rafailakos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Παιδιά έχω ένα pc και ένα laptop συνδεδεμένα σε ένα router. Το pc με καλώδιο και το laptop ασύρματα(W LAN). Και τα 2 έχουν Internet κανονικά μέσο του router άσχετος αν είναι κλειστό το ένα η το άλλο. Θέλω τώρα να κάνω και στα 2 να βλέπονται οι δίσκοι τους ώστε να μπορώ να διαχειρίζομαι τα αρχεία τους. Παράδειγμα από το laptop να βλέπω τον δίσκο του pc με όλους τους καταλόγους και τα αρχεία και το ίδιο και από το pc να βλέπω τα πάντα από το laptop. Θέλω κάποιον που γνωρίζει από δίκτυα να μου δώσει λίγο φως ώστε να μπορέσω να το πετύχω αυτό. παρεπιπτόντως να πω ότι στο pc έχω Win χρ sp2 pro και στο laptop έχω win χρ sp2 home και στα 2 αγγλικά Ευχαριστώ
asmilon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Για να μπαινουν και οι 2 ιντερνετ λογικα παιρουν αυτοματα τις ρυθμισεις τους απο τον DHCP server του router, οποτε θα ανηκουν στο ιδιο ΙΡ range... Καταρχας βεβαιωνεσαι οτι ανηκουν και οι 2 υπολογιστες στην ιδια ομαδα εργασιας (πχ WORKGROUP). Πας δηλαδη Control Panel-> System->Computer name -> Change. Eκει βαλε σωστα ονοματα στους υπολογιστες σου αν δε εχουν ηδη (πχ pc1 pc2 ή pc laptop ο,τι θες) και φτιαξε το workgroup. Μετα πηγαινε σε οποιο φακελο θελεις να κανεις κοινοχρηστο κανε δεξι κλικ πανω του Properties->Share και ενεργοποιεις εκει την κοινη χρηση φακελων, και ενεργοποιησε την επιλογη για να μπορουν να αλλαζουν τα αρχεια σου μεσω δικτυου. Δοκιμασε αυτα για αρχη και πες μου αν σου δουλεψαν ολα καλα. Αν δε δουλεψαν προφανως καποιο firewall θα κανει ζημια, οποτε πες μου πιο εχεις να το ρυθμισουμε και αυτο. Το router σου ποιο ειναι?
rafailakos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Φιλε ευχαριστώ καταρχήν για την βοήθεια. Έκανα έτσι όπως είπες και μέχρι ενός σημείου τα κατάφερα λοιπόν: Όταν παο από το PC στο My Network Places--- view workgroup computers ok βλέπω κανονικά τους φακέλους που έχω κάνει share αλλα μόλις πάω να τους ανοίξω ζητάει password ενώ δεν έχω ορίσει κωδικό.Τι password θέλει δηλαδή?. Από το Laptop ok και εκεί βλέπω τους φακέλους του αλλου pc αλλα μόλις κάνω κλικ σε κάποιον φάκελο μου πετάει αυτό: \\rafailakos\download is not accessible.You might not have permission to use this network resousce.Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions. Not enough server storage is available to procces this command. Τώρα από firewall δεν έχω εκτος τον ΧΡ και του router. Αλλα όταν τα απενεργοποιώ και τα 2 πάλι το ίδιο συνβαίνει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει κάποια λύση?
asmilon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Για αυτο που λες ευθυνεται μια πολιτικη ασφαλειας των XP Professional που δε επιτρεπει κενα passwords. Κανε τα παρακατω: [start] [Run] and type gpedit.msc and click [OK] Navigate to Computer Configuration / Windows Settings / Security Settings / Local Policies / Security Options Double click on Accounts: Limit local account use of blank passwords to console login only. Select the radio button next to Disabled and click [OK] Και θα εισαι Οκ ;-) Αν σου τυχει κατι αλλο πες μου...
rafailakos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 asmilon φιλε μου δεν λύθηκε το πρόβλημα. Έκανα ακριβώς αυτό που έγραψες(disable) και πάλι μου πετάει στο μεν pc να δώσω password στο δε Laptop το παραπάνω text. Τα ίδια δηλαδή
asmilon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Συνεχιζει να σου βγαζει το ιδιο μηνυμα? To simple file sharing στα Folder Options του Πινακα ελεγχου το εχεις ενεργοποιημενο ή απενεργοποιημενο?
rafailakos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Ειναι και στα 2 ενεργοποιημενο. Τι κανουμε τωρα?
asmilon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δοκιμασε να τα απενεργοποιησεις και να κανεις παλι επανεκκινηση, αυτο μονο ειδα ως λυση για το μηνυμα που σου βγαζει και πες μου πως πηγε...
rafailakos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Τίποτα πάλι τα ίδια. Αν και δεν έχω ιδέα από δίκτυα ενώ πιστεύω ότι όλα τα κάνω καλά δεν μπορώ με τίποτα να δω τα αρχεία του ενός από το άλλο και αντίστροφα. Ενώ τον εκτυπωτή τον βλέπω και δουλεύει κανονικά και από τα 2 PC
asmilon Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 ΟΚ θα δοκιμασουμε να τους βαλουμε σταθερες ΙΡ... Ποιο router εχεις? Πηγαινε Εναρξη->Εκτελεση και γραψε cmd. Θα σου ανοιξει η γραμμη εντολων και εκει γραψε ipconfig. Οτι σου εμφανισει κανε το μια αντιγραφη και επικολληση να το δω να σου πω πως θα προχωρησουμε...
tech25 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Για το "Not enough server storage is available to procesς this command" Start->Run-> regedit.exe HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters IRPstackSize=15 (binary) Reboot Οταν σου ζηταει password εχει σαν χρηστη αχνο το guest?
rafailakos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Οταν σου ζηταει password εχει σαν χρηστη αχνο το guest? Ναι αυτό ακριβώς συνβαίνει όταν ζητάει password δεν μπορώ εγώ να ορίσω όνομα.Έχει από μονο του το όνομα pc\guest. Τι να κάνω να προχωρήσω σε αυτό που δίνεις? Μήπως κάνω καμια ζημια?
rafailakos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 ΟΚ θα δοκιμασουμε να τους βαλουμε σταθερες ΙΡ... Ποιο router εχεις? Πηγαινε Εναρξη->Εκτελεση και γραψε cmd. Θα σου ανοιξει η γραμμη εντολων και εκει γραψε ipconfig. Οτι σου εμφανισει κανε το μια αντιγραφη και επικολληση να το δω να σου πω πως θα προχωρησουμε... Φιλε μου για λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω πρέπει όλοι οι υπολογιστές να είναι σε DHCP και όχι σταθερές IP. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τον λόγο. Αλλα δεν νομίζω να φταίει το DHCP. Τι βλέπεις εσύ? Router έχω το USR8001
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.