Προς το περιεχόμενο

S-Video --> SCART

doxadramas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αγόρασα εχθές μια "σύνθεση" ώστε να μπορώ να βλέπω τις divx ταινίες μου στην TV και όχι στο laptop.

Χρειαζόμουν, λοιπόν, ένα καλώδιο "S-Video σε S-Video", ένα καλώδιο που να συνδέει την έξοδο της κάρτας ήχου (ναι, εκεί που μπαίνουν τα ακουστικά! :P ) με την είσοδο της TV ("καρφί σε 2 RCA") και έναν adaptor που να τα ενώνει όλα αυτά (τα 2 RCA και το S-Video) και να βγάζει SCART, το οποίο θα μπει στην TV (ναι, η Philips που έχουμε δεν έχει είσοδο S-VIdeo, μόνο είσοδο για τα 2 RCA...).

Τα αγόρασα, λοιπόν, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτά που είχα διαβάσει πιο πριν για "γεφυρωμένα καλώδια", "γεφυρωμένα SCART", ασπρόμαυρη εικόνα στην έξοδο κτλ., προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλοι χρήστες της παραπάνω "σύνθεσης". Τα ανέφερα αυτά στον πωλητή του μαγαζιού της γειτονίάς μου αλλά αυτός επέμενε πως όλα είναι θέμα τιμής. Αν πάρω το ακριβό (25?) όλα θα'ναι καλά. Εγώ που πήρα δηλαδή αυτά με 10?, πρέπει να την πατήσω...

Και την πάτησα. Η εικόνα ασπρόμαυρη. Το μόνο πρόβλημα. Για να μην πάω όμως και το πω στο παιδί του μαγαζιού και ...πλακωθούμε, σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποια λύση να ..."γεφυρώσω" μόνος μου το ελαττωματικό SCART (νομίζω πως εκεί οφείλεται το πρόβλημα). Αν λοιπόν, υπάρχει κάποιο αναλυτικό manual για το ποια καλώδια πρέπει να γεφυρωθούν και που (όπως και κάθε άλλη πρόταση), είμαι έτοιμος να το εφαρμόσω.

Ε, μην μας λένε-μας πουλάνε και ό,τι θέλουν, ε;;

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως δεν σε πολυ-κατάλαβα seven77... Αν μπορούσες να γίνεις περισσότερο αναλυτικός θα σου ήμουν υπόχρεος!

Επίσης, μόλις είδα πως η TV έχει και μια είσοδο RCA για video (εκτός τις 2 για ήχο). Και ακόμη, βρήκα αυτή τη σελίδα που ο τύπος κάνει κάποια μαγκιά.

http://www.cicoandcico.com/articles_doc/svideo-scart.php

Θα το προσπαθήσω και θα σας πω...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ και μάλιστα δυο φορές με διαφορετικές κάρτες και με διαφορετικές λύσεις.

Δοκίμασε στα options του TV-Out να βάλεις "composite" κα μην το αφήνεις στο auto. Στο παλιό μου pc δούλεψε έτσι. Σ' αυτό που έχω τώρα δε γινόταν τίποτα και αναγκάστηκα να βάλω RCA ("μπανάνα"). Μόνο που το δικό μου scart είχε και S-Video και RCA βύσματα επάνω :)

Δημοσ.

To idio akrivos sinvenei kai se mena pou sindeo to Laptop apo S-Video se video-in,audio-in me 2 vismatakia.

Kai ego to kalodio to pira 7.5€ fthiniariko kai malon eki endopizo to provlima.

Mou ipe malista kapios idikos oti xriazomai kalis piotitos kalodio alla den to poli epsaxa to thema.

Δημοσ.

Παιδια συνηθως ειναι θεμα driver, αν ειναι ρυθμισμενος να δειχνει σε NTSC σε μια PAL τηλεοραση θα δειχνει ασπρομαυρα... Δοκιμασε να πας στις ρυθμισεις της καρτας σου και να βαλεις σημα PAL.

Δημοσ.

@asmilon

Oxi file den einai thema driver.

Paleotera to eixa psaxi to thema kai se afto to epipedo.

Aplos einai thema piotitas tou kalodiou.Idika sto diko mou FS Amilo theli idiko kalodio gia s-video me kapia noumerakia(etsi prepi na to zitiso apo katastima)epano alios den paizi.

Oso gia ta driver pou les.Pouthena den ida drivers gia s-video.Ypothetika ypostirizonde apo tin karta grafikon h tin tv karta analogos pia exeis.

Δημοσ.

Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα με μια Geforce 2 παλιά και το μονο που εκανα ηταν να πάω στις επιλογές της κάρτας γραφικών και να την ρυθμίσω ώστε να βγάζει PAL και όχι NTSC.Μετα απο αυτό έδειχνε έγχρωμα χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο.

Δημοσ.

polidis δε με καταλαβες :-?, εννοουσα τους drivers της καρτας γραφικων επειδη αυτη δινει το TV-out και για αυτο ειπα να το ψαξει εκει και να ρυθμισει το PAL.

Συχνα ειναι απλα αυτο, αν δε δουλεψει τοτε φταιει το καλωδιο...

Δημοσ.

Ok sorry!!!!

Kai ego nomiza oti enoouses drivers gia s-video.

Alla pistepseme to provlima einai sto kalodio kai den exei na kanei me drivers k.l.p.

Paleotera sou ipa to epsaxna sinexos epi 10 meres kai dokimasa ta panda.Apo alagi kartas mexri agora 2ou kalodiou kai drivers kai den simazevete.

Telika ena palikari mou anoixe ta matia kai mou ipe prepi na paris piotiko kalodio.

Alla epidi vrika to kalodio se poli fouskomeni timi ta paratisa eki.

Δημοσ.
Lipon enoite oti exw epileksi oti PAL yparxei kai pleon oi drivers katalabenoun pou briskese to eixe idi proepileksi gia PAL ellados.

Gia to parakatw kalodiaki apo to eshop entelei kanei ? kseri kaneis sigoura giati kanei kai 40 euro min to paro tsampa kai den pezei .......

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.751763

Kalitera min to paris apo Online shop einai risko giati an den paizei den mporis na to giriseis kai na pareis ta lefta sou piso.

Pane se ena katastima hlektronikon kai zita ena kalis piotitos oso kai na kanei kai pes to palikari tou katastimatos oti an den kanei tha to giriso piso kai dokimase.

Ego etsi ekana me 3 diaforetika kalodia.Ena 7,5? ena 12? kai ena 22? kai kanena den epexe alla ta 2 teleftea ta girisa kai pira ta lefta mou piso.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...