d.r soutras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα παίδες. Έχω μια ISA κάρτα κ έναν pentium2 350MHz με μητρική που το όνομα της μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα μου είναι οτι δεν αναγνωρίζει το pc την ISA, δεν την βλέπει ούτε σαν "άλλη συσκευή" πιστεύω πως χρειάζεται ρύθμιση απο το bios αλλά το κακό είναι ότι δεν γνωρίζω τον τρόπο για να την ενεργοποιήσω. Ελπίζω στην βοήθεια σας.
Diablos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μιλάς για αρκετά παλιό hardware. Είσαι σίγουρος ότι η ISA κάρτα σου έχει επιβιώσει μετά από τόσα χρόνια;8-)
snowman Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Θυμάμαι με τις isa και τις πρώτες pci βασανιζόμασταν με τα IRQ....Αν μπείς στο Bios και τα ψάξεις νομίζω θα βγάλεις άκρη!!! Δεν πρέπει να πέφτει η μία κάρτα πάνω στο IRQ της άλλης (χοντρικά).....
d.r soutras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Η κάρτα δουλεύει σίγουρα. Να σας εξηγήσω λίγο το τι γίνεται. Η isa αυτη ειναι για ραδιοερασιτεχνική λειτουργεία, με λίγα λόγια συνδέεται με έναν controller κ κουνάει κάτι κεραίες, έχω ένα πρόγραμμα που έχει περασμένους τους drivers για την εν λόγω κάρτα, οπότε λόγος για drivers δεν γίνεται. Επίσης ξέρω οτι λειτουργεί η κάρτα διότι όταν ανοίγει κ κλείνει το pc ο controller κάνει έναν θόρυβο που υποδεικνύει ότι είναι σε επικοινωνία με την isa. Αυτο που θέλω απο τα αστέρια του insomnia ειναι να μου πούν πώς θα την ενεργοποιήσω μέσω bios και IRQ όπως σωστά είπε o snowman.
snowman Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δυστυχώς φίλε μου αυτό δεν το θυμάμαι....Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι πώς στο BIOS υπάρχει ένα menu που ασχολέιται με τα IRQ....Εκεί πρέπει να φροντίσεις να μην έχεις conflicts δηλαδή δυο κάρτες να μην έχουν το ίδιο IRQ....Τώρα τα υπόλοιπα, αν θυμηθώ ή βρώ κάτι θα το post-άρω!!!
d.r soutras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Θαύμα, πείραξα κάτι στο bios που έλεγε για pci και irq και δούλεψε. Σας ευχαριστώ για την χρήσιμη βοήθεια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.