NOPSTRIM Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Hi se olous!!! Osoi me kserete os ton Fanatiko tou ZA min allaksete gnomi... Apla to testaro... Ekana ta tests tou firewallleaktester... Apotelesmata! ZA Perase 18-19 ~ Outpost Pro 14-19... An mporite na mou pite poies einai oi kaliteres ri8miseis gia na valo sto Outpost gia megisti prostasia, gia na ksanadokimaso ta tests... EDIT: Den mou anoigoun oi selides... Kai exo kai provlima me to ThunderBird... den to afinei na elenksei ta emails!
NOPSTRIM Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Kala kaneis sas den exei valei Outpost Pro? Kaneis den mporei na voithisei?
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Hellooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Krima! Kaneis sas den to kserei?
accipio Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Αφού είσαι φανατικός του ΖΑ θα πει πως κάτι ξέρεις από firewalls και τον τρόπο λειτουργίας τους, άρα κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να ρυθμίσεις μόνος σου και το Outpost όπως σε βολεύει εσένα. Πάντως, μια πρώτη απόφαση είναι αν θα χρησιμοποιήσεις το spyware scanner που έχει. Από εκεί και πέρα, κάνεις τις επιλογές που σε βολεύουν στο τι θα μπλοκάρει και τι όχι από τις σελίδες που επισκέπτεσαι. Επειδή τώρα που γράφω δεν το έχω μπροστά μου, και δεν θυμάμαι πού ακριβώς βρίσκονται οι ρυθμίσεις αυτές, δε μπορώ να σου πω με ακρίβεια, νομίζω όμως ότι έχει σχέση με το Active content ή κάπως έτσι (εκεί που λέει για java applets, referers, cookies κτλ.). Για μέγιστη προστασία, βάλ' τα όλα on (αλλά μην παραξενευτείς μετά αν δε σου ανοίγουν οι μισές σελίδες!).
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Αφού είσαι φανατικός του ΖΑ θα πει πως κάτι ξέρεις από firewalls και τον τρόπο λειτουργίας τους, άρα κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να ρυθμίσεις μόνος σου και το Outpost όπως σε βολεύει εσένα. Ma akrivos epeidi eimai fanatikos, den mporo na ri8miso to Outpost Pro! Logo tou oti exo ma8ei to ZA kai ksero tis dikies tou ri8miseis... Πάντως, μια πρώτη απόφαση είναι αν θα χρησιμοποιήσεις το spyware scanner που έχει. Από εκεί και πέρα, κάνεις τις επιλογές που σε βολεύουν στο τι θα μπλοκάρει και τι όχι από τις σελίδες που επισκέπτεσαι. Επειδή τώρα που γράφω δεν το έχω μπροστά μου, και δεν θυμάμαι πού ακριβώς βρίσκονται οι ρυθμίσεις αυτές, δε μπορώ να σου πω με ακρίβεια, νομίζω όμως ότι έχει σχέση με το Active content ή κάπως έτσι (εκεί που λέει για java applets, referers, cookies κτλ.). Για μέγιστη προστασία, βάλ' τα όλα on (αλλά μην παραξενευτείς μετά αν δε σου ανοίγουν οι μισές σελίδες!). To 8ema einai oti genika den mou anoigoun oi selides me auto... Kai ektos aftou, den afinei kai to TBird na vrei kainourgia emails!!! To 8eoro polu vlakeia... Dioti ta exei ola mplokarismena, kai prepei na miriso ta nuxia mou kai na vro pos 8a to allakso auto... Ego vasika psaxno kapoion edo mesa pou na to kserei kala, oste na mou protinei tis kaluteres ri8miseis gia na exo kai megisti prostasia kai na mporo na kano tin douleia mou!!!
alerasta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Αν το αφήσεις κατά την εγκατάσταση να βρεί όσες εφαρμογές χρειάζονται σύνδεση με internet, θα τα κάνει όλα αυτόματα (χωρίς όμως να είναι βελτιστοποιημένο από άποψη ασφάλειας). Αν το κάνεις χειροκίνητα είναι καλύτερα (και μην ξεχάσεις να επιλέξεις component security κατά την εγκατάσταση). Τώρα σχετικα με το ότι δε βλέπεις καθόλου σελίδες, απεγκατάστησε το Zone Alarm αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Αν απλά το έχεις κλείσει ο driver που έχει εγκαταστήσει συνεχίζει να λειτουργεί και ως γνωστόν δύο firewalls σε έναν υπολογιστή = ατελείωτα προβλήματα και τρύπες ασφαλείας. edit: Επειδή το χρησιμοποιώ χρόνια, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Γιά να πετύχεις full ασφάλεια όμως θα πρέπει να θυσιάσεις χρηστικότητα (όπως σε όλα τα firwalls). Το svchost.exe γιά παράδειγμα δεν το αφήνεις να κάνει ότι θέλει αλλά φτιάχνεις κάθε φορά που σου ζητάει πρόσβαση και καινούργιο κανόνα σύμφωνα με την κρίση σου (π.χ. ναι στο dns incoming & outgoing, ναι στο local δικτυο, ναι στις multicast, ναι στους dns servers του provider σου, όχι όμως επικοινωνία με ip που δεν έχει λόγο να επικοινωνήσει).
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Ok file se euxaristo polu!!! Loipon nomizo oti den patisa component security kata tin egkatastasi... Mipos einai protimotero na to ksanaegkatastiso? Mipos exeis msn? na ta poume kalutera? An einai steile PM Euxaristo pantos!!!
Goacore Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 το outpost το χρησιμοποιω πανω απο 2 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος..σε οσα τεστ εκανα ολες οι πορτες ειναι stealth. τα δικα μου settings ειναι: general-start up-normal system-firewall mode-stealth policy-rules wizard-do not create rules automaticaly plugins-all started το component control το εχω disabled γιατι δεν νομιζω οτι εχει ουσιαστικη βοηθεια..αλλα το βρισκω και δυσχρηστο (μπλοκαρει καποια προγραματα στην επικοινωνια τους με το νετ χωρις προφανη λογο) τελος υπαρχει ενα plugin το blockpost (ξεχωριστο download) που ειναι πολυ super. σε οποιαδηποτε επιθεση, ports scan, nukes, klp klp, γραφεις την IP στο πλαισιο του blockpost και εχεις ησυχο το κεφαλι σου.. εγω εχω αυτη τη στιγμη 7 ip μπλοκαρισμενες και μου γραφει απο κατω 1849 blocked packets!! παντως αμφιβαλω αν δοκιμαζοντας το outpost πως θα ξαναγυρισεις στο ΖΑ
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Ti na po den ksero... Apla mou fenetai teleios diaforetiko!
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 To provlima me to anoigma ton selidon kai to TBird li8ike!!! Tora menei na mou peite poies einai oi kaliteres ri8miseis!!!
sotos65 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Οι καλύτερες απαντήσεις στο forum του outpost, στο οποίο θα βρεις και ρυθμίσεις για συγκεκριμένα προγράμματα, πχ p2p. http://www.outpostfirewall.com/forum/
alerasta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Ok file se euxaristo polu!!!Loipon nomizo oti den patisa component security kata tin egkatastasi... Mipos einai protimotero na to ksanaegkatastiso? Mipos exeis msn? na ta poume kalutera? An einai steile PM Euxaristo pantos!!! Αν θυμάμαι καλά μπορείς να επιλέξεις component security μόνο κατά τη στιγμή της εγκατάστασης οπότε καλύτερα απεγκατάστησε (οπωσδήποτε) και ξαναεγκατάστησε με fresh install. Σου έστειλα PM με το msn μου αν χρειαστείς κάτι άλλο.
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Se euxaristo polu!!! Pira kai to PM sou! An 8es mpes...
sotos65 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Οι ρυθμίσεις στο component security μπορούν να γίνουν όποτε θέλουμε. Πάμε οptions>general>application>components όπου έχουμε και τις επιλογές "Normal", "Maximum" και "Disabled". Προσωπική μου γνώμη να μην το απενεργοποιούμε, ιδιαίτερα όταν έχουν γίνει αλλαγές σε κάποιο πρόγραμμα, αυτό είναι που μας προειδοποιεί. Πχ, κάποια από τα τεστ που αναφέρει στην αρχή ο NOP$TRIM κάνουν ακριβώς αυτό, αλλάζουν κάποια αρχεία ενός προγράμματος και κανονικά το component security θα πρέπει να μας προειδοποιήσει γι αυτές. Και εννοείται ότι δεν πατάμε OK αν δεν βεβαιωθούμε ότι σωστά έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές (πχ από κάποιο update).
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Erotisi 1 Sto Options > General > Policy ti exete? Erotisi 2 Sto Options > General > Plug Ins to exete Normal? i High?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.