Προς το περιεχόμενο

Starcraft 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μην έχοντας παίξει StarCraft ξανά, με ξίνισε ένα πράγμα: Καλά ρε, δε μπορείς να κτήσεις τοίχο γύρω-γύρω από τη περιοχή σου; Ίσως όχι τοίχο, αλλά έστω ένα λέιζερ! Εντάξει, έστω ότι οι χάρτες είναι έτσι φτιαγμένοι... Έστω μια πύλη για να έχεις καλυμμένη την είσοδο; Ο άλλος έβαζε Supply Depots για να καλύψει την είσοδο! :lol:

Δεν ειναι Empire Earth..... :o

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΟΥΑΟΥ! Just ΟΥΑΟΥ!

Μόλις τέλειωσα ένα 1v1 (practise league ακόμη), terran (εγώ) vs protoss 2 ωρών!! Έσωσα και το replay αν θέλει κανείς να το ανεβάσω. Τι Thors, Battlecruisers, Colosus, Motherships τα πάντα-όλα-το-να-τ'άλλο-τι-να-λέμε-τώρα, χαμός έγινε!

Με κάνει ο τύπος πρώτα rush με τα spaceships των Protoss, άλλα τον είχα σκανάρει προηγουμένως και έστησα 1124102412 AntiAir Towers με upgrades και τα πάντα-όλα (επίσης :-D). Το damage ήταν αρκετό, άλλα στάθηκα όρθιος.

Η ιστορία έχει πολύ ζουμί και παίχτηκαν πολλές μάχες, αμφότερα λάθη και από τις δύο πλευρές, και ακούστε πως τις πάτησα, ενώ κρατούσα ως στο τέλος με μόνο 2 expansions ενώ ο τύπος είχε απλωθεί σαν τις λέρες τα zerg (no offence taken :-D) σε όλο το χάρτη.

Σε κάποια στιγμή, εκεί που είχα 5-6 battlecruisers + 3 Thors + λίγους Marins/Marauders, μένω χωρίς cystal! Μιλάμε κουλούρι κανονικό, ούτε σάλιο δεν μπορούσα να φτύσω! Έμεινα έτσι λοιπόν κανένα 10λεπτό, ενώ με συνεχόμενα scanning έβλεπα τον τύπο να στήνει 12414234298 ion cannons σιγά σιγά προς εμένα με Colosus + Toss spacecrafts να περιμένουν.

Ενώ λοιπόν αυτός έπινε το τσάι του, εγώ δεν μπόρεσα να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια! Τι Έλληνες είμαστε! Η ταν ή επί τας! Ωστόσο, πριν κάνω ηρωική έξοδο, πετάω ένα scan σε ένα RICH CRYSTAL DEPOSIT που ήταν ΑΝΕΓΚΙΧΤΟ!! Φυλασσόταν με 6-7 void raids και μερικούς dark templars. θυ Ο τύπος προφανώς είχα απλωθεί τόσο που έχασε την μπάλα.

Ε λοιπόν, να μην πολυλογώ, κάνω ντου, στέλνω 40+ drones + ότι στρατό είχα, και η μηχανή ξαναπαίρνει μπρος. Αυτός νόμιζε ότι τον περίμενα ακόμη στην προηγούμενη βάση. Και ενώ λοιπόν παίδες αρχίζω να καθαρίζω 1-1 τις βάσεις του με τα battlecruisers και τα Thros να φυλάνε την βάση, μετά από λίγο κοιτάω και άφαντα τα ascv :shock: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι έγινε; You guess right. Dark Templars. Και η φάση είναι ότι μέχρι τότε είχα στήσει καμιά 4-5 radars, άλλα εκεί που ήμουνα ΓΙΑ ΛΙΓΟ δεν τους έπιανε η ακτίνα. Μέχρι να ξαναβάλω scan από το command center ήταν αργά...

ATIME ZERATUL :mad:

PS: Προφανώς το ευχαριστήθηκα το παιχνίδι - "μαραθώνιο", το ίδιο και το άλλο παλικάρι B)

Δημοσ.
Μην έχοντας παίξει StarCraft ξανά, με ξίνισε ένα πράγμα: Καλά ρε, δε μπορείς να κτήσεις τοίχο γύρω-γύρω από τη περιοχή σου; Ίσως όχι τοίχο, αλλά έστω ένα λέιζερ! Εντάξει, έστω ότι οι χάρτες είναι έτσι φτιαγμένοι... Έστω μια πύλη για να έχεις καλυμμένη την είσοδο; Ο άλλος έβαζε Supply Depots για να καλύψει την είσοδο! :lol:

To SC ειναι παιχνίδι που βασίζεται κυρίως στην ταχύτητα και την ευελιξία των μοναδών και του εκάστοτε παίχτη.. Τα ρισκα που θα πάρεις και το διαβασμα του αντιπάλου φέρνουν τη νικη.

Τα τείχη ειναι για 7ωρες πιστες στο Age of Empires.

Δημοσ.

Επι του θεματος των voidrays :

Hydra spam εκανα και γω αλλα για καποιο λογο χανω.

Παρατηρσα οτι δεν μου focusαρει το καθε hydra (μαλιστα πεταω και roaches αναμεσα για να ειναι δυσκολοτερο το focus) αλλα απλα τα attack-moveαρει και μου τα λιωνουν. Εγω τα εκανα focus και ψιλοτραβαγα οσα επεφταν σε κοκκινα hp (micro και καλα) αλλα εν τελει μου εξαφανισε το force ενω αυτου του εμειναν μπολικα.Το κακο με τα πετουμενα ειναι οτι μπλεκουν το ενα με το αλλο επομενως ειναι δυσκολο πολλες φορες να δεις ποσα εχουν. Σιγουρα παντως ειχα καμια 45αρια hydras με range και 2lvls dmg τα οποια εξαφανιστηκαν σαν πλοιο στο πειραμα της Φιλαδελφιας (της νεας). Εβλεπα το unit selection στο menu και σκεφτομουν sci-fi command centers σε ταινιες που χανεται ο στολος και γραφει signal lost.

Παντως μου δημιουργει την εντυπωση οτι το hydralisk ειναι σαν higher priority target, για τα voidrays τουλαχιστον, καθως μετα μου εμειναν σχεδον ολα τα roaches μου.

Οfftopic περι DoW2:

Το DoW2 με το eternal war patch ειναι πιστευω ανωτερο combat wise. Σιγουρα του λειπει macro καθως και base building.

Εχει rush απλα αλλου ειδους. Ειναι περισσοτερο map control kind of rush παρα μπαινω-με-το-t1-unit-μου-και-στα-κανω-λαμπογυαλο. Ειναι ομως ωραιο να τον κλεισεις στη βαση με ενα platform και να πρεπει να παει T2 (αν δεν εχει jumptroops) για να βγει, οπου λογικα εσυ εισαι T3. ;p

Σιγουρα παντως ειναι πιο επιθετικο (και σε πολλους που ειναι turtles δεν αρεσει).

TBH το DoW σε Dark Crusade περιοδο ηταν το απογειο του "competitive" RTS ασχετως αν ο fanboiσμος του κοσμου το εθαψε σε competitions. ΙΜΟ τουλαχιστον. Επαιζα πολυ DC και πλεον DoW2 γι αυτο μου φανηκε καπως spamfest και macro-based το SC2.

Δημοσ.
ΟΥΑΟΥ! Just ΟΥΑΟΥ!

Μόλις τέλειωσα ένα 1v1 (practise league ακόμη), terran (εγώ) vs protoss 2 ωρών!! Έσωσα και το replay αν θέλει κανείς να το ανεβάσω. Τι Thors, Battlecruisers, Colosus, Motherships τα πάντα-όλα-το-να-τ'άλλο-τι-να-λέμε-τώρα, χαμός έγινε!

.

.

.

PS: Προφανώς το ευχαριστήθηκα το παιχνίδι - "μαραθώνιο", το ίδιο και το άλλο παλικάρι B)

Ανέβασε το asap:-)

Είχα δει έναν αγώνα που σχολίαζε ο Day[9] που κράτησε 2 ώρες,ήταν TvZ και τελικά έληξε ισοπαλία γιατί ξέμειναν και οι δυο από resources και ο Terran είχε σηκώσει τα κτήρια του στον αέρα και τα είχα πάει τέρμα στο χάρτη και ο άλλος δεν είχε flying units για να τα φάει:P

Δημοσ.
Ανέβασε το asap:-)

Είχα δει έναν αγώνα που σχολίαζε ο Day[9] που κράτησε 2 ώρες,ήταν TvZ και τελικά έληξε ισοπαλία γιατί ξέμειναν και οι δυο από resources και ο Terran είχε σηκώσει τα κτήρια του στον αέρα και τα είχα πάει τέρμα στο χάρτη και ο άλλος δεν είχε flying units για να τα φάει:P

πως το ανεβάζω; το έχω κάνει save μετά το match, άλλα που είναι το αρχείο; οεο :rolleyes:

Δημοσ.
Επι του θεματος των voidrays :

Hydra spam εκανα και γω αλλα για καποιο λογο χανω.

Παρατηρσα οτι δεν μου focusαρει το καθε hydra (μαλιστα πεταω και roaches αναμεσα για να ειναι δυσκολοτερο το focus) αλλα απλα τα attack-moveαρει και μου τα λιωνουν. Εγω τα εκανα focus και ψιλοτραβαγα οσα επεφταν σε κοκκινα hp (micro και καλα) αλλα εν τελει μου εξαφανισε το force ενω αυτου του εμειναν μπολικα.Το κακο με τα πετουμενα ειναι οτι μπλεκουν το ενα με το αλλο επομενως ειναι δυσκολο πολλες φορες να δεις ποσα εχουν. Σιγουρα παντως ειχα καμια 45αρια hydras με range και 2lvls dmg τα οποια εξαφανιστηκαν σαν πλοιο στο πειραμα της Φιλαδελφιας (της νεας). Εβλεπα το unit selection στο menu και σκεφτομουν sci-fi command centers σε ταινιες που χανεται ο στολος και γραφει signal lost.

Παντως μου δημιουργει την εντυπωση οτι το hydralisk ειναι σαν higher priority target, για τα voidrays τουλαχιστον, καθως μετα μου εμειναν σχεδον ολα τα roaches μου.

Αμα δωσεις attack command σε μια μοναδα βαζει σε priority list μοναδες που της κανουν ζημια, αρα λογικο να σου αφησει τα roaches. περιεργο παντως, εσυ ειχες 45 hydras, αυτος ποσα Void ειχε? Αν ειχε πανω απο 25 λογικο το αποτελεσμα, αν οχι, κατι λαθος εκανες η αυτος εκανε πολυ καλο micro.

Δημοσ.

Ε, δεν ειχε 5. Πρεπει να ηταν τουλαχιστον 15. Οπως ειπα, ειναι δυσκολο να υπολογισεις τα ιπταμενα γιατι κανουν αυτη τη μλκια που μπαινουν το ενα μεσα στο αλλο.

Οσο για το micro, του τυπου ηταν ανυπαρκτο, τουλαχιστον στη συγκεκριμενη μαχη. Αυτο που εβλεπα ηταν ενα τσουρμο void rays να βαραει το καθενα random target.

Παντως νιωθω αβοηθητος σε πολλες φασεις που ειτε λογω συνεχομενου harash ή κακου scouting απο μεριας μου βρισκομαι αντιμετωπος με ενα blob και η μονη λυση ειναι να βγαλω και γω ενα δικο μου blob. Νιωθω εντονα πως λειπουν απο το game abilities (και ειδικοτερα απο τα zerg) για crowd control κτλ.

Δημοσ.

αμα ο αντιπαλος εχει 50 μεγιστο να φτιαχνει συμφωνα με τις "αποθηκες" που εχει φτιαξει και φτιαξει 50 και μετα εμεις του φαμε π.χ 10 απο τα κτιριακια ωστε να μπορει να φτιαχνει μεχρι 40,διατηρει κανονικα τις μοναδες που εχει φτιαξει τις 50 δηλαδη η εχει καποια επιπτοση καπου?

Δημοσ.
αμα ο αντιπαλος εχει 50 μεγιστο να φτιαχνει συμφωνα με τις "αποθηκες" που εχει φτιαξει και φτιαξει 50 και μετα εμεις του φαμε π.χ 10 απο τα κτιριακια ωστε να μπορει να φτιαχνει μεχρι 40,διατηρει κανονικα τις μοναδες που εχει φτιαξει τις 50 δηλαδη η εχει καποια επιπτοση καπου?

Άμα του φας τις "αποθήκες" το μόνο που θα γίνει είναι να μην μπορεί να βγάλει άλλες μονάδες μέχρι να τα ξαναφτιάξει. Οι μονάδες που έχει έξω δεν επηρεάζονται.Απλά θα είναι 50/40.

Δημοσ.
Άμα του φας τις "αποθήκες" το μόνο που θα γίνει είναι να μην μπορεί να βγάλει άλλες μονάδες μέχρι να τα ξαναφτιάξει. Οι μονάδες που έχει έξω δεν επηρεάζονται.Απλά θα είναι 50/40.

αυτο ηξερα γενικα και εγω αλλα καμια φορα μπορει να γινεται κατι που δεν το παιρνεις χαμπαρι !

thx για την απαντηση

αυτο που επαθα 2 φορες ειναι να χτισω ενα κτιριο και ο "εργατης" να εγκλωβιστει αναμεσα σε 3 κτιρια και να παει αχρηστος! σου ετυχε εσενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έχει τύχη αρκετές φορές αλλά γενικά (τουλάχιστον στους terran) τα κτίρια τους τα περισσότερα μπορείς να τα σηκώσεις στον αέρα όπως και τα bunkers μπορείς να τα "βυθίσεις" στην γη.Οπότε άμα κάποιος κολλήσει τον βγάζεις σχετικά εύκολα :-D.

Επεξ/σία από Allokotos
Δημοσ.

@bo8ran8rwpos εισαι σιγουρος οτι μαζι με τα void rays δεν ειχε και dark templars(οι αορατοι)?

Γιατι ετσι οπως το περιγραφεις δε γινεται.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...