geovard Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Παιδια, ξερει κανεις το Nod32 που αποθηκευει τις βασεις του, τοπικα στο σκληρο? (antivirus database) C:\Program Files\ESET\updfiles
Lemuria Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Ναι, είμαστε η τεχνική ομάδα της εταιρείας ADAOX αποκλειστικού αντιπροσώπου του προϊόντος σε 13 χώρες. Θα παρακολουθούμε τα forums ( όσο μπορούμε ) και θα απαντάμε σε τυχόν τεχνικά ερωτήματα που υπάρχουν. Ευχαριστώ Περα απο το γεγονος οτι οι περισσοτεροι χρηστες δεν αγοραζουν πλεον antivirus και περα απο το γεγονος οτι εγω εχω αγορασει 2 φορες το προιον σας και το εχω και σε αλλα 2 pc σπασμενο χαιρομαι που κανετε μια τετοια κινηση καθοτι το προγραμμα της eset ειναι το καλυτερο antivirus μακραν και με αυτην την κινηση το αποδεικνυει και σε επικοινωνιακο τομεα. Τις ευριστικες μεθοδους ανιχνευσης μονο λιγο να διορθωσετε!
polidis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Ego diapistono oti h ESET kanei poli kala tin doulia tis sto thema marketing kai diafimish. Apodixi oti se ola sxedon ta megala forums pangosmios exei dika tis atoma mpasmena mesa oste na lene kales kouvendes gia to Nod32 na to promotaroune oste na exei kales kai poles poliseis. Exo petixi paleotera se forums na sfazonde na vroune tropous me to update etc...etc... kai tsoup dia magias erxondan oi liseis apo tous idious. Ftasame tora se ena simio opou to Nod32 einai ena apo ta kalitera AV afti ti stigmi. Prosopika eimai poli efxaristimenos(An kai den to exo agorasmeno.Pote omos den tha agoraza AV giati esto kai 1/10000000000 na pathis kati apo io kai katastrafeis e ti noima exei na to agoraseis). Tespa pistevo vriskonde se kalo dromo. H axiopistia enos AV pistevo oti sindeli oste na psaxeis na vris to kalitero kai na to agoraseis. Idalos den leei.
blueviper Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 polidis...και ο υπολογιστής μπορεί να κλατάρει και να χάσεις όλα σου τα δεδομένα. Σημαίνει πως δεν πρέπει να πληρώσεις για υπολογιστή; Οι περιπτώσεις που τη γλυτώνεις χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του AV, δε συνυπολογίζονται; Δε στο παίζω ηθικολόγος, ούτε θέλω να αποδείξω πως πρέπει με το στανιό να πληρώσεις, αλλά τους λόγους για τους οποιους το κάνεις δεν τους αντιλαμβάνομαι. Νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ήταν χρησιμότερο να μην επικαλούμαστε καν λόγο. Ακόμα δε καλύτερα να μην βγαίνουμε δημοσίως και να δικαιολογούμε τέτοιου είδους επιλογές. Περισσότερο ως ζήτημα τακτ.
yskapell Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 polidis, to an xrisimopoieis spasmena progammata den einai kai oti kalitero gia to leitourgiko sou sistima ektos kai an exeis ftia3ei esy o idios to crack. genikotera i eset sto nod32 gia ta update dinei proteraiotita se osoun exoun agorasei to proion kai stin sinexeia stous ipoloipous. To 3ero auto giati sto laptop mou to exw gnhsio kai stin aderfi mou spasmeno eimai sto update 1842 kai i aderfi mou sto 40!!! se windows einai kalitera na ta agorazeis para na ta xrisimopoieis spasmena 99% ta spasmena tha sou dimiourghsoun problima. auta apo mena
blueviper Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Η τακτική της ESET είναι όπως την περιγράφει ο φίλος yskapell. Μάλιστα 2-3 φορές το χρόνο πέφτει κι ένα βαρβάτο update των μερικών ΜΒ, το οποίο έχει προκαλέσει κατά καιρούς προβληματάκια στους μη νόμιμους κατόχους του προγράμματος. Η καθυστέρηση αυτή, που ενίοτε διαρκεί ολόκληρες μέρες (αν γίνει κι όλας) έχει αποδοθεί στην προτεραιότητα των registered users. Χωρίς να παραγνωρίζω την εξαιρετική αποτελεσματικότητα της heuristics engine του NOD32, ο ταχύτατος εμπλουτισμός των definitions παραμένει το κύριο όπλο μας απέναντι στους ιούς. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να τα σκάσεις για να είσαι ενημερωμένος άμεσα.
Lemuria Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Αλλωστε γι αυτο το nod32 ξεχωριζει για τα πολλα updates μεσα στην ημερα. Αν δεν εχεις αυτο τοτε γιατι να το βαλεις? Βαλε το antivir ή το avast . Δεν το εχω μετανιωσει καθολου που το αγορασα 2 φορες και θα το αγορασω ξανα στο μελλον. Τουλαχιστον το antivirus πρεπει να ειναι αυθεντικο σε ενα μηχανημα. !
polidis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 polidis...και ο υπολογιστής μπορεί να κλατάρει και να χάσεις όλα σου τα δεδομένα. Nai exeis dikio alla se afti ti periptosi tha rixo tis efthines apoklistika se afto pou klatare to pc h se mena kai oxi sto AV pou plirosa kiolas 40-60 euroulakia gia pio logo gia na fortonome ious kai na kano tris tin ora Format kai ftou pali apo tin arxi? Den leei. Alla re file tora min to paizoume hthikologoi tora edo mesa pios agorazei tin simeron hmera AV? Mipos esy? Bravo sou!!!(Pou den to pistevo) Νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ήταν χρησιμότερο να μην επικαλούμαστε καν λόγο. Ακόμα δε καλύτερα να μην βγαίνουμε δημοσίως και να δικαιολογούμε τέτοιου είδους επιλογές. Περισσότερο ως ζήτημα τακτ. Ego leo ta pragmata me to onoma tous esy giati fovase diladi min sou kopsoune tipota Updates apo to NOD32?.(Tha vroume lisi min stenaxoriese). Ti taktiki kai prasina aloga esy nomizeis oi eteries den xeroun ti pezete piso apo tis plates tous?(Malon me tis dikies tous plates???) Des ligo makritera filarako tha sou kani kalo!!!! Filika panda
polidis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 polidis, to an xrisimopoieis spasmena progammata den einai kai oti kalitero gia to leitourgiko sou sistima ektos kai an exeis ftia3ei esy o idios to crack. Nai ondos exeis dikio giafto apo avrio vourrrrrrrrr gia andikatastasi olon ton spasmenon me Original gia na doulevoun ola roloi genikotera i eset sto nod32 gia ta update dinei proteraiotita se osoun exoun agorasei to proion kai stin sinexeia stous ipoloipous. To 3ero auto giati sto laptop mou to exw gnhsio kai stin aderfi mou spasmeno eimai sto update 1842 kai i aderfi mou sto 40!!! E!!!! tora ti na sou po diladi. Anef sxolion se windows einai kalitera na ta agorazeis para na ta xrisimopoieis spasmena 99% ta spasmena tha sou dimiourghsoun problima. auta apo mena Ox ox ox!!!! malon mas piraxe h variximonia pou endexete na erthi tis epomenes meres Ase file den pezese Afta ta liga apo mena!!!
polidis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Η τακτική της ESET είναι όπως την περιγράφει ο φίλος yskapell. Μάλιστα 2-3 φορές το χρόνο πέφτει κι ένα βαρβάτο update των μερικών ΜΒ, το οποίο έχει προκαλέσει κατά καιρούς προβληματάκια στους μη νόμιμους κατόχους του προγράμματος. Η καθυστέρηση αυτή, που ενίοτε διαρκεί ολόκληρες μέρες (αν γίνει κι όλας) έχει αποδοθεί στην προτεραιότητα των registered users. Χωρίς να παραγνωρίζω την εξαιρετική αποτελεσματικότητα της heuristics engine του NOD32, ο ταχύτατος εμπλουτισμός των definitions παραμένει το κύριο όπλο μας απέναντι στους ιούς. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να τα σκάσεις για να είσαι ενημερωμένος άμεσα. Nai kai ego pou den ta eskasa nomizeis den eimai enimeromenos me ta teleftea definitions. Esy skasta kai otan avrio pesis thima me kanena ioulako eki na se do ti tha les h mipos tha pis ok den pirazi pame na ta skasoume pali gia kati kalitero. Koita stin teliki o kathenas einai ypefthinos gia tis praxeis tou. Ego file ektos apo tin doulia mou den xriazome kai tipota isxiro AV oste na psaxno apegnosmena na vro kati axiopisto oste min tixon kai patho kati kai katastrafo. Mou ftanei kai ena kalo free AV Aloste an eise gnostis kai trelamenos me Backup kai Image den patheneis tipota. Alla(yparxei kai to alla) Ego to Nod32 to dokimazo tora edo kai ena 6mino peripou. An diapistoso oti kai sti poria paei etsi exisou kala min exeis aftapates to Nod tha agorasti dioti gia mena protevon rolo se ena AV pezei i axiopistia tou. An kai opos ipa pio pano den poli skao alla prokimenou na psaxnese sinexeia gia methodous spasimatos kai pos tha kanoume updates etc...etc.. E kalitera skase eki ena 30ari na exeis isixo to kefalisou.Alla me tis proanaferthendes proipotheseis idalos den leei.
geovard Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Συμφωνώ στη μακρά δοκιμασία καί όχι σε αυτή των τριάντα ημερών.Καλά τα λέει ο polidis εκεί στο τέλος.Μετά μπορείς να το αγοράσεις.Δεν είναι δα καί καμμιά περιουσία.
blueviper Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Alla re file tora min to paizoume hthikologoi tora edo mesa pios agorazei tin simeron hmera AV? Να υποθέσω πως το ξεκάθαρο "Δε στο παίζω ηθικολόγος, ούτε θέλω να αποδείξω πως πρέπει με το στανιό να πληρώσεις, αλλά τους λόγους για τους οποιους το κάνεις δεν τους αντιλαμβάνομαι." πέρασε και δεν ακούμπησε?! :roll: Κάνε ό,τι επιθυμείς με το AV σου. Λες να με κόφτει κι ιδιαίτερα; Αυτό το "δεν πληρώνω, γιατί μπορεί να κολλήσω ιό ούτως ή άλλως" δεν κατανοώ προσωπικά, γιατί υποδηλώνει αχαριστία απέναντι στις περιπτώσεις εκείνες (που είναι και οι πλέον συνήθεις) που το AV πράγματι σε γλύτωσε από καταστροφή των δεδομένων σου, εντοπίζοντας ιούς και malware. Εκτός κι αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν κατεβάζεις κανένα crack, δεν είναι να το ελέγχει το αντιβιοτικό. Mipos esy? Bravo sou!!!(Pou den to pistevo) Αν με ξέρεις κι από χθες, να μου το πεις να πάμε για κανένα καφέ να τα πούμε και καλύτερα. Αν δεν ισχύει όμως, δικαιώματα τέτοιου είδους δε νομίζω να έχω στο μεταξύ παραχωρήσει. Η παρατήρησή μου δεν είχε ηθικολογική βάση, ας το επαναλάβω μπας και εντυπωθεί, αλλά λογική και μόνο. Στους λόγους που χρησιμοποίησες εστίασα κι όχι σ' αυτό καθαυτό το γεγονός. Ego leo ta pragmata me to onoma tous esy giati fovase diladi min sou kopsoune tipota Updates apo to NOD32?.(Tha vroume lisi min stenaxoriese). Δε φοβάμαι αγαπητέ μου...μην μπερδεύεσαι. Για τακτ μίλησα και μάλλον έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει. Δεν έχω την απαίτηση να αποδεχθείς την προσωπική μου θέση πως είναι τουλάχιστον άκομψο να λειτουργείς με την αισθητική "σας έχω χεσμένους κύριοι της Eset που με διαβάζετε κι ήρθατε να προσφέρετε υποστήριξη". Το έχω γράψει κι αλλού πως η νοοτροπία που συνιστά η κυνική κοινοποίηση θέσεων που δε θα έπρεπε να είναι και μετάλιο τιμής, είναι φαινόμενο που έχει αρχίσει και παίρνει περίεργες διαστάσεις. Υπάρχει πειρατεία; Φυσικά. Είναι οι περισσότεροι πειρατές; Αναμφίβολα...υφίστανται και τα στατιστικά στοιχεία που το επικυρώνουν. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις υπάρχει κι αρκούντως πειστική ηθική δικαιολογία (όχι νομικά αποδεκτή βέβαια). Το ολίγον παρανοϊκό για μένα είναι πως ενώ θα έπρεπε να λειτουργούμε πιο αθόρυβα στις underground τακτικές μας, έχουμε φτάσει στο σημείο, όχι απλά να το έχουμε τιμή μας και καμάρι μας, αλλά να βγαίνουμε με κονκάρδες και πλακάτ και να πλακώνουμε και μ' αυτά στο ξύλο το δημιουργό. Ti taktiki kai prasina aloga esy nomizeis oi eteries den xeroun ti pezete piso apo tis plates tous?(Malon me tis dikies tous plates???) Βεβαίως και γνωρίζουν. Δεν αποκλείω κάποιοι εκ των δημιουργών να είναι και πειρατές κι οι ίδιοι. Σου είπα πως οι παρατηρήσεις μου δεν κινούνται μονάχα από ηθικά ελατήρια, ούτε και δηλώνω αιθεροπτεριστής. Το αν το κάνουν μάλιστα συνειδητά, όπως αντιλαμβάνομαι πως εννοείς, sorry αλλά δεν μπορώ να το υιοθετήσω. Μπαίνουμε σε συνωμοσιολογικές κατευθύνσεις, στις οποίες και δηλώνω άγνοια και αποστροφή. Des ligo makritera filarako tha sou kani kalo!!!!Filika panda Funny...νόμιζα πως αυτός που βλέπει λίγο μακρύτερα, δεν είναι εκείνος που η ματιά του φτάνει μέχρι το προσωπικό του συμφέρον. Φαντάσου πάντως να μην ήσουν και φιλικός, πόσο πιο αιχμηρός θα είχες επιλέξει να είσαι. Δε νομίζω πως οι αρχική μου θέση δικαιολογούσε τόση καυστικότητα, αλλά δε βαριέσαι...δε θα πεθάνουμε κι όλας. Nai kai ego pou den ta eskasa nomizeis den eimai enimeromenos me ta teleftea definitions. Esy skasta kai otan avrio pesis thima me kanena ioulako eki na se do ti tha les h mipos tha pis ok den pirazi pame na ta skasoume pali gia kati kalitero. Αν είχες και πάλι φροντίσει να διαβάσεις επαρκώς το μήνυμά μου, θα είχες αντιληφθεί πως αναφέρομαι σε 2-3 περιπτώσεις μέσα στο χρόνο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που έχει βιωθεί από πάμπολλους χρήστες τα τελευταία χρόνια και μια μεγαλύτερη εμπειρία με το software θα σε είχε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ. Μη με βγάζεις ψεύτη λοιπόν για μια ισχύουσα πραγματικότητα που μπορώ να την επικυρώσω με πλειάδα μαρτυριών. Αναμφίβολα για κάποιους είναι αδιάφορο αν τα definitions θα έρθουν σε 1 λεπτό ή σε μια εβδομάδα...δεν έχουν όμως όλοι τις ίδιες ανάγκες. Τι θα πει "όταν αύριο θα πέσεις θύμα με κανέναν ιουλάκο, εκεί να σε δω τι θα κάνεις"; Δεν είμαι κανένα 12χρονο αφελές αγοράκι για να πιστεύω πως υπάρχει αντιβιοτικό που σου παρέχει 100% προστασία...άλλωστε ο ιός προηγείται της αποτελεσματικής αντιμετώπισής του. Πιθανότατα λοιπόν σε αυτή τη ζωή να έρθεις κάποτε σε επαφή μαζί του. Δεν είμαι όμως και τόσο ανόητος να μην αναγνωρίζω πόσες φορές μου έσωσε τα πισινά το αντιβιοτικό που χρησιμοποιώ, εντοπίζοντας ιούς σε αρχεία που κατέβασα ή μου έστειλαν. Δεν είμαι τόσο ανόητος να θεωρώ πως δεν αξίζουν φράγκο εκείνοι που μου έχουν εξασφαλίσει ως τώρα την ακεραιότητα του συστήματος και των αρχείων μου. Και κυρίως δεν είμαι τόσο αχάριστος... Και τα προφυλακτικά μπορεί και να σπάσουν...να μην τα πληρώνουμε; Μήπως τα πληρώνουμε επειδή δεν μπορούμε να τα βρούμε δωρεάν, κάτι που θα συνέβαινε και με το software, αν δεν ήταν εφικτή η ελεύθερη διακίνησή του; Υπάρχει, όχι software, αλλά hardware που να υπόσχεται πως δε θα σε προδώσει σε βάθος χρόνου, ακόμα κι αν το συντηρείς στην εντέλεια; Τα cd/dvd που παίρνεις για το backup και το image σου νομίζεις πως δεν μπορούν να μην αναγνωρίζονται άξαφνα από τον player και να μην είναι ευθύνη του τελευταίου; Ας τα παίρνουμε δωρεάν λοιπόν, αφού υπάρχει πάντα η πιθανότητα της ελαττωματικής τους εξέλιξης.
Flying_Dutchman Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Ορισμενες φορες, ο τροπος σκεψης ορισμενων ανθρωπων - που βεβαια καθοριζεται απο τα μικρο-συμφεροντα τους- τσακιζει κοκκαλα..... ειπαμε, κανεις (σχεδον) δεν ειναι 100% νομιμος, αλλα το να επιχειρηματολογουμε δημοσιως ΥΠΕΡ της πειρατειας (ειδικα τη στιγμη που υπαρχουν freeware και open-source λογισμικο για τους ιδεολογους), ειναι καπως... my 2-cents
blueviper Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2006 Flying_Dutchman...exactly. Λίγο τα καταραμένα προσχήματα να κρατούσαμε, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Έχουμε ξεχάσει εντελώς τι εστί ανταμοίβω κι ανταποδίδω, έστω μέρος, για όσα απολαμβάνω. Και στην τελική δεν το κάνεις, κομμάτια να γίνει...πρέπει και να το φωνάζεις με υπερηφάνια; Δεν τα σκάμε για antivirus (μεταξύ άλλων), όχι φυσικά γιατί μπορεί να την πατήσουμε κάποια στιγμή (λες κι υπάρχει 100% bullet proof λογισμικό), αλλά διότι απλά μπορούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.