Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός Σκληρός (πρόβλημα αναγνώρισης)

SweetChild

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν σκληρό 250GB και μια εξωτερική θήκη και τα σύνδεσα κανονικά στο pc. Με το που το άνοιξα το εγκατέστησε. Και το πρόβλημα είναι που δεν το δείχνει στο My Computer. Μου βγάζει ένα μηνυματακι δίπλα στο ρολόι ότι "This device can perform faster, This USB device can perform faster if you connect it to a HI-Speed USB 2.0 port"

Το έχω βάλει και στις 4 θύρες που έχω USB.

Στο Device manager μου βγάζει κανονικά τον δίσκο και στα properties λέει ότι λειτουργεί κανονικά.

Τι πρόβλημά υπάρχει?

Δημοσ.

Προφανώς από το device manager χρειάζεται να κάνεις τον δίσκο διαμόρφωση καθώς είναι η πρώτη φορά που θα τον χρησιμοποιήσεις.Αν κάνεις την διαμόρφωση και μετά δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.Σχετικά με το μήνυμα που σου βγάζει είναι θέμα μητρικής(ότι δλδ δεν υποστηρίζει usb2.0 ή ότι δεν είναι ενεργοποιημένη από το bios).

Δημοσ.
Εχω εναν σκληρό 250GB και μια εξωτερική θήκη και τα σύνδεσα κανονικά στο pc. Με το που το άνοιξα το εγκατέστησε. Και το πρόβλημα είναι που δεν το δείχνει στο My Computer. Μου βγάζει ένα μηνυματακι δίπλα στο ρολόι ότι "This device can perform faster' date=' This USB device can perform faster if you connect it to a HI-Speed USB 2.0 port"

Το έχω βάλει και στις 4 θύρες που έχω USB.

Στο Device manager μου βγάζει κανονικά τον δίσκο και στα properties λέει ότι λειτουργεί κανονικά.

Τι πρόβλημά υπάρχει?[/quote']

Δε βλέπει το δίσκο στο My Computer,επειδή δεν είναι διαμορφωμένος(δεν έχει γίνει ακόμα format).Κάντου ένα πλήρες format(προτίμησέ το από το quick format) και μετά θα είναι οκ.Βέβαια η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα είναι μικρότερη απ'όσο ο δίσκος μπορεί να υποστηρίξει....Αυτό στο λέω επειδή σου έβγαλε αυτό το μήνυμα: "This device can perform faster, This USB device can perform faster if you connect it to a HI-Speed USB 2.0 port".Αυτό σημαίνει ότι η μητρική σου έχει USB 1.1 και όχι 2.0 .

Δημοσ.

Εχω Gigabyte μητρική, μοντέλο 7VRXP. Ναι όντως είναι παλιά. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει usb 2.0. Αν δεν υποστηρίζει όντως τι μπορώ να κάνω?

Dklearhos, όταν λες διαμόρφωση τι ακριβώς κάνω και από που το κάνω?

Δημοσ.
Δε βλέπει το δίσκο στο My Computer,επειδή δεν είναι διαμορφωμένος(δεν έχει γίνει ακόμα format).Κάντου ένα πλήρες format(προτίμησέ το από το quick format) και μετά θα είναι οκ.Βέβαια η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα είναι μικρότερη απ'όσο ο δίσκος μπορεί να υποστηρίξει....Αυτό στο λέω επειδή σου έβγαλε αυτό το μήνυμα: "This device can perform faster, This USB device can perform faster if you connect it to a HI-Speed USB 2.0 port".Αυτό σημαίνει ότι η μητρική σου έχει USB 1.1 και όχι 2.0 .

Αααα μάλιστα...

Θα ψάξω να βρω που τον κάνω φορματ και αν δεν το βρω θα ξαναστείλω.. :-D

Δημοσ.

To μηχανημα σου ειναι παλιο ή σχετικα καινουριο, 3ετιας ας πουμε? Αν ειναι σχετικα καινουριο το πιο πιθανο ειναι να υποστηριζει USB 2 και να μπορεις να εκμεταλλευτεις την καλυτερη ταχυτητα που δινει, αρκει να αναβαθμισεις τα Windows

Δημοσ.

Το αγόρασα πριν 4 χρόνια. Οπότε δεν το κόβω να υποστηρίζει usb 2.0.

Πως να τον κάνω φορματ? Δεν βρίσκω τελίκα από που να πάω....

Δημοσ.

Δεξι κλικ στον υπολογιστη σου->Διαχειρηση->Διαχειρηση δισκων. Εκει επελεξε τον δισκο σου απο την λιστα κατω, κανε τον αρχικοποιηση και μετα διαμορφωση σε NTFS. Μην ενεργοποιησης συμπιεση. Περιμενεις να ολοκληρωθει και εισαι ετοιμος ;-)

Τι υπολογιστης ειναι? Ρ4 ή Ρ3?

Δημοσ.

Οκ. Εγινε. Αν και συνεχιζει να βγαζει το μηνυμα με το usb. Θα κοιταξω για drivers και θα τους εγκαταστησω ξανα.

Ευχαριστω πάντως...

Δημοσ.

Χαιρομαι που σε βοηθησα :-)

Οσον αφορα το USB 2.0 dε θελει καποιο driver... Aν εχεις το Service Pack 2, τοτε ειναι native η υποστηριξη απο το λειτουργικο και δε χρειαζεσαι κατι αλλο...

Δημοσ.

Ρε τι του λέτε του παιδιού και τον μπερδεύεται;Τι NTFS,τι format και ιστορίες γι'αγρίους!Η μητρική δέν υποστηρίζει USB 2.0.Και δέν είναι θέμα SP2 και αναβάθμισης windows.

SweetChild αγόρασε μια κάρτα επέκτασης που σού δίνει 4 θύρες USB 2.0 και καθάρισες.

Κόστος: 10-12 euro το πολύ

Έχω και γώ pc 4ετίας με Sp1 και έχω βάλει μια τέτοια κάρτα...

Δημοσ.

Φιλε Tenshi καλυτερα διαβασε πιο αργα το πρωτο post του παιδιου, επειδη περα απο το προβλημα με το USB 2.0 λεει οτι δε το εβλεπε στο My Computer, που σημαινει οτι ο δισκος ηταν αφορμαριστος και ηθελε διαμορφωση πρωτα.

Κοιτα το post #10 που λεει οκ οτι εγινε και του δουλευει τωρα...

Τον ρωταω για το SP2 επειδη ειναι πιθανο να θελει μονο αυτο, αλλιως ναι η λυση της καρτας USB 2.0 ειναι η καλυτερη λυση.

Δημοσ.

Με το φορματ ολα οκ..

Με το usb συνεχίζει να βγάζει το πρόβλημα. Και μου τι δίνει που κλείνω συνέχεια το παραθυράκι στο ρολοι δίπλα και μου το εμφανίζει ξανά στο καπάκι... :S

Δεν θέλω να μπαίνω σε άλλα έξοδα για κάρτες και συσκευές. Κι ας είναι φθηνα. Αλλη απλή λύση δεν υπάρχει ε?

Πάντως SP2 έχω. Το έχω μέσα στο cd εγκατάστασης των windows. Αυτό όμως δεν παίζει ρόλο και ανάλογα με την μητρική? Αν η μητρική δεν υποστηρίζει usb 2.0 θα υποστηρίξει με το που βάλω sp2??

Δημοσ.

Φιλε Sweetchild

Το USB 2.0 δεν το ξεπερνας αν δεν παρεις καρτα. Παει αυτο...

Το οτι βγαινει αυτο το φουσκάκι σημαινει ακριβως οτι ενω ειναι εγακτεστημενο το SP2 και το USB 2.0 υποστηρίζεται, το hardware σου δεν έχει δυνατότητα.

Tο SP2 αυτο που μπορει τωρα να κάνει γιά σενα είναι νά δει τον δίσκο σου σε 250 GB γιατι τα windows xp δεν έχουν εγγενή υποστήριξη γιά τόσο μεγαλους δίσκους και χρειάζοντια τα service packs.

Αν ο δίσκος σου φαίνεται 250 GB αλλα έχεις το φουσκάκι τού USB 2.0, τοτε εισαι σε καλό σημείο. Μόνο μιά καρτούλα σε σώνει τωρα..

Arni

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...