Kostas75 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Καλημέρα μας! Έχω συνδέσει ένα Wireless Broadband Router σε ADSL modem και του έχω αφαιρέσει τη δυνατότητα του DHCP server ώστε ο DHCP server να είναι το ADSL modem μόνο και το Wireless απλά να αναλαμβάνει τη σύνδεση των ασύρματων συσκευών στο modem, π.χ. Laptop με 802.11g wireless LAN adapter. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ το Laptop βλέπει κανονικά το Wireless router και είναι συνδεδεμένα μια χαρά, για κάποιο λόγο όμως δεν βλέπει Internet το Laptop!! Μπορείτε να βοηθήσετε;;; Αν βοηθούν, κάποια βασικά από το configuration: Thompson ADSL modem IP address: 192.168.1.254. Linksys Wireless Broadband Router IP address: 192.168.1.51 Linksys DHCP server configuration: Disabled Αυτή η αλλαγή έγινε με σκοπό να μην έχω ΝΑΤ status problems στο Azureus. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Και... please help!!! ...
polidis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 An den exeis ON ton DHCP tote prepi na doseis xirokinita se ola ta mixanakia IP alios den mporis na deis internet parolo pou i sindesi ginete kanonika
NullScan Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Κατ' αρχάς φρόντισε να εξασφαλίσεις αυτό που λέει ο polidis. Το laptop σου πρέπει να παίρνει IP είτε από το aDSL modem/router είτε να του τη δώσεις με το χέρι. Σε περίπτωση όλα είναι ΟΚ σε αυτόν τον τομέα και συνεχίζεις να μήν έχεις internet πρέπει να δηλώσεις στον wireless router (ο οποίος πέφτει πάνω στον wired) ένα static route. Εκεί θα του πείς πού να δρομολογεί τα πακέτα και το destination θα είναι το aDSL modem σου. Ακόμα καλύτερο και πιό απλό θα ήταν να ψάξεις να βρείς μια ρύθμιση στον wireless router που να του λέει ουσιαστικά ότι πακέτο λαμβάνει να το προωθεί στον άλλον router. Αυτό πιθανώς να λέγεται κάτι σαν bridged ethernet. Δεν γνωρίζω το configuration των router σου οπότε δεν μπορώ να σου δώσω λεπτομερέστερες οδηγίες. Ακόμα πιό καλή λύση θα ήταν να πετάξεις το thompson και να βάλεις στη θέση του το wireless routerάκι σε περίπτωση που έχει interface για να δέχεται RJ-45 και PPPoE η PPPoA συνδέσεις. Αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς και τα 2 δοκίμασε ένα από τα 2 που σου είπα παραπάνω.
Kostas75 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 polidis: Έχω ήδη δώσει χειροκίνητα IP, π.χ. 192.168.1.5. Αλλά εξακολουθώ να μην βλέπω Internet. Ξέρεις μήπως τι ρυθμίσεις χρειάζονται στα Subnet mask, Gateway και DNS;;; Μάλλον σε κάποια από αυτά είναι το πρόβλημα. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και περιμένω την απάντησή σου αν ξέρεις!
gerontas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 polidis: Έχω ήδη δώσει χειροκίνητα IP' date=' π.χ. 192.168.1.5. Αλλά εξακολουθώ να μην βλέπω Internet. Ξέρεις μήπως τι ρυθμίσεις χρειάζονται στα Subnet mask, Gateway και DNS;;; Μάλλον σε κάποια από αυτά είναι το πρόβλημα. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και περιμένω την απάντησή σου αν ξέρεις![/quote']Στην περίπτωσή μου, τουλάχιστον, το παρακάτω σχήμα δουλεύει: Subnet mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.254 (Την ip του Thompson) DNS: Προσωπικά προτιμώ να δίνω πάλι την ip του ADSL Router (στην περίπτωσή σου 192.168.1.254), άλλοι προτιμούν να δίνουν "καρφωτές" τις διευθύνσεις που αντιστοιχούν στον isp τους. Hope it helps.
Kostas75 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 gerontas: Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!! Δούλεψε!! Αυτό ήταν! Ευχαριστώ όλους όσους μου απάντησαν και ασχολήθηκαν γενικά! Να είστε καλά και αν δεν τα ξαναπούμε σύντομα να έχετε ένα καλό καλοκαίρι και σε όσους δεν έχουν πάει εύχομαι καλές διακοπές!! Τα λέμε!...
chriszg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Και δώ το ίδιο προβλημα περίπου!! Έχω συνδέσει στο USR9108 με καλώδιο το pc1(desktop) και ασύρματα το pc2(Laptop). Έχω ενεργοποιήσει κανονικα το DHCP Server,παιρνουν κανονικά ip και οι 2 υπολογιστες αλλα το Laptop ενώ βλεπει το δικτυο και συνδεεται κανονικά δε έχει ιντερνετ!!! Το περιεργο ειναι οτι αμα συνδεσω και το Laptop με καλωδιο στο USR ολα ειναι ΟΚ!! Ξερει κανεις τι φταιει?Εχω φαει ολη τη μερα για να βρω λυση!! Ευχαριστώ!
polidis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Και δώ το ίδιο προβλημα περίπου!! Έχω συνδέσει στο USR9108 με καλώδιο το pc1(desktop) και ασύρματα το pc2(Laptop). Έχω ενεργοποιήσει κανονικα το DHCP Server' date='παιρνουν κανονικά ip και οι 2 υπολογιστες αλλα το Laptop ενώ βλεπει το δικτυο και συνδεεται κανονικά δε έχει ιντερνετ!!! Το περιεργο ειναι οτι αμα συνδεσω και το Laptop με καλωδιο στο USR ολα ειναι ΟΚ!! Ξερει κανεις τι φταιει?Εχω φαει ολη τη μερα για να βρω λυση!! Ευχαριστώ![/quote'] An katalava kala mono to laptop sou asirmata den exei internet eno me kalodio exei etsi? Em kati mirizomai se kodikopoiisi meria. me ti klidi kaneis sindesi me WEP h WPA? gia kitaxe pros ta eki ligo.
gerontas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Εχω την εντύπωση, ότι άν ήταν θέμα WEP/WPA δεν θα συνδεόταν κάν στο δίκτυο, όπου λέει ότι συνδέεται. Καλό θα ήταν να μας πεί ο φίλος chriszg λίγα πράγματα παραπάνω για τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στο USR και τις δυό κάρτες. Το πρώτο πράγμα πάντως που πάει το μυαλό μου, είναι μήπως είναι ταυτόχρονα ανοικτές και οι δυό συνδέσεις δικτύου (ethernet/wireless). Για να προλάβω αντιδράσεις, προφανώς μπορούν να συνυπάρξουν πολλά δίκτυα στο ίδιο pc, όχι όμως αν "ρίξουμε" τις κάρτες χύμα στο ίδιο subnet.
polidis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 AAA!!!! ok lathos katalava afou sindeete kai exeis DHCP ON tote den mporo na fandasto kati an ola einai kala me tis kartes kai to router
chriszg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Εχω την εντύπωση' date=' ότι άν ήταν θέμα WEP/WPA δεν θα συνδεόταν κάν στο δίκτυο, όπου λέει ότι συνδέεται. Καλό θα ήταν να μας πεί ο φίλος chriszg λίγα πράγματα παραπάνω για τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στο USR και τις δυό κάρτες. Το πρώτο πράγμα πάντως που πάει το μυαλό μου, είναι μήπως είναι ταυτόχρονα ανοικτές και οι δυό συνδέσεις δικτύου (ethernet/wireless). Για να προλάβω αντιδράσεις, προφανώς μπορούν να συνυπάρξουν πολλά δίκτυα στο ίδιο pc, [b']όχι[/b] όμως αν "ρίξουμε" τις κάρτες χύμα στο ίδιο subnet. Δεν νομίζω να ειναι θεμα WEP/WPA μιας και η συνδεση γινεται κανονικα,απλα δε εχω ιντερνετ και αυτο με τρελαινει!Δεν εχω ταυτοχρονα ethernet/wireless,παρα μονο wireless. Ως αναφορα τις ρυθμισεις εχω δοκιμασει τα παντα(πιστευω)!Απενεργοποιησα το DHCP και εδωσα εγω ip και στους 2 υπολογιστες και η κατασταση δεν αλλαξε! Ενεργοποιησα ξανα το DHCP και αφησα να παρουν μονοι τους οι υπολογιστες ip αυτοματα με ipconfig/release,ipconfig/renew.Σε αυτη τη περιπτωση το Laptop δεν επαιρνε ip ενω o desktop επαιρνε κανονικα! Εβαλα και το CD του USR στο Laptop μηπως καταφερει να κανει τις ρυθμισεις αλλα και παλι τιποτα! Μια απορια:στη παρακατω εικονα δεν θα επρεπε στο Authorized να λεει Yes??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.