timekeeper Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Χαίρετε και απο εμένα. Πρώτο post και ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω κάτι στην παρέα του Insomnia. Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την ψύξη του laptop. Είναι ένα Turbo-X το οποίο λόγω adsl μένει ανοιχτό με τις ώρες και κυριολεκτικά παίρνει φωτιά:evil: Έχει κανείς να προτείνει κάτι; Στο Πλαίσιο βρήκα αυτό http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=42071950&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=230685&Merchant_Id=1&sts_cid=3 αλλά μάλλον μάπα πρέπει να είναι το καρπούζι... Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη.
ThanasisAR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Κι εγώ έχω ένα Turbo-X και όντως παίρνει φωτιά. Αυτός ο ανεμιστήρας από το Πλαίσιο πρέπει να κάνει δουλειά με τη ψύξη του υπολογιστή αλλά θα σου έρχεται περισσότερη ζέστη όταν τον δουλεύεις. Αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, να σβήνει κλπ δε νομίζω να είναι τόσο απαραίτητος. Προσωπικά όταν δεν δουλεύω πάνω του δεν με ενοχλεί και το αφήνω να ψήνεται. Όταν όμως δουλεύω βάζω έναν ανεμιστήρα στο πλάι απλά για να διώχνει τον ζεστό αέρα μακρυά μου.
astrea966 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Χαίρετε και απο εμένα. Πρώτο post και ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω κάτι στην παρέα του Insomnia. Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την ψύξη του laptop. Είναι ένα Turbo-X το οποίο λόγω adsl μένει ανοιχτό με τις ώρες και κυριολεκτικά παίρνει φωτιά:evil: Έχει κανείς να προτείνει κάτι; Στο Πλαίσιο βρήκα αυτό http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=42071950&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=230685&Merchant_Id=1&sts_cid=3αλλά μάλλον μάπα πρέπει να είναι το καρπούζι... Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη. το συγκεκριμενο cooler απο το plaisio το πηρα στο δικο μου acer 5022.ριχνει την θερμοκρασια το επεξεργαστη κατα 9 βαθμους σε full load και του σκληρου κατα 17 βαθμους!!!!!!!σε idle κατασταση δεν ξεκινα καν ο ανεμιστηρας του laptop.
laantonios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 timekeeper καλως ήρθες. Πριν να ποστάρεις κάνε αναζήτηση μήπως το θέμα που ανοίγεις υπάρχει. Λόγου χάρη εδώ υπάρχει αυτό που άνοιξες...
hasodikis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 βρε παιδιά κατά την άποψή μου το πρόβλημα δε είναι τοσο απλό.... αν θυμάμαι καλά ύπάρχει ήδη ένα θρεντ ...και τραβηξε πολυ η συζήτηση και σε αυτό.... λοιπόν.....πριν πούμε ο,τιδήποτε πρέπει να ξέρουμε τι cpu εχει το μηχανάκι του παιδιού. αν φοράει celeron m ή mobile pentium ή αν φορά καποιο desktop επεξεργαστή...μετά τι θερμοκρασίες ανεβάζει το σύστημα... (μπορεις να δεις μεσω speedfan ή mobile meter). αν λοιπον οι θερμοκρασίες είναι μόνιμα πανω από ας πούμε 60c (και αυτό πάλι ανάλογα με τη cpu) τότε καλό είναι να αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για το θέμα..... εφόδον έχεις turboX, σίγουρα ο ανεμιστήρας είναι από κάτω....οπότε προσπάθησε να έχεις το λαπτοπ ανασηκωμένο ώστε να μπορεί να ρουφάει καλύτερα αέρα....όταν το κάνεις αυτο, δες ξανά τις θερμοκρασιες. αν εξακολουθούν να είναι υψηλές και δε θελεις να παιξεις με underclocking ¨η με utilities όπως cpucool κ.τ.λ., η εξωτερική βάση ψύξης είναι μονόδρομος. αν φτάσεις εκεί πρέπει να προσέξεις τα εξής: 1)που ακριβώς είναι η είσοδος του ανεμιστήρα της cpu και σε ποιο σημείο βρίσκεται ο δίσκος σου (τα 2 εξαρτήματα που καίνε). 2) που βρίσκονται οι ανεμιστήρες της βάσεις που θα πάρεις. Πρόσεξε οι ανεμιστήρες της να ρίχνουν αέρα σε αυτά τα σημεία (το τέλειο για μένα είναι ο ανεμηστήρας της βάσης να βρίσκεται κάτω ακριβώς από την είσοδο του αέρα για τη cpu). 3)η βάση που θα επιλέξεις καλό θα είναι μην έχει μόνο έναν αλλά περισσότερους ανεμιστήρες (2+). 4) πρόσεξε τα επίπεδα θορύβου τους (υποκειμενικό, μπορεί να μη σε ενδιαφέρει αλλα για μενα είναι σημαντικό) 5) η βάση καλό να είναι να έχει μεταλλική πάνω επιφάνεια.....καλυτερη επαγωγή θερμότητας + αντοχή. 6) πρόσεξε τις διαστάσεις της και καλό θα είναι να έχει usb port ώστε να μη χάνεις μια για τη χρήση της βάσης. η ατυχής μου εμπειρία με turboX μαλιστα με celeronD....(= καρβουδιστήρι) με έκανε να ψάξω και εγω για βάση ψήξης.....δε θα σου πω με ποια κατέληξα αλλά πήρα και αυτή του πλαίσιου....η οποία είναι εντελώς πατάτα Σε γενικές γραμμές μην περιμένεις πολλά από τις βάσεις, παρά μόνο αν βρεις την ιδανική για το μηχανάκι σου. Ενας ευτυχώς πρώην χρηστης turboX
timekeeper Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και συγνώμη που άνοιξα νεο thread για κάτι που είχε συζητηθεί. Το laptop μου είναι Celeron 2.66, 512RAM, HDD Hitachi 80GB, ATI Mobility9700 256RAM, και οθόνη wide 17αρα. Η θερμοκρασίες που παίρνω με το Everest και Mobile Meter είναι 60c o σκληρός και 55c ο επεξεργαστής.
S2Katana Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Πολυ σωστος ο hasodikis. Γενικα, η συγκεκριμενη του Πλαισιου πιο πολυ κανει για stand του καφε παρα για cooling σε laptop!
lotusgr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 παιδιά αυτό εδω της revoltec κάνει δουλειά? http://www.checkmate.gr/products.php?cid=40
hasodikis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 timekeeper, μάλλον είχαμε ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή.....αλλά παραδόξως οι θερμοκρασίες σου είναι αρκετά καλές. Κατά την άποψή μου δεν έχεις πρόβλημα. Αν η θερμοκρασία της cpu σου είναι σταθερά σε 55 c, είσαι σε καλή κατάσταση. Αν έχει αυτή τη θερμοκρασία σε idle, κοίταξέ το. (το τι τράβηξα με τη θερμοκρασία του δε λέγεται......ακόμα και το πληκτρολόγιο έκαιγε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να γράψω........ στην περίπτωσή μου οι βάσεις ψύξης δεν έκαναν και πολύ δουλεία....σε γενικές γραμμές θα σου ρίξουν τη θερμοκρασία πολύ λίγο.....σε συμβουλέυω να ακολουθήσεις αυτά που είπα πιο πάνω όταν επιλέξεις βάση ψύξης.....) Αν όμως έχεις όντως πρόβλημα ή αν βρε παιδάκι μου απλά θες πιο κρυο το μηχανάκι σου, κατά την άποψή μου, και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το μηχανακι σου είναι εκτός εγγύησης η μόνη λύση είναι να βρεις ένα pentium 4 χαμηλόστροφο και να πετάξεις τον celeron.... λογικά θα έχεις celeron D με πυρήνα Prescott (=ξυλόφουρνο) και μητρική Sis m661fx...σε αυτήν την περίπτωση θα έχεις socket 478 και κατά συνέπεια η μητρική σου σηκώνει όλους τους Northwood........μπες λοιπον σε κανα σαιτ τύπου fleamarket και βρεσ ενα χαμηλόστροφο pentioum 4 .....οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλές μπορείσ να χτυπήσεις κομμάτι και με 40 €, η δε προσβαση στη cpu se turboX είναι για την πλάκα..... έτσι θα έχεις και καλύτερο cpu αλλά και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τώρα για το δισκο, δεν μπορώ να σου πω....δες ta specs του σκληρού σου και αποφάσισε...Να ξέρεις όμως ότι σε μεγάλο βαθμό η ζέστη που αισθανόμαστε σε ένα λάπτοπ, όταν μάλιστα αυτό δεν έχει και βαριά κάρτα γραφικών ( ή οταν έχει αλλά δεν χρησιμοποιείς βαρια γραφικα) προέρχεται από το σκληρό. Σε αυτή την περίπτωση μία βάση ψύξης ίσως κάνει δουλειά.... όσον σφορά τη revoltech αφήστε με να έχω τις επιψυλάξεις μου....προτιμώ την Akasa της ίδιας σελίδας (είναι και μεταλλική) αυτά και ελπίζω να βοήθησα.. Hasodikis , εν ώρα εργασίας.....
lotusgr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δυστυχώς αυτή της Akasa δεν κάνει για widescreen laptops
hasodikis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 πολύ πιθανόν να μη κάνει .....βρεσ τις διαστάσεις της και μέτρα τις διαστάσεις του λαπτοπ σου...... ααα εκανα edit το παραπάνω post μου....
timekeeper Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Λοιπόν κύριοι είστε φοβεροί. Ευχαριστώ για τις συμβουλές ειδικά τον hasodikis (ελπίζω μεταφορικά να το διάλεξες, επείδη απάντησες και εν ώρα εργασίας...). Είχα στο μυαλό μου να κάνω την αναβάθμιση αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο φτηνός ο Ρ4. Και πάλι όμως θα συνεχίσω να ψάχνω για βάση που να κάνει για 17άρα laptop.
harbi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 ...λοιπόν...επειδή και εγώ αυτόν τον καιρό ψάχνω αρκετά για notebook cooler, ενδιφερόμουν για την revoltec η οποία φαίνεται να έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν φαίνεται να έχει extra USB port...πάντως κατέληξα στις εξής 2: 1)την cooler master της notepal http://www.expansys.com.gr/product.asp?code=121483&tab=2 η οποία από 10 Αυγούστου βγαίνει και σε μοντέλο με 3 ανεμυστήρες http://www.expansys.com.gr/product.asp?code=138373 και 2)στην Vantec LapCool2 http://www.coolerguys.com/840556041863.html η οποία έχει καλύτερα χαρακτηριστικά απο την notepal + extra USB hub με 4 θύρες, αλλά δεν έχω βρεί να υπάρχει στην Ελλάδα... ...έχει κάποιος υπόψην του κάποια από αυτές τις 2 βάσεις να μας πει εντυπώσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.