LL_NEO Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Λολ MrJT o παραλληλισμός με την Επανάσταση ξέρεις δεν έχει τα αποτελέσματα που περιμένεις. Βλέπεις είμαι νοσταλγός. Οπότε απλώς θα σου απαντήσω ένα ξερό "Ναι".
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Οι μη έχοντες όπως λες μπορούν κάλλιστα να πηγαίνουν στα δημόσια και μάλιστα πλέον πιο εύκολα μιας και οι κατέχοντες όπως προβλέπεις θα πάνε στα ιδιωτικά. Έχεις δίκιο ρε συ Mithrantir. Πώς δεν το είχα σκεφτεί? Μα τέτοια πληθώρα επιλογών να δίνουν στους μη έχοντες? Θα πρέπει να τους αισθάνονται και υποχρεωμένοι στο τέλος. Τι μεγαλοψυχία είναι αυτή... Ευχαριστούμε και πάλι ευχαριστούμε! Αχ να 'ναι καλά. (Και πιο εύκολα κιόλας...Μακάρι όλες οι χώρες να είχαν τόσο καλούς πολιτικούς σαν τους δικούς μας)
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Και δωρεάν σίτιση , στέγαση , μεταφορες ,... Και μη ξεχάσουμε να σου βρίσκει και μια γκόμενα.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Λολ MrJT o παραλληλισμός με την Επανάσταση ξέρεις δεν έχει τα αποτελέσματα που περιμένεις. Βλέπεις είμαι νοσταλγός. Οπότε απλώς θα σου απαντήσω ένα ξερό "Ναι". Δεν ξέρω αν θεωρείς ότι η χούντα ήταν επανάσταση (αν ναι είσαι μοναδικός) αλλά την απάντηση δεν χρειαζόταν να τη δώσεις καν. Καμιά φορά καταλαβαίνει κανείς από τα λεγόμενα... (Άκου υψηλό δείκτη αστυνόμευσης, λες και είμαστε εγκληματίες που δραπέτευσαν. Καλό κι αυτό)
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Έχεις δίκιο ρε συ Mithrantir. Πώς δεν το είχα σκεφτεί? Μα τέτοια πληθώρα επιλογών να δίνουν στους μη έχοντες? Θα πρέπει να τους αισθάνονται και υποχρεωμένοι στο τέλος. Τι μεγαλοψυχία είναι αυτή... Ευχαριστούμε και πάλι ευχαριστούμε! Αχ να 'ναι καλά. (Και πιο εύκολα κιόλας...Μακάρι όλες οι χώρες να είχαν τόσο καλούς πολιτικούς σαν τους δικούς μας) Γιατί τώρα τους χαλάει τους μη έχοντες που πηγαίνουν στα Δημόσια; (άλλο που αν είναι σε άλλη πόλη πάει κανα χιλιαρικάκι το μήνα η ιστορία).
-nick- Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αν λοιπόν εγώ πιστεύω ότι η ιδανική κοινωνία είναι αυτή με ένα υψηλό δείκτη κρατικής αστυνόμευσης-καταστολής όπου μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας θα μπορεί να ανθήσει η κοινωνία-οικονομία είναι δικαίωμα μου να το πιστεύω. Για μενα ιδανικη κοινωνια είναι αυτη όπου ΔΕΝ χρειαζεται "υψηλος δεικτης αστυνομευσης-καταστολης".
Mithrantir Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ακου λοιπόν.Εγώ θέλω να πάμε για καφέ και συ για 5*5.Διαφωνούμε στοπου θα πάμε.Ε είναι σα να σε φράφω και με το ζόρι να σου λέω θα πάμε στο "eclipse" (τυχαίο όνομα) για καφέ ενώ εσύ θές να παίξεις μπάλα Απλά τα πράγματα μπορεί και να πάμε για 5*5 οπού πλέον έχουν όλα και καφετέριες. Πάντα υπάρχουν λύσεις και πάντα πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί σε κοινωνικές σχέσεις. Τα απολυταρχικά φαινόμενα και συμπεριφορές δεν είναι φαινόμενο μόνο της δεξιάς αλλά και της αριστεράς. Και αν προσπαθείς να μου κάνεις ευθεία αναλογία αυτού του παραδείγματος με την Παιδεία, τότε λυπάμαι την Παιδεία. Το πρόβλημα δεν είναι που θέλουμε να πάει η Παιδεία, αλλά ποίο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσει. Με λίγα λόγια υπάρχει ο ρεαλιστικός και ο φανταστικός. Ως προς στιγμή από την φοιτητική κοινότητα μόνο θεωρητικές λύσεις και ευχολόγια υπάρχουν. Οι οποίοι είναι κυβερνητικοί.Γιατί δεν το λες;Επιπλέον στνν αναθεώρηση του Συντάγματος δεν έγινε δεκτή καμία ουσιαστική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πο'ια ουσιαστική πρόταση να γίνει αφού το σχέδιο νόμου ήταν κάτι που και ο Παπανδρέου συμφωνούσε. Γι αυτό και τους μάζεψε και έφυγε για να μη βρεθεί στη "δύσκολη" (ξεφτίλα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής αυτό) θέση να συμφωνήσει με τη κυβέρνηση. Έχουμε φτάσει σε γελοίο σημείο πλέον. Έχουμε ξεχειλώσει τόσο πολύ τη Δημοκρατία και τη ελευθερία που δίνει στην έκφραση, και μοιάζει με έκτρωμα. Και δωρεάν σίτιση , στέγαση , μεταφορες ,... Μήπως θέλεις και καμμιά γκομενίτσα έτσι τζάμπα επίσης? Να σου παρέχει και το κράτος τα έξοδα της ΠΣ εξόδου καθώς και τη κούρσα? Κάνα αραπάκο να σου κάνει αέρα τις δύσκολες μέρες της θερινής εξεταστικής? Το Πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικό. Αυτό σημαίνει οτι κανείς δεν υποχρεούται να πληρώνει τα έξοδα σου, και οτι συνειδητά εσύ αναλαμβάνεις να επωμιστείς τα έξοδα αυτού του προαιρετικού αγαθού. Όσο για το σχόλιο σου για το ποιοι κάνουν μεταπτυχιακά έξω το μόνο που θα σου πω είναι οτι πολλά παιδιά έχουν θυσιάσει πολλά για να το κάνουν αυτό το βήμα και μια υποτροφία δε σε σώζει. Τα έξοδα είναι έξοδα, και το διάβασμα είναι αρκετό. Η πλειονότητα των ΒΠ και λοιπών ευπόρων καταστάσεων δε μπαίνει στο κόπο καν να περάσει το λούκι των εξετάσεων εδώ και της κωλοκατάστασης που επικρατεί εντός των ιδρυμάτων εδώ. Πάνε κατευθείαν έξω και σπαταλάν όχι 1 ή 2 χρονάκια, αλλά 5 ή 6 φίλε μου και τελειώνουν και το πτυχίο εκεί. Σκέψου πριν κάνεις γενικεύσεις, γιατί όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Γιατί τώρα τους χαλάει τους μη έχοντες που πηγαίνουν στα Δημόσια; (άλλο που αν είναι σε άλλη πόλη πάει κανα χιλιαρικάκι το μήνα η ιστορία). Τι πάει να πει τους χαλάει? Χάρη μας κάνουνε δηλαδή? Εγω για να περάσω στο Πολυτεχνείο ίδρωσε ο #όλ*ς μου. Το ζήτημα είναι να προωθείς μέτρα που θα κλείσουν τη ψαλίδα της κοινωνικής ανισότητας, όχι μέτρα και νόμους που θα την αμβλύνουν.
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Αχ να 'ναι καλά. (Και πιο εύκολα κιόλας...Μακάρι όλες οι χώρες να είχαν τόσο καλούς πολιτικούς σαν τους δικούς μας) MrJT, εγώ πάλι λέω μακάρι να είχαμε τόσο καλά πανεπιστήμια όπως έχουν όλες οι χώρες. Άκου κει πάμε να τους αντιγράψουμε... τους παρακμιακούς. Ας μήν κάνουμε πάλι τη συζήτηση του "Πόσες χώρες έχουν ιδιωτικά, πόσες δεν έχουν" και τέτοια. Εσείς λοιπόν που είστε τόσο δημοκρατικοί, δε σέβεστε τη δημοκρατία. Γιατί αν σεβόσασταν τις αποφάσεις της και δεν κοιτάγατε το ξερό συμφέρον/κεφάλι σας, θα προσπαθούσατε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα και να στρέψετε τα μέτρα προς το καλύτερο για σας. Αφού η παρέα ψήφισε και αποφάσισε να πάτε για 5x5, πήγαινε να δεις πως είναι κύριε βασιλιά της μεταφοράς. Γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα έχεις, εκτός αν θέλεις να αποφασίζουν οι μειοψηφίες από δω και πέρα. Είπες το ΟΧΙ σου στο διάλογο, και έχεις και απαιτήσεις τώρα.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 nick[;1513022'']Για μενα ιδανικη κοινωνια είναι αυτη όπου ΔΕΝ χρειαζεται "υψηλος δεικτης αστυνομευσης-καταστολης". Αυτό θα ήταν το ιδανικό...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Τι πάει να πει τους χαλάει? Χάρη μας κάνουνε δηλαδή? Εγω για να περάσω στο Πολυτεχνείο ίδρωσε ο #όλ*ς μου. Το ζήτημα είναι να προωθείς μέτρα που θα κλείσουν τη ψαλίδα της κοινωνικής ανισότητας, όχι μέτρα και νόμους που θα την αμβλύνουν. Ίδρωσε ο κώλος σου. Συγχαρητήρια. Και; Τι σχέση έχει με το αντικείμενο μας; Αυτό θα ήταν το ιδανικό... Και μετά ξυπνήσαμε γιατί ο κώλος μας ήταν ξεσκέπαστος. Δε συμφωνώ με την αστυνόμευση που θα ήθελε ο LL, αλλά και το κράτος χωρίς αστυνομία που κάποιοι ονειρευονται κάποιοι είναι εντελώς ηλίθιο concept. Να υπενθυμίσω, ότι στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν 'αστυνομικοί' ακόμα και μέσα στη 'Βουλή'.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Γιατί τώρα τους χαλάει τους μη έχοντες που πηγαίνουν στα Δημόσια; Για αυτό ρε φίλε. Τι πάει να πει τους χαλάει? Τους χαρίστηκε κανεις? Ο καθένας μπήκε με τον κόπο του... Αλλα προφανώς δεν το πιάνεις...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Για αυτό ρε φίλε. Τι πάει να πει τους χαλάει? Τους χαρίστηκε κανεις? Ο καθένας μπήκε με τον κόπο του... Αλλα προφανώς δεν το πιάνεις... Ωραία. Και?????? Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; ΥΓ: Ηρέμισε λίγο.
Mithrantir Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Έχεις δίκιο ρε συ Mithrantir. Πώς δεν το είχα σκεφτεί? Μα τέτοια πληθώρα επιλογών να δίνουν στους μη έχοντες? Θα πρέπει να τους αισθάνονται και υποχρεωμένοι στο τέλος. Τι μεγαλοψυχία είναι αυτή... Ευχαριστούμε και πάλι ευχαριστούμε! Αχ να 'ναι καλά. (Και πιο εύκολα κιόλας...Μακάρι όλες οι χώρες να είχαν τόσο καλούς πολιτικούς σαν τους δικούς μας) Είδες? Για πληροφόρηση σου η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που απλά φροντίζει έτσι ώστε όλοι να αντιμετωπίζονται με παρόμοιο τρόπο, και η παροχή ευκαιριών σε όλους. Το Κράτος είναι υποχρεωμένο να φροντίζει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες όλοι. Και τη πρόσβαση αυτή στην Ανώτατη εκπαίδευση την έχουν μέσω των Δημοσίων Πανεπιστημίων οι μη κατέχοντες. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο (η Ανώτατη Εκπαίδευση) από σένα και όποιον φοιτητή σπουδάζει. Όχι το ονόρε του που σπούδασες. Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια αν και όταν έρθουν δε σημαίνει οτι θα είναι καλύτερα από τα δημόσια (βασικά αμφιβάλλω πολύ οτι θα πλήσιάζουν έστω). Δε σημαίνει οτι σώνει και καλά επειδή εγώ είμαι φτωχός θα πρέπει να απαιτώ από το Κράτος να μην ανοίξει το Hilton (παράδειγμα) επειδή εγώ δε μπορώ να μείνω σε αυτό. Ίσα ίσα με συμφέρει να ανοίξει το Hilton, μιας και θα δώσει ένα έναυσμα να γίνουν και καλύτερα τα άλλα. EDIT: Προς ενημερωσή σου MrJT το αμβλύνω και το κλείνω την ψαλίδα είναι το ίδιο νόημα βασικά. Το οξύνω είναι αυτό που ψάχνεις. Αλλά και πάλι οτι και να ήταν η τυφλή άρνηση είναι καθαρό γνώρισμα ανθρώπων που θέλουν να αισθάνονται επαναστάτες συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.