Προς το περιεχόμενο

Έπαψε να είναι free το Antivir;

diachiristis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγαινε στην ιστοσελίδα και κάνε νέο register για να σου στείλουν καινούριο κωδικό χρήσης...δωρεάν φυσικά.

Ο πρώτος (αν θυμάμαι και καλά πλέον) λειτουγεί για 1 μήνα και στο τέλος αυτού απλά κάνεις registration για ένα χρόνο.

Δημοσ.
Βάλε το AVG είναι free και είναι το καλύτερο.Ρώτα και τους ψαγμένους στο είδος.

Έχω ξεχάσει πόσες φορές το έχω αναφέρει, αλλά χρήσιμο είναι να μη μιλάμε μόνο με εντυπώσεις και προσωπικά κριτήρια...ένα test που τυγχάνει γενικής αποδοχής από το χώρο των antivirus developers κι αποδεικνύει πως το AVG δεν υπερέχει ούτε του Avast, ούτε (κυρίως) του Antivir. Και μάλιστα αυτό αποδείχθηκε τόσο στο "On-demand comparative", όσο και στο "Retrospective/ProActive" test. Ας ελπίσουμε τώρα τον Αύγουστο να τα πάει καλύτερα...προς το παρόν όμως χρησιμότερο είναι να εξετάσουμε που ακριβώς βασίζουν οι "ψαγμένοι" την πεποίθησή τους περί καλύτερου.

Δημοσ.

Εγώ το χρησιμοποιώ ενάμιση χρόνο τώρα και δεν έχω αντιμετοπίσει πρόβλημα.

Και ελαφρό είναι και τα πιάνει όλα.

Με την έκφραση ψαγμένους εννοώ χρήστες ,που από post που έχουν κάνει κατά καιρούς στο forum σε επίπεδο free προγραμμάτων το έχουν βρει ικανοποιητικά καλό.

Ο καθένας βολεύεται με κάποιο πρόγραμμα.

Δημοσ.
Εγώ το χρησιμοποιώ ενάμιση χρόνο τώρα και δεν έχω αντιμετοπίσει πρόβλημα.

Και ελαφρό είναι και τα πιάνει όλα.

Με την έκφραση ψαγμένους εννοώ χρήστες ' date='που από post που έχουν κάνει κατά καιρούς στο forum σε επίπεδο free προγραμμάτων το έχουν βρει ικανοποιητικά καλό.

Ο καθένας βολεύεται με κάποιο πρόγραμμα.[/quote']

Σενάριο...είμαι χρήστης του x antivirus, το οποίο 5 διαφορετικά test το έχουν βγάλει σκάρτο. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως δε μου παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα...δικαιούμαι να το προτείνω στους υπόλοιπους ως ένα αποτελεσματικότατο antivirus; Μάλλον όχι...το δείγμα είναι ελάχιστο.

Δεν ακυρώνω την αξία του AVG...είναι σιγουρα καλύτερο από άλλα του είδους. Δεν μπορώ όμως να στηριχτώ σε μία περίπτωση χρήστη, που στην τελική αγνοώ και το βαθμό επικίνδυνης χρήσης του διαδικτύου που κάνει, για να τσεκάρει το επίπεδο ασφάλειάς του. Αντίθετα, ένα test τέτοιου είδους εξετάζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις malware, γεγονός που το καθιστά σφαιρικότερο στα συμπεράσματά του. Το συγκεκριμένο μάλιστα, να το επαναλάβω, γίνεται αντικείμενο μελέτης κι από developers αντιβιοτικών...δεν είναι του πεταμού.

Ο λόγος που γράφω τα παραπάνω είναι για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις όπως συμβαίνει με τις δηλώσεις τύπου "...είναι το καλύτερο.Ρώτα και τους ψαγμένους στο είδος" που δε συνοδεύονται από καμιά χειροπιαστή απόδειξη.

Δημοσ.

blueviper, τα παρακουθώ κι εγώ τα τεστ των σοβαρών εργαστηρίων και βλέπω ότι πράγματι το AntiVir είναι συνήθως πρώτο ανάμεσα στα δωρεάν. Ωστόσο, αυτό που εγκαθιστώ και που προτείνω είναι το AVG Free, διότι:

• Το AntiVir εδώ κι ένα χρόνο έχει αυτή την εκνευριστική διαφήμιση κάθε φορά που κάνει ενημέρωση (γίνεται να το σταματήσεις αυτό το κομμάτι ή να το φράξεις με firewall, αλλά πολλοί έχουν μόνο το firewall των Windows που δεν ελέγχει εξερχόμενη κίνηση και, ούτως ή άλλως, δεν μου αρέσει η ιδέα να βάζεις αντι-ιικό και μετά να πρέπει να του περιορίζεις τη συμπεριφορά με firewall και μαϊμουδιές).
  • Το Avast είναι βαρύ και registerware, και θέλει ανανέωση της άδειας κάθε 14 μήνες (και έχει και φριχτό GUI για τα γούστα μου).

Οπότε, αυτό που λέω είναι: AVG Free άμα δεν θες να πληρώνεις, NOD32 άμα θες.

Δημοσ.

Με μια διαφορά όμως Eusebius...τα παραπάνω κριτήρια που θέτεις, τα οποία τα κατανοώ πλήρως, δεν εξασφαλίζουν τον ορισμό του γενικώς αποδεκτού ως καλύτερου, έννοια που σαφώς συνδέεται με την αποτελεσματικότητα. Δε θα είχα προσωπικά κανένα πρόβλημα, αν ο x χρήστης έβγαινε και έλεγε: "προτείνω το Σουξουμούξου γιατί έχει πιο ωραία χρώματα, παίζει μουσικούλα όταν ανοίγει και έχει και cool όνομα"...θεμιτό. Πρόβλημα θα είχα αν χάρη στα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά επεδίωκε να το παρουσιάσει ως "καλύτερο". Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλούσαμε για παραπληροφόρηση και παραπλάνηση.

Κι εγώ έχω επιλέξει το NOD32 για πλείστους όσους λόγους που έχω κατά καιρούς αναφέρει, αλλά το Kaspersky έχει αποδείξει πολλάκις πως εντοπίζει περισσότερους ιούς...ε, δε θα βγω να κραυγάζω προτιμήστε το NOD32 γιατί είναι αποτελεσματικότερο. Αντίθετα θα προτάξω τους πραγματικούς λόγους που το επέλεξα κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, έχοντας τη σφαιρική εικόνα.

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί δεν βγάζουν αυτή την εκνευριστική διαφήμιση. Χωρίς αυτήν, νομίζω ότι το AntiVir θα ήταν πρώτο σε προτιμήσεις, που είναι πολύ καλύτερη διαφήμιση. Ενώ τώρα φαίνεται ότι το πιο αγαπητό δωρεάν είναι το AVG Free.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...