Προς το περιεχόμενο

Bios for P3 1G (sct.370) problem !!

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασα 5 bios της chaintech! Με όλα το ίδιο πρόβλημα, αν ανοίξω το pc χωρίς cmos clear κάνει επανεκκίνηση.

είναι σίγουρο ότι φταίει η έκδοση bios (ρώτησα γιαυτό).

[Τονίζω ότι δεν έχω ανοίξει καν τις ρυθμίσεις bios]

Επειδή θέλω να εγκαταστήσω windows, θέλω να ρωτήσω αν θα προκαλέσει πρόβλημα στις αναγκαίες επανεκκηνήσεις της εγκατάστασης το clear cmos που θα κάνω κάθε φορά για να μη σβήνει.

Δημοσ.
Δοκίμασα 5 bios της chaintech! Με όλα το ίδιο πρόβλημα' date=' αν ανοίξω το pc χωρίς cmos clear κάνει επανεκκίνηση.

είναι σίγουρο ότι φταίει η έκδοση bios (ρώτησα γιαυτό).

[Τονίζω ότι δεν έχω ανοίξει καν τις ρυθμίσεις bios']

Επειδή θέλω να εγκαταστήσω windows, θέλω να ρωτήσω αν θα προκαλέσει πρόβλημα στις αναγκαίες επανεκκηνήσεις της εγκατάστασης το clear cmos που θα κάνω κάθε φορά για να μη σβήνει.

5 διαφορετικές εκδόσεις bios και όλες έχουν πρόβλημα;;;;;

Κάτι άλλο μου φαίνεται ότι παίζει...

Μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα;

Δημοσ.

Κοίτα, αυτό το θέμα το ανοίγω για δεύτερη φορά την πρώτη,

στο τέλος με πέρασαν για άσχετο και δεν μου ξανααπάντησαν.

Για περισσότερα, κοίτα στο θέμα: "Υπάρχουν p3;" στην ίδια κατηγορία.

Αυτό που με καίει είναι αν μπορώ να κάνω format & setup xp με cmos clear σε κάθε επανεκκίνηση.

Θα ξανααπαντήσω αργότερα με λεπτομέριες.

Δημοσ.

Μεχρι που φτανει πριν κανει επανεκκινηση? Ειναι στανταρ το σημειο ή σε τυχαια στιγμη? Εκανες ελεγχο στις μνημες σου με το memtest? Ειναι λιγο παλιο το μηχανημα μπορει να την εκαναν οι μνημουλες σου...

Δημοσ.

Συνήθως μόλις εμφανιστεί ο κέρσορας, και σπάνια λίγο πρίν ή λίγο μετά.

Έχω 2 sdram 256/133 η κάθε μία, μία παλαιότερη και μία kingston καινούρια.

Δεν έχω κάποιο memory tester

Δημοσ.

MemTest 3.2 Boot Iso

Καψε το Iso σε ενα cd και κανε boot απο το cd, αν δε μπορεσεις να ελεγξεις την μνημη σου απο το μηχανημα σου, κοιτα αν μπορεις να τις βαλεις σε καποιο αλλο και να τρεξεις το τεστ απο εκει...

Δημοσ.

Κατέβασε το

http://www.memtest86.com/memtest86-3.2.iso.zip

Γράψτο σε CD και βάλε το PC να bootάρι από το CDROM

Θα ξεκινήση αυτόματα και θα αρχίσει να τεστάρι τις μνήμες.

Άστο να τρέξει τουλάχιστο 6 ώρες.

Σου ξαναείπα πως (άποψή μου βέβαια) δεν πρέπει να φταίει το BIOS.

Υ.Γ.

Το να μην ξέρεις κάποια πράγματα από υπολογιστές δε σε κάνει άσχετο.

EDIT

άργησα :D

Δημοσ.

Το είχα δοκιμάσει απο floppy και δεν τα κατάφερα....

Πάντως αν έχεις συνεχείς επανεκινήσεις δεν θα τελειώσει ποτέ το setup....Και πές πως τελειώνει το setup....οι επανεκινήσεις θα σταματήσουν?

Δημοσ.

Δεν έχω τόσο χρόνο. Σήμερα έιχα σκοπό να κανω format, επειδή τα windows έχουν γίνει χάλια απο τα πολλά reboot

Ο υπολογιστής όσο είναι ανοιχτός, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Απλά θα κάνω πάντα clear cmos πρίν απο κάθε εκκίνηση, μέχρι να βρω μια λύση.

Δηλαδή bootάρει συμπιεσμένο το memtest?

Δημοσ.

Ρε συ μήπως έχει πρόβλημα η μπαταρία του BIOS.....δεν μου έχει τύχει για να ξέρω τα συμπτώματα, αλλά λέω μήπως!!!!!

Κατεβάζει το iso του memtest και το καίς σε ένα cd κανονικά και bootareis απο αυτό...

Κάνεις burn .iso δεν πετά απλά το iso στο cd...

Δημοσ.

Ναι, θα είναι .iso αλλά επειδή είναι rar σε zip σκεύτομαι μήπως πανε χαμένα cd's. ξέρεις, μόνο με την ιδέα ότι θα γράψω κάτι τόσο μικρό σε cd, κάτι με πιάνει. Να δοκιμάσω καλύτερα το 1.65 που είναι για δισκέτα; ή αργεί κι αυτό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...