madsc Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Σιγουρευτείτε καταρχήν ότι η όποια TV δοκιμάζετε υποστηρίζει s-video πρωτόκολλο μέσω scart βύσματος και αν ναι σε ποιό, αν δεν έχει ξεχωριστό βύσμα s-video. Ναι με s-video θα δείτε διαφορά έναντι composite. Αν δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο η τηλεόραση σας η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε composite σε rca. Ρυθμίστε τις κάρτες γραφικών σας από τα options των drivers σε PAL/B ή PAL Greece. Προτείνω επίσης -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- να επιλέξετε μόνοι σας από τα options s-video ή composite, Ανάλογα με το τί χρησιμοποιείτε. Στο auto ελάχιστες φορές -αλλά υπαρκτές- έχει παρατηρηθεί πρόβλημα. H ποιότητα του καλωδίου παίζει ρόλο στο degrade του σήματος δηλ στην ποιότητα της φωτεινότητας/χρωμάτων, ιδίως σε μεγάλες αποστάσεις. Σε αυτό μόνο. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε s-video 2 scart adaptor, επιλέξτε κάποιον που να κάνει τουλάχιστον ~10Ε fully pinned με διακόπτη για είσοδο έξοδο κατά προτίμηση. Ιδίως αν παίζεται με μέτριο καλώδιο σε αποστάσεις >6-8m. Τα 25Ε που αναφέρθηκαν πριν είναι μία normal τιμή για entry level κατηγορία σε s-video => scart adaptor. Μη δίνετε σημασία σε adaptors κ καλώδια ήχου-εικόνας που πουλάνε τα pc-storeς. 99% είναι υπερτιμημένα σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν καταστήματα που ασχολούνται μόνο με αυτό το "άθλημα", κ κάνουν κ εκπτώσεις αν τους ζητηθεί επί της αναγραφόμενης. /sc
fuzz Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 το S-video "βγαζει" χρωμα και φωτεινοτητα (εχει 4 εως 7 ποδαρακια) το composite "βγαζει" και τα δυο μαζι στο ιδιο φις (εχει δυο ποδαρακια) και για αυτο δεν εχετε χρωμα στην TV το σχεδιο που παραθετει ο τυπος στη σελιδα http://www.cicoandcico.com/articles_doc/svideo-scart.php πρεπει να γινει ωστε να υπαρχει χρωμα στο scart αν δεν υπαρχει scart στην τηλεοραση αλλα RCA τοτε χρειαζεται ανταπτορας SVIDEO to RCA
madsc Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Ακριβώς αυτό. (Ευχαριστούμε fuzz για το σχέδιο.) Το συχνότερο πρόβλημα σε αυτές τις συνδέσεις είναι η μη υποστήριξη του s-video πρωτοκόλλου από την TV που δοκιμάζετε. (Στη χαμηλή κατηγορία τιμής ελάχιστες το υποστηρίζουν ανεξάρτητα μάρκας) Η εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε s-video 2 composite (4 pin mini din 2 rca σε βύσματα) adaptor στην έξοδο της κάρτας γραφικών. Από εκεί composite 2 composite (rca 2 rca σε βύσματα) μέχρι την tv (που είναι κ φτηνότερο ). Έτσι θα δείτε σίγουρα κ Luminance (φωτεινότητα) κ Chrominance (χρώμα). /sc
stranger_77x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 paidia yparxei kalodio pou exei opos stin foto sto http://www.cicoandcico.com/articles_...ideo-scart.php me 7 pinakia kai na kataligei sta 4? i karta grafikwn mou exei tin thira me ta 7 pin kai o adaptoras gia scart pou ec exei tin thira me ta 4, yparxei kanenas tropos na ta syndesw? p.s. sas parakalw ekseigiste oso pio apla ginetai giati den exw kai poly megali idea apo ilektronika...
madsc Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 paidia yparxei kalodio pou exei opos stin foto sto http://www.cicoandcico.com/articles_...ideo-scart.php[/url'] me 7 pinakia kai na kataligei sta 4? i karta grafikwn mou exei tin thira me ta 7 pin kai o adaptoras gia scart pou ec exei tin thira me ta 4, yparxei kanenas tropos na ta syndesw? Με κανονικό καλώδιο 4 pin s-video σε 4 pin s-video. p.s. Το link σου μου δίνει "The page cannot be found." /sc
lagoudixx Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 xairete paidia,exw diavasei oti mporw na vrw se sxesh me to thema k ekeino to opoio thelw egw na rwthsw giati den exw vrei mia 3ekatharh apanthsh: apo tin e3odo svideo(sugkekrimena geforce6600 go 7pin) stin eisodo tis tv svideo 4pin tha deixnei ok xrwma i tv ?dil. oi tileoraseis ekeines pou uposthrizoun eisodo svideo mporoun na sinde8oun amesa me tin karta grafikwn(xwris gefyrwmata k scart)?
andsyn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Προσπάθησα να συνδέσω το laptop μου με έξοδο s video με το scart της tv. Οχι απλώς δεν εμφανίζεται απρη οθόνη αλλα δεν εμφανίζει ούτε σήμα ότι κάτι "πίανει". Το δοκίμασα σε 2 tv, με 3 διαφορετικούσ laptop. Φαντάζομαι ότι το καλώδιο που μου δ΄ωσανε από το πλαισιο είναι της πλάκας. εκτόσ άν πρέπει να κάνω ρυθμίσεις στο laptop.
datanet Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Προσπάθησα να συνδέσω το laptop μου με έξοδο s video με το scart της tv. Οχι απλώς δεν εμφανίζεται απρη οθόνη αλλα δεν εμφανίζει ούτε σήμα ότι κάτι "πίανει". Το δοκίμασα σε 2 tv, με 3 διαφορετικούσ laptop. Φαντάζομαι ότι το καλώδιο που μου δ΄ωσανε από το πλαισιο είναι της πλάκας. εκτόσ άν πρέπει να κάνω ρυθμίσεις στο laptop. Και εγω ετσι επαθα στην αρχη. Μετα ανοιξα τις πρυθμισεις για την καρτα γραφικων, κ απο το menu -> Monitor Management και εκει ειδα ενα εικονιδιακη της τηλεορασης κ εκανα "clone main to TV" και τοτε ειδα την οθονη μου στην ΤV. -----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 01 : 00 : 10----- ...ακομα ομως ξαχνω πως να το κανω εγχρωμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.