question mark Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Εχω δυο υπολογιστές. Στον έναν (ΡΙΙΙ) έχω συνδέσει το adsl router με κάρτα δικτύου. Τώρα που πήρα δεύτερο υπλογιστή θέλω να φτιάξω ένα δίκτυο μεταξύ των δυο υπολογιστών. Ερώτηση πρώτη: Ξέρω σίγουρα ότι μπορώ να έχω δυο κάρτες δικτύου σε έναν υπολογιστή. Το ερώτημα όμως είναι αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ερώτηση δεύτερη: Ο δεύτερος υπολογιστής δε θέλω να βγαίνει στο internet. Δηλ. Ο ΡΙΙΙ να μπορεί να είναι να είναι στο internet και στο τοπικό δίκτυο αλλά ο ΡΙV να μη βγαίνει στο inernet. Ερώτηση τρίτη και η πιο χαζή: Τοποθετώ το καλώδιο στα δυο μηχανήματα. Μετά το δίκτυο σηκώνεται αυτόματα ή πρέπει να κάνω εγώ όλες τις ρυθμίσεις (ip, subnet mask, add network place κλπ). Ευχαριστώ. Το λειτουργιό σύστημα είναι: ΡΙΙΙ: win xp pro 32bit sp2 ΡΙV: win xp pro 64bit sp1
binary_dreamer Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 τι dsl modem έχεις? τύπο και τα σχετικα. για να σου πούμε αν γίνεται κατευθείαν από το modem ή από τον υπολογιστή σου.
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μπορεις να βαλεις 2 καρτες δικτυου σε ενα υπολογιστη και να τους ορισεις διαφορετικες ΙΡ, δημιουργοντας στην ουσια 2 διαφορετικα και ανεξαρτητα δικτυα... Μπορεις στην μια καρτα να βαλεις την ΙΡ που εχεις ηδη με τον router σου (πχ 192.168.1.10) και στην αλλη να βαλεις μια αλλη οπως 192.168.2.10. Επισης αν απλα δε θελεις ο 2ος υπολογιστης να εχει ιντερνετ μην δηλωσεις προεπιλεγμενη πυλη και διακομιστη DNS και να το συνδεσεις πανω στο router σου. Με αυτο τον τροπο τον απομονωνεις απο το Internet αλλα οχι απο το τοπικο σου δικτυο... Για την τριτη ερωτηση σου καλυτερα να τα στησεις εσυ χειροκινητα για να εισαι σιγυρος οτι θα σδουλευουν ολα ομαλα. Δωσε μας πιο πολλα στοιχεια για το δικτυο σου και τι θελεις και θα σε βοηθησουμε ;-)
question mark Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Ρυθμίζω τον PIII να έχει IP 169.254.247.1 με subnet mask 255.255.0.0 τον PIV ρυθμίζω να έχει IP 169.254.247.2 με subnet mask 255.255.0.0 Μπαίνω στο cmd και κάνω ping (και απ' τα δυο μηχανήματα) και χάνονται και τα τέσσερα πακέτα. Τι να κάνω, τι φταίει;
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Περιεργο που χρησιμοποιεις τετοιες ΙΡ φιλε question mark, δε συνηθιζονται αλλα ανηκουν στη χρηση αποκλειστικα για private networks οποτε εισαι οκ... Εχεις καποιο firewall στα μηχανηματα σου (Zonealarm, Norton Security, Bitdefender κλπ..) που μπορει να τα μπλοκαρει? Τα καλωδια σου ειναι σιγουρα καλα?
NullScan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Κατ' αρχάς θα έλεγα να μην χρησιμοποιείς IP 169.254.x.x καλύτερα να βάλεις είτε 10.x.x.x είτε 192.168.x.x είτε 172.16.x.x. Το subnet δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο φαντάζομαι, 255.255.255.0 πρέπει να είναι αρκετό. Ο λόγος για να αλλάξεις IP διευθύνσεις βρίσκεται εδώ
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Φιλε NullScan αν θες ριξε μια ματια σε αυτο το αρθρο στην Wikipedia: Private network Δε συνηθιζεται, οπως ειπα, αλλα ειναι ενα range ορισμενο ειδικα για τοπικα δικτυα οποτε θα του παιζει χωρις προβλημα...
NullScan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 asmilon δεν είπα οτι θεωρητικά δεν παίζει αλλά σκέφτηκα 2 πράγματα. 1ον το IP range που έβαλε ο φίλος δεν είναι από τα original private network IP ranges αλλά προστέθηκε αργότερα για zeroconf δίκτυα όπως έδωσα και στο link (αν και δεν μου αρέσει να κάνω reference το wikipedia, ένα καλό άρθρο έχει εδώ). 2ον και σημαντικότερον τα windows όταν προσπαθούν να πάρουν IP από DHCP server και αποτυγχάνουν για οποιοδήποτε λόγο, τότε δίνουν αυτόματα στην κάρτα IP σε αυτό ακριβώς το range και αυτό μπορεί να δημιουργεί προβλήματα. Γι αυτό και είπα να δοκιμάσει κάποιες πιό safe επιλογές. No offence πάντα
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μωρε και εγω δε δουλευω αυτο το range , προτιμω το κλασσικο 192.168.xxx.xxx. Θα ηθελα να μας πει ο φιλος μας ο question mark απο που αποδωθηκε αυτο το ΙΡ range (απο μονος του, απο τον DHCP server του router του ή απο αυτοματα απο τα Windows) οποτε να του προτεινουμε την καλυτερη λυση. Η καλυτερη λυση ειναι η χειροκινητη αποδοση των ΙΡ, αν το εχει κανει ετσι τοτε δε εχει προβλημα...
question mark Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δε ξέρω το γιατί αλλά το έβαλαν από μόνα τους τα windows. Για την ακρίβεια έβαλαν 169.254.153.247 & 169.254.247.165. Δε δούλεψε έτσι και πήγα και έβαλα 169.254.247.1 & 169.254.247.2 πάλι δε δούλεψε, τώρα έβαλα 192.168.0.1 & 192.168.0.2 αλλά πάλι τίποτα. Θα πάρω ένα άλλο καλώδιο το πρωί μήπως μια στο εκατομμύριο είναι χαλασμένο. Αν δε φταίει το καλώδιο τι άλλο μπορεί να φταίει; ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που μέσα στη ζέστη προσπαθήτε να με βοηθήσετε.
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δεν μας ειπες αν εχεις καποιο firewall ή καποιο αλλο προγραμμα προστασιας... Αν δε ρυθμιστουν σωστα απλα θα σε μπλοκαρουν επειδη αυτη ειναι η δουλεια τους...
question mark Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Firewall έχω αυτό των windows. Δεν έχω βάλει άλλο.
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Toτε μαλλον φταιει καποιο καλωδιο :-? Κοιτα πανω στο ρουτερ σου αν αναβουν και τα 2 λαμπακια στη θεση των υπολογιστων...
question mark Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μάλλον το καλώδιο θα φταίει. Το δίκτυο μεταξύ των δυο υπολογιστών θα είναι από κάρτα δικτύου σε κάρτα δικτύου χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσα κάποιος εξοπλισμός (router, switch κλπ). Πάντως στις κάρτες δικτύου ανάβουν τα λαμπάκια...
NullScan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Αν θές να συνδέσεις pc με pc φρόντισε το καλώδιο που θα πάρεις να είναι crossover.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.