CyberDreamer Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Καλό καλοκαίρι σε όλους... Αρχίσανε οι κάψες - αρχίσανε να ανεβαίνουν οι λογ/μοι της ΔΕΗ - ξέρω ότι το συγκεκριμένο topic δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με Πληροφορική αλλα επειδή εγώ έχω σχέση σκέφτηκα να κάνω καμιά ερώτηση μήπως έχεις κανείς κάποια ιδέα.. Λοιπόν στην εταιρία που είμαι μέτοχος δεν θέλω να αναφέρω name company, σέ ένα καινούριο κατάστημα που ανοίξαμε φαίνεται από τους λογ/μούς ότι καίμε αρκετό ρεύμα... και όντως έτσι είναι... έχουμε 5-6 server (web/mail/ftp... etc) έχουμε αρκετό φωτισμό και εξωτερικό και εσωτερικό καίμε αρκετά a/c και για ζέστη και κρύο... Ξέρω ότι σε όσο αφορά τους server δεν μπορώ να κάνω αρκετά για να εξοικονομήσω.... αλλά στο φωτισμό επειδή οι λάμπες είναι κατά 99% όλες φθορίου (1500KW) άκουσα κάτι συστήματα με πυκνωτές κ.α. γνωρίζετε κάτι...;; Eρχεται συνολικά ένας λογ/μος της τάξεως των 700€ από 450€ σε παλαιότερο κατάστημα μας με παρόμοιες συσκευες και φωτισμό (6000KW συνολικά)... Δεν είμαι τσιγκούνης αλλά 10 εδώ 10 έκει.. που θα πάει η δουλειά - έρχονται και αυξήσεις.. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ιδέες σας!
bloodraven Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Ειναι αλήθεια οτι μπορείς να εξεικονομήσεις χρήματα τοποθετοντας πικνώτές αντιστάθμησης,πρεπεί να απευθυνθείς σε εναν ηλεκτρολόγο μηχανικο που να εχει ασχολιθεί, ωστε να γινει μελέτη στον χώρο σου και να σου πρωτείνει λύση. βεβαια η λύση θα σου φανεί λιγο ακριβούτσική, αλλα εαν οπως λες εχεις λαμπτήρες φωτησμού και Α/c , θα τα βγάλεις τα λευτά σου σύντομα p.s ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΩΝΙΕΣΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ,Η ΕΤΑΙΡΊΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 15.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ
Vaggelovich Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΩΝΙΕΣΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ,Η ΕΤΑΙΡΊΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 15.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ :shock: Ρε μπας και δουλευεις εδω??? Απαντηση: Μπορείς για αρχή να ρυθμίσεις τα κλιματιστικά σε 1-2 βαθμούς ψιλότερα και να τους κάνεις ένα καλό Καθάρισμα για να ανέβει η αποδοτικότητα τους.....
geoastrix Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 6000kw????= 6000000w =6 MW??? Η Πτολεμαϊδα σε καλύπτεί??..... μάλλον 6000ΚWh θες να πεις anyway μιά χαρά είναι ο λογαριασμός και οι πυκνωτές είναι καλή λύση αλλα θέλει μελέτη απο ειδικό.
deathlok Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 e nai diavazo kai ego kapio lathos exeis kanei me ta kw tis kwh ktl. Ta noumera pou anafereis einai poli megala. tora gia to problima den boro na boithiso distixos.
realestate Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Η λύση αγαπητοί φίλοι είναι μία και υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια στον πολιτισμένο κόσμο , ακούει δε στο όνομα φωτοβαλταϊκό τόξο . Το κακό όμως στην <πολιτισμένη> χώρα μας είναι οτι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί η ΔΕΗ με το έτσι θέλω δεν το εντασσει στο δικτυό της ουτως ώστε κάποιος που το χρησιμοποιεί να μην επιβαρύνετε και με το κόστος των συσσωρευτών ( που είναι πρός το παρόν απαγορευτικό τόσο σε χρήμα όσο και σε όγκο. Αυτά τα λίγα ευχάριστα ( για τους λίγους δυνάστες του δημόσιου βίου )ή δυσάρεστα ( για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές
mentzik Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Μηπως εννοεις τη χρησιμοποίηση ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταικά στοιχεία, γιατι για φωτοβολταικό τόξο δεν εχω ακούσει κάτι. Αν γνωρίζεις βάλε ένα link να δούμε τι εννοείς..
firegarden Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Για το φωτισμο μπορεις να χρησιμοποιησεις ηλεκτρονικες λαμπες οι οποιες απο οτι γνωριζω βγαζουν την ιδια φωτεινοτητα με μια κοινη λαμπα πολλων Watts παραπανω,εχουν σημαντικα χαμηλοτερη καταναλωση και μεγαλυτερο χρονο ζωής.
realestate Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Η ονομασία είναι φωτοβολταϊκό τόξο ( συστοιχία συλλεκτών ) και όντως χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Τώρα όσον αφορά το link είναι της siemens και το δίνω σε μετάφραση http://www.babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=en_el&trurl=http%3a%2f%2fwww.ad.siemens.com%2fphotovoltaik%2fportal%2findex_76.htm και περισσότερα στο http://www.siemens.com
geoastrix Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Σωστός ο realestate αλλα λόγω υποδομής τα παληκάρια θα έδιναν άλλα τρία internet caffe σε φράγκα για τα περιβόητα φωτοβολταϊκά (τοξα.Και να σκεφτείς οτι το κόστος ενός κυττάρου στη γερμανία ή αυστρία που παράγονται είναι κάτι λεπτα του ευρώ αλλα η εγκατάσταση και ο όγκος που δημιουργεί αυτή πάνω στο πάνελ ανεβάζει το κόστος μεταφοράς σε απαγορευτικά για την Ελλάδα επίπεδα.Λοιπόν έχω μια ιδέα ....ποιός ενδιαφέρεται να εισάγουμε cells και να κατασκευάζουμε panels.... ...και ύστερα λέμε οτι δεν έχει δουλειές η Ελλαδίτσα.... δουλειές έχει αλλα θελουν ρίσκο (φραγκα βρισκεις στις τράπεζες ευκολα πλέον) και οΈλληνας προτιμά "ΔΗΜΟΣΙΟ" να'ναι και...κλητήρας !Anyway ρίχτε καμά ιδέα!
vagos789 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Εχουμε το φτηνοτερο ρευμα στην Ευρωπη, πιο κατω και απο τους Εσθονους ειμαστε.Βγαλτε τα ΕΡΤ-δημος κτλ απο τον λογαριασμο,και θα σας φυγει το κλαπετο,κατι ψιχουλα μενουν! Φιλε θα βαλετε, τις γνωστες πια, οικονομικες λάμπες,και οσον αφορα τα a/c ισως πρεπει να κοιταξετε σε συγχρονες λυσεις με inverter κτλ αλλα θα αργησετε να κανετε αποσβεση του μεγαλου κοστους τους. Δεν ξερω εαν υπαρχει καποια βιοκλιματικη λυση που θα περιοριζε σημαντικα την χρηση του a/c γιατι αυτα ειναι συνηθως που ανεβαζουν την καταναλωση ρευματος. Η ΕΕ για αλλη μια φορα θα μας παει στα δικαστηρια,αυτη την φορα γιατι ακομα δεν εχουμε κανει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ οσον αφορα τις προδιαγραφες για μειωση της καταναλωσης ενεργειας των επαγγελματικων χωρων.
marios1957 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Θα ψήσω τον madsc να δημοσιοποιήσει μια συζήτηση που είχαμε τις προάλλες,όσον αφορά την μείωση της κατανάλωσης με νόμιμους τρόπους.Αν μου κάνει το χατήρι,όλοι θα ωφεληθούμε...
grigas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Υπάρχει και η δυνατότητα κλιματισμού με χρήση φυσικού αερίου....μάριε και madsc θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω την συζήτησή σας.
CyberDreamer Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους θερμά για τις απαντήσεις σας... όσο για τα KW ε ναι KWh είναι αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας ξέφυγα... μάλλον Θα δοκιμάσω την λύση ηλεκτρολόγου μηχανικού με πυκνωτές κτλπ... @firegarden ηλεκτρονικές λάμπες... ;;; δηλαδή...;
HamerZ Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Αν πας σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά κτλ θα βρεις κατά πάσα πιθανότητα από μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών λαπτήρων. Μεγάλη διάρκεια ζωής (πχ σε υπόγειο στο εξωχικό, που καιγόταν η απλή λάμπα κάθε 2-3 ευδομάδες, έβαλα της Osram ηλεκτρονική λάμπα με τιμή τότε 7.000δρχ αλλά ζει και βασιλέυει για πολλά πολλά χρόνια) και μικρή κατανάλωση, συνήθως 1/4 της απλής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.