισμένο και φωτογραφίζει όλους όσους ανώνυμα βρέθηκαν στη μεγαλειώδη πορεία της Πέμπτης και αποτέλεσαν ένα ολόκληρο κοινωνικό σύνολο

Τι είδα χτες Πέμπτη 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, ημέρα μεγάλης γιορτής όπου γιορτάσαμε πολλές, μαζί μ αυτές, το ένα τρίτο των συλληφθέντων ,φυσικά η υπουργός παιδείας, μπορεί και ο άνανδρος υπουργός της τάξης.

Είδα λοιπόν να σπανέ οι αλυσίδες ξαφνικά, είδα κιτρινισμένη την άσφαλτο από τα χημικά της ασφυξίας , είδα να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και να μας κυνηγούν για ξύλο και σύλληψη, είδα πέτρες και άλλα πολύπλοκα μεταλλικά να πετιούνται γύρω μας παντού να σκάνε στα πόδια μου και στα κεφάλια διπλανών μου, είδα αστυνομική μοτοσικλέτα να τρέχει κατά πάνω μας να κόβει κόσμο που τρέχει να διαφύγει, είδα το φίλο μου το Θέμη με ματωμένο χέρι από τη μοτοσικλέτα, είδα στρογγυλά κεφάλια στα παράθυρα της βουλής να κοιτάνε με ασφάλεια όλα αυτά, είδα το σπίτι του εύζωνα να καίγεται χωρίς λόγο, ως το τέλειο άλλοθι των παραπάνω, το τέλειο πλάνο που θα δικαιολογούσε κάθε χρήση βίας μετά και που θα μας έκανε να καταθέτουμε στεφάνια στον άγνωστο στρατιώτη σήμερα, είδα όμως και το κέντρο της Αθήνας να καίγεται η μάλλον δεν το είδα από τους καπνούς τις βόμβες λάμψεις που έπεφταν πάνω μας και τα δακρυγόνα. Ακόμα είδα την Εύη να κρατάει την πλάτη της, είδα το Γιάννο με καρούμπαλο κάτω από το μάτι να μας διηγείται πως πέφτοντας τον χτυπούσαν δυο, είδα παιδιά ίδια με μένα να φοβούνται να κάνουν το αυτονόητο, να πάνε έξω από τη βουλή να φωνάξουν την αντίθεση τους στο ψήφισμα του νόμου, είδα και μένα και τους φίλους μου να φοβούνται, είδα να πηγαίνουμε, είδα να φωνάζουμε, είδα που μας τσακίσανε.

Αλλά ας ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για το μπέρδεμα μου. Δεν έκρυψα ποτέ ότι παραμένω αβέβαιη για κάποια θέματα του κινήματος .Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστός τρόπος συντονισμού, δεν μπόρεσα ποτέ να λάβω μέρος στην αμεσοδημοκρατία του συντονισμού γιατί απλά δεν χωρούσα στην αίθουσα η γιατί δεν ζω στην Αθήνα και πραγματικά ελπίζω να μην πάρθηκαν αυθαίρετες αποφάσεις από ανθρώπους που χωρούσαν στην αίθουσα. Ούτε φυσικά ξέρω αν οι εκπρόσωποι όντως θα οδηγούσαν σε μια μεγαλύτερη αδιαφορία των πολλών και άλλου τύπου εκπροσώπων τύπου επαγγελματιών συνδικαλιστών. Μπέρδεμα .Εκεί που λύνεται λίγο το μπέρδεμα είναι όταν βλέπεις ανέγγιχτες, ξέχωρες πορείες που δεν μολύνονται ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές από ταραξίες συμφοιτητές τους που απλά θέλουν να εκπροσωπούν τη σχολή τους, ο σταλινισμός ήταν και είναι πάντα ξεκάθαρος.

Αλλά ούτε και ποτέ έκρυψα πόσο πολύ μου αρέσει αυτή η σχολή και πόσο μου στοιχίζει προσωπικά που έχει παγώσει τις εργασίες της τον τελευταίο χρόνο. Και δεν θα μετρήσω αυτή την απώλεια ούτε με τα τσάμπα χρήματα που ξοδεύουν οι καθόλου έχοντες γονείς μου, ούτε με το πτυχίο που θα αργήσει , ούτε με τη συντηγμένη πληροφορία των αναπληρώσεων που θα με κάνει κακό επιστήμονα, (α παρένθεση εδώ να πω ότι δεν θεωρώ την αρχιτεκτονική επιστήμη, και πολύ κακώς κάνουν αυτοί που έχουν βρει τη φόρμουλα της κατασκευής.) Τη μετράω με το γεγονός ότι έχω καιρό να ζήσω το κλίμα της σχολής, να δω άτομα και φίλους μου και να μπω στη καθημερινή ρουτίνα που με κάνει να γκρινιάζω αλλά τη λατρεύω.

Αλλά σήμερα όσο καμιά φορά πριν από το χτύπημα χτες δεν θέλω να ανοίξει αυτή η σχολή και να μετρήσουμε ως κλασμένοι νέοι μια ακόμα ήττα. Δεν θα σας μιλήσω για το τι σημαίνει να χαθεί και με νόμο πλέον η δημόσια δωρεάν παιδεία , αυτό έχει αναλυθεί και να μην είχε ακόμα καλύτερα γιατί είναι χαζό να αναλύεις τα προφανή. Ούτε θα μιλήσω για το που οδηγεί ο ιδιωτικός τομέας γι αυτό ακόμα και οι κλιματολογικές αλλαγές μας προειδοποιούν που αντιδρούν πρώτες από μας στην μαζική κατανάλωση στο όνομα του κέρδους ιδιωτικών πολυεθνικών.

Ούτε θα μιλήσω για την υποχρηματοδότηση των δημοσίων σχολών, όλοι αντιληφθήκαμε τους καθηγητές που φύγανε από τη σχολή μας και την μείωση των μαθημάτων και των βιβλίων.

Θα πω για τη λύπη που νιώθω εδώ σ αυτή την αίθουσα κάποιες φορές όταν ακούω παιδιά ίδια με μένα να αφήνουν γέρους να μιλούν με τη φωνή τους.

Γιατί είναι γερατειά και μάλιστα από τα αφημένα γερατειά από εκείνα που παραδίνεσαι στη λήξη σου, στο χάρο η όποιον άλλο, όταν λες και το πιστεύεις μάλιστα, ότι οk εγώ συμφωνώ ότι οι σπουδές και τα πτυχία μου θα γίνουν χειρότερα αλλά ότι και αν κάνουμε αυτοί(παρένθεση οι εκλεγμένοι που με τη βοήθεια των διαφημιστικών και με τη βοήθεια των ίδιων αξιών, που προωθούνε χρόνια τώρα πριν από το σύστημα ψήφου, δεν χάνουν την εξουσία ) αυτοί θα τα περάσουν και να τα χτες τα πέρασαν, φάτε την, σας το λεγα.

Ή ότι η κατάληψη και η απεργία δεν είναι αρκετά πιεστικά για την κυβέρνηση μέσα ,ας ξεκινήσουμε μαθήματα και εσείς που γενικά χαίρεστε κάντε κάτι άλλο, απεργία πεινάς γιατί όχι?

Ή εγώ θέλω πτυχίο τώρα ανοίξτε τη σχολή και να πνιγούνε όλες οι αντιδράσεις στο κόσμο που πάντα θα αφήνομαι και θα αφήνω να διαμορφώνουν οι άλλοι.

Συγνώμη λάθος αλλά τα συμβιβασμένα ατομικιστικά γερατειά είναι πολύ πιο υγιή από αυτές ως απόψεις νέων.

Ας αλλάξουμε θέμα όπως λένε και στις ειδήσεις, δεν θα δω ειδήσεις δεν μπορώ να δω ειδήσεις είναι πιο πνιγερές και από τα δακρυγόνα οι απόψεις των δικαστών και διαμορφωτών συνειδήσεων ,των ορισμένων από το σύστημα διαφημίσεων.

Όσο για τους κακούς κουκουλοφόρους αυτό που σκέφτομαι αποφεύγοντας τα πολλά κηρύγματα είναι ότι η βία γεννάει βία, και πόσο μάλλον η ψυχολογική, γιατί το συνταγματικό σου δικαίωμα να διαδηλώνεις για τα δικαιώματα σου περιφρουρείται εξ αρχής από τις κάμερες και από το χημικό πόλεμο.

Και όταν αυτός ξεσπάει πάνω μου χωρίς να έχω καταλάβει το γιατί και μαυρίζει 20χρονες κοπελίτσες με γκλομπς αφήνοντας άγνωστης προέλευσης κουκουλοφόρους να κάνουν ανενόχλητοι ακατανόητες λεηλασίες, όταν πατάει κόσμο που προσπαθεί να διαφύγει με μηχανές όταν κόβεται η αναπνοή και τσούζει το πρόσωπο τα μάτια και τα γενετικά όργανα ,πραγματικά παιδιά πολύ θα ήθελα να σπάσω το κεφάλι ενός κατά τα αλλά μισθωτού καημένου ματατζή.

Και για να τελειώνω χτες στο μπλοκ του Βόλου όταν μετά την πρώτη μας διάσπαση από χημικά και ξύλο αποφασίζουμε να μπούμε δεύτερο πανό από μια νέα πορεία που θα γύριζε πίσω στη βουλή στη καρδιά των συγκρούσεων να ενωθούμε με άλλα μπλοκ που είχαν εγκλωβιστεί εκεί. Να στήσουμε το πάνω μας απέναντι από τα ατάραχα στρογγυλά πρόσωπα της βουλής. Τότε το μόνο που συγκρατούσε το κατούρημα από τα παντελόνια μας ήταν οι λέξεις και τα συνθήματα που η ενότητα της φωνής του πλήθους έκανε την ηχώ τους να βουίζει για ώρα στα ψηλά κτίρια. Και οι λέξεις που για ένα χρόνο είχαν γίνει συνήθεια και βαρεμάρα, αυτές οι ίδιες λέξεις και το μπράτσο του διπλανού σου γίνονταν αυτός ο λόγος που διακινδύνευες τόσα πολλά . Φράσεις όπλα, με βία δεν γίνετε παιδεία, το άσυλο ανήκει σε όλους, δεν θα σκύψουμε κ.α. όπλα που μας άφησαν τελικά να μπούμε στη αυλή της βουλής. Και μετά το δεύτερο τσάκισμα εκεί συναντάω την από ώρα χαμένη Λόρη με παγωμένο βλέμμα και με ένα ξύλο στα χέρια να μη τρέχει όπως όλοι αλλά να στέκεται σα πρόσωπο όχι αληθινό αλλά βγαλμένο από κάποια άλλη εποχή, από κάποια άλλη ταινία. Εκεί συνάντησα το Θέμη με ματωμένο χέρι να μου λέει γελώντας πως έσπασε το φανάρι από τη μηχανή που τον χτύπησε και πολλά άλλα παιδιά που ο καθένας κάπως ήτανε και κάτι διηγούτανε.

Εκεί λοιπόν ένιωσα κάτι ηρωικό και είναι γελοίο ρε γαμώτο το ξέρω είναι γελοίο να μιλάς για ηρωισμούς όταν μιλάς για την υλοποίηση βασικού σου δημοκρατικού δικαιώματος, να διαδηλώνεις να διαμαρτύρεσαι έξω από το κτίριο που θεσπίζεται αυτή δε ξέρω τι να πω δημοκρατία.

Τελευταία λέξη: θεωρώ ότι οι ασκοί του Αιόλου έχουνε ανοίξει και παρόλα τα μπερδέματα οποιοδήποτε τώρα τυχόν βήμα προς τα πίσω μας τσακίζει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε καινούριο νόμο και από οποιαδήποτε τσακισμένη Πέμπτη. "

Δημοσ.
...

Θέλετε να βγείτε στο δρόμο για να βελτιωθεί η τροτοβάθμιο παιδεία; Μαζί σας και εγώ (ετσι κι αλλιώς πολυτεχνειο τελείωσα ξέρω πόσο μπουρδέλο είναι η κατάσταση. Απαιτείστε επιτέλους έλεγχο στην ασυδοσία μερικων ανεγκέφαλων πανεπιστημιακών που πραγματικά τους πληρώνουμε να κάθονται και να μην κάνουμε τίποτα. Εκεί είναι η μάστιγα. Για κάθε έναν που πραγματικά κάνει δουλειά και έρευνα υπάρχουν άλλοι δέκα οι οποίοι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και ως εκπαιδευτικοί και ως ερευνητές και υποβαθμίζουν την ποιότητα παιδείας που σας παρέχεται. Με τον καθένα να παραδίδει ότι θέλει όποτε θέλει και όταν του ζητάς βοήθεια είτε να μην μπορεί να στη δώσει είτε να σου λέει κυριολεκτικά σε γράφω στα @@ κάνε ότι θέλεις εμένα μη με πρήζεις δεν προχωράμε μπροστά και όποιος τους υπερασπίζεται γιατί από απέναντι έχει τα ιδιωτικά πραγματικά λυπαμαι...

....

Και αυτό είναι το δικό μου παράπονο από το όλο πανικό και τόσα σχέδια που γίνονται για να μπορέσει επιτέλους αυτή η ρημάδα εκπαίδευση στην Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.

Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο για ένα καθηγητή στο Πολυτεχνείο (ή Πανεπιστήμιο), ο οποίος ασχολείται μόνο με τις δημόσιες σχέσεις. Έχει υπό την επίβλεψη του κάποια μεταπτυχιακά (από τα οποία καρπώνεται τα κονδύλια) και δεν πατάει ούτε μια φορά το πόδι του μέσα σε αίθουσα. Όλη τη δουλειά τη κάνουν οι διδακτορικοί που έχει υπό την εποπτεία του.

Το πρόβλημα είναι βολή ορισμένων και αυτοί οι ορισμένοι εν τέλει έχουν καταφέρει να τα κάνουν όλα όπως τους συμφέρει.

Το νομοσχέδιο αυτό έπρεπε να ήταν πιο τολμηρό και να έβαζε το μαχαίρι ως το κόκκαλο, αλλά αν το έκανε αυτό η παρούσα κυβέρνηση μόνο ο στρατός θα ήταν εφικτό να επαναφέρει τη τάξη δυστυχώς.

Γιατί το χαρακτηρισμό αριστεροί και δεξιοί ακόμα τον έχουμε στο καμένο μυαλό μας. Έχει μείνει η αντίληψη μας για τα πολιτικά στην δεκαετία του '50 και του '60. Και βάση αυτού μόνο αντιδρά η μάζα.

Αυτό βλέπουμε τώρα να γίνεται βασικά, και υπαίτιοι είναι πρώτον οι πολιτικοί και κατά δεύτερον όλοι όσοι πάνε και τρώνε τα λόγια τους.

Η Παιδεία όπως και η Οικονομία όπως και η Εξωτερική πολιτική δεν είναι καμιάς κυβέρνησης τσιφλίκι. Όπως και η Ελλάδα δεν είναι κανενός γιατί είναι όλων των Ελλήνων. Είτε πάνε στο εξωτερικό να σπουδάσουν γιατί δε τους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν εδώ, είτε γιατί απλά μένουν εδώ.

Ίσως ακούγονται λίγο εκτός θέματος αυτά, αλλά νομίζω οτι δεν είναι.

Για να πεις οτι εξελίσσεσαι πρέπει να παρατηρείς αλλαγές. Η Εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές γιατί έχει βαλτώσει και συγκεκριμένες καταστάσεις την τραβάνε και πίσω.

Απ' ότι φαίνεται όμως κάποιοι αρνούνται να δεχτούν αλλαγές, για να μη χαλάσει η κατάσταση που έχουν φτιάξει για την πάρτη τους, και για να μπορούν κατά τα φαινόμενα να έχουν σταθερούς λόγους να φωνάζουν.

Δημοσ.

"...Πίσω από τον νόμο κρύβεται μια εδραία και εμπεδωμένη πεποίθηση πως το αληθινό και μέγα πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου είναι η δράση των «δυναμικών κομματικών μειοψηφιών», η ψευδο-ηγεμονία μιας εκτός ορίων Αριστεράς που εγκαταβιώνει μόνο σε κάποιες πανεπιστημιακές αίθουσες, οι ποικιλώνυμες φοιτητικές «συσπειρώσεις» και η συνδικαλισμένη πανεπιστημιακή μετριοκρατία που οχυρώνεται πίσω τους. Ότι το πρόβλημα του πανεπιστημίου είναι στ' αλήθεια πρόβλημα «νόμου και τάξης». Ότι ο εχθρός είναι οι «ταραξίες» κι αν ο εχθρός συντριβεί, αν η ευταξία επιστρέψει στα προαύλια των σχολών, τότε, αυτομάτως σχεδόν, η αριστεία θα βασιλεύσει, η έρευνα θα ανθήσει και η γνώση θα διαχέεται στα αμφιθέατρα, όπου οι φοιτητές θα εξακολουθούν να μην βρίσκουν καρέκλα να καθήσουν.

Είναι λάθος σύλληψη. Αντιμετωπίζει ως αιτία ένα σύμπτωμα, ονοματίζει λάθος εχθρό, παρεξηγεί ως μείζον και πρωτογενές ένα φαινόμενο που δεν είναι παρά έλασσον παράγωγο της κρίσης του πανεπιστημίου. Λάθος διάγνωση, επικίνδυνη θεραπεία. Εισηγούμενη τον νόμο και την τάξη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αντί εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η κυβέρνηση δεν αφήνει μόνον ανέπαφες τις αιτίες της κρίσης. Την επιτείνει. Φουντώνει τις φωτιές.

Πράγμα πολύ βολικό αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το πανεπιστήμιο ως μπαμπούλα για να ερεθίσει τα συντηρητικά ανακλαστικά των ψηφοφόρων και να επανακαταλάβει τον εκλογικό μεσαίο χώρο. Καταστροφικό, όμως, αν θέλει την έξοδο του πανεπιστημίου από τη γενική του κρίση."

ΤΑ ΝΕΑ , 24/02/2007, Παύλος Τσίμας

Δημοσ.

Μithrantir εχω την εντύπωση ότι ότι και να λέμε είναι στου κουφου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα... Κανείς ποτέ δε μίλησε για τα αληθινα προβλήματα του πανεπιστημίου. Όλοι κάθονται και χτυπιούνται για τα ιδιωτικά εθελοτυφλόντας ότι αυτά ήδη υπάρχουν και βγάζουν υποψηφίους εδώ και πολλά χρόνια (αλήθεια έχει πλέον σημασία που είναι στην ΕΕ και δεν είναι στην Ελλάδα;;;;) και διαδηλώνουν γι' αυτά . Και προφανώς πέφτουν ακόμα περισσότερο στην υπόληψη του κόσμου όταν μια μικρή μειοψηφία (ναι να το δεχτώ είναι πολύ μικρή) ανεγκέφαλων καραγκιοζάκων ψευτοεπαναστατών κάνει αυτά που κάνει. Ναι λοιπόν να το μάθετε όλοι σας ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Xάνεται και το όποιο λογικό έρεισμα είχατε.

Βγείτε λοιπόν εκεί στους δρόμους και στηρίξτε το πανεπιστημιακό κατεστημένο (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ) στηρίξτε τους παχυλούς μισθούς των καθηγητάδων σας, στηρίξτε τα αραλίκι τους, τον ωχαδελφισμό και το σταρχιδισμό τους, στηρίξτε τη κατασπατάληση κονδυλίων για ψευτοέρευνες με λεφτά που θα μπορούσαν να προορίζονται για εξοπλισμό, καλύτερα βιβλία, στηρίξτε την αδιαφορία που δείχνουν στον κάθε καημένο φοιτητή που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του κτλ κτλ Γιατι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ μόνο το κράτος (περίεργο ε;) για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ΔΠ. Φταίνε και αυτοί που δουλεύουν σ'αυτά και οι οποίοι τα απομυζούν. Αλλά πού να διαμαρτυρυθούμε γι'αυτούς....το να κατηγορείς πάντα την κυβέρνηση είναι πιο "πιασάρικο", φαίνεσαι πιο "επαναστάτης".

Μπράβο σας. Και σε όσα λέω εγώ και όσα είπαν οι προηγούμενη τι λέτε; Μου πετάει ο ένας ένα άρθρο από το indymedia (εδώ γελάμε) και ο άλλος άρθρο ενός αξιοσέβαστου κατά τα άλλα δημοσιογράφου ο οποίος κατά τα άλλα δε λέει τίποτα και ο οποίος σίγουρα δεν ξέρει την κατάσταση όπως την ξέρω εγώ που τελείωσα μηχανικός πριν από 3 χρόνια. Λες και περιμενα τον Τσίμα να μου εξηγήσει την κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια και να μου προτείνει και λύσεις (που στο άρθρο που παρέθεσες πετάει δυο τρεις αράδες έτσι δουλειά να γίνεται).

Συγγνώμη αλλά δε θα πάρω. Έχω το μυαλό και την ιδία εμπειρία να κρίνω μόνος μου.

Και όντως με πείσατε ότι για όλα τα παραπάνω φταίνε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μπράβο σας παιδιά και εις ανώτερα.

Α που 'στε, και όταν πετύχετε (που είναι απίθανο βασικα) αράξτε πάλι, με τις καταληψούλες καθε πάσχα και χριστούγεννα (έτσι να μην κουραζόμαστε και πολύ) γιατί αφού δεν θα γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια όλα θα έχουν λυθεί. Ριχτε μαζί με τους καθηγητάδες σας το δημόσιο πανεπιστήμιο πιο κάτω και από τον πάτο με τα σκ@τ@.

Α που 'σαι Mithrantir δεν φταίνει καθολου οι πολιτικού φίλε μου. Αυτοί απλα είναι καθρέφτης της κοινωνίας και του λαού. Έχω από καιρό σταματήσει να παραπονιέμαι. Όσο ο λαός από κάτω είναι για τον πο@τσο με μια νοοτροπία αριστερο-κουμμουνιστικο-φασιστικο-λίγο-από-όλα (ότι να'ναι δηλαδή) τέτοιους πολιτικούς θα βγάζουμε. Και όπως βλέπεις και η νέα γενιά ακολουθεί κατα πόδας.

Περαστικά μας και καλα να περνάτε στο Ελλάντα...

Δημοσ.
Κανεις δεν χρωσταει τιποτα σε κανενα εδω μεσα, αν ειχες κατι σε προσωπικο επιπεδο να πεις μπορουσες να το κανεις με pm.

Αυτό. Γενικά, μετά από 117 σελίδες προειδοποιήσεων, infractions, bans και δε συμμαζεύεται, κάπου ξεχειλίζει ε. Αν όλα τα προηγούμενα παραδείγματα των χρηστών που "έκαναν κάτι λάθος" δν σας αρκούν για να φέρεστε σαν άνθρωποι, θα μείνουν μόνο οι τελευταίοι εδώ μέσα. Άντε γτ πολύ casual και ελεύθερα εκφραζόμενοι την έχουμε δει, από 'δω και πέρα δεν έχει warning shots, και όποιος το διάβασε αυτό, το διάβασε.

Δημοσ.

Βγείτε λοιπόν εκεί στους δρόμους και στηρίξτε το πανεπιστημιακό κατεστημένο (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ)

Αλήθεια δηλαδή πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους βρίσκονται για να στηρίξουν το ήδη παγιωμένο (δε χρειάζεται άλλη στήριξη) πανεπιστημιακό κατεστημένο? Πιστεύεις ότι η πλειοψηφία των φοιτητών δεν απαιτεί εδώ και τώρα αξιολόγηση στα πάντα για ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο? Όπως και να έχει θα επανέρθω αύριο για να σου παραθέσω καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα τα επιχείρηματα μου. Εως τότε καλό βράδυ Συνάδελφε.

Δημοσ.
Άντε γτ πολύ casual και ελεύθερα εκφραζόμενοι την έχουμε δει, από 'δω και πέρα δεν έχει warning shots, και όποιος το διάβασε αυτό, το διάβασε.

Νιώθεις ισχυρός δηλαδή τώρα? Αυτό είναι ρε πούστη, δώσε λίγη εξουσία στον Έλληνα και τη βλέπει μεγάλος τη δουλειά.

Κάνε με ban τώρα.

Λόγος: Αντιμίλησες στον moderator πολύ casual και ελεύθερα εκφραζόμενος.

Δημοσ.
Αλήθεια δηλαδή πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους βρίσκονται για να στηρίξουν το ήδη παγιωμένο (δε χρειάζεται άλλη στήριξη) πανεπιστημιακό κατεστημένο? Πιστεύεις ότι η πλειοψηφία των φοιτητών δεν απαιτεί εδώ και τώρα αξιολόγηση στα πάντα για ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο? Όπως και να έχει θα επανέρθω αύριο για να σου παραθέσω καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα τα επιχείρηματα μου. Εως τότε καλό βράδυ Συνάδελφε.

Αυτο ειναί που θέλετε αξιολόγηση:

http://www.edopolytexneio.org/mediawiki/index.php?title=%CE%9D%CE%AD%CE%B1/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A6%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_2007

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...