omnislash Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Γνωστή μου οδηγεί αυτοκίνητο των 40.000 ευρώ το οποίο πήρε μετρητοίς. Και όμως, η ΕΕ την εμφανίζει σε αυτό το 20%. στα άλλα συμφωνώ.Αλλά αυτά διαιωνίζονται και με τον καινούργιο νόμο.Δεν αλλάζει τπτ.Απλά σου λέω τι άτομα σπουδάζουν στο εξωτερικό.Είτε με υποτροφία είτε με λεφτά άλλων Γνωστή μου οδηγεί αυτοκίνητο των 40.000 ευρώ το οποίο πήρε μετρητοίς. Και όμως, η ΕΕ την εμφανίζει σε αυτό το 20%. Ε μπορεί να κέρδισε στο deal μην το κάνουμε θέμα. Εσύ τι δουλειά κάνεις τώρα που 'σπουδάζεις'; Ξωτερικατζής(όσο μπορώ) και δαπληκτίζομαι με κομματόσκυλα δημόσιους.κοίτα εγώ δεν κοστίζω στο σπίτι τπτ εκτός από το φαγητό , τον καφέ δυο φορές την εβδομάδα και το Σαββάτο.
DarkKnight Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 σαφέστατα πρέπει να έχει πρακτική αξία αλλά πρόσεξε εγώ δεν θέτω το γεγονός ότι σε πληρώνει η εταιρεία μέσω του υπουργείου ανάτυξης για να κάνεις μια εργασία εκ της οποίας θα βγει αποτέλεσμα αν κ πρέπει να το σκέφτεσαι γιατί είναι εντελώς κατευθυνόμενο το θέμα, λέω το εξής ότι αν θες να κάνεις 1 διδακτορικό το οποίο προάγει την επιστήμη τότε αρχίζουν όοολα τα προβλήματα δεν υπάρχουν λεφτά να σε πληρώσουνε, δεν υπάρχουν μηχανήματα, βάζεις λεφτά από την τσέπη σου για αναλύσεις,για εργαστηριακές δοκιμές κ.ο.κ δε θα έπρεπε τελικά να υπήρχαν όλα αυτά για να κάνεις την έρευνα? γιατί λοιπόν εγώ να δουλέψω κάτι 1000αναμασημένο χρηματοδοτούμενος από μια εταιρεία κ όχι από το ίδιο το πανεπιστήμιο? Edit δν νομίζω να είναι κάτι γενικό κ αόριστο να κατανοήσεις κάποια βαθύτερα σημεία της επιστήμης σου...
Neurotic_Fest Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Το οτι ειναι ανακριβεις οι στατιστικες περι φτωχειας εγω το ξερω και απ'την αναποδη.Βγαζουνε προνομιουχο μισθωτο που προσπαθει να συντηρισει μανα , πεθερα και δυο παιδια φοιτητες, 5 σπιτια δηλαδη , με 2200 ευρω τον μηνα.Ανεξαρτητα απ'την εγκυροτητα ομως τι σοι επιχειρημα ειναι αυτο.Οταν λεμε δωρεαν παιδεια πρεπει να εννοουμε για ολους, γιατι ειναι προνομιουχο ενα παιδι απο ευκαταστατη οικογενεια που θελει να σπουδασει μαθηματικα ή φιλοσοφια και ο πατερας του θα τα σκασει μονο για να σπουδασει οικονομολογος στο LSE ; Τελος αυτο με τα διδακτορικα δεν το καταλαβα μεχρι σε ποιο σημειο μπορει να επηρεαζει τον προσανατολισμο της ερευνας, δηλαδη την ερευνα στα θεωρητικα μαθηματικα την επιτρεπουμε επειδη περιμενουμε να μας φανει χρησιμη η γνωση σε 50-100 χρονια ή απο καθαρη πολυτελεια ; Σκορπιοι προβληματισμοι ολοι αυτοι, δεν ειμαι ιδιαιτερα ενημερωμενος.Θεωρητικα τα μη κρατικα πανεπιστημια μπορει να ειναι μια θαυμασια ιδεα και θεωρητικα παντα την επικροτω, αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο φοβος των υποπεριπτωσεων εχει οδηγησει σε παρα πολλους νομους που απαγορευουν παρα πολλα πραγματα γενικα.
LL_NEO Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Επειδή φαντάζομαι και η Υγεία-Περίθαλψη είναι και αυτή σαν αγαθό παρόμοια με την Παιδεία (υπό την έννοια ότι όλοι πρέπει να την έχουν προσβάσιμη) πότε θα κανονίσουμε να πάμε να σπάσουμε και το Ερρίκος Ντυναν, το Υγεία, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Παλαιού Φαλήρου, το Μετροπόλιταν και το Ωνάσειο, επειδή ΜΠΟΡΕΙ σε 30 χρόνια να πάμε στο Κρατικό και να μη μας κοιτάξουν αν δεν έχουμε λεφτά για κρεβάτι;
Mithrantir Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δεν μιλάει στο νόμο πλαίσιο για την κατάργηση της δωρεάν Παιδείας. Αυτό θα γίνει σταδιακά εαν αναθεωρηθεί το άρθρο 16. Δεν νομίζω όμως ότι η κουβέντα μας είναι αποκλειστικά για τον νόμο πλαίσιο, έτσι δεν είναι? Το νομοσχέδιο μιλάει για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και όχι για τη καταστροφή και απαξίωση του Δημόσιου και δωρεάν (όσο δωρεάν είναι). Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να πάει και στα δύο είδη ιδρυμάτων. Όσον αφορά τη ποιότητα εκπαίδευσης που θα υπάρχει και στα δύο, πραγματικά αναρωτιέμαι ποιός πιστεύει οτι σώνει και καλά το επίπεδο εκπαίδευσης στα ιδιωτικά θα είναι ανώτερο. Οι μη έχοντες όπως λες μπορούν κάλλιστα να πηγαίνουν στα δημόσια και μάλιστα πλέον πιο εύκολα μιας και οι κατέχοντες όπως προβλέπεις θα πάνε στα ιδιωτικά. Δεν είναι ανάγκη να πάνε όλοι στο ίδιο ίδρυμα για να έχουν αξιόλογη εκπαίδευση. Αν ήταν έτσι θα υπήρχε μόνο μια σχολή. Επίσης τα διλήμματα τύπου αυτοί ή εμείς, είναι τουλάχιστον γελοία και αποτελούν κλασσικό κομμάτι της ξύλινης γλώσσας των πολιτικών κομμάτων (που κάποιο απ αυτά τρώει και το δικό σου χρόνο για να περνά τα δικά του μηνύματα). Αν το φοιτητικό κίνημα ενδιαφερόταν για την παιδεία και όχι μόνο για να πουλάει μούρη σαν προστάτης των μη εχόντων, ας συμμετείχε ενεργά και εποικοδομητικά στο διάλογο που είχε προκηρυχθεί ένα χρόνο πριν. Και όχι να πηγαίνει να βλέπει οτι η κυβέρνηση είχε προτάσεις, και να φεύγει διαμαρτυρόμενη γι' αυτό. Οι παράλογες απαιτήσεις και οι θεωρίες είναι καλές μόνο για δημαγωγία. Όσον αφορά το κίνημα βλέπω που είναι το μεγάλο άγχος των ιθυνόντων αυτού. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν τσιφλίκι και εκκολαπτήριο νέων κομματαρχών. Το υποχρεωτικό όριο του 2ν θα σταματήσει το νοσηρό φαινόμενο των αιώνιων πολιτικών αρχηγών νεολαίας κομμάτων/φοιτητών. Η λέξη κατά πλειοψηφία (που αντικαθιστά το ομοφωνία) και το αυτόφωρο, υποδεικνύει οτι οι ασυδοσίες και αλητείες συγκεκριμένων κύκλων που καταδυναστεύουν τους πανεπιστημιακούς χώρους θα σταματήσει. Για τους καθηγητές αυτά που καίνε είναι οι σαφείς ενδείξεις οτι πρέπει πάλι να αρχίσουν να δουλεύουν, να παράγουν έρευνα και ποιοτικό μάθημα αν δε θέλουν να χάσουν το μέγεθος των επιδοτήσεων. Αυτά τους καίνε και όχι αν ο πλούσιος από την Εκάλη θα πάει στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό ή έξω για να σπουδάσει. Μιας και ο άπορος είχε και έχει και θα έχει μια μόνο επιλογή, το φτηνότερο δυνατόν. Αν πιστεύεις οτι όλα αυτά είναι ευθύνη μόνο της κυβέρνησης και όχι και των φοιτητών/καθηγητών που έφεραν τα πράγματα ως εδώ, τότε εσύ ζεις σε άλλο κόσμο. Το νομοσχέδιο απέχει πολύ από το να είναι πανάκεια, είναι όμως ένα βήμα. Και αυτό το βήμα αν θα είναι προς θετική ή όχι κατεύθυνση είναι κάτι που εξαρτάται πάλι από τους εμπλεκόμενους και όχι την εκάστοτε κυβέρνηση.
mandate Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 στο διάλογο που είχε προκηρυχθεί ένα χρόνο πριν. gmt λίγο ακόμα και θα γέλαγα. διάλογος ?:-|
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ε μπορεί να κέρδισε στο deal μην το κάνουμε θέμα. Ξωτερικατζής(όσο μπορώ) και δαπληκτίζομαι με κομματόσκυλα δημόσιους.κοίτα εγώ δεν κοστίζω στο σπίτι τπτ εκτός από το φαγητό , τον καφέ δυο φορές την εβδομάδα και το Σαββάτο. Ναι, όλη η Ελλάδα έχει κερδίσει στο Deal. Και η παραοικονομία πάει σύννεφο. Και όλοι πεινάνε. Για το τι κοστίζεις, φαντάζομαι το PC σου δουλεύει με ρεύμα από το δυναμό του ποδηλάτου σου και ότι μπανάκι κάνεις όταν βρέχει. Κινητό δεν έχεις και σε πέρνουν μόνο στο σταθερό, εσύ δεν πέρνεις. Επίσης είμαι σίγουρος ότι φοράς τα ίδια ρούχα που φορούσες όταν ήσουν 12 χρονών. Υποκρισία ολέ!
LL_NEO Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Είπε κανείς να σπάσουμε κανά ΙΠ;και γιατί ο λεφτάς να έχει πρόσβαση σε καλύτερες υπήρεσιες από τι ο μη λεφτάς.Ακροδεξιέ...Βρε μπας και έχεις μπερδεψει τους όρους νεοφιλελευθερισμός με ακροδεξιά; Δε ζητάς να μη γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Γιατί δε ζητάς να καταργηθουν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι ανάλογοι κίνδυνοι δεν ελοχεύουν και εκεί; Κατάργηση λοιπόν και τα ήδη υπάρχοντα κάψιμο... Διότι πολύ απλά βλακέντιε ζεις σε ανοιχτή-καπιταλιστική αγορά. Αν θες ίδιες απολαβές για όλους μαζεψέ τα και πήγαινε στην Κούβα (ναι δυστυχώς οι επιλογές σου έχουν μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια). Και σου χω ξαναπει. Το παν στον άνθρωπο είναι να μπορεί να μην παίρνει αυτολεξεί τα διδάγματα ΜΙΑΣ πολιτική ιδεολογίας αλλά να μπορεί να συνθέτει με τη δική του κρίση αυτό που τον εκφράζει καλύτερα. Αν λοιπόν εγώ πιστεύω ότι η ιδανική κοινωνία είναι αυτή με ένα υψηλό δείκτη κρατικής αστυνόμευσης-καταστολής όπου μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας θα μπορεί να ανθήσει η κοινωνία-οικονομία είναι δικαίωμα μου να το πιστεύω. Δικαίωμα το οποίο δε μπορεί να αφαιρεθεί απο απίθανους τύπους οι οποίοι το θεωρούν αυτό μη συμβατό κοινωνικό σύστημα. Πόσο μάλλον όταν απο την υπερπροσπάθεια να αποστηθίσουν τις διδαχές συγκεκριμένων κομμάτων έχουν ξεχάσει να μάθουν άλλα πιο σημαντικά. Ναι τώρά ξέρεις τι θα πω. Έρχεται... Φτάνει... Ήρθε.... Όπως πχ το πως μένουν έγγυες οι γυναίκες. Hint: Tην επόμενη φορά που η Χουφταλία θα έρθει σε οργασμό μην τρέξεις να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας. Κατα πάσα πιθανότητα είναι στείρα...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Επειδή φαντάζομαι και η Υγεία-Περίθαλψη είναι και αυτή σαν αγαθό παρόμοια με την Παιδεία (υπό την έννοια ότι όλοι πρέπει να την έχουν προσβάσιμη) πότε θα κανονίσουμε να πάμε να σπάσουμε και το Ερρίκος Ντυναν, το Υγεία, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Παλαιού Φαλήρου, το Μετροπόλιταν και το Ωνάσειο, επειδή ΜΠΟΡΕΙ σε 30 χρόνια να πάμε στο Κρατικό και να μη μας κοιτάξουν αν δεν έχουμε λεφτά για κρεβάτι; Συγκεκριμένα για το Ερρίκος Ντυνάν, λέω να το κάψουμε μια και φτιάχτηκε με λεφτά από τους εράνους του Ερυθρού Σταυρού και τελικά έγινε ιδιωτικό. Ακροδεξιέ... Σε βλέπω στη παραλία πάλι σύντομα.
Mithrantir Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 gmt λίγο ακόμα και θα γέλαγα. διάλογος ?:-| Ναι διάλογος. Μπορείς να γελάσεις τώρα και να μας πεις μετά αν δεν είχε προκηρυχθεί ή όχι, και πως αντιμετωπίστηκε απ' όλες τις πλευρές. Είτε το θέλεις είτε όχι η κάθε κυβέρνηση που κάνει ένα διάλογο για κάποιο ζήτημα δε το κάνει με σκοπό να πάει εκεί και να κάνει μόνο συλλογή προτάσεων. Όλοι οι διάλογοι αυτού του είδους έχουν κάποιες προτάσεις από τη κυβέρνηση που έρχονται προς συζήτηση και πιθανή αλλαγή. Αλλά βέβαια εδώ στην Ελλάδα, όλοι έχουμε τη λύση και μόνο ο δικός μας τρόπος είναι ο σωστός. Ο διάλογος με τη κυβέρνηση νοείται μόνο αν η κυβέρνηση υποκύψει πλήρως στις απαιτήσεις των άλλων πλευρών ότι και να ζητείται. Να σε ενημερώσω λοιπόν οτι στο νομοσχέδιο αυτό υπάρχουν αλλαγές που πρότειναν πανεπιστημιακοί, κόμματα της αντιπολίτευσης (όχι βέβαια μέσω του διαλόγου, γιατί αυτό θα τους έδειχνε ως λογικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους, αλλά μέσω της βουλής και των εκ υστέρων συζητήσεων). Από φοιτητές μόνο την καραμέλα του 5% του ΑΕΠ ξέρουν να αναμασούν, λες και μόνο αυτό θα σώσει τα πανεπιστήμια από τη σημερινή κατάσταση. Και να μην νομιμοποιηθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία είναι και εν τέλει μια επιλογή και όχι κάτι το καταναγκαστικό για το μέλλοντα φοιτητή.
KWSN_Men Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Hint: Tην επόμενη φορά που η Χουφταλία θα έρθει σε οργασμό μην τρέξεις να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας. Κατα πάσα πιθανότητα είναι στείρα... :mrgreen: :mrgreen:
LL_NEO Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Και κάτι ακόμα. Επειδή ο γνωστός φωστήρας πάλι τα μπέρδεψε. Τώρα ας χωνέψουν τα μπουμπούκια των μεγαλογιατρών-δικηγόρων- μιζάκηδων-κομματοθρεμμένων πως ΙΠ δε θα γίνουν για 9 ακόμα χρόνια Το ότι έφυγε απο την συζήτηση του άρθρου 16 το ΠΑΣΟΚ είχε μόνο μια επίπτωση στο όλο θέμα. Ότι στη ψήφιση του νέου Συντάγματος χρειάζονται 180 ψήφοι αντί 151. Ναι ξέρω Omniflash αυτό ακριβώς εννοούσες. Άλλωστε με τα πολιτικά είσαι μια χαρά. Στα γυναικολογικά κάπου τα χάνεις... Για το καλό του τόπικ αποφεύγω να κάνω το συνειρμό ότι εντάσεις όλους τους υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην ως άνω κατηγορία και θα αποφύγω να αναφερθώ εκτενώς στο -αυτό που ποτέ δεν έχεις δει- της μάνας σου που τολμας ηλίθιε της κακιάς ώρας να πιάνεις στο στόμα σου τον πατέρα του καθενός.
omnislash Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Ναι διάλογος. Μπορείς να γελάσεις τώρα και να μας πεις μετά αν δεν είχε προκηρυχθεί ή όχι, και πως αντιμετωπίστηκε απ' όλες τις πλευρές. ακου λοιπόν.Εγώ θέλω να πάμε για καφέ και συ για 5*5.Διαφωνούμε στοπου θα πάμε.Ε είναι σα να σε φράφω και με το ζόρι να σου λέω θα πάμε στο "eclipse" (τυχαίο όνομα) για καφέ ενώ εσύ θές να παίξεις μπάλα Να σε ενημερώσω λοιπόν οτι στο νομοσχέδιο αυτό υπάρχουν αλλαγές που πρότειναν πανεπιστημιακοί, κόμματα της αντιπολίτευσης Οι οποίοι είναι κυβερνητικοί.Γιατί δεν το λες;Επιπλέον στνν αναθεώρηση του Συντάγματος δεν έγινε δεκτή καμία ουσιαστική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης Από φοιτητές μόνο την καραμέλα του 5% του ΑΕΠ ξέρουν να αναμασούν, Και δωρεάν σίτιση , στέγαση , μεταφορες ,... της μάνας σου που τολμας ηλίθιε της κακιάς ώρας να πιάνεις στο στόμα σου τον πατέρα του καθενός. Πσσσ. Επίπεδο.Ευγε σε συγχαίρω..
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Μήπως να υπενθυμίζαμε πως στη δημοκρατία γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί; aka η εκλεγμένοι; Εαν λοιπόν στις επόμενες εκλογές δεν βγούν εγώ θα παραδεχτώ πως πράγματι δεν είναι ακόμα η ώρα να γίνει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο.
MrJT Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2007 ιδανική κοινωνία είναι αυτή με ένα υψηλό δείκτη κρατικής αστυνόμευσης-καταστολής Κάτι μου θυμίζει αυτό... Μα τι αραγε? 35 με 40 χρόνια πριν... Α ναι, κατι αρχίζω να θυμάμαι... Υπήρχε μια τέτοια περίοδος... Απλά επρεπε να κυκλοφορείς μέχρι τη Δύση του Ηλίου... Ε και τι πειράζει μωρε? Έτσι κι αλλιώς μετά έπεφτε η νύχτα... Άρχισε να κάνει κρύο... Καλύτερα μέσα μωρέ. Και δεν μπορούσες επίσης να εκφράσεις τα ιδεολογικά - πολιτικά πιστεύω ελεύθερα... Σιγά μωρέ... Τα λέγαμε μέσα στο σπίτι... Ήταν ανάγκη να τα φωνάζουμε και έξω ?Ωραία ήταν... Λέγαμε αυτά που κάποιοι θέλανε να ακούσουν και μια χαρά τη βγάζαμε... Αξέχαστες εποχές LL_NEO, έτσι δεν ειναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.