Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή επεξεργαστή σε laptop. Γίνεται; Συμφέρει;

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Έχω ένα Acer Travelmate 2100, που ο επεξεργαστής του ζεστένεται υπερβολικά ( 75 C idle ) και συνέχεια μου κάνει shutdown.

O επεξεργαστής είναι ο Intel Celeron D 330 στα 2666 Mhz.

Καθάρισα τον ανεμιστήρα και τη ψύκτρα, έβαλα πάστα αλλά καμμία βελτίωση.

Μίλησα τηλεφωνικα με την Acer Hellas και μου είπαν να κάνω format και να εγκαταστήσω πάλι τα Windows, γιατί - λένε αυτοί - ότι μπορεί to μηχάνημα να έχει ιό.

Επειδή όταν υπερθερμένεται επρεπε να κάνει κανονικά τη διαδικασία του shutdown, ενώ στο δικό μου σβήνει μπαμ και κάτω.

Δεν σας φαένεται κουφό;

Τέλος πάντων έχω τρελλαθεί και σκέφτομαι να αλλάξω επεξεργαστή αλλά δεν ξέρω τι δυνατότητες και τι επιλογές υπάρχουν και αν αξίζει το κόπο και τα χρήματα.

Εκτιμώ πολύ τη βοήθεια σας!!!

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξοδεύεσαι άδικα για τέτοιο μηχάνημα. Πάρε κανένα cooler βάσης ή φτιάξε ένα δικό σου (δες το pcmagazine 8/06). Καλοκαιράκι είναι..ζεσταίνονται. Εγώ το δουλεύω και με αιρ κοντισιον... {πες μας όμως και τι 'τρέχει' το μηχάνημα και πάει τόσο}

Απο βαρειές εφαρμογές παιχνίδια και dvd shrink και τέτοια ούτε συζήτηση, δεν μπορώ να παίξω καθόλου.......κλείνει άμεσα και απροειδοποίητα.

Εδώ φτάνει 75 μόνο όταν σερφάρω με firefox ή τον opera.

Χμχμχμ εάν δεν 'κρεμάνε' τα windows μέσα από εφαρμογή δεν χρειάζεται. Ψύξε το μηχάνημά σου και αν δεις τα ίδια πράγματα{shutdown} τότε σε πρώτη φάση κάνε επαναφορά συστήματος. Σε δεύτερη και μακρινή κράτα backup και προχώρα σε διαμόρφωση/επανεγκατάσταση. Καλή λύση είναι να δουλέψεις το μηχάνημα με καμιά έκδοση live linux για κανα μισάωρο και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα δράσε ανάλογα.

Έχεις από την εμπειρία σου κάποια προσωπική προτίμηση σε κάποια συσκευ'η που να κάνει καλή δουλειά; Βάση ή οτιδήποτε άλλο;

Δυστυχώς η βάση ψύξης πρέπει να συμπύπτει με τις εισόδους αέρα του φορητού. Συνεπώς το καλύτερο {για μένα} είναι η κατασκευή ενός cooler (ξέρεις..αν πιάνουν τα χέρια σου ξύλινη βάση με ανεμιστηράκια -επεξεργαστών- απο κάτω ακριβώς από τις εισόδους). Εκτός αν ψάξεις στην αγορά και βρείς κάτι ακριβώς στα μέτρα σου. Αυτό έκανε κάποιος άλλος..δεν το προτείνω όμως :)

Πορτιμησε τουλαχιστον στο χωρο που εχεις να υπαρχει ανεμιστηρας η κλιματιστικο ωστε να υπαρχει σταθερη θερμοκρασια.

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Έχω ένα Acer Travelmate 2100' date=' που ο επεξεργαστής του ζεστένεται υπερβολικά ( 75 C idle ) και συνέχεια μου κάνει shutdown.

O επεξεργαστής είναι ο Intel Celeron D 330 στα 2666 Mhz.

Καθάρισα τον ανεμιστήρα και τη ψύκτρα, έβαλα πάστα αλλά καμμία βελτίωση.

[/quote']

Το πρόβλημα λύθηκε με μεταμόσχευση επεξεργαστή!

Πήρα από το desΚtop της υπογραφής μου έναν Pentium 4 στα 2,4 Northwood και τον δοκίμασα στο laptop.

Άλλαξε τελείως η συμπεριφορά. Τώρα δουλεύει στους 44 βαθμούς και αν το ζορίσω μπορεί να πάει μέχρι τους 65, αλλά σταμάτησαν τα shutdowns.

Θα το αφήσω λοιπόν έτσι και θα βάλω στο desktop τον celeron.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εσάς που ξέρετε είναι άν τώρα με τον celeron, το desktop μου θα είναι πιό αργό από πρώτα.

Γενικά θα είναι χειρότερο από πρώτα; Σε τι θα διαφέρει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...