djapal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Εγώ είμαι από ένα νησί (Λέσβος), μένω λίγο έξω από την πόλη...είναι δυνατόν να μην μπορώ να βάλω DSL????Γιατί? Δηλαδή σκέψου πως κάποιοι στην ίδια χώρα είναι αυτή την στιγμή που μιλάμε...τουλάχιστον 5 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ελλάδα και 10 τουλάχιστον πιο πίσω από την Ευρώπη. ΕΛΕΟΣ? Edw symfwnw apolyta. Dld prepei prwta na koitaksoume to gegonos tou oti dld se polles perioxes den yposthrizetai kan h DSL kai metaaaaaaaaaa na milhsoume gia 10mbit ktl ktl. Prwta ta basika. K de milame twra gia perioxes-xwria pou menoun 20-30 katoikoi as poume. Exw akousei kati trafika skhnika. Eleos de les tpt... Είναι δυνατόν να μην πιάνω ας πούμε STAR? Γιατί λένε πως δεν έχει AGB το σκατονησί μου...γιατί να σας βάλουμε το κανάλι (αυτό που λέω δε το έχω βγάλει από το μυαλό μου). Ela mwre ti to thes to STAR? spoudaio kanali!!
^DiMioN^ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 «Οι υπολογιστές δεν θα ζυγίζουν στο μέλλον πάνω από 1,5 τόνο» Το περιοδικό Popular Mechanics, το 1949, στις προβλέψεις του για την εξέλιξη της τεχνολογίας. «Ναι, αλλά πού μπορεί να χρησιμεύσει αυτό το πράγμα;» 'Ενας τεχνικός της IBM για τον πρώτο μικροεπεξεργαστή,1968. «Δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο να χρειάζεται κάποιος ένα υπολογιστή στο σπίτι του». Ken Olson, Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Digital Equipment, 1977. «640 KB RAM είναι αρκετά για όλες τις εφαρμογές». Bill Gates, Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft, 1981. Αυτή είναι η δικιά μου απαντησή για όσους θεωρούν υπερβολικά τα 24Mbs και ότι δε θα χρησιμευάν πουθενά. Και βλεποντάς τις ημερομηνίες που αναφερθηκάν τα παραπάνω διακρίνω ότι η Ελλαδά ενώ μπηκέ σωστά στο παιχνιδί (Αγορά υπολογιστών). Ξαφνικά καποιοί βγαλανέ το συμπερασμά καπου το 1994-5 ότι δεν χρειαζέται να ζητάμε νέες τεχνολογιές για τοτέ όπως το νετ αφού χρειαζεταί επενδυσή και κεφαλαιό από "εμάς" (ΟΤΕ), ας αρκεστούν στον υπολογιστή που αγοράζουν μονοί τους με δικά τους χρηματά και πολύ είναι αφού οπώς είπαμε «Δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο να χρειάζεται κάποιος ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο σπίτι του». ΑΑΑααα κι εγώ Λεσβό είμαι και ευτυχώς που είμαι Μυτιληνή για φαντασού να ήμουν σε χωριό οπώς πολλοί που θέλουν DSL αλλά ο ΟΤΕ τους ξεχασέ μονο οπου παεί ο τζόγος ΟΠΑΠ παεί κι ΟΤΕ.
djapal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Αυτή είναι η δικιά μου απαντησή για όσους θεωρούν υπερβολικά τα 24Mbs και ότι δε θα χρησιμευάν πουθενά. Panta gia ta shmerina dedomena milame. kai isws kai aytes oi atakes htan gia tis tote epoxes. dedomenou oti ta pragmata den allazoun, de xreiazetai. epeidh omws allazoun, kapote tha xreiastei. twra den einai kai tooooso aparaithto pia1 PS: giati oi perissoteres lekseis sou tonizontai sth lhgousa?
asmilon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 ^DiMioN^ εισαι α π ο λ υ τ α σωστος αυτο ακριβως ειναι και το δικο μου σκεπτικο! Δε μπορεις να πεις ποτε καλα ειμαστε και να βολευτουμε, δε το καναμε ποτε ως ανθρωπινο ειδος, σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα, θα το πουμε στους υπολογιστες που οτι βγαινει σημερα εχει ξεπεραστει αυριο απο κατι καλυτερο ή πιο αποδοτικο?
^DiMioN^ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Α δε τονίζω συνήθως αυτά τα κάνει ο κειμενογράφος. Ε και επειδή έχω ένα πρόβληματάκι δυσ-γραφείας(LOL). Το θέμα είναι ότι εγώ αν έχω 1Τέρα σκληρό θα τον χρησιμοποιήσω full αρά το ίδιο και με 24Mbs. Πάντως οι ISP και OTE νομίζουν ότι δεν υπάρχει επαφή με άλλη χώρα και νομιζούν ότι μας δίνουν ευκαιρίες. Εγώ επίσης δε καταλαβαίνω γιατί να πληρώνω και πάγειο στον ΟΤΕ για DSL+πάγειο για τηλεφωνική γραμμή + συνδρομή DSL(έστω ότι είναι και σε άλλο ISP). Δεν είναι ότι είμαστέ τόσο πίσω είναι ότι ο καθένας βρισκεταί στο αρμονικά φτιαγμένο γεματό χρήμα κόσμο του και κοιτάζει πως θα γίνει ο μεγαλόβοσκός του κοπαδιού. [offtopic] ΜΠΕΕΕΕεεεΕΕΕΕΕ! (Θελώ κουρεμά βοσκέ!!) [/offtopic]
polidis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Den perimeneis na pesei h timh tou gia na to agoraseis. Perimeneis na pesei sto xrhmatiko orio pou exeis thesei esy o idios (kai o kathenas mas etsi?) gia na to agoraseis! An e3'arxhs kalyptesai, tote to agorazeis, an oxi... ypomonh! E nai re file afto einai logiko. O kathenas mas osa sikonei i tsepi tou fisika.An exo mistho 400? ti na valo DSL pou den tha exo psomi na fao.Tha troo ta kalodia kai tis kartes? Ala to na les esy kai o kathenas oti den vazo DSL giati perimeno na pesi kai alo i timi tou eno exeis dinatotita na to paris afto einai lathos. An mporis kaneis mia erevna agoras vlepis ti se sinferi kai analogos pratis.
antreaslam Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 twra pou to ksanaskeftomai.... an oi ISPs kleidwnan to download apo dc++,emule, slsk, torrents , rapidshare ktl ktl, poses syndeseis ADSL tha yphrxan sthn Ellada arage? και ποιος ακριβως δινει το δικαιωμα να κοψουν προσβαση σε οποιοδηποτε site-προγραμμα κλπ? αν καποιος γουσταρει να πληρωνει πχ 200 ευρω το μηνα,για να μπαινει σε ΧΧΧ, γιατι να του απαγορευτει?
djapal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 και ποιος ακριβως δινει το δικαιωμα να κοψουν προσβαση σε οποιοδηποτε site-προγραμμα κλπ?αν καποιος γουσταρει να πληρωνει πχ 200 ευρω το μηνα' date='για να μπαινει σε ΧΧΧ, γιατι να του απαγορευτει?[/quote'] re dikio exeis (eksallou to p2p networking den einai paranomo, paranomo einai na katebazeis copyrighted yliko apo ayta ), alla fantasou na ginotan! plaka de tha eixe?
loco Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 ^DiMioN^ και να φανταστείς, δε μένω σε χωριό ωστέ να λέω πως τα χωριά τα έχουν γραμμένα. Στο αεροδρόμιο μένω (5 λεπτά από το κέντρο της Μυτιλήνης για όσους δε ξέρουν ή δεν έχουν πάει).
blueviper Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 A mprabo! alla pote yphrkse mazikh eisroh sth DSL? perisy to Dekembrh pou arxisan na dinoun paketa me 20-25 eyrw to mhna! tote epesan me ta moutra oloi. eprepe dld na ginoun oi prosfores gia na ayksh8ei katakoryfa h zhthsh! Καληνύχτα κι έφεξε...μ' αρέσει κι όλας που συμφωνείς, στην προσπάθειά σου να διαφωνήσεις ντε και καλά. Ο καλύτερος συνήγορος του ΟΤΕ... Μάλλον μόνος μου τα έγραφα, μόνος μου τα διάβαζα, όταν σημείωνα πως η αύξηση της ζήτησης ήταν προϊόν της μείωσης της τιμής (αδιάφορο αν μιλάμε για προσφορές ή όχι). Συμπέρασμα; Το καρπούζι και το μαχαίρι το είχαν στα χέρια τους οι ΟΤΕτζήδες κι οι providers κι όχι το έρημο καταναλωτικό κοινό που με τις τιμές που υφίσταντο είχε βαρέσει μπιέλες. Δεν αυξήθηκε η ζήτηση, για να πέσουν οι τιμές (αυτό δεν είναι και το σύνηθες), αλλά τ' αντίστροφο. Γιατί λοιπόν κατηγορείται το κοινό πως δεν έπεσε με τα μούτρα στην αγορά του DSL, όταν οι αρμόδιοι δεν του πρόσφεραν ποτέ την ουσιαστική δυνατότητα...γιατί, όπως και να το κάνουμε, 60-70€ για μια 384Kbps είναι κάτι παραπάνω από ασύμφορο για το το μέσο χρήστη, με βάση τους μισθούς στην Ελλάδα. Μόλις τώρα άρχισε να ξεσκαλώνει το πράγμα...τα περί γκρίνιας λοιπόν, κράτησέ τα για εκεί που τους ταιριάζουν. Επίσης...υπάρχει κι η καταραμένη δυνατότητα του "quoting"...χρησιμοποίησέ την για να μη μας βγαίνουν και τα μάτια ή άσε έστω μία γραμμούλα ανάμεσα στο παρατιθέμενο κείμενο και το δικό σου. Είναι στοιχείο σεβασμού του συνομιλητή σου, η ευκρινής δομή ενός post. oK megale esy pou diekdikeis prospa8hse na rikseis ligo ta timologia ths deh, ta basika eidh ktl ktl. se sena sthrizomai! mporeis! kai egw tha karpwthw ta apotelesmata! lol Από το να κάθομαι σαν την κοτούλα που της ρίχνουν το πίτουρο για να κάνει το αυγουλάκι της καλά καλά, όποτε κι όταν το αποφασίσουν, προτιμώ να διεκδικώ. Τις τεμενάδες και τα ευχαριστώ για τα αυτονόητα, που στα παρουσιάζουν κι όλας ως πολυτέλεια, τα αφήνω σε όσους έχουν εμβαπτιστεί στα νερά της δουλοπρέπειας. Πάντως, αυτή η κόντρα ωχαδερφιστές vs. ονειροπόλοι έχει καταντήσει κουραστική. Με μια διευκρίνηση. Ιστορικά, σε αυτόν τον κόσμο, οι δεύτεροι έχουν προσφέρει απείρως περισσότερα πράγματα από τους πρώτους. Η αξίωση, ακόμα κι αν προβάλλεται διά της υπερβολής, τείνει να αλλάζει τα πράγματα, αντί να τα διατηρεί στάσιμα, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των ωχαδερφιστών.
^DiMioN^ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 loco=>> Ακομά χειροτερά, γιατί τωρά σιγουρά δεν μπορώ να καταλαβώ αυτό τον όρο ευρυζωνικότητα (Λέμε τώρα αν υπάρχει τελικά)!
djapal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 blueviper an exw katalabei kala, anhkeis ideologika se xwro pou genika antitassomai, opote apolytws logiko na diafwnoume se polla themata...
asmilon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Με μια διευκρίνηση. Ιστορικά' date=' σε αυτόν τον κόσμο, οι δεύτεροι έχουν προσφέρει απείρως περισσότερα πράγματα από τους πρώτους. Η αξίωση, ακόμα κι αν προβάλλεται διά της υπερβολής, τείνει να αλλάζει τα πράγματα, αντί να τα διατηρεί στάσιμα, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των ωχαδερφιστών.[/quote'] Φιλε blueviper εγραψες!! Συμφωνω και εγω και δε μιλαμε για κομματικη σταση ή κατι τετοιο μιλαμε για σταση ζωης και να μπορεις να απαιτεις κατι καλυτερο για εσενα και τους αλλους. Ειλικρινα οσο αφορα το παρον topic μπορει καποιος να πει πως ο ΟΤΕ δε φταιει τραγικα στο ερωτημα "Γιατί να είμαστε τόσο πίσω?'"
djapal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 μιλαμε για σταση ζωης και να μπορεις να απαιτεις κατι καλυτερο για εσενα και τους αλλους. wraia. to apaiteis kai pes oti to exeis ok? tha to xrhsimopoihseis gia nomima pragmata? giati kai ayto stash zwhs einai re sy ama to pame etsi, swsta? an exeis mathei na katebazeis ta kerata sou apo p2p giati exeis th 10Mbit kai de se noiazei, giati na 'noikiaseis' mesw i-tunes opws anefere enas xrhsths pio prin (o VKostas nomizw) 'h kserw gw na katebaseis ena epeisodio mias seiras me kapoia mikrh xrewsh? akoma kai tainies pou skeftontai oi etaireies na dinoun mesw net pou tha exoun kapoia xrewsh, k aytes mesw torrent de tha katebainoun? ara loipon diekdikoume kati pou to dikaioumaste, alla mhn ksexname kai ta 'dikaiwmata' kapoiwn allwn. an to xrhsimopoihseis mono gia nomima pragmata, tote man tha se paradextw!
DrFreeman Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 «Οι υπολογιστές δεν θα ζυγίζουν στο μέλλον πάνω από 1' date='5 τόνο»Το περιοδικό Popular Mechanics, το 1949, στις προβλέψεις του για την εξέλιξη της τεχνολογίας. «Ναι, αλλά πού μπορεί να χρησιμεύσει αυτό το πράγμα;» 'Ενας τεχνικός της IBM για τον πρώτο μικροεπεξεργαστή,1968. «Δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο να χρειάζεται κάποιος ένα υπολογιστή στο σπίτι του». Ken Olson, Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Digital Equipment, 1977. «640 KB RAM είναι αρκετά για όλες τις εφαρμογές». Bill Gates, Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft, 1981. Αυτή είναι η δικιά μου απαντησή για όσους θεωρούν υπερβολικά τα 24Mbs και ότι δε θα χρησιμευάν πουθενά. Και βλεποντάς τις ημερομηνίες που αναφερθηκάν τα παραπάνω διακρίνω ότι η Ελλαδά ενώ μπηκέ σωστά στο παιχνιδί (Αγορά υπολογιστών). Ξαφνικά καποιοί βγαλανέ το συμπερασμά καπου το 1994-5 ότι δεν χρειαζέται να ζητάμε νέες τεχνολογιές για τοτέ όπως το νετ αφού χρειαζεταί επενδυσή και κεφαλαιό από "εμάς" (ΟΤΕ), ας αρκεστούν στον υπολογιστή που αγοράζουν μονοί τους με δικά τους χρηματά και πολύ είναι αφού οπώς είπαμε «Δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο να χρειάζεται κάποιος ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο σπίτι του». ΑΑΑααα κι εγώ Λεσβό είμαι και ευτυχώς που είμαι Μυτιληνή για φαντασού να ήμουν σε χωριό οπώς πολλοί που θέλουν DSL αλλά ο ΟΤΕ τους ξεχασέ μονο οπου παεί ο τζόγος ΟΠΑΠ παεί κι ΟΤΕ.[/quote'] Πάρα πολύ σωστός φίλε μου, συμφωνώ απόλυτα. Οταν κρίνεις το μέλλον με σημερινά κριτήρια, είναι φυσικό να οδηγείσαι σε λανθασμένα συμπεράσματα. Πάντως, δική μου (πρόχειρη) πρόβλεψη με βάση τα όσα ετοιμάζεται κάνει ο ΟΤΕ στο επόμενο διάστημα (αναβαθμίσεις) και τις προσφορές που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, μάλλον θα έχουμε 2048Kbit γραμμές με < ?30/μήνα μέχρι το Δεκέμβριο '06, ενώ και οι περισσότεροι θα μεταβούν σε τουλάχιστον 1024Κbit μέχρι τότε. Από εκεί και πέρα, το 2007 θα δούμε να γίνονται καθημερινότητα οι 4αρες γραμμές και να εμφανίζονται όλο και συχνότερα 8άρες, πάντα με τιμές κάτω από ?30/μήνα, και σιγά σιγά κάτω από ?20. Πιστεύω πως όντως είμαστε πολύ πίσω, αλλά αισιοδοξώ πως αν πάρουμε ένα σωστό δρόμο από 'δω και πέρα θα φτιάξουν σιγά σιγά τα πράγματα και θα καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος του χάσματος την επόμενη διετία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.