Προς το περιεχόμενο

Έχω internet ή όχι;;;

COACH1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως έχει το πράγμα.Καταρχήν δεν είμαι και ο καλύτερος που υπάρχει σχετικά με τα δίκτυα και γνωρίζω λίγα βασικά πράγματα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι σε δίκτυο μέσα σε πανεπιστήμιο.Σε αυτό δίνουν από μια ΙΡ σε κάθε υπολογιστή ο οποίος έχοντας σαν Default Getaway έναν server μπορούμε και μπαίνουμε στο ίντερνετ.Μία φίλη μου αγο΄ρασε εναν sony vaio και μου το εδοσε να βάλω προγράμματα κλπ κλπ.Εν πάσει περιπτώσει της βάζω μια δόση ενα zone alarm και προκάλεσε ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στον υπολογιστή αλλά όπως και να'χει στο ιντερνετ έμπαινε.Τελικώς της έβγαλα την συγκεκριμένη εκδοση και εβαλα μια αλλη(με πολύ ζόρι οφείλω να ομολογήσω!)Της έβαλα γενικά διάφορα προγράμματα και όλα π[ήγαιναν καλά.Για να μην πολυλογώ να σας πω ότι έβαλα avast και ξαναλλαξα και έβαλα ένα πιο καινουριο zone alarm που βρήκα και αφού δουλευαν όλα ρολόι είπα να κανω ενα restart και να της το δωσω.Τι το ήθελα;;;Το τελευταίο πρόγραμμα που έβαλα ήταν to zone alarm.Όταν λοιπόν ο υπολογιστής ξεκίνησε αρνούνταν πεισματικά να μπει στο ιντερνετ.Μετά από ώωωωωρες ψαξίματος όπου έβαλα και έβγαλα antiviruw firewall κλπ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩς ΤΠΤ!!!Λέω χρονολογικά τα πιο σημαντικά γεγονότα που νομιζω ότι ενδιαφέρουν μήπως και βρεθεί λύση:

1.μπαίνοντας στο cmd και πατώντας ping στο server και γενικά σε 2-3άλλους υπολογιστές εκεί δίπλα δεν μου ερχόταν απάντηση παραμόνο error code65.Ψάχνοντας στο ιντερνετ μου έβγαζε ότι ειναι πρ΄οβλημα ΚΥΡΙΩς του zone alarm.Τέλος πάντων με τα νεα firewall σταμάτησε να μου βγάζει αυτό και έπαιρνα κανονικά απαντήσεις.

2.Εδώ είναι και το πρώτο μου ερώτημα.Πατώντας στο dos μια εντολή τύπου

ping http://www.yahoo.com

και έρχεται reply σημαίνει ότι είμαι στο ιντερνετ;;;Ότι συνδέομαι κανονικά;Στο παραθυράκι κάτω μου βγάζει ότι είμαι σε δίκτυο LAN αλλά όταν βγαίνω στο IE ΜΟΥ βγάζει page cannot be ... κλπ κλπ και επίσης προγράμματα όπως το avast που πάνε να κάνουν update μου βγάζουν error ότι δεν μπορούν να βρουν server κλπ ΑΥΤΟ άλλωστε είναι και το βασικό μου πρ΄βλημα

3.Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα αλλά συμβαίνει το εξής περίεργο:

έχω βγάλει και βάλει το zone alarm πάνω από 6φορές.Κάθε φορά που το έβαζα δεν μου ζητήσε να του κάνω register γτ κρατούσε τον ΠΡΩΤΟ ΚΩΔΙΚΟ που του είχα δωσει την πρώτη φορά που το εγκατέστησα!Μάλιστα πήγα στο regidit και έσβησα όσα περισσότερα "κλειδιά" μπορούσα.Τουλάχιστον όσα ήταν ευδιάκριτα.Το ίδιο με ότι άλλο πιθανόν έβρισκα μέσα στα program files κλπ Αυτό το έκανα εκτός από του να αλλάξω τον κωδικό του αλλά και μήπως έχω βάλει καμια ρύθμιση να εμποδίζει να μπαίνει στο ιντερνετ.

Αυτά.Νομίζω δλδ.Διάβασα γενικά κάτι γνώμες εδω μέσα από παιδια που είχαν παρόμοια προβληματα όπως το να ξεμπλοκάρουν κάποια που μπλόκαρε το zone alarm.Άλλωστε δίπλα είχα εναν υπολογιστή με ίδια έκδοση ζονε αλαρμ (alla kai avast) με το οποίο σύγκρινα τις εκάστοτε ρυθμίσεις (όχι μονο στα firewall αλλά και στις ρυθμίσεις κάρτας ασ πουμε)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πρεπει να εχεις κ σωστες τις ρυθμισεις για τα DNS.Ελεγξε κ αυτο κ φυσικα δοκιμασε να απενεργοποιησεις τα firewall που εχεις να δεις αν δημιουργουν αυτα το προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...