KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 το ερώτημα παραμένει <<πού πάνε οι φόροι που πληρώνω?>> Το ξέρεις ότι είναι υπεραπλουστευτική και λαϊκίστικη ερώτηση φαντάζομαι. Χαχά! Αυτή είναι η πιο αφελής απάντηση που έχω ακούσει στο ζήτημα! Και ποιος σου είπε ρε φίλε ότι δεν δουλεύω τώρα? Αλλά ξέχασα, εκτός από το ότι πρέπει να δουλεύω για να ζήσω θα πρέπει να δουλεύω και για να σπουδάσω. Όσο αφελή είναι και τα επιχειρήματά σου για τα ΙΠ. Μήπως να κλείσουμε και τα σύνορα για να μη φοιτούν Έλληνες εκτός Ελλάδος;
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Καλά αυτό είναι εντελώς σχετικό. Αν πάει κάτι στραβά σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη κατάσταση, στο ιδιωτικό τραβάς μήνυση και τον τρέχεις, στο δημόσιο κάνεις καταγγελία και γίνεται ΕΔΕ, @@ δηλαδή. Το δέχομαι, αλλά έτσι πιστεύω, μέχρι αποδείξεως του εναντίου βέβαια μακριά από δω.
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Απ ότι βλέπω επαναλαμβανόμαστε πολύ. (αναγκαστικά) οπότε αν προκύψει κανένα νέο ερώτημα αναπάντητο προσωπικά θα επανέλθω (γι αυτούς που νοιάζονται )
pagman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 τραβατε για καμια δουλεια ρε που θελετε και καταληψεις
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Γιατί είναι ατυχές;Γιατί δε ζητάς με την ίδια λογική να απαγορευτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία; Μήπως η υγεία είναι μικρότερης σημασίας από την παιδεία; Εξήγησέ το μου please, και επιτέλους αιτιολόγησε αυτά που γράφεις... Για εξήγησε μου σε παρακαλώ εσυ πρώτα. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία παρέχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία κοινοφελώς στον απλό κοσμάκη ή πρόκειται για επιχειρήσεις που κοιτούν πρώτα απ' όλα να είναι κερδοφόρες και να αποκομίζουν χρήματα για τον ιδιοκτήτη τους? Έτσι πρέπει να εμπορευματοποιήσουμε και το αγαθό της παιδείας και της μόρφωσης? Να δίνουμε λεφτά και να αγοράσουμε πτυχία? Και μη μου πεις περί αξιοκρατικής λειτουργίας των ΙΠ γιατι και συ αν είχες ένα, εάν σου έσκαγα 10 και 20 χιλιάρικα το χρόνο θα μου έδινες το πτυχίο σε χρυσή κορνίζα. Όσο αφελή είναι και τα επιχειρήματά σου για τα ΙΠ. Μήπως να κλείσουμε και τα σύνορα για να μη φοιτούν Έλληνες εκτός Ελλάδος; Όποιος τα έχει ας πάει να τα ξοδέψει όπου γουστάρει και ας κάτσει και εκεί κιόλας. Δε δίνω μία. τραβατε για καμια δουλεια ρε που θελετε και καταληψεις Άκυρο, άσχετο, αναιτιολόγητο.
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Τα ιδιωτικά νοσοκομεία παρέχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία κοινοφελώς στον απλό κοσμάκη ή πρόκειται για επιχειρήσεις που κοιτούν πρώτα απ' όλα να είναι κερδοφόρες και να αποκομίζουν χρήματα για τον ιδιοκτήτη τους? Έτσι πρέπει να εμπορευματοποιήσουμε και το αγαθό της παιδείας και της μόρφωσης? Ok, οπότε είσαι ξεκάθαρα κατά και των ιδιωτικών νοσοκομείων. Προτείνω όχι μόνο να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά επίσης: -Να κλείσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία -Να κλείσουν οι ιδιωτικές εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας και internet (με την επικοινωνία μας δε θα παίζει κανένας) -Να κλείσουν οι ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, και να έχουμε μόνο μία, την "κράτος τέλεκομς" -Να ανοίξουμε κρατικά εργοστάσια τροφίμων και κρατικά εστιατόρια και να κλείσουμε τα ιδιωτικά, γιατί οι ιδιώτες εκμεταλλεύονται την ανελαστική ζήτηση του λαού για τρόφιμα -Να πληρωνόμαστε όλοι το ίδιο, για να μην υπάρχουν αυτές οι αδικίες στον κόσμο. -Να φοράμε όλοι τα ίδια σώβρακα -Να σου κάνουμε όλοι μαζί ένα δωράκι Καληνύχτα φυτευτέ. *edit* Ζηλεύω τον Snoob που κατάλαβε τι παίζει νωρίτερα από μένα... κατάρααα!!!!
LL_NEO Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Όποιος τα έχει ας πάει να τα ξοδέψει όπου γουστάρει και ας κάτσει και εκεί κιόλας. Δε δίνω μία. Ωραίαααα. Και εξήγησε μας τώρα ποια η διαφορά του να πληρώνει το πανεπιστήμιο εδώ για να κάνει Business Administration απο το να το κάνει στο Lancaster πχ...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι μία. Να απαγορευθεί το κέρδος. Σε οτιδήποτε.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ok, οπότε είσαι ξεκάθαρα κατά και των ιδιωτικών νοσοκομείων. Προτείνω όχι μόνο να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά επίσης: -Να κλείσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία -Να κλείσουν οι ιδιωτικές εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας και internet (με την επικοινωνία μας δε θα παίζει κανένας) -Να κλείσουν οι ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, και να έχουμε μόνο μία, την "κράτος τέλεκομς" -Να ανοίξουμε κρατικά εργοστάσια τροφίμων και κρατικά εστιατόρια και να κλείσουμε τα ιδιωτικά, γιατί οι ιδιώτες εκμεταλλεύονται την ανελαστική ζήτηση του λαού για τρόφιμα -Να πληρωνόμαστε όλοι το ίδιο, για να μην υπάρχουν αυτές οι αδικίες στον Να σου κάνουμε όλοι μαζί ένα δωράκι[/b] Καληνύχτα φυτευτέ. *edit* Ζηλεύω τον Snoob που κατάλαβε τι παίζει νωρίτερα από μένα... κατάρααα!!!! Εγώ δεν μίλησα ποτέ για τέτοια πράγματα. Εσύ τα γράφεις, άρα εσύ τα πιστεύεις. Δωσε και ένα θερμό χαιρετισμό στο πρόσωπο της κορνίζας πάνω από το κρεβάτι σου. Xαιρε Καληνύχτα σύντροφε. ΥΓ: Εγώ ζηλεύω τον Snoopy γιατί τουλάχιστον αν και σκύλος καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα απο εσας.
beastgr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Όποιος τα έχει ας πάει να τα ξοδέψει όπου γουστάρει και ας κάτσει και εκεί κιόλας. Δε δίνω μία. Αυτός είσαι; Και να το πω διαφορετικά, η ελλάδα ειναι το τσιφλίκι μου - μας, εγώ κάνω κουμάντο εδώ και δε γουστάρω ο άλλος να κάνει κάτι διαφορετικό. Αν θέλει επιλογές στην εκπαίδευση εξορία στο εξωτερικό και να μη σωσει να γυρίσει.... Ρε σεις σε στην Ελλάδα δε ζείτε. Δεν έχετε φίλους που δεν κάνανε τπτ στις πανελλήνιες και βγήκαν έξω μια χαρα για 3-4 χρονάκια και γυρίσανε μετά πίσω (ναι γυρίσανε πίσω) και έχουν ισότιμο πτυχίο με εσάς και σας συναγωνίζονται πχ για θέσεις στο δημόσιο;;; Το να το αρνείσαι αυτό είναι το λιγότερο στρουθοκαμηλισμός ή προφανώς εθελοτυφλείς. Αυτός που έχει λεφτά και θέλει να σπουδάσει, θα βγει έξω θα πάρει το πτυχίο του και θα γυρίσει. Τι τα πληρώσει εδώ τι τα πληρώσει σε άλλη χώρα δεν έχει καμιά διαφορά. Ρε σεις τι τα φοβάστε τα ιδιωτικά; Πάντα υπήρχαν άτομα εδώ και δεκαετίες που σπουδάζανε έξω γιατί είχανε τα φράγκα και μετά γυρίζανε Ελλάδα. Εδώ είναι το πρόβλημα;;; Τα δημόσια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ από τα ιδιωτικά αν γίνεται σωστή δουλειά. Το να χτυπιούνται οι πανεπιστημιακοί όντως μπορώ να το καταλάβω γιατί τώρα όσοι είναι άσχετοι τρίζουν οι καρέκλες τους και φοβούνται τον συναγωνισμό (και μακάρι να πάρουν τον μπούλο) και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως μια εταιρία είχε χρόνια το μονωπόλιο και τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να το διατηρήσει (και παράλληλα να διατηρηθεί την απίστευτη αντιπαραγωγικότητα που τη διακρίνει). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μπαίνουν και οι φοιτητές στο ίδιο τρυπάκι. Όπως και στη δευτεροβάθμια υπάρχουν αυτοί που πάνε σε ιδιωτικά και αυτοί που πάνε σε δημόσια έτσι και εδώ θα υπάρχουν αυτοί που πάνε σε δημόσια και αυτοί που αντί να πάνε εξωτερικό θα πληρώνουν στη χώρα τους τα δίδακτρα .ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Θέλετε να βγείτε στο δρόμο για να βελτιωθεί η τροτοβάθμιο παιδεία; Μαζί σας και εγώ (ετσι κι αλλιώς πολυτεχνειο τελείωσα ξέρω πόσο μπουρδέλο είναι η κατάσταση. Απαιτείστε επιτέλους έλεγχο στην ασυδοσία μερικων ανεγκέφαλων πανεπιστημιακών που πραγματικά τους πληρώνουμε να κάθονται και να μην κάνουμε τίποτα. Εκεί είναι η μάστιγα. Για κάθε έναν που πραγματικά κάνει δουλειά και έρευνα υπάρχουν άλλοι δέκα οι οποίοι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και ως εκπαιδευτικοί και ως ερευνητές και υποβαθμίζουν την ποιότητα παιδείας που σας παρέχεται. Με τον καθένα να παραδίδει ότι θέλει όποτε θέλει και όταν του ζητάς βοήθεια είτε να μην μπορεί να στη δώσει είτε να σου λέει κυριολεκτικά σε γράφω στα @@ κάνε ότι θέλεις εμένα μη με πρήζεις δεν προχωράμε μπροστά και όποιος τους υπερασπίζεται γιατί από απέναντι έχει τα ιδιωτικά πραγματικά λυπαμαι... Τα ιδιωτικά που κολλάνε σε όλη αυτήν την φάση και πως μπορούν να την κάνουν χειρότερα εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει. Επαναλαμβάνω. ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ. Απαιτείστε πραγματικά να γίνουν τομές στην δομή και λειτουργία τους και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα πηγαίνει η βλάκας ο πλούσιος που δεν του κόβει στο ιδιωτικό του (όπως πηγαίνει και τώρα και όπως πήγαινε πάντα) και οι έξυπνοι, εύστροφοι μαθητές θα πηγαίνουν εκεί που πήγαιναν πάντα. Πραγματικά αυτό το thread καταντάει κουραστικό ....
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ωραίαααα. Και εξήγησε μας τώρα ποια η διαφορά του να πληρώνει το πανεπιστήμιο εδώ για να κάνει Business Administration απο το να το κάνει στο Lancaster πχ... Γιατί στη δικιά μου τη χώρα θέλω να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες.
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Εγώ δεν μίλησα ποτέ για τέτοια πράγματα. Εσύ τα γράφεις, άρα εσύ τα πιστεύεις. Δωσε και ένα θερμό χαιρετισμό στο πρόσωπο της κορνίζας πάνω από το κρεβάτι σου. Xαιρε Καληνύχτα σύντροφε. ΥΓ: Εγώ ζηλεύω τον Snoopy γιατί τουλάχιστον αν και σκύλος καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα απο εσας. Σωστά, αν δεν είμαι μαύρο είμαι άσπρο στον δυαδικό κόσμο σου. Χαχαχαχα Κάνε μας τη χάρη. Χαραμίζω bandwidth τζάμπα, το οποίο πληρώνω στην κερδοσκοπική εταιρία internet ΥΓ 1.Κάνε σωστά το quote τουλάχιστον 2.Συγκίνησες τον LL με τη φωτό, αχ... είσαι ευαίσθητο παιδί κατά βάθος, μπράβο.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αυτός είσαι; Και να το πω διαφορετικά, η ελλάδα ειναι το τσιφλίκι μου - μας, εγώ κάνω κουμάντο εδώ και δε γουστάρω ο άλλος να κάνει κάτι διαφορετικό. Αν θέλει επιλογές στην εκπαίδευση εξορία στο εξωτερικό και να μη σωσει να γυρίσει.... Θα στο πω διαφορετικά για να το καταλάβεις. Αυτός που πηγαίνει σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού προφανώς έχει τη (οικονιμική) δυνατότητα να το κάνει. Για αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους πίστεψε με κάποιες επιλογές θα υπάρχουν πάντα. Δεν θα μείνει ποτέ έτσι.
asmilon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ο beastgr με καλυψε πληρως ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα, οσο και αν πονα ή να μην θελει να το δει καποιος ετσι ειναι τα πραγματα αν τα δει καποιος ψυχραιμα και αντικειμενικα. Επισης θα παρακαλουσα να σταματησουν τωρα οι προσωπικες επιθεσεις, αλλιως θα αρχισουν να πεφτουν καμπανες. Ελπιζω να μην χρειαστει να ερθουμε σε δυσαρεστη θεση ως ομαδα διαχειρισης.
omnislash Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Aν καταργηθούν οι ιΔΒΕ και ΔΟΑΤΑΠ και δεν αναγνωριστούν τα ξενόγλωσσα πτυχία ποιος θα παέι στο εξωτερικό για σπουδές;Αφού και μόνο που παρεις πτυχίο στο εξωτερικό πρέπει να σαι αποτυχημένος να ρθεις εδώ.Εκεί 1500 κατώτερος (μιλάμε για πτυχιούχο) εδώ ξέρω πτυχιούχους που δουλεύουν με 550.Και οι τιμές αυξημένες κατά 20% ενώ οι μισθοί κατά 100%.Οπότε οι άξιοι μένουν εκεί.Η δουλευουν κάποια χρόνια έξω και έρχονται εδώ.Δεκτό. Ναι αλλά θα μου πείτε αυτοί που μένουν απ έξω από τις σχολές τι θα γίνουν.Θα στελεχώσουν οικοδομές, καφετέριες , μεταφορές κα.Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι επιστήμονες.Επίσης μπορεί η πολιτεια με νόμο να απαγορεύσει να φύγουν ελληνικά εργοστάσια και να μείνουν εδώ αλλά να παρακαλει τις πολυεθνικές να έρθουν εδώ για να δοθεί δουλειά στους ανέργους.Ετσι χτυπάμε και τον όπλο του νεοφιλελευθερισμού , τη μεταναστευση Εχουμε να φτιάξουμε το μετρό.Θέλει νομικούς για να προκηρυχθεί το έργο λογιστές για να δει πόσο θα κοστίσει πολιτικούς μηχανικούς για να το σχεδιάσουν αλλά και εργάτες για να το φτιάξουν.Κάποιος πρέπει να παράγει.Ε ας είναι τα παιδιά των Β.προαστιων των μεγαλο-επαγγελματιών γιατί έχουμε κληρονομική δημοκρατία ας μην έχουμε και κληρονομική εργασία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.