Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία κάναμε την κατάληψή μας τον Ιούνιο. Γίναμε και καλά επαναστάτες που όπως πάντα δεν καταφέρνουν τίποτα. Και τώρα τι γίνετε όμως?

Με τις εξεταστικές, τα εργαστήρια...

Σαν φοιτήτρια του ΤΕΙ Λαμίας αρχίσαμε την κατάληψη τις 2 τελευταίες μέρες των εργαστηρίων... Δεν χάσαμε καθόλου παραδώσεις θεωριών. Και μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΙ Λαμίας έγινε κατάληψη...

Τα "ωραία νέα" είναι ότι θα γράψουμε ΜΙΑ και μόνο εξεταστική τώρα τον Σεπτέμβριο... Και τα εργαστήρια άγνωστο πότε θα τα γράψουμε...

Στις υπόλοιπες σχολές τι παίζει? Πότε άρχισε η κατάληψη, και πόσες εξεταστικές θα γράψετε?

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καποιοι εχασαν εξεταστικες καποιοι οχι και παει λεγοντας.το βασικο ερωτημα μαλον ειναι αλλο.κα8ε χρονο γινονται καταληψεις χανονται εξαμηνα κτλ και το αποτελεσμα?αλλαξε κατι?δεν σπουδαζω εγω αλλα επειδη ξερω ατομα που σπουδαζουν αραγε αλλαξε κατι?γιατι εδω στην ελλαδα οτι και να γινει στο τελος περναει αυτο που εχουν αποφασισει.

Δημοσ.

λενε:καλυτερα να αγωνιζεσαι ματαια παρα να ζεις ματαια.αν και οσον αφορα τις συγκεκριμενες καταληψεις μην ξεχνατε πως τα πραγματα που πανε να περασουνε ειναι πολυ χοντρα για να τα αφησουμε ετσι...και αν επιμεινουν να τα περασουν (ασχετα που κανανε τωρα πισω) οι καταληψεις θα συνεχισουν.αν ανεβηκατε και εσεις στις πορειες που γινανε στην αθηνα θα ειδατε πως πολλοι ξυπνησανε και το ολο κινημα ηταν μαζικο.το θεμα δεν ειναι να παρεις πτυχιο.αντε και το πηρες.θα εχει αξια ή το αφεντικο της επιχειρησης που θα δουλευεις θα μπορεσει να σε διωξει χωρις να σε εχει ασφαλισει αφου οπως θελουν να περασουν μεχρι τα 27 σου θα μενεις ανασφαλιστος?

Δημοσ.

το καταλαβαινω αυτο που λεσ απλα νευριαζω για ενα λογο.σε πολλες χωρες αγωνιζονται και οχι ματαια αλλα εδω στην ελλαδα κανεις απο τους μαλακοπολιτικους δεν ευεσ8ητοποιιεται.και οπως λες μετα το πτυχιο ειναι τα δυσκολα.ποσα ατομα με πτυχια δεν βρισκουν δουλεια .

Δημοσ.

συμφωνώ και με τους δυό σας. Όντος τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει poulinos αλλά και όπως λέει και ο Malkolm^X δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περνάνε όποιο νόμο θέλουν και εμείς να λέμε ευχαριστω!

Αντί να συμμαζέψουν λίγο τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, να φτιάξουν μεγάλα εργαστήρια έτσι ώστε να χωράνε οι φοιτητές μέσα, και να κάθονται ένας ανά pc, να χωράμε στα αμφιθέατρα που όλα μέσα είναι ρημαγμένα, να μην χάνουμε μαθήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, επίσης και το προσωπικό να είναι νορμάλ (να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και να είναι και ψυχικά υγειής) , να έχουμε βιβλία, εστίες (στην Λαμία ΔΕΝ υπάρχουν φοιτητικες εστίες) και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, ο στόχος αυτού του νόμου ήταν να σουτάρει φοιτητές έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα παραπάνω προβληματα...

Έτσι θα πάμε μπροστά???

Δεν αφήνω στην άκρη και τα δικά μας λάθη σαν φοιτητές που στις πιο πολλές θεωρίες δεν πατάει κανένας, που οι πιο πολλοί στην εξεταστiκή κοιτάνε να αντιγράψουν και ένα σωρό άλλες λ@λ@κίες που κάνουμε...

Δημοσ.
το θεμα δεν ειναι να παρεις πτυχιο.αντε και το πηρες.θα εχει αξια ή το αφεντικο της επιχειρησης που θα δουλευεις θα μπορεσει να σε διωξει χωρις να σε εχει ασφαλισει αφου οπως θελουν να περασουν μεχρι τα 27 σου θα μενεις ανασφαλιστος?

Δηλαδή υποστηρίζεις ότι άμα μείνουν έτσι τα πράγματα το πτυχίο σου έχει αξία??????

Το θέμα της παιδείας έχει τεράστιο βάθος και νομίζω ότι η προσέγγισή σας είναι μάλλον επιφανειακή...

Δημοσ.

Μία παρατήρηση θέλω να κάνω μόνο.Είναι αλήθεια ότι ως επί το πλείστον οι αποφάσεις των πολιτικών δεν έχουν προφανώς ως αυτοσκοπό την καλύτερη λειτουργία της χώρας μας και συνήθως δεν είναι και υπέρ του λαού.Αυτό έχει οδηγήσει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων να είναι δογματικά αντιδραστικοί με οτιδήποτε πάει να εφαρμοστεί.Σε κάποιες (αλλά σπάνιες περιπτώσεις) τα πράγματα μπορεί μεν να είναι υπέρ των πολιτικών αλλά τυχαίνει να είναι και υπέρ των πολιτών.Οπότε πιστεύω ότι στην εκάστοτε διαμαρτυρία θα πρέπει να έχει μελετηθεί σοβαρά το συμφέρον όλων μας.

Δημοσ.

Εντάξει και τι να γίνει δηλαδή. Είναι σωστό δηλαδή άμα κοπείς σε ένα μάθημα 3 φορές στην ουσία να παίρνεις πόδι? Δηλαδή δεν υπάρχουν περιπτώσεις που ο καθηγητής είναι γκάου? Πάντα ο φοιτητής φταίει?

Τώρα για τα 4+2 και 5+2.5 έχει κάποια βάση. Να φύγουν μερικά κομματόσκυλα απο τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά και πάλι ξέρω 3 άτομα προσωπικά από το τμήμα μου, που για κάποιους λόγους άφησαν την σχολή και τώρα ήρθαν και συνεχίζουν...

Άμα δεν δώσει το κράτος χρήματα στην Παιδεία πως θα πάμε μπροστά? Μόνο διώχνοντας φοιτητές από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνει δουλειά δηλαδή?

Που στα ΤΕΙ τελειώνουν τα κονδύλια απο την ευρωπαική ένωση και μετά κοντεύουν να κλείσουν επειδή δεν έχουν μια? Ή είναι σωστό που ίδρυσαν 500 άχρηστα κωλοτει και τώρα τα κλείνουν με αυτό που κάνανε, για να περάσεις κάπου πρέπει να έχεις πάνω απο 10. Αλλά από την μια είναι σωστό αλλά και από την άλλη λάθος. Γιατί πριν ήταν κατάντια να περνάς σε σχολές με 5 και με 6!

Πολλά είναι τα λάθος... Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο νόμος που θέλουν να περάσουν μόνο μπροστά δεν θα μας πάει!

Δημοσ.
.ποσα ατομα με πτυχια δεν βρισκουν δουλεια .

ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Έπρεπε να πεις πόσα άτομα που δεν αξίζουν να έχουν πτυχίο καταλήγουν με αυτό.

Εντάξη και τι να γίνει δηλαδή. Είναι σωστό δηλαδή άμα κοπείς σε ένα μάθημα 3 φορές στην ουσία να πέρνεις πόδι? Δηλαδή δεν υπάρχουν περιπτώσεις που ο καθηγητής είναι γκάου? Πάντα ο φοιτιτής φταίει?

πρώτα από όλα διόρθωσε τα ορθογραφικά σου. Είναι ντροπή να είσαι στην 3βάθμια εκπαίδευση και έχεις κάνει 300 ορθογραφικά σε μια παράγραφο. Θες να πάρεις και πτυχίο τρομάρα σου....

3 φορές είναι πολυτέλεια. Έπρεπε να σου δίνουν μόνο μία άντε δύο ευκαιρίες όπως γίνεται έξω. 9 στις 10 φταίει ο φοιτητής.

Δημοσ.

πρώτα από όλα διόρθωσε τα ορθογραφικά σου. Είναι ντροπή να είσαι στην 3βάθμια εκπαίδευση και έχεις κάνει 300 ορθογραφικά σε μια παράγραφο. Θες να πάρεις και πτυχίο τρομάρα σου....

3 φορές είναι πολυτέλεια. Έπρεπε να σου δίνουν μόνο μία άντε δύο ευκαιρίες όπως γίνεται έξω. 9 στις 10 φταίει ο φοιτητής.

Τι να κάνουμε δεν τα πάνε όλοι καλά με την ορθογραφία. Και επείδή είμαι 3βάθμια(3τοκοσμική) εκπαίδευση δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πάω καλά και με την ορθογραφία. Δεν είμαι των θεωρητικών επιστημών. και επίσης δεν θα κάθομαι να ψάχνω μήπως έγραψα κάτι λάθος... Απλά ΔΕΝ με νοιάζει!

Και τι να πω, για να λύσω τα μαθηματικα και τα προγραμματα, δεν πιστεύω ότι θα μου χρειαστεί η ορθογραφία για να πάρω το πτυχίο!! LoL

Επίσης αν πιστεύεις ότι τα πανεπιστήμια έξω έχουν κάποια σχέση με τα εδώ Τμήματα τι να σου πω είσαι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα. Στην Κρήτη έχει γίνει καλή δουλειά στα εκεί Τμήματα. Και στην υπόλοιπη Ελλάδα το χαος.

Δημοσ.
Απλά ΔΕΝ με νοιάζει!

Και τι να πω' date=' για να λύσω τα μαθηματικα και τα προγραμματα, δεν πιστεύω ότι θα μου χρειαστεί η ορθογραφία για να πάρω το πτυχίο!! LoL

[/quote']

και ξαναγυρνάμε στο προηγούμενο μου σχόλιο για τα άτομα που δεν πρέπει να παίρνουν πτυχίο.

Έπρεπε να πεις πόσα άτομα που δεν αξίζουν να έχουν πτυχίο καταλήγουν με αυτό.
Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου… Υπάρχουν άτομα που δεν αξίζουν πτυχίο… Που περνάνε μαθήματα επειδή είναι μπλεγμένοι στα κόμματα, γιατί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να αντιγράφουν, γιατί επίσης το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να παπαγαλίζουν (χωρίς να καταλαβαίνουν και πολλά) σαν φυτά ότι λένε μέσα τα books και φυσικά όλοι αυτοί μετά, βγαίνουν έξω για δουλειά και δεν ξέρουν την τύφλα τους…

Επίσης άτομα που πάνε να σπουδάσουν έξω, σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Ιταλία (αλλά και Αγγλία πιστεύω) που εκεί περνάς τα μαθήματα πληρώνοντας και μετά έρχεσαι Ελλάδα και το παίζεις κάποιος… Βέβαια τουλάχιστον για Ιταλία και Αγγλία δεν ισχύει για όλους. Βέβαια όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να μορφωθεί όπου και να πάει… και σε σχολή να μην περάσει.

Επίσης υπάρχουν και άτομα που θέλουν πραγματικά να μορφωθούν και το πτυχίο που παίρνουν είναι κατώτερο των γνώσεων τους και της δυναμικότητας τους…

ΥΓ. το ξανακοίταξα πριν ποστάρω. Οπότε δεν νομίζω να βρεις κανένα ορθογραφικό λάθος :)

Δημοσ.
ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Έπρεπε να πεις πόσα άτομα που δεν αξίζουν να έχουν πτυχίο καταλήγουν με αυτό.

τους τραμπουκους που τους κατατασουμε?

Δημοσ.

Επίσης άτομα που πάνε να σπουδάσουν έξω' date=' σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Ιταλία (αλλά και Αγγλία πιστεύω) που εκεί περνάς τα μαθήματα πληρώνοντας και μετά έρχεσαι Ελλάδα και το παίζεις κάποιος… [/quote']

τέτοια πτυχία χωρίς αξία δεν τα αναγνωρίζει το Δικατσά οπότε άκυρο το σχόλιο σου.

Δημοσ.

ναι ενώ τα άλλα που τα αναγνωρίζει... (λέέέέμε τώρα) πρέπει να δώσεις εξετάσεις για να αποδείξεις στους πανμέγιστους μάγκες Έλληνες ότι σπούδασες... Δεν φτάνουν που μας έχουνε γαμίσει εξω πρέπει να ξαναγράψουμε στη λαμογιοχώρα... Και μετά θα σε κόψουν κιόλας επειδή δεν θα έχεις μέσο...

Και επειδή η μαλακία που έχουνε στο κεφάλι τους είναι τόσο μεγάλη την έχουνε δει κάπως και αναγνωρίζουνε ότι θέλουνε... Η μητέρα μου για παράδειγμα που έχει τελειώσει στο πανεπιστήμιο του Μονάχου γερμανική φιλολογία, που είναι κανονικά 5 χρόνια και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο είναι ισάξιο του Master. Απλά την περίοδο που τελείωσε δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα το Αγγλοσαξονικό σύστημα στη Γερμανία και η ονομασία του πτυχίου ήταν δίπλωμα και πιο συγκεκριμένα Magister... Ε τα λαμπρά παλικάρια του Δικατσά αρνούνται να το αναγνωρίσουν ως Μάστερ και το αναγνωρίζουν ως δίπλωμα, επειδή έτσι γουστάρουν... Και δεν μιλάμε για Βουλγαρίες και Ρουμανίες , μιλάμε για Γερμανία και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Σε αυτή τη χώρα ότι έχει να κάνει με την παιδεία είναι μια σκέτη βρώμα από πάνω μέχρι κάτω. Και το χειρότερο είναι στο 90% των φοιτητών αρέσει αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να το διατηρήσουν ή ακόμα και να το κάνουν χειρότερο...βλέπε καταλήψεις, κόμματα, κλπ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...