Προς το περιεχόμενο

ΑΝ ο γείτονας σας κλέβει την wireless internet σύνδεση ...

POG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει γνώμη που να μην είναι σωστή. Μόνο γνώμες που τσατίζουν.

Τώρα καταλαβαίνω που αναφερότανε ο ποιητής του "GET A LIFE!!!"...

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε κάποια routers (βλέπε tornado 840 που είχα σετάρει τις προάλλες) δεν παίζει να απενεργοποιήσεις το wireless που είναι αρκετά βλακεία...

Δημοσ.

mia mikrh erwthsh an kai den diavasa olo ta postarismena keimena. Ean kapoios exei wifi kai kai osous afhnei na exoun prosvasei mono mesou dhlwnemwn mac address uparxei periptwsei o allos na mpei??? den to nomizw... oi mac address gia kathe nic einai monadikh.

Den gnwrizw ean to kanoun olla ta access point auto alla kalo einai oti apo thn stigmh pou kaneis murasmata dsl kai den eisai monos sou prepei na filas ta opistia sou....

Δημοσ.
mia mikrh erwthsh an kai den diavasa olo ta postarismena keimena. Ean kapoios exei wifi kai kai osous afhnei na exoun prosvasei mono mesou dhlwnemwn mac address uparxei periptwsei o allos na mpei???

Υπάρχει...tip:το να δώσεις ότι mac θέλεις στην NIC σου είναι πανεύκολο.

Δημοσ.

Πιστευω οτι εχει να κανει και με το οτι το DSL στην Ελλαδα ειναι αστειο αλλα και με τη νοοτροπια του Ελληνα.

Δηλ, αν ειχα 8 η 16Mbit, ευχαριστως να το ανοιξω το δικτυο, να μπαινει ολη η γειτονια και να βαλω και κεραια στην ταρατσα, γιατι αυτο θα γινει στα πλαισια τη αλληλεγγυης κ οταν χρειαστω κι εγω θα μου δωσει καποιος αλλος.

Αλλα απο την αλλη, οταν εχεις τον κωλογυφτο το γειτονα που προσπαθει να βαλει στα κοινοχρηστα το θερμοσιφωνα που αγορασε σιγα μην του δωσω και wireless.

Να θεσω και ενα αλλο ερωτημα: Εστω οτι μπαινει στο δικτυο μου καποιος γειτονας -ας πουμε επειδη ειμαι καλο παιδι και ανοιγω το δικτυο μου- ο οποιος ειναι πολυ μαγκας και χακευει τη CIA απο την ταπεινη συνδεση μου. Ποιος θα βρεθει υπολογος? Εγω και μονον εγω...

Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που ολα τα δικτυα των πανεπιστημιων ζητανε username πλεον.

Δημοσ.
Πιστευω οτι εχει να κανει και με το οτι το DSL στην Ελλαδα ειναι αστειο αλλα και με τη νοοτροπια του Ελληνα.

Δηλ' date=' αν ειχα 8 η 16Mbit, ευχαριστως να το ανοιξω το δικτυο, να μπαινει ολη η γειτονια και να βαλω και κεραια στην ταρατσα, γιατι αυτο θα γινει στα πλαισια τη αλληλεγγυης κ οταν χρειαστω κι εγω θα μου δωσει καποιος αλλος.

Αλλα απο την αλλη, οταν εχεις τον κωλογυφτο το γειτονα που προσπαθει να βαλει στα κοινοχρηστα το θερμοσιφωνα που αγορασε σιγα μην του δωσω και wireless.

Να θεσω και ενα αλλο ερωτημα: Εστω οτι μπαινει στο δικτυο μου καποιος γειτονας -ας πουμε επειδη ειμαι καλο παιδι και ανοιγω το δικτυο μου- ο οποιος ειναι πολυ μαγκας και χακευει τη CIA απο την ταπεινη συνδεση μου. Ποιος θα βρεθει υπολογος? Εγω και μονον εγω...

Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που ολα τα δικτυα των πανεπιστημιων ζητανε username πλεον.[/quote']

οπως τα ειπες φιλε μου για αυτο και τα δικτυα των πανεπιστημιων θελουν χρηστη/κωδικο για αυτο και τα wifi δεν δινουν ιντερνετ.

Καποτε που ημουν AP εδινα τωρα που θα κανω BACKBONE με φιλους κανενας δεν θα δινει οταν αλλαξουν τα μυαλα μας ισως να αλλαξει και αυτο διοτι το ξαναλεω το WIFI ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ αλλα δυστυχως δεν το εκμεταλευομαστε σωστα.

Κολπα υπαρχουν για ολα οπως υπαρχουν και αντικολπα.

Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του αυτο ξερω εγω.

Τροποι προστασιας υπαρχουν γιατι υπαρχει και το ρητο (οτι πληρωνεις παιρνεις) εγω λογω στατικης διευθυνσης παντως εχω παρει τα μετρα μου για ολα τα ενδεχομενα.

Οσο για τις DSL που ειπες φιλε εδω περα δεν ειναι ευχαριστημενοι (ειτε δικαιολογημενα ειτε αδικαιολογητα) και με τις νεες συνδεσεις του 768/1024/2048/4096 και νομιζεις οτι οταν θα εχουμε τα mbits των ξενων θα ειμαστε ευχαριστημενοι παλι την παρτη μας θα κοιταμε παλι δεν θα δινουμε και πολλα αλλα εχουμε ΜΕΛΛΟΝ ακομα σε πολλα.

Δημοσ.

Kala ola ayta pou lete alla egw 8a milisw apo prwsopiki empeiria...

eixa stisei en diktio stin doyleia kai epeita apo polles simvoules to ekana wpa gia na exei asfaleia (kai ontws exei) alla stin praksi distixw toylaxiston gia mena ta pragmata den itan ka8oloy rodina...poliplokotita kamia 10 diaforetika laptop me apotelesma na min mporoun na paiksoun ola wpa ...merika paizoun kai alla den paizoun ... anagastika to girisa se wep (asfaleia alla safws ligoteri apo wpa) pali ta idia ayta poy paizane stamatisan na paizoun kai ayta pou den paizane arxisane na paizoune... me ayta kai me ayta kai epita apo poli iidrwta i ali8eia einai oti ta paratisa kai to girisa se open system me mac address filter kai doulevoun ola mia xara !!!... Twra 8a mou peis an 8elei kapoios snifarei ti mac kai mpainei .... e ti na kanoume kalws na orisei dld re paidia ...8a fame tin psixi mas to poli poli na arxisoume na psaxnoume gia douleia .... :)

Δημοσ.

Αφού σου αρέσει ο Πιραντέλο απαντώ με Γουάιλντ «Μόνο οι διανοητικά χαμένοι φιλονικούν σε μια συζήτησ绨

ή κάτι πιο σύγχρονο και ταιριαστό «Arguing on the Internet is like the Special Olympics: even if you win' date=' you're still retarded».

[/quote']

Απορω πως δικαιολογεις τα παραπανω οταν εχεις ηδη απαντησει 3-4 φορες στο topic...

Δημοσ.
mia mikrh erwthsh an kai den diavasa olo ta postarismena keimena. Ean kapoios exei wifi kai kai osous afhnei na exoun prosvasei mono mesou dhlwnemwn mac address uparxei periptwsei o allos na mpei??? den to nomizw... oi mac address gia kathe nic einai monadikh.

Den gnwrizw ean to kanoun olla ta access point auto alla kalo einai oti apo thn stigmh pou kaneis murasmata dsl kai den eisai monos sou prepei na filas ta opistia sou....

opos ipame to mac address hackarete eukola opote wpa

Δηλ' date=' αν ειχα 8 η 16Mbit, ευχαριστως να το ανοιξω το δικτυο, να μπαινει ολη η γειτονια και να βαλω και κεραια στην ταρατσα, γιατι αυτο θα γινει στα πλαισια τη αλληλεγγυης κ οταν χρειαστω κι εγω θα μου δωσει καποιος αλλος.

Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που ολα τα δικτυα των πανεπιστημιων ζητανε username πλεον.[/quote']

nai esena tha kinigisoun prota an kai sto telos den tha bgei akri.

kai pragmati exo dei diaofra paraxena me wpa kai wep address kai na min pezoun oles oi kartes.

Δημοσ.

υπαρχει κανενα προγραμματακι που να κανει μονιτορ την wireless συνδεση για το ποιοι ειναι μεσα, ποιος προσπαθει, ποια αλλα wireless points ειναι στην περιοχη (εννοω καρτες - χρηστες που το εχουν ανοιχτο και οχι ρουτερς) κλπ. ???

απο τα λογκς του linksys δεν βγαζω ακρη... (ασε που νομιζω οτι δεν τα κραταει καλα για καποιο περιεργο λογο)...

επισης μια ακομη απορια, αν μπορειτε να βοηθησετε:

εχω ενα φορητο και ενα σταθερο που βλεπουν ιντερνετ μεσα απο το linksys wireless router. πως ομως θα τα κανω να βλεπονται μεταξυ τους? π.χ. για ανταλλαγες αρχειων μεταξυ τους... τους εβαλα στο ιδιο workgroup αλλα και παλι δεν δουλευει...

thanks!

Δημοσ.

leftys na ta poume ena ena .to net stubbmer sou leei ti access points iparxoun giro sou ktl ktl net stumbler.b.klise ta firewall apo ta pc klise to firewall apo toon router kane share tous diskous kai tha blepei to ena to allo.to linksys sou leei poioi einai sindedemenoi kai ti ip exoun parei.tora den xero an blepei kai autous pou exoun karfoti ip.an kapoios travaei wireless eno esi ise me kalodio anabosbinei to wireless lampaki.i an stamatiseis esi na travas kai blepeis activity kati ginetai tote.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...