denniskriti Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 paidia tha ithela na mou peite poies einai oi kaluteres ruymisis gia kalutero hxo sthn audigy2 ..exw tous teleuteous drivers ktlp!!
billpeppas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Surround Mixer πάντα, ( Master Control ) Volume = 80% Source Control: Wave = 79% MIDI Synth = 79% Όποιο άλλο source δεν χρησιμοποιείς 0% & muted.
billpeppas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Εξαρτάται από τα ηχεία σου ( την ποιότητα, και την ακουστική/ηχητική τους σ. ) και από τα γούστα σου επίσης.
qspock Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Bass, treble τα αφηνεις οπως ειναι στη μεση χωρις να τα πειραξεις. Τα υπολοιπα τα αφηνεις οπως ειναι μετα απο restore defaults (master volume ~79) και κανεις οπωσδηποτε mute τα line-in και το audio CD γιατι παραγουν φυσημα. Μακρυα απο Cmss 3D 1, 2. Το πολυ πολυ stereo x2 (αν εχεις τους drivers της A2 ZS). Εννοειται οτι δεν θα χρησιμοποιεις κανενα equalizer, hardware ποσο μαλλον software οπως αυτο του winamp. Γενικα ο ηχος πρεπει να ειναι ακριβως οπως εχει χωρις οποιαδηποτε προσθηκη, εκτος αν δεν εχεις καλουτσικα εστω ηχεια, οποτε αναγκαστικα προσθετεις μπασα και δε συμμαζευεται. Το μονο με το οποιο θα παιζεις ειναι η ρυθμιση του μπασου του subwoofer σου, και του wave απο το κεντρικο του winamp. Επισης, για το winamp χρησιμοποιεις direct sound output με hardware acceleration enabled και resampling enabled στα 48000 (το πειραγμενο direct sound output δηλαδη, το direct sound output SSRC). Εγω χρησιμοποιω και το MAD input plugin, δινει "βαθος" στα mp3 που ειναι πολυ "flat" με το default winamp mp3 input plugin. Δε συζηταμε για DSP plugins και τετοια (οπως το DFX), αυτα απαγορευονται δια ροπαλου αν μιλαμε για "καθαρο" ηχο.
denniskriti Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 egw exw hxeia 5.1 creative opote qspock den xomizw oti to parapanw xrisimopii ta hxeia mou kalutera!!! thanks pantws
qspock Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Κι εγω τα inspire 6.1 εχω. Επισης χρησιμοποιω παραλληλα και ακουστικα sennheizer οπου καταλαβαινεις καλυτερα τη διαφορα.
denniskriti Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 nai alla den moupate tis rutmisis !!
denniskriti Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 nai re su alla etsi den nomizw na anevazeis ton hxo.
qspock Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Αλλο το δυναμωμα του ηχου και αλλο το να εχεις τον καλυτερο ηχο οπως ανεφερες παραπανω. Τελικα τι ζητας?
denniskriti Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 pio dinanato hxo kai poio katharo,,!
doc1000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Eγώ έχω την audigy2 ZS. Χωρίς να είμαι ειδικός θα διαφωνήσω με τον qspock όσον αφορά τις ρυθμίσεις. Κατ' αρχήν το volume στο 79% κάνει distortion στον ήχο. (κοινώς τον καταστρέφει). Μέχρι 60-65% είναι ok. Αντίθετα το 100% στο tab wave δεν δίνει distortion. Επίσης αφήνοντας τα μπάσα και το tremble στο μέσο (default) είναι σα να ακούς ραδιόφωνο... Πολύ ψεύτικος ήχος. Να φανταστείς όταν κάνω update τους drivers και βάζει τα defaults, στο restart καταλαβαίνω στον ήχο εκκίνησης ότι κάτι δεν πάει καλά... Εγώ βάζω το μπάσο στο φουλ και το tremble γύρω στο 85%. Χρησιμοποιώ ακουστικά κυρίως (Altec Lansing) Να φανταστείς ότι με αυτές τις ρυθμίσεις έπιασα πρόβλημα μπάσων στο ΔΕ ακουστικό. (κάτι σα καμμένη μεμβράνη) Πήγα στο Πλαίσο να μου τα αλλάξουν και τα έβαλε ο βλάκας ο τεχνικός σε μια αισχρή onboard κάρτα ήχου όπου φυσικά δεν ακουγόταν κανένα πρόβλημα μιας και ουσιαστικά η κάρτα ΔΕΝ έδινε μπάσα... Βρε καλέ μου βρε χρυσέ μου. Με τα χίλια μου τα άλλαξαν αλλά με κοίταζαν περίεργα...
qspock Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 doc100 οι ρυθμισεις που κανεις μπορει να σου δινουν καλυτερο αποτελεσμα με τα συγκεκριμενα ακουστικα (κι εγω με τα φτηνα senn που εχω βαζω equalizer drum & bass, οχι ομως και στα ηχεια που εχουν δικο τους μπασο) αλλα δε σημαινει οτι ειναι και σωστες. Διατηρω μια επιφυλαξη οσον αφορα το master volume και που πρεπει να βρισκεται. Εγω απλα δε το πειραζω απο το default, ισως παρακατω ειναι καλυτερα αλλα χανω σε ενταση και με ακουστικα ειναι αρκετα χαμηλα. Τα μπασα και πριμα ομως πρεπει οχι μονο να ειναι στη μεση, αλλα σε καποιες περιπτωσεις ακομα και αν τα πειραξεις και τα επαναφερεις στο 50% χανεις την ικανοτητα για resolution πανω απο 16 bit αν θυμαμαι καλα απο αυτα που ελεγε η casity στο http://www.3dss-forums.com/cgi-bin/wwwthreads/postlist.pl?Cat=&Board=Forum22 Αλλα εχεις δικιο οσον αφορα τα συγκεκριμενα ακουστικα που χρησιμοποιεις, και γενικοτερα με χρηση φτηνων ακουστικων ετσι ειναι, θελει κατι παραπανω στο μπασο. Φανταζομαι ομως πως αν δοκιμασεις πραγματικα καλα ακουστικα (πχ SENNHEISER HD-650) και τολμησεις να τους βαλεις μπασο, το αποτελεσμα θα σε αηδιασει... Επισης σε χρηση ηχειων, εστω και φτηνων οπως τα inspire, οιποιαδηποτε αλλιωση του ηχου φερνει ασχημο αποτελεσμα.
doc1000 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 qspock εγώ και στα ηχεία μου Altec Lansing 621 (με πολύ καλό woofer) και σε Yamaha ηχεία η διαφορά είναι αισθητή (προς το χειρότερο) αν κρατήσεις μπάσα και tremble στο default. Ο ηχος χάνει πάρα πολύ και δεν είναι επειδή τα ηχεία δεν έχουν μπάσο. Ουσιαστικά απενεργοποιείς το woofer... Εντάξει αν έχει κάποιος τα Nautilus με εξωτερικό ενισχυτή δεν χρειάζεται καν τις ρυθμίσεις της Audigy. Τα συνδέει κατευθείαν στο line out και αφήνει όλη τη δουλειά στον εξωτερικό ενισχυτή. Δεν ξέρω τί γράφει η casity και η κάθε casity. Εγώ κρίνω με βάση τα αυτιά μου και δε με γελούν σίγουρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.