dalton85 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 δεν είμαι πρςτοετής, δεν είπα οτι αυτός είναι ο λόγος ποθ υπάρχουν οι αιώνιοι φοιτητεσ.. Εγώ σου είπα πως νιωθω εγώ.. Και οχι, δε γινετε να κανεισ τι ζωή σου, και να είσαι ένας άριστος φοιτητης... Τι δουλειά μπορείς να την μά8εις μόνο δουλεύντας... Αν δεν είσαι ψάρι όπως λένε τοτε ακόμα δεν έχεις πάρει είδηση οτι το πρόγραμμα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Κοίτα αυτο που είπα είναι βασικά ανάλογα με την σχολή αλλα ακόμα πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις την ζωή σου. Τι θες να σου πω ότι ξέρω μερικά άτομα που το κάνουν αυτο. Αυτα που κάνεις μπορεί να μην τα χρησιμοποιής άμεσα αλλα είναι στο πεδίο που πραγρατεύται η σχολή
desolatorXT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ρε συ dalton, μη γελάς τόσο πολύ. έχεις πετάξει ένα τρομακτικό μαργαριτάρι στο προηγούμενο post σου. απ'αυτά τα μαργαριτάρια που σκοτώνουν γλώσσες. ακομη δε θεωρώ το Post μου μαργαριταρι... Το νόημα του γραπτού λόγου, ειναι να δώσω σ εσένα που δεν σε εχω διπλα μου, να καταλάβεις αυτό που θέλω να σου πώ. Να ακούσεις δλδ το μήνυμα που ίθελα να σου πώ σαν να σου το έλεγα προφορικά. Διαβάζοντας εσύ λοιπον τα γράμματα, "βγάζεις" τους ίδιους ήχους που θα άκουγες σου έλεγα το μυνημα προφορικά, οπότε ποιο το νόημα της ύπαρ3ης τριών διαφορετικών ι, και παντού το ι εάν βάζαμε θα είχαμε το ίδιο ηχιτικό αποτέλεσμα. Εφ όσων λοιπόν όλη αυτή η διαδικασία επιτυγχάνετε με το να σου γράφω το μύνημα σε greeklish, τα οποία είναι κάτι το πολύ πιο πρακτικό και γρήγορο, δεν υπάρχει κανένας λόγως χρήσης των ελληνικών χαρακτήρων. Το ότι μαθαίνουμε λοιπόν ελληνική γραφή ακόμη, αποτελεί ενα "λά8ος" της παιδείας. Πλεον ακόμη και σε επίσιμα έγγραφα, (συνίθως σχετικά με Internet) τα έντυπα εκδίδονται σε 3 μορφές, αγγλικά, ελληνικά και σε greeklish. Πραγματικά σας μιλάω, τα ελληνικά μοθ χρειάζονται τόσο λίγο, που έχω 3εχάσει να γραφω(φένετε μάλλον απο τα Post μου )... Ακομη κ τα βιβλία που διαβάζω, οι εργασίες που γράφω σε αγγλικά είναι... Υ.Γ. ναι ναι 3έρω, θα πεταχτούν μετά όλοι να πουν, μα τι λεει ο μλκς, αλλα ειτε αρέσει ειτε οχι, αυτη είναι η γνώμη μου...
Fidelio Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Πόσοι Έλληνες καπνίζουν πάνω απο ένα πακέτο την ημέρα; Πόσο κάνουν τα ψθηνά τσιγάρα στην Ελλάδα; Πόσοι εξ αυτών είναι στην κατηγορία των 600-800 ευρώ το μήνα; I rest my case... Να ναι μόνο το τσιγάρο μαλακισμένη συνήθεια ; Εδώ δεν ξέρουμε να τρώμε . . . Προσωπικά δεν κολλάω με την ιδιωτική πρωτοβουλία στην υγεία ,αν και δεν ξέρω τι σκατά γίνεται και εκεί με το ΙΚΑ και τις διαπλοκές τους που ακούσαμε τελευταία και εκέινους τους έρμους τους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους , να μην αναφέρω ανασφάλιστους (κάτι καθίκια που υπάρχουν) καθώς και ανέργους , άλλο καπέλο . . Γενικότερα η ιδιωτική εκμετάλλευση σε κρατικούς οργανισμούς δεν αποτελεί μορμολύκειο των καιρών , αυτά είναι πλέον μαλακισμένες αντιλήψεις . Ωστόσο έχω μια επιφύλαξη/ προβληματισμό για το θεσμό της παιδείας, . . .όπως σου είπα man το ξύνω τελευταία και βλέπω τι γίνεται και ασχολούμαι , αλλά όλο μαλακίες διαβάζω από δω και από κει ..δεν μπορώ να βγάλω άκρη , ένω το πλαίσο νόμου με μπερδεύει , όχι όμως το 16 . . . Δεν έχω κάθετη άποψη και δεν είμαι σίγουρος, πάντως η παιδεία σαν κρατικό αγαθό , σε σχέση με την ασφάλιση , με την επικοινωνία , τεχνολογία ή ότι άλλο διάολο μας παρέχουν , έχει τελείως διαφορετική θέση. Σαν γνωστικός χώρος δεν είναι μόνο εμπλουτισμός γνώσεων/πεδίο επιστημονικό , είναι μεγάλο πακέτο και έχει να κάνει με διαμόρφωση πολιτών όχι μόνο σε στυγνό επαγγελματία ή ισάξιο με τους ευρωπαίους τεχνοκράτη . Μιλάμε η παιδεία είναι εργαλείο που σμιλεύει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ απλά και ο νοών . . . Ε, κάπως ο ιδιωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου εργαλείου ΔΕΝ μου κολάει καλά !Ευνόητο; ps. Και έλεος ρε μαλάκες ώρες ώρες , με τους τσακωμούς σας , έχω φτάσει στην μέση του thread και με έχετε πήξει με τις μαλακίες σας ! Με το συμπάθιο πάντα . . .
desolatorXT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αν δεν είσαι ψάρι όπως λένε τοτε ακόμα δεν έχεις πάρει είδηση οτι το πρόγραμμα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Κοίτα αυτο που είπα είναι βασικά ανάλογα με την σχολή αλλα ακόμα πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις την ζωή σου. Τι θες να σου πω ότι ξέρω μερικά άτομα που το κάνουν αυτο.Αυτα που κάνεις μπορεί να μην τα χρησιμοποιής άμεσα αλλα είναι στο πεδίο που πραγρατεύται η σχολή μην ανυσιχείς και δεν είμαι "υπόδειγμα" φοιτητη
the_end Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ακομη δε θεωρώ το Post μου μαργαριταρι... Το νόημα του γραπτού λόγου, ειναι να δώσω σ εσένα που δεν σε εχω διπλα μου, να καταλάβεις αυτό που θέλω να σου πώ. Να ακούσεις δλδ το μήνυμα που ίθελα να σου πώ σαν να σου το έλεγα προφορικά. Διαβάζοντας εσύ λοιπον τα γράμματα, "βγάζεις" τους ίδιους ήχους που θα άκουγες σου έλεγα το μυνημα προφορικά, οπότε ποιο το νόημα της ύπαρ3ης τριών διαφορετικών ι, και παντού το ι εάν βάζαμε θα είχαμε το ίδιο ηχιτικό αποτέλεσμα. Εφ όσων λοιπόν όλη αυτή η διαδικασία επιτυγχάνετε με το να σου γράφω το μύνημα σε greeklish, τα οποία είναι κάτι το πολύ πιο πρακτικό και γρήγορο, δεν υπάρχει κανένας λόγως χρήσης των ελληνικών χαρακτήρων. Το ότι μαθαίνουμε λοιπόν ελληνική γραφή ακόμη, αποτελεί ενα "λά8ος" της παιδείας. Πλεον ακόμη και σε επίσιμα έγγραφα, (συνίθως σχετικά με Internet) τα έντυπα εκδίδονται σε 3 μορφές, αγγλικά, ελληνικά και σε greeklish. Πραγματικά σας μιλάω, τα ελληνικά μοθ χρειάζονται τόσο λίγο, που έχω 3εχάσει να γραφω(φένετε μάλλον απο τα Post μου )... Ακομη κ τα βιβλία που διαβάζω, οι εργασίες που γράφω σε αγγλικά είναι... Υ.Γ. ναι ναι 3έρω, θα πεταχτούν μετά όλοι να πουν, μα τι λεει ο μλκς, αλλα ειτε αρέσει ειτε οχι, αυτη είναι η γνώμη μου... ελπίζω να μην απαντάς σε μένα, γιατί δε αναφερόμουν σε σένα. διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά απ'την άλλη δε με νοιάζει κιόλας. γράφε όπως θες. είμαστε και off-topic
dalton85 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ρε συ dalton, μη γελάς τόσο πολύ. έχεις πετάξει ένα τρομακτικό μαργαριτάρι στο προηγούμενο post σου. απ'αυτά τα μαργαριτάρια που σκοτώνουν γλώσσες. Δεν σου είπα ότι ξέρω και την τέλεια ορθογραφία άλλα ούτε και το τέλειο συντακτικό. Που να με δεις στο δημοτικό. Έχω κάτι εκθέσεις μου που αν τις δεις θα θέλεις να αυτοκτονήσεις με τα γέλια που θα σε πιάσουν αν πρώτα αντέξεις από το εγκεφαλικό που θα πάθεις :mrgreen: . Κάνω ότι μπορώ ρε με το open office. Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν τρομερή ατάκα :twisted:
desolatorXT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ελπίζω να μην απαντάς σε μένα, γιατί δε αναφερόμουν σε σένα.διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά απ'την άλλη δε με νοιάζει κιόλας. γράφε όπως θες. είμαστε και off-topic δεν αναφέρομαι σε σενα, απλά έκανα quote στο τελευταιο message. off-topic ειναι το 80% (αν όχι παραπάνο) των post σ αυτό το thread
the_end Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δεν σου είπα ότι ξέρω και την τέλεια ορθογραφία άλλα ούτε και το τέλειο συντακτικό. Που να με δεις στο δημοτικό. Έχω κάτι εκθέσεις μου που αν τις δεις θα θέλεις να αυτοκτονήσεις με τα γέλια που θα σε πιάσουν αν πρώτα αντέξεις από το εγκεφαλικό που θα πάθεις :mrgreen: .Κάνω ότι μπορώ ρε με το open office. Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν τρομερή ατάκα :twisted: χαίρομαι που δεν τσαντίστηκες και το πήρες στην πλάκα edit: @desolatorXT: οκ, απλά μου φάνηκε παράξενο. ωραίο avatar dattebayo:)
dalton85 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 μην ανυσιχείς και δεν είμαι "υπόδειγμα" φοιτητη Ούτε εγώ:twisted: χαίρομαι που δεν τσαντίστηκες και το πήρες στην πλάκα Να τσαντιστώ για την ανορθογραφία. LOL Χάρη μου έκανες :-D Μιλάμε η παιδεία είναι εργαλείο που σμιλεύει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ απλά και ο νοών . . . Ε, κάπως ο ιδιωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου εργαλείου ΔΕΝ μου κολάει καλά !Ευνόητο; Είναι πολύ πολύπλοκο το θέμα παιδεία. +1 στο ''ιδιωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου εργαλείου ΔΕΝ μου κολάει καλά'' Άλλα μην σταματάτε να το ψάχνεται κάποτε θα είναι τα παιδιά μας(αν κάνω ποτέ) στη θέση αυτή(στο να σπουδάσουν κάπου) και τότε ....????
mandate Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Έχουμε φτάσει σε γελοίο σημείο πλέον. Έχουμε ξεχειλώσει τόσο πολύ τη Δημοκρατία και τη ελευθερία που δίνει στην έκφραση, και μοιάζει με έκτρωμα.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης να φανταστώ ότι δεν το πρόσεξες;και για απάντα μου plz και στα άλλα... Τι να σου απαντήσω ρε φίλε? Αφού δεν καταλαβαίνεις και μου λες τα ίδια. Τι πάει να πει κοστολόγηση της υγείας? Τιμολόγιο είναι η υγεία για να το κοστολογήσεις? Ακόμα και να το δεχτώ ως επιχείρημα καταλήγουμε πάλι στα ίδια. Όποιος τα έχει πληρώνει στην ιδωτική ασφάλιση πολλά και έχει ιδανική μεταχείρηση. Αυτός που δεν τα έχει τι κάνει? Όσο για τις υποτροφίες που μου έγραψες προφανώς αστειευόμενος ζητάς απάντηση. Θα υπάρχουν 50 υποτροφίες για τα άξια παιδιά και το πρόβλημα λύθηκε. Τι να πρωτοκάνουν 50, ακόμα και 100 υποτροφίες σε σύνολο 100000 και πλεόν εισακτέων?
insomniaK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Τραγικό το θέμα πια... Διαβάζετε τι λένε οι υπόλοιποι ή απλά πυροβολείτε;;; Η 3βάθμια παιδεία είναι δωρεάν με απόφαση του Γ. Παπανδρέου του πρεσβύτερου (αν δεν κάνω λάθος, που δεν...), η ιστορία δεν έχει καταγράψει αγώνες για το θέμα (και πάλι αν δεν κάνω λάθος)! Συνεχίζοντας, ο ίδιος είχε πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση με το σκεπτικό ότι όσοι έχουν απολυθεί από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν τα εχέγγυα να συνεχίσουν και στην τριτοβάθμια. Οι εισαγωγικές εξετάσεις υιοθετήθηκαν διότι έπρεπε κάπως να αντιμετωπισθούν τα εξής 2 προβλήματα: α. Περιορισμένη χρηματοδότηση και β. υπερπληθυσμός σε συγκεκριμένες σχολές. Το σκεπτικό των εισαγωγικών εξετάσεων δεν έχει αλλάξει ακόμα, επομένως όσοι αναφέρετε ότι ίδρωσε ο κώλος σας να μπείτε στην α, βου, γου σχολή, προκαλείτε εφίδρωση στα αυτιά των υπολοίπων, που παρεμπιπτόντως δεν ξέρετε τι έχουν καταφέρει στη ζωή τους. Το άσυλο, που μάλλον ήταν και το αρχικό θέμα συζήτησης με τη μορφή που είχε πριν το νέο νόμο, κάλυπτε με μη-καλό τρόπο, μία ανάγκη που η "σύγχρονη δημοκρατία" καλλιεργεί εδώ και κανά αιώνα και εντείνει με τον Multigifted Byron εσχάτως... Στη συζήτηση που και καλά άρχισε πέρσι, ενημερώνω πως το 2003 τελευταία μου χρονιά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, είχα λάβει προσχέδιο νόμου, όμοιο (μα πάρα πολύ όμοιο) με αυτό που έγινε νόμος την προηγούμενη εβδομάδα... Άρα η συζήτηση είχε αρχίσει επί ΠαΣοΚ... σχεδόν 4χρόνια! Προσωπικά, τον συγκεκριμένο νόμο, τον βλέπω αποτυχημένο. Όχι γιατί δεν τον γουστάρουν κάποιοι (που σημαντικός παράγοντας), αλλά διότι είναι ημίμετρο. Ήθελαν να κάνουν κάτι για την 3βάθμια, μετά από 15χρόνια πειραματισμούς (Κοντογιαννοπουλος) στην 2βάθμια, και έδωσαν ένα νομοθετικό έκτρωμα, που δεν έχει καμία έμπνευση και δε ζητάω κάτι πρωτοποριακό, αλλά ακόμα και αυτούς που λένε πως αντιγράψανε (ΕΕ, ΗΠΑ), αναρωτιέμαι δεν είχαν τίποτα πιο ουσιώδες;;; Τέλος, η δημοκρατία δεν είναι το ξεχειλωμένο βρακάκι των προσωπικών μας απόψεων, αλλά δομημένο σύστημα διακυβέρνησης που παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σύμφωνα με τις επιταγές των διαχειριστών του, όλα τα υπόλοιπα που της φορτώνετε είναι προσωπικές σας απόψεις με αποτέλεσμα τον πρωκτικό βιασμό της...
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Χρειάζεσαι μαθήματα όμως γιατί απ' οτι φαίνεται στην ακριβώς επόμενη απάντηση σου, θεωρείς οτι δε τους δίνεται η ευκαιρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Επιλογή είναι το αν θα σπουδάσεις 'η όχι. Αν θυμάσαι καλά η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι προαιρετική. Η ευκαιρία δίνεται σε όλους είτε με τη μορφή δημοσίων είτε ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο καθένας πάει εκεί που αντέχει είτε οικονομικά είτε σε άλλους τομείς. Είσαι σοβαρός ρε φίλε? Με τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων πώς ακριβώς δίνεται αυτή η ευκαιρία σε όλους αφού μόνο λίγοι θα εχουν τη δυνατότητα να πάνε? Όσο για τη δημοκρατία κάνε μαθήματα πρώτα στον εαυτό σου και μετά άρχισε τα ιδιαίτερα και στους άλλους. Και εν τέλει φίλε μου δε κατάλαβα, δηλαδή τα άτομα που σπουδάζουν τόσο καιρό σε ιδιωτικά κολέγια και μετά βγαίνουν έξω και τους πηδάνε στο μισθό και στη δουλειά δεν έχουν δικαίωμα να δούνε άσπρη μέρα και αυτοί? Ή σε φοβίζει αυτό το γεγονός? Ή αυτοί δε μετράνε? Μήπως κοιτάς μόνο τον εαυτούλη σου και τις γραμμές που σου πασάρει το κόμμα? Καλά ρε καρναβάλι, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να γράφεις τόσο προκλητικά για γραμμές , κόμματα και ιστορίες και να με χαρακτηρίζεις? Ανέφερα ποτέ εγω σε κάποιο ποστ ότι αυτές οι θέσεις δεν είναι καθαρά προσωπικές και ότι τις δανείζομαι από κάπου? Ούτε ασχολήθηκα, ούτε θα ασχοληθώ ποτέ με κομματόσκυλα και μικροπολοτικές. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι μόνο το ζήτημα της παιδείας και τίποτα περισσότερο. Για αυτό πρόσεξε αυτά που γράφεις από εδω και πέρα πολύ προσεκτικά. Και πάλι να υπενθυμίσω οτι η Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι κάτι υποχρεωτικό αλλά προαιρετικό. Τι το λες και το ξαναλές αυτό συνέχεια? Αφού είναι έτσι τότε γιατί το κράτος έχει δαπανήσει τόσα χρήματα για τη διμιουργία Πανεπιστημίων? Και γιατί παρέχει δωρεάν αυτή την εκπαίδευση? Αφού είναι προαιρετικό, ας καταργηθούν τα δημόσια Πανεπίστημια να μην χρεώνεται και το Κράτος και όποιος θέλει ανώτατη μόρφωση να βρει λεφτά και να πάει σε ιδιωτικό. Και όμως μέχρι και το Λύκειο υπάρχει ιδιωτική εκπαίδευση. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό? Εκεί οι μη κατέχοντες μπορούν να πάνε από οικονομικής απόψεως? Νομίζεις πριν απο 30 με 40 χρόνια που ιδρύθηκαν τα πρώτα ιδιωτικά σχολεία δεν υπήρχαν αντιδράσεις?
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Με τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων πώς ακριβώς δίνεται αυτή η ευκαιρία σε όλους αφού μόνο λίγοι θα εχουν τη δυνατότητα να πάνε? Ξέρεις τι χάνεις; Το γεγονός οτι τα Δημόσια δεν θα καταργηθούν. Συνεχίζεις (άθελά σου μάλλον) την παραπλάνηση που ακούς κάθε μέρα.
mandate Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ξέρεις τι χάνεις; Το γεγονός οτι τα Δημόσια δεν θα καταργηθούν. Συνεχίζεις (άθελά σου μάλλον) την παραπλάνηση που ακούς κάθε μέρα. δέ θα υποβαθμιστούν ? ήδη δέν είναι γτπκ? αντί για να τα αναβαθμίσουν θα τα χώσουν μεσα σε ενα μεγάλο κουβά @@
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.