Προς το περιεχόμενο

Τρεξιμο προγραμματων windows εντος του Linux

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει καμια διανομη του linux ή καποιο προγραμμα(εχω ακουσει για το wine), που να ειναι τοσο φιλικη οσο τα windows, αλλα κυριως να τρεχει ΑΥΤΟΜΑΤΑ όλα τα προγραμματα των windows, εντος του linux?

Εννοω κατι σαν την roseta του mac os(για παλιοτερα προγραμματα του λειτουργικου), που τρεχει χωρις να χρειαζεται να κανει κατι ο χρηστης, χωρις να το καταλαβει καν ή να χρειαστει να ασχοληθει.

Κατι σαν εξομοιωση αλλα χωρις να πρεπει να στηθει ειδικο προγραμμα κλπ. Και κυριως να τρεχει γρηγορα οσο θα ετρεχε και σε ενα καθαρο windows μηχανημα, δηλαδη οχι να σερνεται οταν τρεχει.

Υπαρχει καμια προταση/διανομη/προγραμμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Moνο καφε να μην ψηνει δηλαδη ε?

Δυστυχως δε νομιζω να εχε βγει κατι ακομα τοσο user friendly και σιγουρα χωρις πτωση επιδοσεων. Απο την στιγμη που κανεις εξομειωση ειναι δεδομενο κατι τετοιο και εξαρταται αποκλειστικα απο το hardware του υπολογιστη ποσο καλα θα τρεχει η καθε εφαρμογη...

Πάρα πολλές εφαρμογές δουλεύουν σε ικανοποιητικό βαθμό με το wine. Ενδεικτικά δες την AppDB στο επίσημο site.

Αλλά συνήθως χρειάζεται να επέμβεις, είτε για να εγκαταστήσεις κάποια βιβλιοθήκη ή για να πειράξεις κάτι στη registry ή για να αλλάξεις κάποια άλλη παράμετρο. Φυσικά μπορείς να αυτοματοποιήσεις την εκτέλεση Windows εφαρμογών ώστε να γίνεται μέσω του Wine, αλλά θα πρέπει να έχεις κάνει ήδη ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να μπορεί να τρέχει η εφαρμογή. Πάντως το Wine δε σέρνεται, θεωρητικά μια εφαρμογή μπορεί να τις τρέξει πιο γρήγορα και απ' ότι στο native API των windows. Όπως λέει και το όνομά του, δεν είναι εξομοιωτής.

Υπάρχει μια εκφυλισμένη εμπορική διανομή Linux που ίσως σε ενδιαφέρει, το Linspire (πρώην Lindows). Περιλαμβάνει μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση του wine και στοχεύει στο να παρέχει αυτό ακριβώς που ανέφερες. Δε ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνει πάντως σκέψου το πριν σκάσεις χρήματα γιατί είναι κάτι το οποίο μπορεί να πιάσει πάτο ή να εξαφανιστεί αύριο.

οκ, αστειευόμουνα... πες μας τι προγράμματα ψάχνεις, ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. έπαιζα παλιά με wine, αλλά είναι πολύ δυσκοίλιο... μια καλή λύση είναι το VMware player, είναι δωρεάν, αλλά έχει αρκετές απαιτήσεις σε υλικό... άμα δεν καταφέρεις να το στήσεις, ξαναμιλάμε...

Και εγω VMware workstation θα σου προτεινα. Υπαρχει μια διανομη για Linux την οποια κανεις install και μεσα απ'αυτη μπορεις να κανεις setup οποια διανομη windows θες.

ναι αλλα πρυποθετει να ΕΧΕΙΣ τα windows...(και αυτο κανεις μας δεν

το θελει,ετσι..?:twisted: )

Αντιθετως το wine τα τρεχει ως εξωμοιωση.Μαλιστα υπαρχει ενα νεο project (πολυ νεο ακομα ομως) που λεγεται wine doors και θελει να απλοποιησει το wine.

Τες πα...θα κλεισω ζητωντας, οπως κ σε αλλο thread, αν μπορει καποιος ας γραψει ενα howto για το wine με 2-3 παραδειγματα εφαρμογων γιατι προφανως ολοι θα θελανε να μπορουν (ή να προσπαθησουν) να το χρησιμοποιησουν.

Ειμαι σιγουρος οτι θα γινοταν το thread με τα περiσσοτερα hits στο τthread του Linux.

Για αυτο...PLEASE δωστε τα φωτα σας καποιοι!!!!:)

Δηλαδη τι μας λεει αυτο??

Τρεχω wine anyapp_install.exe

και μετα?

Ας πουμε πιο συγκεκριμενα οτι θελω να τρεξω το voipbuster....

Για πειτε τα βηματα...εχω ubuntu dapper

A ναι, αν μπορειτε να πειτε κ τι cofig μπορει να χρειαζεται το wine...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...