sugoruyo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Γειά σας παίδες. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα θορύβου. Υπάρχει στο οικογενειακό περιβάλλον ένα pc γραφείου με AMD Sempron 2800+ AM2 το οποίο παρουσιαζεί 2 προβλήματα θορύβου. Το ένα είναι ένα υψίσυχνο σφύριγμα, προσφορά του εργοστασιακού cooler. Το άλλο είναι ένας κραδασμός και τριγμός που παρατηρείται στις λαμαρίνες [πλαϊνά] του κουτιού λόγω του δίσκου [WD SATA2 120GB]. Το μηχανάκι δεν περνάει τους 38 β. Κελ. με τη max χρήση τώρα το καλοκαίρι οπότε υποθέτω ότι δε χρειάζεται εξτρα ψύξη. Το τροφοδοτικό είναι ένα 385watt heroichi windmill με 12αρα προπέλα το οποίο δεν ακούγεται μέσα από το κουτί το οποίο είναι επίσης heroichi 6a19. Ο μόνος άλλος ανεμιστήρας είναι της AMD και ψιλοτσιρίζει. Οι 12άρηδες που υπήρχαν μέσα είναι ασύνδετοι. Αυτό που θέλω είναι μια εξίσου ισχυρή ψύκτρα για AM2 που να κάνει λιγότερο θόρυβο και κάποιο τρόπο να σταματήσω τον τριγμό από το δίσκο. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το ζήτημα αλλά επειδή θα λείπω από Τρίτη έως την άλλη Τετάρτη θα δω τις απαντήσεις σας μαζεμένες και δε θα μπορώ να δώσω κι επιπλέον πληροφορίες. Thanks in advance... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mprou Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Τριξιμο σε κουτι εχω να ακουσω απο τοτε που ειχα τα κουτια εποχης pentium 1 και 2 με τον ενιαιο τσιγγο! Μπορει το πλαινο του κουτιου να ειναι χαλαρο η να μην ακουμπα καλα ο σκληρος. Ακομα και η προσοψη μπορει να εχει κανενα μουφα χαλαρο πλαστικο. Οσο για το ανεμιστηρακι μπορει να ακουμπα πολυ λιγο κανα καλωδιο η απλα να ειναι ελλατωματικο. Για αλλη ψυκτρα μπορεις να κοιταξεις κατι σε zalman που ειναι αρκετα αθορυβα η κανενα thermaright tower που ειναι κατι τουμπανα ψυχτρες που δεν χρειαζονται απαραιτητα ανεμιστηρακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 gia ton skliro sou tsekare apo e-shop ta vibration fixers kati komatia lastixo pou mpenoun sta plaina tou sklirou k stamataei ta tri3imata an fteei o skliros sou etsi kalo 8a itan na baleis to autaki sou mesa na deis apo pou erxete o 8oribos k na sigoureuteis an einai apo ta plaina apla bgalta na deis an 8a kanei 8oribo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Για cooler μπορείς να δείς τις Thermalright 90 και 90C που είναι πολύ καλές λύσεις (ψύκτρα μόνο) και να βάλεις κάποιο αθόρυβο 9,2 fan της επιλογής σου.Επειδή έχουν δικό τους bracket (socket 478-copy) δέν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας,άσχετα με το socket της μητρικής σου. Τώρα σχετικά με τους τριγμούς που προέρχονται απο τον σκληρό δίσκο,δοκίμασε να σφίξεις τις βίδες που συγκρατούν τον σκληρό όσο πιο πολύ μπορείς.Αν αυτό δέν δώσει λύση πέρασε τις βίδες με ένα λεπτό στρώμα teflon (είναι σε μορφή λεπτής κορδέλας-σελοτειπ,θα την βρείς σε καταστήματα με εργαλεία).Λογικά με αυτόν τον τρόπο οι βίδες θα έχουν πιο "σφιχτό" κράτημα. Τέλος αν δέν δουλέψει ούτε αυτό, πάρε ένα σφουγάρι (μπάνιου ή απο αυτά της κουζίνας), κόψε 8-12 μικρά κομμάτια μεγέθους 1x0.50cm και κόλλησε τα στο κουτί,στο σημείο που "πατάνε" οι πλαϊνές λαμαρίνες δεξιά και αριστερά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δεν τρίζει ο σκληρός. Τρίζουν τα πλαϊνά ολόκληρα. Και μάλιστα και στο δικό μου κουτί τρίζει πολύ. Σαν πλυντήριο κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostg Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Heroichi 6a19??? Mου κάνει εντύπωση, το έχω κι εγώ και είναι πολύ στιβαρό κουτί. Οι δίσκοι σ' αυτό στηρίζονται με βίδες με λαστιχένιο περίβλημα. Είναι τοποθετημένα τα λαστιχάκια στο δίσκο? Δοκίμασε να βιδώσεις το δίσκο σε άλλη θέση, μήπως ο θόρυβος προέρχεται από κάποιο συντονισμό του... Τώρα για το θόρυβο του επεξεργαστή, δοκίμασε μέσα από το bios της M/B να ενεργοποιήσεις την επιλογή να ρυθμίζονται οι στροφές του ανεμιστήρα σύμφωνα με τη θερμοκρασία, λογικά έτσι θα ηρεμήσει αρκετά, αλλιώς πας σε extra ψύκτρα ΑΜ2 όπως Zalman, Thermalright, Thermaltake κλπ (ψάξε στο skroutz)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Η ψύκτρα του επεξεργαστή δεν είναι τόσο πρόβλημα. Όπως είπα τον έβαλα και στο δικό μου PC το δίσκο που είναι σαφώς πιο στιβαρό από το 6Α19 και τα ίδια κάνει. Σκέφτομαι μήπως είναι προβληματικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ItsToasted Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Sismoplikto mou akougete to pc sou! AN den vreis idika "patakia" gia fans apo silikoni gia na aporofa tous kradasmous apo hdds kai anemistires antistixa, prospathise na ftaksis mono sou me kanoniki silikoni se ena kaloupaki handmade. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Βασικά δεν είναι ιδιαίτερα σεισμόπληκτο ή θορυβώδες [αν και Prescott] και βάσεις για δίσκους υπάρχουν με καουτσούκ. Αλλά αυτός ο δίσκος καταφέρνει να συντονίσει παρ' όλα αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Βασικά δεν είναι ιδιαίτερα σεισμόπληκτο ή θορυβώδες [αν και Prescott'] και βάσεις για δίσκους υπάρχουν με καουτσούκ. Αλλά αυτός ο δίσκος καταφέρνει να συντονίσει παρ' όλα αυτά. Εσύ δεν είπες ότι είναι AMD Sempron 2800+ AM2? Πώς τώρα έγινε Prescott??? Πάντως αν νομίζεις ότι φταίει ο δίσκος άλλαξέ τον στην εγγύηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Το PC με το δίσκο είναι αυτό που είπα στην αρχή. Το Prescott είναι το δικό μου Τσερνομπίλι στο οποίο δοκίμασα το δίσκο καθώς το κουτί μου είναι πιο στιβαρό από το 6Α19... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.