Προς το περιεχόμενο

Μνήμες για overclocking- PC4400 vs PC3200

@byZo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πέστε μου ρε παιδια... έχω να διαλέξω ανάμεσα στις Geil Ultra X PC3200 (2-2-2-5) και τις Geil Ultra X PC4400 (3-4-4-8, στα 550Mhz). Και για τις δύο μηλάμε για 2 Χ 512 ΜΒ.

Οι 4400 είναι λίγο πιο ακριβές (περίπου 10 ευρω στο κομάτι) αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Το θέμα είναι το εξής: έχω το Ρ4 3.2 @ 3.65 (228 Χ 16, 2.5-3-3-8 timings). Ποιο απο τα δυο μοντέλα θα με βοηθήσουν, περισότερο, να δόσω λίγο δύναμη στον επεξεργαστή μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίπου 80 ευρώ (η 512) για τις 3200 και 97 για τις 4400.

Αλήθεια, πιστεύεις οτι μπορώ να πάω παραπάνω τον επεξεργαστή μου? Στα 3.65 οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνάνε τους 58-59 βαθμούς, σε Load.

Εγώ πιστεύω ότι οι μνήμες με κρατάνε πισω. Έχω δίκιο?

Θέλεις να ανεβάσεις παραπάνω τον επεξεργαστή σου??Αν ναι πάρε τις 4400...Σου επιτρέπουν απτην ονομαστικη τους συχνοτ. 275*16=4,4 και θα πηγαίνουν και παραπάνω!Αλλά και τόσο να μην πάει ο επεξεργαστής σου μπορείς να ρίξεις τον πολλαπλασιαστή (είναι κλειδωμένος??Δεν είμαι σίγουρη τι γίνεται με τους P) και να δουλεύεις με μεγαλύτερη συχνότητα,κάτι τέτοιο έχει καλύτερες επιδόσεις από μεγάλο πολλαπλασιαστή και μικρότερο FSB.Συνήθως πάντως οι μνήμες φρενάρουν το O/C και με τις 4400 το λύνεις το πρόβλημα...Και για 10 ευρω διαφορά μόνο..Τα timings φαίνονται μεγάλα αλλά ειδικά αν τις δουλέψεις κάτω από 2χ275 θα σφίγγουν στανταρ...

Αν θέλεις να κρατήσεις το setup σου όπως είπε ο φίλος πάνω,1 χαρά οι 3200. Αν επιτρέπεται τι μάρκα είναι οι παλιές σου??Τα timings δεν αξίζουν την αλλαγή αν δεν σε ενδιαφέρει παραπάνω O/C....

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το παραπάνω O/C. Πρόσφατα έβαλα μια 7800GS και θέλω απο την CPU μου ότι έχει και δεν έχει! (ότι μπορει δηλαδή ο καημένος ο Prescott).

Όσον αφορά τους Ρ4, έχουν κληδωμένο πολλαπλασιαστή. Οι παλιές μου μνήμες δεν έχουν μάρκα επάνω (τις αντάλλαξα με τις, ακόμα πιο παλιές μου, Kingston), αλλά αντέχουν μέχρι 231 FSB (όταν δεν κάνει ζέστη).

Δηλαδή πιστέυεις ότι πρέπει να κηνιγήσω μεγαλήτερες συχνότητες παρά "σφιχτά" timings?

Δυστυχώς αυτά δεν πάνε ποτέ μαζί...Οτι χάνεις σε timings κερδίζεις σε συχνότητες και το αντίθετο!!!Αν θέλεις να ανεβείς παραπάνω τα timings θα χαλαρώσουν...Ωστόσο είναι κάποιες μνήμες που με αύξηση τάσης ανεβαίνουν χωρίς να χαλαρώσεις τα timings (oi OCZ 4000 ,γενικά οι OCZ θεωρούνται οι νο 1 για O/C, αλλά έχουν 3-4-3-8 στα 500,για 1GB αυτό βέβαια..)

Τα timings της Geil είναι καλά για την τιμή και τη συχνότητα της!!

Edit: 1 καλή σύγκριση θα ήταν να δούμε σε τι timings δουλεύει η 4400 αν την πας στα 3200 σύμφωνα με τον κατασκευαστή της,θα βρείσκεται κοντά στην 3200.

Με φώναξε κανείς ?

Να παίξω και εγω please ? :D

Καλησπέρα παίδες,

Για το ενδο-οικογενιακό δίλημμα ( GeIL vs GeIL ) θα έλεγα καλύτερα τις 4400 διότι...

α) Στους Intel καλύτερα να έχεις μνήμες που θα πάνε όσο τραβήξει το FSB ( η CPU σου ουσιαστικά ) και να του δίνεις όσο περισσότερο από αυτό...που γουστάρει [ όχι γκόμενες, bandwidth γουστάρει ο P4 :D ].

β) Η GeIL έχει πολύ καλό binning στα TCCD series της, πάνε πολύ καλά ( average retail oc = very good ) και παίζουν και με καλά timings ( αν είσαι τυχερός μπορεί να σου κάτσουν και TCCD @ DDR580-610 2,5-3-3-5 [ tCL - tRCD - tRP - tRAS ]

γ) Από την άλλη πολύ καλές και οι PC3200 αλλά...εδώ η GeIL τα έχει κάνει...σαλάτα ( για να μην πω χειρότερη λέξη ).

Στην σειρά GeIL Ultra-X PC3200 ( 2-2-2-5 ) έχει χώσει ότι chip βρήκε την εκάστοτε χρονική στιγμή... με άλλα λόγια μπορεί να σου κάτσουν Samsung TCC5 [ συνήθως 15% κάτω από τις TCCD και με χειρότερα timings ], GeIL "Emperor" { κάνε search με την λέξη emperor εδώ στο insomnia }, Winbond UTT-BH5 ακόμα και TCCD!

Οι PC3200 τώρα, το πιο πιθανό είναι να σου έρθουν UTT-BH5 ( λόγω ότι είμαστε ελλάδα και θα είναι stockαρισμένες κάτι μήνες :D ) [ έξω πιο πιθανό να σου κάτσουν emperor γιατί από UTT η GeIL μένει, και έχει κρατήσει για RMA purposes κυρίως ] θέλουν τάση για να ανέβουν.

Μπορεί να χρειαστείς και 3.4V για τα 240MHz 2-2-2-5.

Μπορεί να σου κάτσουν καλούτσικα που με κανά 3.4V σταματάνε στα 25x MHz 2-2-2-5, μπορεί να σου κάτσουν κάτω του μετρίου και να σταματάνε στα 23x MHz 2-2-2-5, και μπορεί να σου κάτσουν και καλά που να παίζουν stable στα 26x MHz 2-2-2-5 αλλά με 3.4V +

Είναι καθαρά θέμα τύχης.

Πέραν του ότι τα περισσότερα UTT που παίζονται για 3+ μήνες με Volts > 3.2V+ ψοφάνε, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος καλός λόγος να τα προτιμήσεις έναντι των PC4400 TCCD.

Στην διάθεσή σου,

bill

Σε ένα review (λιγο παλιο) διάβασα ότι σε DDR 400 mode και με timings 2-2-2-5 δεν ξεκινούσε καν, ενώ σε ένα άλλο ότι δούλευε μια χαρά.

Επιδή δεν έχω χρόνο (αν πάρω τις 4400 θα πρέπει να τις πάρω σήμερα. Αυριο φέυγουν), εσείς ποιές θα πέρνατε?

Λοιπόν... φοβερή απάντηση!

Αν και σε έχασα λίγο όταν άρχισες να αναφέρεσαι σε BH5, tCCD, UTT, FBI, CIA κτλ. , κατάλαβα ότι με τις 4400 θα έχω μεγαλύτερο bandwidth και άρα καλύτερες επιδόσεις.

4400 λοιπόν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...