Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Από τη στιγμή που φοιτητές χτίζουν γραφεία καθηγητών και παραμένουν όχι μόνο ατιμώρητοι αλλά και χειριστές καταστάσεων, για εμένα το "άσυλο" έχει αποτύχει τραγικά. Όποιος ξέρει, ας μου πει μια χώρα της Ευρώπης που να έχει τέτοιου είδους "άσυλο" στα πανεπιστήμια. Όταν ήμουν μεταπτυχιακός στην Αγγλία, πάντως, δε θυμάμαι να μπορούσα να γκρεμίσω τη σχολή και να παραμείνω ατιμώρητος. Αντίθετα, κάτι φυντάνια που μας είχαν κλείσει ενάμισι μήνα τη σχολή στο ΑΠΘ αρχές της δεκαετίας του '90 δεν έπαθαν τίποτε. Είχε αποφασίσει κατάληψη η Ιταλική και κλείδωναν όλο το κτίριο της φιλοσοφικής. Κι αν γούσταρες, ας έλεγες μισή κουβέντα στους "δημοκράτες". Αυτό για όσους πιστεύουν ότι περιμένω από τα κανάλια του Λαμπράκη, του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη και του Κυριακού για να διαμορφώσω άποψη.
SL9S9 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Συν οτι ειμαι σιγουρος οτι η βαση του 10 που ισχυει απο τον Ιουνιο που μας περασε για την εισοδο στο πανεπιστημιο (ασχετο αν τη θεωρω σωστη η οχι κινηση) εγινε για ενα και μονο λογο.Ηταν το πρωτο υπουλο βημα προς τα ιδιωτικα. Σκεφτητε ποσοι εμειναν εξω περσι , ποσοι θα μεινουν εξω φετος , του χρονουν κτλ κτλ. ΠΕΛΑΤΕΣ!! Νομίζεις ότι όσοι δεν μπορούν να πιάσουν τη βάση στο λύκειο θα βγάλουν πανεπιστήμιο; (με τον νόμιμο τρόπο ε Και αν το βγάλουν με 5 θα είναι καλοί μηχανικοί γιατροί κλπ;;; Καλύτερα να μην υπάρχουν πολλοί με πτυχία γύρω στο 5! ΠΕΛΑΤΕΣ!!! Εκτός αυτού και να μην υπήρχε η βάση, και πάλι όσοι δεν περνούσαν γιατί να τρέχουν σε ξένα πανεπιστήμια;;; Χάνεται και συνάλλαγμα. Εγώ που πήγα σε δημόσιο(!) πανεπιστήμιο ούτε σωστά βιβλία είδα ούτε πάντοτε σωστές παραδόσεις και πολλές φορές γράφαμε με σημειώσεις (δεν έδιναν βιβλία). Ασε που το 25% αντιγράφει και κάνουν τα στραβά ματια.. Σχολές είναι αυτές που έχουμε;;; Και κάθε καθηγητής βάζει και το γιο του μέσα... Οχι φοιτητή... Λέκτορα!
dalton85 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μα καλά συγνώμη είναι σωστό κάποιος που έχει πάρει κάτω από τι βάση να θέλει και να μπει σε σχολή. ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟΣ. Ας στρώσει κώλο να περάσει. Όλο στο χαβαλέ και στη κοπάνα είναι τέτοια άτομα. Δεν λέω ότι εγώ δεν έκανα πότε άλλα διάβαζα και κάτι, δεν είναι δυνατόν τέτοια άτομα να θέλουν και πτυχία είναι τέλειος ξεφτίλα τέτοια πράγματα. Τα βλέπουν και οι Ευρωπαίοι και γελάν με τα χάλια μας. Και πες ότι έκατσε κάτι και έγραψε χάλια σε ένα μάθημα ένας και σε ένα άλλο δεν είναι δυνατόν να πήγε χάλια και στα 6 μαθήματα λόγο κακιάς ημέρας. Για μένα να μην περάσουν τέτοια άτομα Είναι γελοίο να προασπίζουν κάποιοι το παρόν νομοθετιμένο άσυλο. Δεν υπάρχει χούντα. Οταν γίνει κατι μέσα στον ακαδιμαικό χώρο ο πρύτανης ξέρει ότι παίζετε το κεφάλη του.
LL_NEO Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Μα ο λόγος ρε συ για τον οποίο και προασπίζεσαι το άσυλο είναι ΛΑΘΟΣ. Θέλεις να υπάρχει ΟΧΙ για τους λόγους για τους οποίους έγινε, αλλά για τα υποπαράγωγα του. Ε όχι ρε πούστη δε μπορώ να δέχτω το γεγονός ότι κάποια πανιά χρησιμοποιούν το άσυλο σαν Get out of jail card. Τι πάει να πει ρε συ το άσυλο τους δίνει τη δυνατότητα να διαμαρτύρονται παρανόμως. Τι είδους μπουρδέλο έχουμε γίνει ώστε να επιδιώκουμε νόμιμα μέσα για προστατευόμαστε απο τις συνέπεις των παρανομιών μας. Όποιος θέλει να το παίζει επαναστάτης ας πλύνει και τον κώλο του για το κρέας που παραμονεύει στην επόμενη γωνία. Και στην τελική τόσοι Έλληνες δε συμφωνούν με διάφορα νομοσχέδια; Αυτό σημαίνει ότι πχ πρέπει να γαμάνε το Κράτος σε ένα πολύ άβολο μέρος; Και αν το κάνουν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι;
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Όλοι αυτοί οι ήρωες που θυσιάζονται για το γενικότερο καλό και όπως λένε δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες μπροστά στην πραγματοποίηση του στόχου τους, γιατί χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα και άλλα τέτοια.... Γιατί δεν κάνουν μακροχρόνια κατάληψη πχ στη νομαρχία; Θα τους προσέξει περισσότερος κόσμος. Οτιδήποτε άλλο είναι υποκρισία για μένα. Το να κάνεις κατάληψη μέσα στο άσυλο "της ελέυθερης διακίνησης ιδεών" -και το έχουμε ξαναπεί- είναι το λιγότερο τραγικό, ειρωνικό και πάνω απ' όλα δείχνει δειλία.
thief7710 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Νομίζεις ότι όσοι δεν μπορούν να πιάσουν τη βάση στο λύκειο θα βγάλουν πανεπιστήμιο; (με τον νόμιμο τρόπο ε Και αν το βγάλουν με 5 θα είναι καλοί μηχανικοί γιατροί κλπ;;; Καλύτερα να μην υπάρχουν πολλοί με πτυχία γύρω στο 5!ΠΕΛΑΤΕΣ!!! Εκτός αυτού και να μην υπήρχε η βάση, και πάλι όσοι δεν περνούσαν γιατί να τρέχουν σε ξένα πανεπιστήμια;;; Χάνεται και συνάλλαγμα. Εγώ που πήγα σε δημόσιο(!) πανεπιστήμιο ούτε σωστά βιβλία είδα ούτε πάντοτε σωστές παραδόσεις και πολλές φορές γράφαμε με σημειώσεις (δεν έδιναν βιβλία). Ασε που το 25% αντιγράφει και κάνουν τα στραβά ματια.. Σχολές είναι αυτές που έχουμε;;; Και κάθε καθηγητής βάζει και το γιο του μέσα... Οχι φοιτητή... Λέκτορα! Μαζι σου σε ολα αυτα.Μαζι σου μεχρι εκει που δεν παει.Συμφωνω απολυτα με την βαση του δεκα.Μη σου πω οτι πρεπει να το πανε και στο 12.Αλλα παρ'ολα αυτα δεν θεωρω ασχετα γεγονοτα τη βαση του δεκα με τα ιδιωτικα πανεπιστημια. Και εγω στο ΑΠΘ ειμαι αυτη τη στιγμη στο πτυχιο. Τα βιβλια? Αν πω οτι ειναι για τον λουτσο θα τους κανω κοπλιμεντο. Οι καθηγητες?αν αξαιρεσεις λιγους (που δυστυχως δεν ειναι αρκετοι για κανουν τη διαφορα) ολοι ειναι απλα βολεμενοι.Και δεν τους κουναει ΚΑΝΕΙΣ. Οσο για τα σκονακια μη το συζητας.... Αλλα δυστυχως κανεις δεν εκανε καταληψη ποτε για αυτα. Βλεπεις δεν παιρνουν τετοια γραμμη απο τη ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΚΣ κτλ κτλ
MrJT Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα. Κατ' αρχήν εδώ είναι το σχέδιο νόμου για όποιον θελει να ρίξει μια ματιά. http://rapidshare.com/files/20396579/Sxedio_Nomou.rar Αν έχει δοθεί ήδη κάποιο link τοτε αγνοειστε το. Στο κυριως πιάτο τώρα. Αυτή τη στιγμή που καθόμαστε όλοι μαζί και αναλύουμε τις απόψεις μας με επιχείρηματα (και καλά κάνουμε) παραμονεύει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος, ένας κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα όλη η μέχρι τώρα προσπάθεια που καταβάλλουν οι φοιτητές για τη δικαίωση του αγώνα τους. Και θα γίνω αμέσως πιο σαφής. Αναφέρομαι στη συνολικότερη στάση της κοινωνίας η οποία συνεχώς εμφανίζεται όλο και περισσότερο αποστασιοποιημένη απο τους φοιτητές στο ζήτημα της παιδείας. Φυσικά αυτό δεν έγινε τυχαία. Η κυβέρνηση έχει κατορθώσει με έναν αμιγώς έντεχνο και έξυπνο τρόπο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να οδηγήσει την όλη κατασταση σε ενα απλοϊκό, ευκολονόητο και έυκολο να απαντήσεις δίλημμα. Είστε με τους ταραξίες, κουκουλοφόρους,εμπρηστές,καταληψίες κ.τ.λ. ή με τη Μαριέτα και την "αναβάθμιση" των Ελληνικών Πανεπιστημίων? Όπως όλοι καταλαβαίνουμε αυτό πρόκειται για ένα εντελώς άσχετο και πολύ ύπουλο δίλημμα για να θέσει κανείς τη στιγμή που η απάντηση του σε τίποτα δεν βοηθάει στην επίλυση του επίπονου προβλήματος της παιδείας στη χώρα μας(το οπίο είναι το ζητούμενο νομίζω). Και δυστυχώς οι ηλίθιες πράξεις μερικών αναρχι(δι)κών οι οποίοι εκμεταλευόμενοι την κάλυψη της μάζας στις πορείες βρίσκουν τόπο για να εκτονώσουν τη μιζέρια της καθημερινότητας τους δεν βοηθούν πολύ την κατασταση. Δεν είναι όμως στόχος των φοιτητών ούτε το Σύνταγμα ούτε το κάψιμο των ελληνικών σημαιών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο διαστρεβλωτικά μπορεί να λειτουργήσει το παραπάνω ψευδοδίλημμα? Είστε με τη Γιαννάκου ή με τους κουκουλοφόρους? Αν τεθεί σε καποιον αυτό το ερώτημα και διστάσει να απαντήσει αμέσως η παραμείνει σιωπηρός θα θεωρηθεί κατ' ευθείαν ομοϊδεάτης του κακού και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να κατηγορηθεό ότι υποκινεί και εν μέρει τα επεισόδια με τη στάση του. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να καταλήγει σε άκαιρη ερωτησούλα δύο σκελών ώστε να μη χρειάζεται και πολύ σκέψη από τον κοσμάκη... Ναι---->Συμμετέχεις στο κακό Όχι----> Είσαι υπόδειγμα πολίτη. Ξυπνείστεεεεεεεεεε
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 MrJT, Δεν έκανε κανένας ένα τους φοιτητές με το κάψιμο σημαιών και τους βανδαλισμούς. Επί της ουσίας των διαδηλώσεων διαφωνούμε. Η κοινωνία δεν είναι καθόλου αποστασιοποιημένη από τα θέματα της παιδείας και αυτό αποδεικνύεται μέσω δημοσκοπήσεων. Κατά τη γνώμη μου το ψευδοδίλημμα "Είστε με τη Γιαννάκου ή με τους κουκουλοφόρους" που ανέφερες είναι το λιγότερο αφελές, και ο κόσμος δεν είναι αφελής. Δεν πιστεύω οτι κάποιος έθεσε τον εαυτό του μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα. Το δίλημμα τέθηκε επί της ουσίας. Δεν είναι χαζός ο κόσμος να νομίζει πως οι 50-100 ταραξίες αντιπροσωπεύουν το φοιτητικό κίνημα. Βρές μου έστω έναν που να το πιστεύει, έστω και εδω μέσα, στα 60000 μέλη του φόρουμ. **edit** Αυτό το "ξυπνήστεεεεε" το βλέπω συχνά και μου κάνει πολύ lame, δε συμφωνείς;
mandate Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Κατά τη γνώμη μου το ψευδοδίλημμα "Είστε με τη Γιαννάκου ή με τους κουκουλοφόρους" που ανέφερες είναι το λιγότερο αφελές, και ο κόσμος δεν είναι αφελής. Δεν πιστεύω οτι κάποιος έθεσε τον εαυτό του μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα. Το δίλημμα τέθηκε επί της ουσίας. Δεν είναι χαζός ο κόσμος να νομίζει πως οι 50-100 ταραξίες αντιπροσωπεύουν το φοιτητικό κίνημα. Βρές μου έστω έναν που να το πιστεύει, έστω και εδω μέσα, στα 60000 μέλη του φόρουμ. **edit** Αυτό το "ξυπνήστεεεεε" το βλέπω συχνά και μου κάνει πολύ lame, δε συμφωνείς; μόνο έναν ? παντού τους συναντώ /στο πρακτορείο που ρίχνω στοίχημα / στο περίπτερο που διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα/ κοιτάνε τα κάρβουνα και χάνουν την ουσία
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Η ουσία των κινητοποιήσεων έχει χαθεί εδώ και καιρό, ή καλύτερα χάνεται κάθε μέρα λόγω γραφικότητας. ( ή μήπως υπάρχει μέρα χωρίς κινητοποίηση; ). To point τους το πέρασαν πιστεύω (και την ουσία). Μόνο κάρβουνα έχουν μείνει.
mandate Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 To point τους το πέρασαν πιστεύω (και την ουσία). Μόνο κάρβουνα έχουν μείνει. κατάλαβες τι εννοώ? Misdirection
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 κατάλαβες τι εννοώ? Έτσι νομίζω. Μήπως δεν κατάλαβες εσύ κάτι; edit no2: Μπορούμε να κάνουμε ένα γκάλοπ αν θές: "Πιστεύετε πως οι 50-100 ταραξίες αντιπροσωπεύουν το φοιτητικό κίνημα;"
mandate Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 οι insomniacs δέν νομίζω να αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα.
MrJT Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2007 **edit** Αυτό το "ξυπνήστεεεεε" το βλέπω συχνά και μου κάνει πολύ lame, δε συμφωνείς; Χα Χα! Μάλλον έχεις δίκιο σ' αυτό! Τελικά είναι χιλιοειπώμένη έκφραση επίδοξων φωστήρων! Στην έρώτηση σου τώρα μάλλον θα αστειεύεσαι! Άνθρωποι τυχαίοι που συζητώ μαζί τους έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την όλη υπόθεση. Έχουν καταφέρει όμως να ταυτίσουν το ζήτημα της παιδείας με τους ταραξίες κουκουλοφόρους και εν μέρει με το δίκιο τους. Δεν φτάνει η άγνοια τους, τα ΜΜΕ ανακυκλώνουν συνεχώς τις ίδιες "απαράδεκτες για τη χώρα εικόνες ντροπής και δεν συμμαζεύεται" με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αμφιβολία για την άποψη τους. Άντε έλα τώρα να πείσεις εσύ τον παππού μου και τον μεροκαματιάρη θείο μου ότι όλοι αυτοί οι "μαλλιάδες" κ.τ.λ αγωνίζωνται για δικαιώματα κεκτημένα και αυτονόητα όπως αυτό της Δωρεάν Παιδείας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.