Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε μου για να εχεις καλη δουλεια σημερα απαιτει να εχεις καλο χαρτι στα χερια σου και να ξερεις να πουλας τον εαυτο σου παρα πολυ καλα ωστε να εχεις τις αμοιβες που θες αλλιως θα εχεις μεν δουλεια αλλα με τον βασικο μισθο.

Αν ανηκεις στις κατηγοριες που εχουν πλατες απο πισω δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα.

Το ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΙ δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και απο ξενο ιδιωτικο πανεπιστημιο και του ελληνικου κανει.

Αυτο που μετραει για να εχεις ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ειναι να ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ελπιζω να καταλαβατε τι λεω.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
φιλε μου για να εχεις καλη δουλεια σημερα απαιτει να εχεις καλο χαρτι στα χερια σου και να ξερεις να πουλας τον εαυτο σου παρα πολυ καλα ωστε να εχεις τις αμοιβες που θες αλλιως θα εχεις μεν δουλεια αλλα με τον βασικο μισθο.

αν ανηκεις στις κατηγοριες που εχουν πλατες απο πισω δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα.

admin thanks for support....Με κάλυψες απόλυτα.....

jimmy η προσπάθεια να δημιουργήσεις flame δυστυχώς θα πάει χαμένη....ο admnin.iekep απλά με αυτα που είπε με απήλλαξε από το να σου γράψω ουσιαστικά τα ίδια πράγματα......Άντε bye.....

Δημοσ.

admin.iekep , πιστεύω ότι είσαι λάθος.

Το καλό χαρτί δεν σου εξασφαλίζει και σταθερή μόνιμη δουλειά με καλές απολαβές. Το να πουλάς τον εαυτό σου είναι μια εύκολη θεωρία για εύκολα θύματα κατά τη γνώμη μου (δεν αναφέρομαι προσωπικά:ΥΠΟΨΙΝ!). Καλές απολαβές μπορείς να διεκδικήσεις με αρκετούς τρόπους αρκεί να είσαι γνώστης των πραγμάτων. Σίγουρα δεν δουλεύουμε όλοι στο δημόσιο που η μίζα και το φακελάκι είναι καθημερινό φαινόμενο... αλλά και ο ιδιωτικός υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει πολλά στο χώρο εργασίας του αρκεί να είναι γνώστης και όχι με φτηνές αξίες όπως "πουλάω τον εαυτό μου". Όταν υπάρχει ανάγκη , υπάρχει διαπραγμάτευση , αν είσαι καλός στη διαπραγμάτευση , στη σοβαρή εννοώ διαπραγμάτευση , τότε δεν έχεις κανένα να φοβάσαι. Το μόνο που πρέπει να έχουμε κατα νου , είναι με το τι εφόδια πάμε να πολεμήσουμε και όχι με το πόσα!! Ένας αξιόλογος εργαζόμενος που είναι καλός και αποδοτικός στη δουλειά του χωρίς παράλληλα να αποτελεί θύμα του καθενός εκμεταλλευτή δήθεν επιχειρηματία , έχει μια καλή φήμη στην αγορά εργασίας και αυτό μετράει πάρα μα πάρα πολύ. Που καταλήγω? Ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με σοβαρότητα και συνέπεια , έμμεσα αλλά και άμεσα (νομικά) τις υλικές απολαβές του , χωρίς να καταλήγει σε τέτοιες πράξεις τύπου "Πουλάω τον εαυτό μου...".

nontasg : Καλό θα είναι να εκφράζεις την άποψη σου και όχι έμμεσα να απαντάς στα διάφορα ερωτήματα έτσι ώστε να βλέπει και ο άλλος την άποψη σου και τον τρόπο που την εκφράζεις!

Φιλικά,

Jim

Δημοσ.
admin.iekep ' date=' πιστεύω ότι είσαι λάθος.

Το καλό χαρτί δεν σου εξασφαλίζει και σταθερή μόνιμη δουλειά με καλές απολαβές. Το να πουλάς τον εαυτό σου είναι μια εύκολη θεωρία για εύκολα θύματα κατά τη γνώμη μου (δεν αναφέρομαι προσωπικά:ΥΠΟΨΙΝ!). Καλές απολαβές μπορείς να διεκδικήσεις με αρκετούς τρόπους αρκεί να είσαι γνώστης των πραγμάτων. Σίγουρα δεν δουλεύουμε όλοι στο δημόσιο που η μίζα και το φακελάκι είναι καθημερινό φαινόμενο... αλλά και ο ιδιωτικός υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει πολλά στο χώρο εργασίας του αρκεί να είναι γνώστης και όχι με φτηνές αξίες όπως "πουλάω τον εαυτό μου". Όταν υπάρχει ανάγκη , υπάρχει διαπραγμάτευση , αν είσαι καλός στη διαπραγμάτευση , στη σοβαρή εννοώ διαπραγμάτευση , τότε δεν έχεις κανένα να φοβάσαι. Το μόνο που πρέπει να έχουμε κατα νου , είναι με το τι εφόδια πάμε να πολεμήσουμε και όχι με το πόσα!! Ένας αξιόλογος εργαζόμενος που είναι καλός και αποδοτικός στη δουλειά του χωρίς παράλληλα να αποτελεί θύμα του καθενός εκμεταλλευτή δήθεν επιχειρηματία , έχει μια καλή φήμη στην αγορά εργασίας και αυτό μετράει πάρα μα πάρα πολύ. Που καταλήγω? Ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με σοβαρότητα και συνέπεια , έμμεσα αλλά και άμεσα (νομικά) τις υλικές απολαβές του , χωρίς να καταλήγει σε τέτοιες πράξεις τύπου "Πουλάω τον εαυτό μου...".

nontasg : Καλό θα είναι να εκφράζεις την άποψη σου και όχι έμμεσα να απαντάς στα διάφορα ερωτήματα έτσι ώστε να βλέπει και ο άλλος την άποψη σου και τον τρόπο που την εκφράζεις!

Φιλικά,

Jim[/quote']

φιλε μου δεν σε παρεξηγω απλα μαλλον δεν καταλαβες σωστα.:-D

οταν λεω να μαθεις να πουλας τον εαυτο σου η σημασια αυτου ειναι οτι ξεροντας τις γνωσεις , την εμπειρια σου να διαπραγματευτεις την καλυτερη δυνατη προσφορα εργασιας για τον εαυτο σου αυτο σημαινει να μαθεις να ΠΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

αν ρωτησεις ατομα τα οποια η ειδικοτητα τους ειναι αυτα τα τεστ που σε περνανε κατα το interview θα στο πουν και αυτοι αυτο το πραγμα.

ειναι μεγαλο ατου να ξερεις να πουλας τον εαυτο σου.

Δημοσ.

Κατάλαβα τι εννοείς ναι , όντως το μπέρδεψα διότι πολύ απλά μπορεί να σκεφτεί κανείς το εξής γεγονός με την έννοια του "Πουλάω τον εαυτό μου...":

*Θα μιλήσω λίγο πιο ελεύθερα*

-Γίνομαι τσιράκι του καθενός κομματόσκυλου που ο θείος του αδερφού του θείου έχει κολλητό τον διοικητή στην τάδε υπηρεσία.

- Έχω μάθει να γλύφω κ(_|_)λους στην δουλειά που εργάζομαι προκειμένου να μου δώσουν κανα φράγκο παραπάνω.

- Έχω μάθει να εκμεταλλεύομαι στο έπακρον μια κατάσταση ενός που έχει χαμηλότερη βαθμίδα , προκειμένου να του βγάλω το λάδι ώστε να μου βγάλει και τη δική μου δουλειά

-Έχω μάθει να κουνάω τη σημαία του καθενός μ@λάκ@ στις βουλευτικο-δημοτικές εκλογές μήπως με δει και πει δυο λόγια παραπάνω για μένα

- Έχω μάθει , προκειμένου να πάρω τα επιθυμητά χρήματα , να δουλεύω και τις απλήρωτες υπερωρίες μου....

και πολλά άλλα που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Με αυτή λοιπόν την έννοια νόμιζα ότι τοποθέτησες την έκφραση "Πουλάω τον εαυτό μου" ή "Μάθε να πουλάς τον εαυτό σου" ... έτσι όπως μου τα παρουσίασες και συ , το ταύτησα με το ξεπούλημα..

Αλλά αφού βρήκαμε τη χρυσή τομή , χαίρομαι :-)

Δημοσ.
Κατάλαβα τι εννοείς ναι ' date=' όντως το μπέρδεψα διότι πολύ απλά μπορεί να σκεφτεί κανείς το εξής γεγονός με την έννοια του "Πουλάω τον εαυτό μου...":

*Θα μιλήσω λίγο πιο ελεύθερα*

-Γίνομαι τσιράκι του καθενός κομματόσκυλου που ο θείος του αδερφού του θείου έχει κολλητό τον διοικητή στην τάδε υπηρεσία.

- Έχω μάθει να γλύφω κ(_|_)λους στην δουλειά που εργάζομαι προκειμένου να μου δώσουν κανα φράγκο παραπάνω.

- Έχω μάθει να εκμεταλλεύομαι στο έπακρον μια κατάσταση ενός που έχει χαμηλότερη βαθμίδα , προκειμένου να του βγάλω το λάδι ώστε να μου βγάλει και τη δική μου δουλειά

-Έχω μάθει να κουνάω τη σημαία του καθενός μ@λάκ@ στις βουλευτικο-δημοτικές εκλογές μήπως με δει και πει δυο λόγια παραπάνω για μένα

- Έχω μάθει , προκειμένου να πάρω τα επιθυμητά χρήματα , να δουλεύω και τις απλήρωτες υπερωρίες μου....

και πολλά άλλα που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Με αυτή λοιπόν την έννοια νόμιζα ότι τοποθέτησες την έκφραση "Πουλάω τον εαυτό μου" ή "Μάθε να πουλάς τον εαυτό σου" ... έτσι όπως μου τα παρουσίασες και συ , το ταύτησα με το ξεπούλημα..

Αλλά αφού βρήκαμε τη χρυσή τομή , χαίρομαι :-)[/quote']

Jimmy_BlinD, 12 points...(Eurovision style) Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ μαζί σου. Μου την σπάει αφάνταστα να υπάρχουν τέτοιοι τύποι στον χώρο εργασίας σου, είτε αυτός είναι σχολή, είτε δουλειά, και εσύ να πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι προσπαθώντας να δείξεις την αξία σου...(όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι...).

Α ! Thanx για τα συγχαρητήρια !

@admin.iekep

ΟΚ, να πουλάς τον εαυτό σου. Συμφωνώ και επαυξάνω. Τί γίνεται όμως όταν η δουλειά σου δεν αξίζει(πληρώνεσαι...) τόσα πολλά όσα θα ήθελες; Τότε τι γίνεται; Θα είσαι ειλικρινής και θα πεις π.χ. ότι "κοιτάξτε,εσείς θέλετε να σας φτιάξω ένα website το οποίο το κοστολογώ 1000 ευρώ, αλλά επειδή εγώ είμαι καινούργιος ακόμη στον χώρο θα σας χρεώσω 600 ευρώ." (Ίσως να είναι λαλακία το παράδειγμα, αλλά μου ήρθε σαν εικόνα...)

Δώσε ένα παράδειγμα έτσι ώστε να καταλάβουμε (εγώ τουλάχιστον) ακριβώς τι θες να πεις.

Δημοσ.

Οι συλλογικές συμβάσεις τείνουν να εξαφανιστούν ή έχουν περιοριστεί στο να δηλώνουν το ελάχιστο εισόδημα που θα πρέπει να έχει κάποιος, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Επομένως "πουλώντας καλά τον εαυτό σου", διαπραγματεύεσαι το εισόδημα σου, τις ημέρας άδειας, τα υπόλοιπα οφέλη που μπορείς να έχεις από τη δουλειά σου.

Παράδειγμα

Σε κάποιες χώρες υπάρχει ο νόμος ή η πρακτική, ότι οι υποψήφιοι διδακτορες έχουν ως εισόδημα τουλάχιστον το 50% του μισθού που θα έπαιρναν αν δούλευαν κανονικά και είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο εργασίας και 19 ώρες.

Αν ο χ φοιτητής κρίνει ότι έχοντας τελειώσει το πολύτεχνείο του Βερολίνου και έχει μεταπτυχιακά στο imperial (αντικειμενικά κριτήρια) και ότι θα έχει και 2 προπτυχιακούς να επιβλέπει τις πτυχιακές εργασίες τους, ότι τα χρήματα αυτά υποκοστολογούν την εργασία, μπορεί να πάει στο διευθυντή του και στο συμβούλιο εργασίας της επιχείρησης και χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα να πάρει 75% του μισθού. Επίσης αν κρίνει ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να έχει ένα σπίτι, μπορεί να διαπραγματευτεί τα συν του μισθού, επιπλωμένο σπίτι 50 τ.μ. για παράδειγμα.

Δημοσ.

Σωστά σε κάποιες χώρες ... στις υπόλοιπες , αναγκάζεσαι να ξεπουλάς τον εαυτό σου μου φαίνεται , ιδίως όταν έχεις να φροντίσεις μια οικογένεια + τους γονείς σου.Τώρα πίσω στα ελληνικά δεδομένα, δεν ξέρω κατα πόσο έχει τη δυνατότητα σήμερα κανείς να διαπραγματευτεί τόσα πολλά όσα ανέφερες λόγω του ότι στην ελλάδα τουλάχιστον , ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός ,υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και επιπλέον οι ξένες επενδύσεις ανοίγουν τα δίχτυα τους σε όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς. Αυτό τι σημαίνει? Οτι θα φέρνουν σιγά-σιγά τους δικούς τους και τους έλληνες θα αρχίσουν να τους απομακρύνουν... οπότε δεν είναι και τόσο εύκολο να διαπραγματευτείς τόσα στην σήμερον εποχή και υπο αυτές τις συνθήκες.

Γι'αυτό είμαι της άποψης πως ο κόσμος θα πρέπει να ξυπνήσει κάποτε γιατί κοιμάται σε βαθύ , πολύ βαθύ λίθαργο και να αντισταθεί με οποιονδήποτε εφικτό και αποτελεσματικό τρόπο.

Στη φοιτητική κοινότητα λοιπόν , για να μην ξεφεύγουμε απ το θέμα του topic, οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται , έχουν και αυτό τον σκοπό!Δυστυχώς κάποιοι βλέπουν βραχυπρόθεσμα την κατάσταση, εγώ προσωπικά θέλω να βλέπω τα περισσότερα μακροπρόθεσμα , χωρίς όμως να αδιαφορώ και για τα πεπραγμένα του σήμερα.

**Πόσοι έλληνες θα έχουν τελειώσει το πολυτεχνείο του Βερολίνου?

Δημοσ.

Αν και έχει ξεφύγει πια πολύ το θέμα από την αφετηρία του, θα απαντήσω.

Οι ξένες επενδύσεις γίνονται από πολυεθνικές εταιρείες, όπως φανερώνει το όνομα τους, μαζεύουν κόσμο από όλον το κόσμο για να στελεχωθούν.

Στις χώρες που υπάρχει οικονομικό κίνητρο και γενικά στις χώρες που οι επενδύσεις έχουν νόημα, παράδειγμα Μ. Ανατολή, υπάρχουν εταιρείες που μόνο το κατώτερο προσωπικό τους είναι γηγενείς που επιθυμούν να εργαστούν (πχ αν είσαι πολίτης του Κουβέιτ, δε χρειάζεται να δουλευεις). Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν κριθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Schlumberger (http://www.slb.com/), η οποία προσλαμβάνει φρέσκους πτυχιούχους, από όλον τον κόσμο, όχι γενικά και αόριστα αλλά ανθρώπους που έχουν τελειώσει συγκεκριμένα τμήματα σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Για αυτούς μετράει ο βαθμός, οι συστατικές, η συνεντευξη σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια, 6 μήνες εξετάσεις κατά την περίοδο της εκπαίδευσης σου, όπου πληρώνεσαι κανονικα και έχεις τα διάφορα οφελή. Από την στιγμή που σε προσλαμβάνουν οριστικά, μπορείς να διαπραγματευτείς στην ελάχιστη βάση που σου δίνουν (η οποία περιλαμβάνει από πληρωμένες διακοπές, στεγαση, ασφάλεια, σχολεία για τα παιδιά και πολλά άλλα).

Τώρα ας πάμε και στο λυπητερό για την Ελλάδα, δεν έχει προσληφθεί ποτέ και κανένας που να έχει τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο (και έχει σε μονιμη βάση περίπου 90.000 εργαζόμενους).

Εδώ κρίνεται η ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, πόσο ενημερωμένα είναι, αν έχουν πρακτικές εφαρμογές και άλλα πολλά. Σε αυτό το σημείο η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση υστερεί ακόμα και σε σχέση με χώρες όπως η Ινδονησία, η Μαλαισία και άλλες που θεωρούμε τριτοκοσμικές.

Αν κάποιος που τελειώνει τώρα το σχολείο, ζήταγε την άποψη μου σχετικά με το μέλλον του, θα του πρότεινα να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και να μπει σε μία σχολή που τον ικανοποιεί (έστω από το όνομα) και χωρίς δεύτερη σκέψη να βρει ένα καλό (υπάρχουν αρκετά), πανεπιστήμιο στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ και να πάει να σπουδάσει αυτό που θέλει εκεί.

Η διαφορά των χρημάτων για κάποιον φοιτητή να ζει στην Αθήνα ή στο Βερολίνο είναι μηδαμινή, αν δεν είναι φτηνότερα το Βερολίνο (όπου μπορείς να βρεις γκαρσονιερα και με λιγότερα από 300ευρώ...).

Και μετά να μπορεί να διαλέξει που να πάει να δουλέψει, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στη Μ. Ανατολή...

Αυτά τα λίγα, για να γίνει και ορατή η σύνδεση της αγοράς εργασίας με το παεπιστήμιο.

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτή είναι η καλύτερη λύση αλλά δεν μπορούν όλοι να φύγουν για κίνα , μέση ανατολή , αμερική κλπ.. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια σύγκριση με το πόσο κοστίζει η γκαρσονιέρα εκεί και πόσο εδώ. όταν κάποιον τον χρειάζεται η οικογένεια του και έχει συνηθίσει στα ελληνικά δεδομένα. Δεν είναι τόσο εύκολο να λες φεύγω , πάω να σπουδάσω και μετά όπου με διαλέξουν. Τι είμαστε .. τίποτα καραβάνια στην εποχή του φάρ ουέστ? Δεν είναι έτσι. Ίσως όπως προανέφερα αυτή είναι η καλύτερη λύση αλλά όχι δυνατή για τους περισσότερους. Το θέμα είναι να αλλάξει η κατάσταση , να μπουν καλύτερες βάσεις και να μπορείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη δουλειά με απολαβές που ανταποκρίνονται στον πληθωρισμό και τις ανάγκες της όλης αγοράς.

Και οι πολυεθνικές , επι το πλείστον , χρησιμοποιούν άτομα του περιβάλλον τους για μεγαλύτερη ευκολία. Αν θέλουν βέβαια να μειώσουν το κόστος , προσλαμβάνουν άτομα απο το μέρος εγκατάστασης της μονάδας-θυγατρική(ότι τέλωςπάντων έχουν...).

Δημοσ.
Jimmy_BlinD' date=' 12 points...(Eurovision style) Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ μαζί σου. Μου την σπάει αφάνταστα να υπάρχουν τέτοιοι τύποι στον χώρο εργασίας σου, είτε αυτός είναι σχολή, είτε δουλειά, και εσύ να πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι προσπαθώντας να δείξεις την αξία σου...(όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι...).

Α ! Thanx για τα συγχαρητήρια !

@admin.iekep

ΟΚ, να πουλάς τον εαυτό σου. Συμφωνώ και επαυξάνω. Τί γίνεται όμως όταν η δουλειά σου δεν αξίζει(πληρώνεσαι...) τόσα πολλά όσα θα ήθελες; Τότε τι γίνεται; Θα είσαι ειλικρινής και θα πεις π.χ. ότι "κοιτάξτε,εσείς θέλετε να σας φτιάξω ένα website το οποίο το κοστολογώ 1000 ευρώ, αλλά επειδή εγώ είμαι καινούργιος ακόμη στον χώρο θα σας χρεώσω 600 ευρώ." (Ίσως να είναι λαλακία το παράδειγμα, αλλά μου ήρθε σαν εικόνα...)

Δώσε ένα παράδειγμα έτσι ώστε να καταλάβουμε (εγώ τουλάχιστον) ακριβώς τι θες να πεις.

στο παραδειγμα που μου αναφερεις εγω θα επαιρνα οσο κανει η δουλεια εξω ακριβως τα ιδια χρηματα δηλαδη 1000 ευρω.

πχ στον τομεα που δουλευω αν παω να φτιαξω Η/Υ καποιου φοιτητη / σπουδαστη / καθηγητη θα παρω οτι λεφτα παιρνει ενας τεχνικος απο εξω ακριβως τα ιδια δηλαδη 50 ευρω την ωρα.

Δημοσ.

στον τομεα που δουλευω αν παω να φτιαξω Η/Υ καποιου φοιτητη / σπουδαστη / καθηγητη θα παρω οτι λεφτα παιρνει ενας τεχνικος απο εξω ακριβως τα ιδια δηλαδη 50 ευρω την ωρα.

Εγώ λόγω του ότι δεν έχω ακόμα την άδεια άσκησης του επαγγέλματος παίρνω 30 ευρώ την ώρα ,αλλά το σκεπτικό παραμένει το ίδιο....:)

Δημοσ.
στο παραδειγμα που μου αναφερεις εγω θα επαιρνα οσο κανει η δουλεια εξω ακριβως τα ιδια χρηματα δηλαδη 1000 ευρω.

πχ στον τομεα που δουλευω αν παω να φτιαξω Η/Υ καποιου φοιτητη / σπουδαστη / καθηγητη θα παρω οτι λεφτα παιρνει ενας τεχνικος απο εξω ακριβως τα ιδια δηλαδη 50 ευρω την ωρα.

Να δω ακόμα πόση δουλειά θα έχεις....

Υπάρχει και η διαφοροποίηση τιμών εαν γνωρίζεις... 2 αγορές , απoρρόφηση πλεονάσματος καταναλωτή ... Δέν είναι έτσι λοιπόν το σκεπτικό ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...