Προς το περιεχόμενο

ΑΝ ο γείτονας σας κλέβει την wireless internet σύνδεση ...

POG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θέλετε να μου πείτε πως όσα σπίτια ληστεύονται είναι ξεκλείδωτα;

Δε λέω να αφήνω την πόρτα ξεκλείδωτη ή το δίκτυο χωρίς ασφάλεια. Αλοίμονο...

oxi apla oti klidonei xeklidonei.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...

Δε λέω να αφήνω την πόρτα ξεκλείδωτη ή το δίκτυο χωρίς ασφάλεια. Αλοίμονο...

Ακριβως αλιμονο. Και ομως υπαρχουν τετοια δικτυα ξεκλειδωτα ειτε απο αγνοια ειτε απο αφελεια. Δε πιστευεις πως ενα "σημειωμα" θα βοηθησει τετοιες περιπτωσεις?

Δημοσ.
Ακριβως αλιμονο. Και ομως υπαρχουν τετοια δικτυα ξεκλειδωτα ειτε απο αγνοια ειτε απο αφελεια. Δε πιστευεις πως ενα "σημειωμα" θα βοηθησει τετοιες περιπτωσεις?

Μπορεί ναι μπορεί και όχι. (ναι εάν παραμείνει στο να ενημερώσει και όχι εάν επεκταθεί και πλέον της ενημέρωσης)

Αντιλαμβάνομαι την ιδέα που υποστηρίζεται, οτι και καλά βοηθάει κάποιος όταν μπει σε ένα δίκτυο που δεν έπρεπε, με το να αναφέρει αυτήν την εισβολή του στον υπεύθυνο. Όμως πιστεύω οτι αυτό είναι απλά ένα πρόσχημα για μερικούς.

Για τις προθέσεις του εισβολέα αναρωτιέμαι ποιες είναι. Tech25 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι δε μπορώ να στηρίζομαι στην καλή διάθεση του άλλου όταν θα μπεί να μην κάνει και κάτι κακό. :grin:

Γιατί έχω συνηθίσει που ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το αν πεθαίνεις ή ζεις, και όχι για το αν εχεις ανοιχτή την πόρτα και παραξενεύομαι με αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία.

Αν στο αντίστοιχο παράδειγμα δηλαδή, ένας έμπαινε σε ένα σπίτι που βρήκε ξεκλείδωτη την πόρτα, θα έμπαινε μόνο και μόνο για να διαπιστώσει την ασφάλεια του σπιτιού; Ή και έστω για να δει τι υπάρχει μέσα; :)

Κακώς βέβαια την είχε αφήσει ξεκλείδωτη αλλά δε δικαιολογεί και την πράξη του εισβολέα.

Στην περίπτωση του σπιτιού όμως υπάρχει και ο νόμος που καθορίζει οτι αυτό είναι παράνομο. Στα δίκτυα υπάρχει κάτι αντίστοιχο; Ξέρει κανείς;

Δημοσ.
Μπορεί ναι μπορεί και όχι. (ναι εάν παραμείνει στο να ενημερώσει και όχι εάν επεκταθεί και πλέον της ενημέρωσης)

Αντιλαμβάνομαι την ιδέα που υποστηρίζεται' date=' οτι και καλά βοηθάει κάποιος όταν μπει σε ένα δίκτυο που δεν έπρεπε, με το να αναφέρει αυτήν την εισβολή του στον υπεύθυνο. Όμως πιστεύω οτι αυτό είναι απλά ένα πρόσχημα για μερικούς.

Για τις προθέσεις του εισβολέα αναρωτιέμαι ποιες είναι. Tech25 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι δε μπορώ να στηρίζομαι στην καλή διάθεση του άλλου όταν θα μπεί να μην κάνει και κάτι κακό. :grin:

Γιατί έχω συνηθίσει που ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το αν πεθαίνεις ή ζεις, και όχι για το αν εχεις ανοιχτή την πόρτα και παραξενεύομαι με αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία.

Αν στο αντίστοιχο παράδειγμα δηλαδή, ένας έμπαινε σε ένα σπίτι που βρήκε ξεκλείδωτη την πόρτα, θα έμπαινε μόνο και μόνο για να διαπιστώσει την ασφάλεια του σπιτιού; Ή και έστω για να δει τι υπάρχει μέσα; :)

Κακώς βέβαια την είχε αφήσει ξεκλείδωτη αλλά δε δικαιολογεί και την πράξη του εισβολέα.

Στην περίπτωση του σπιτιού όμως υπάρχει και ο νόμος που καθορίζει οτι αυτό είναι παράνομο. Στα δίκτυα υπάρχει κάτι αντίστοιχο; Ξέρει κανείς;[/quote']

Σαφώς και υπάρχει, αλλά δεν νομίζω κανείς (από τις υπηρεσίες δίωξης) να ενδιαφερθεί να ψάξει ποιος εισέβαλε στο δίκτυο σου. Αν τον βρεις μόνος σου μπορείς να το κυνηγήσεις δικαστικά.

Σε ό,τι αφορά το γιατί διάφοροι εισβάλλουν σε οικιακά δίτυα η απάντηση είανι απλή. Είτε βρίσκουν ευκαιρία για δωρεάν ίντερνετ, είτε θέλουν να το παίξουν "γκουρού" δικτύων στους φίλους τους. Πρόκειται συνήθως για 15χρονα που περνούν τη μισή ζωή τους στο διαδίκτυο και στη διαδικασία ανακαλύπτουν και 2-3 προγράμματα που κάνουν αυτόματα τη δουλειά. Δεν νομίζω ότι κάποιος που ασχολείται σοβαρά με τα δίκτυα έχει καμιά όρεξη να αλλάζει κωδικούς στα ρούτερ των γειτόνων του. Το πολύ πολύ, αν είναι γνήσιος νεοέλληνας, να κλέβει λίγο μπάντγουιντθ.

Δημοσ.

Σε ό' date='τι αφορά το γιατί διάφοροι εισβάλλουν σε οικιακά δίτυα η απάντηση είανι απλή. Είτε βρίσκουν ευκαιρία για δωρεάν ίντερνετ, είτε θέλουν να το παίξουν "γκουρού" δικτύων στους φίλους τους. Πρόκειται συνήθως για 15χρονα που περνούν τη μισή ζωή τους στο διαδίκτυο και στη διαδικασία ανακαλύπτουν και 2-3 προγράμματα που κάνουν αυτόματα τη δουλειά. Δεν νομίζω ότι κάποιος που ασχολείται σοβαρά με τα δίκτυα έχει καμιά όρεξη να αλλάζει κωδικούς στα ρούτερ των γειτόνων του. Το πολύ πολύ, αν είναι γνήσιος νεοέλληνας, να κλέβει λίγο μπάντγουιντθ.[/quote']

Να φανταστω οτι μιλας κρινοντας απο προσωπικες σου εμπειριες ή αυτην την αποψη σχηματισες παρεα με τον πρωινο σου καφε;

Δημοσ.

mia wraia idea einai na ton vreite mia mera kai na tou zitisete meridio stin adsl...polu aplo megale theleis wifi net apo mena polu wraia dwse enan ovolo...alliws vale diki sou....etsi egeine me ena geitona edw true story.

Δημοσ.

Πριν 3 μέρες έληξε η συνδρομή μου στη 4νετ.

Θέλει λέει μια βδομάδα να γίνει διακοπή της dsl από τον OTE και μετά τη γνωστή διαδικασία αναμονής για να ξαναενεργοποιηθεί, καθώς έχω πάρει το OnDSL της Otenet. Καλώς εχόντων των πραγμάτων φανταζομαι μιλάμε για 3 βδομάδες χωρίς σύνδεση.

Είχα πει στο μεσοδιάστημα να μπαίνω με dial up. Άλλωστε μεθαύριο φεύγω για διακοπές. Έλα όμως που το laptopι μου εντόπισε κάποιο ξεκλείδωτο γείτονα. Και ομολογώ ότι του τρώω το bandwidth. Και αν κρίνω από την ταχύτητα μάλλον λείπει διακοπές. Ή τουλάχιστον έτσι δικαιολογώ τον εαυτό μου.

Ντάξει, παραδέχομαι πως είναι λάθος. Αλλά άμα έχεις συνηθίσει με dsl δεν μπορείς να ξαναγυρίσεις στη μιζέρια των 56k. Ρίχνω τις ηθικές μου αντιστάσεις για 2 μέρες μόνο.

Να ναι καλά ο (άγνωστος) γείτονας.

Δημοσ.
Ρε παιδιά και μένα έχει μειωθεί δραματικά η ταχύτητα' date=' λέτε να έχω «πελάτη»;;;

Εννοείται ότι με WLAN μπαίνω...[/quote']

Φαντάσου να 'σαι ο γείτονας του punky!

Δημοσ.
Ρε παιδιά και μένα έχει μειωθεί δραματικά η ταχύτητα' date=' λέτε να έχω «πελάτη»;;;

Εννοείται ότι με WLAN μπαίνω...[/quote']

Εσύ είσαι ρε nobleman?

Άντε ρε παληκάρι μου, κάνε αυτό το ρημάδι το update της forthnet στον router.

Mε έχεις τρελάνει στα disconnections :mrgreen: στα torrents

Δημοσ.

Στην περιπτωση που καποιος σου "κλεβει" τη συνδεση μπορει καποιος να πει τεκμηριωμενα τι μπορει να γινει απο νομικης πλευρας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...