Προς το περιεχόμενο

Sony Ericsson M600i

The Crow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να σε πείσω να το αγοράσεις.Άμα δε σου αρέσει δεν το παίρνεις.Απλά πράγματα.Όπως προείπα το κινητό αυτό αφορά συγκεκριμένο target group και θα ικανοποιήσει μόνο αυτό.Ήδη στο myphone υπάρχουν αρκετοί ικανοποιημένοι χρήστες.

Δημοσ.

Πεταμενα λεφτα το εν λογω κινητο.

Οχι επειδη δεν εχει wifi (να δω τι θα το κανετε σε κινητο πανω) αλλα επειδη δεν εχει ουτε καν μια τυπικη καμερα. Αυτο δεν λεγεται "επαγγελματικο" αλλα κουτσουρεμενο και πανακριβο.

Και καλα απευθυνεται σε ανθρωπους των οποιων η εργασια δεν επιτρεπει να κουβαλουν καμερα... πολυ στενο target group και δεν απευθυνεται πραγματικα σε κανεναν αλλο. Εμπορικως ειναι αποτυχημενη κινηση της SE. Εαν βασιζουν πανω στην σχεδιαση του και αλλα κινητα απευθυνομενα στον μεσο καταναλωτη, τα λεφτα θα τα βγαλουν.... διαφορετικα δεν θα επαναλαβουν τετοια βλακεια.

Δημοσ.

Ποιο target group? Κοροιδευόμαστε...; Τarget group είναι οι ανενημέρωτοι; Περιμένεις να ακούσεις αρνητικά απ΄τους κατόχους του κινητού στο myphone; Aυτή είναι η αντικειμενική ενημέρωση; To θέμα είναι γι΄αυτούς που δεν το αγόρασαν ακόμα και ενδιαφέρονται να το σκεφτούν. Ότι είναι αποτυχία φαίνεται όχι μόνο από την ελληνική αγορά...Πιστεύω η SE δεν θα επαναλάβει το λάθος.

Δημοσ.

Ποιο το νόημα να έχει κάμερα δεν το καταλαβαίνω.Άμα είχε κάμερα θα έκανε παραπάνω από 466.Anyway το θέμα δεν το άνοιξα για να πούμε ότι το κινητό είναι μ@λακία ή όχι.Το κινητό είναι μια χαρά.Ας μας πουν τη γνώμη τους και άτομα που το έχουν αγοράσει και όχι μόνο άτομα που δε σκέφτονται καν να το αγοράσουν.Όπως προείπα:άμα δε θέλετε μην το αγοράσετε!Δε σας αναγκάζει κανείς!

PS.Άμα ψαχτείτε λίγο από τιμές θα δείτε ότι τα 466 είναι λογική αρχική τιμή.Φυσικά για αρχή είναι λίγο υψηλή αλλά μετά από κάνα δίμηνο θα πέσει.Όλα μετράνε στην τιμή.Όχι μόνο η κάμερα και το wifi.Το λειτουργικό που το βάλατε;;Οι προγραμματιστές δε θα πληρωθούν;;Το ίδιο είναι το UIQ 3 και το ίδιο ένα java κινητό!Φυσικά και όχι.Πιο δύσκολο είναι να φτιαχτεί το UIQ 3.Το γεγονός ότι έχει touchscreen και αυτό προσθέτει ευρώ στην τιμή.To Κ800i έχει σχεδόν τα ίδια λεφτά με το M600 και το μόνο που έχει είναι μια κάμερα.

Δημοσ.

Αυτό που προσπάθησα να σου πω είναι πως το m600 δεν είναι μια χαρά. Όσον αφορά το κ800 δεν έχει απλώς μια camera, έχει μια κορυφαία camera. Περιμένω να ακούσω και την άποψη όσων το έχουν αγοράσει, αν υπάρχουν τέτοιοι...

Δημοσ.

Δεν είναι μια χαρά για σένα προσωπικά επειδή δεν καλύπτει τις ανάγκες σου.(βλέπε κάμερα)Άμα δεν τις καλύπτει τότε μην το αγοράσεις.Και από τη στιγμή που κυκλοφορούν ψηφιακές με 12megapixels, την κάμερα του K800 την θεωρώ κάθε άλλο παρά κορυφαία!Όπως βλέπεις εγώ ζητάω άλλα πράγματα από ένα κινητό.Και μην αναφέρεις πάλι την τιμή.Η αρχική τιμή είναι πάντα μια πολιτική για κέρδος εκ μέρους της εταιρείας όπως σε κάθε μοντέλο.Εγώ θεωρώ τα 719 ευρώ που κάνει το P990 πεταμένα λεφτά.Και όμως θα τρέξουν όλοι να το αγοράσουν μόλις βγει.Και το P990 όπως και το M600 είναι υπερτιμημένα όπως και κάθε ηλεκτρονική συσκευή που μόλις έχει βγει στην αγορά.Είναι επιλογή του καθενός για το πότε θα το αγοράσει.Δεν τίθεται λοιπόν θέμα τιμής γιατί σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σε κλέβουν!

Δημοσ.

Ωραία. Πες μου τις ανάγκες σου να σου προτείνω αλλα 10 κινητά πολυ πιο φτηνά που τις καλύπτουν. To m600i το είχα στη διάθεση μου δοκιμαστικά αρκετά μεγάλο διάστημα για να δω τα ελαττώματά του. Δεν είναι όλες οι συσκευές υπερτιμημένες. Ούτε σε κλέβουν παντού. Η ίδια η sony π.χ σε κλέβει στο m600i, αλλά δεν σε κλέβει στο psp (αυτό είναι money value). Eπίσης το k800i (η και το παλαιότερο k750i) έχει πολύ καλύτερο συντελεστη τιμής/απόδοσης. Εκεί αποφασίζει ο σκεπτόμενος αγοραστής. Και κάτι άλλο το myphone πλέον έχει εδραιωθεί για τα καλά. Δεν θέλουν όλοι οι χρήστες να βοηθήσουν ούτε και διακρίνεις εύκολα τα κίνητρά τους (όποιος κατάλαβε,κατάλαβε). Το m600i είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα κινητού που δεν προσφέρει τίποτα. Θεωρητικά τα πλεονεκτήματά του είναι το λειτουργικό του και η οθόνη του. Δίνεις χ ευρώ γι'αυτά τα 2. Και τι παίρνεις; Ελάχιστα προγράμματα μια οθόνη (πολύ καλή για κινητό) την οποία δεν μπορείς να χαρείς γιατι το κινητό δεν μπορει να παίξει καλά ούτε τα πιο απλά video. Kαι για όσους έβαλαν και το νέο firmware δεν μπορού να στείλουν sms πάνω από 40χαρακτήρες. Έχω δοκιμάσει (για αρκετές μέρες λόγω δουλειάς) σχεδόν όλα τα κινητά της αγοράς. Αυτή την απάτη πρώτη φορά τη βλέπω...Καλύτερα 719 ευρώ και να πιάνουν τόπο παρά 466 στον κουβά...Το κινητό δεν είναι μια χαρά επειδή ειναι κοροιδία και όχι επειδή δεν με καλύπτει...

Δημοσ.
Ωραία. Πες μου τις ανάγκες σου να σου προτείνω αλλα 10 κινητά πολυ πιο φτηνά που τις καλύπτουν. To m600i το είχα στη διάθεση μου δοκιμαστικά αρκετά μεγάλο διάστημα για να δω τα ελαττώματά του. Δεν είναι όλες οι συσκευές υπερτιμημένες. Ούτε σε κλέβουν παντού. Η ίδια η sony π.χ σε κλέβει στο m600i, αλλά δεν σε κλέβει στο psp (αυτό είναι money value). Eπίσης το k800i (η και το παλαιότερο k750i) έχει πολύ καλύτερο συντελεστη τιμής/απόδοσης. Εκεί αποφασίζει ο σκεπτόμενος αγοραστής. Και κάτι άλλο το myphone πλέον έχει εδραιωθεί για τα καλά. Δεν θέλουν όλοι οι χρήστες να βοηθήσουν ούτε και διακρίνεις εύκολα τα κίνητρά τους (όποιος κατάλαβε,κατάλαβε). Το m600i είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα κινητού που δεν προσφέρει τίποτα. Θεωρητικά τα πλεονεκτήματά του είναι το λειτουργικό του και η οθόνη του. Δίνεις χ ευρώ γι'αυτά τα 2. Και τι παίρνεις; Ελάχιστα προγράμματα μια οθόνη (πολύ καλή για κινητό) την οποία δεν μπορείς να χαρείς γιατι το κινητό δεν μπορει να παίξει καλά ούτε τα πιο απλά video. Kαι για όσους έβαλαν και το νέο firmware δεν μπορού να στείλουν sms πάνω από 40χαρακτήρες. Έχω δοκιμάσει (για αρκετές μέρες λόγω δουλειάς) σχεδόν όλα τα κινητά της αγοράς. Αυτή την απάτη πρώτη φορά τη βλέπω...Καλύτερα 719 ευρώ και να πιάνουν τόπο παρά 466 στον κουβά...Το κινητό δεν είναι μια χαρά επειδή ειναι κοροιδία και όχι επειδή δεν με καλύπτει...

Πρώτον το P990 θα έχει τα ίδια bugs με το M600i μια και έχουν το ίδιο ακριβώς λειτουργικό.Και στο P990 κολάει το βίντεο και έχει το ίδιο πρόβλημα με τους 40 χαρακτήρες.Όπως με κάθε καινούριο λειτουργικό symbian και uiq θέλει 4-5 updates για να σταθεροποιηθεί.Θα δώσεις 719 ευρώ σε ένα χοντρό και άβολο κινητό το οποίο θα έχει τα ίδια προβλήματα στην αρχή με το λειτουργικό και ίσως και χειρότερα λόγω του ότι ενσωματώνει πιο πολλές λειτουργίες(βλέπε κάμερα,wifi).Θα μπορούσα κάλλιστα να πάρω κάποιο άλλο symbian της Nokia ας πούμε αλλά εγώ ήθελα συγκεκριμένα πράγματα.UIQ 3 και touchscreen τα οποία μόνο στο M600i ή στο P990 μπορούσα να βρω.Προτίμησα το M600 λόγω χαμηλότερης τιμής και επειδή δε με ενδιέφερε η κάμερα στο κινητό.Όταν σταθεροποιηθεί το κινητό μετά από μερικά updates θα είναι απλά κορυφαίο.Και η οθόνη όπως λες θα σε ικανοποιεί πλήρως.Το firmware λοιπόν δεν είναι λόγος για να μην πάρει κάποιος το M600 μια και το P990 θα έχει τα ίδια προβλήματα.Αυτά!:)

PS. Πρόσεξε τι λες."Δίνεις χ ευρώ γι'αυτά τα 2. Και τι παίρνεις; Ελάχιστα προγράμματα μια οθόνη (πολύ καλή για κινητό) την οποία δεν μπορείς να χαρείς γιατι το κινητό δεν μπορει να παίξει καλά ούτε τα πιο απλά video. Kαι για όσους έβαλαν και το νέο firmware δεν μπορού να στείλουν sms πάνω από 40χαρακτήρες. Έχω δοκιμάσει (για αρκετές μέρες λόγω δουλειάς) σχεδόν όλα τα κινητά της αγοράς. Αυτή την απάτη πρώτη φορά τη βλέπω...Καλύτερα 719 ευρώ και να πιάνουν τόπο παρά 466 στον κουβά..."

Μας λες να δώσουμε 719 να πάρουμε ένα χειρότερο κουβά για τον οποίο δε θα υπάρχουν επίσης εφαρμογές και θα έχει επίσης προβλήματα!

Δημοσ.

Περίμενε να βγει το P990 για να δούμε. Δεν το έχω δει και δεν μπορώ να το κρίνω. Αυτό που έχω δει είναι το m600. Tώρα για το αν το p990 είναι χοντρό και άκομψο ενώ το m600 είναι όμορφο και νεανικό το αφήνω ασχολίαστο. Βάζω στοίχημα πάντως πως δεν έχεις δουλέψει ποτέ ούτε σε pda, oύτε σε κινητό για εφαρμογές ξανά (π.χ p900,qtek) αλλιώς δεν θα υπερασπιζόσουνα τόσο το m600. Δεν μπορώ να πιστέψω πως άτομο που έχει δουλέψει σε window mobile ή έστω σε ανταγωνιστικά κινητά μπορεί να του αρέσει τόσο το m600.

Δημοσ.
Πεταμενα λεφτα το εν λογω κινητο.

Οχι επειδη δεν εχει wifi (να δω τι θα το κανετε σε κινητο πανω) αλλα επειδη δεν εχει ουτε καν μια τυπικη καμερα. Αυτο δεν λεγεται "επαγγελματικο" αλλα κουτσουρεμενο και πανακριβο.

Και καλα απευθυνεται σε ανθρωπους των οποιων η εργασια δεν επιτρεπει να κουβαλουν καμερα... πολυ στενο target group και δεν απευθυνεται πραγματικα σε κανεναν αλλο. Εμπορικως ειναι αποτυχημενη κινηση της SE. Εαν βασιζουν πανω στην σχεδιαση του και αλλα κινητα απευθυνομενα στον μεσο καταναλωτη' date=' τα λεφτα θα τα βγαλουν.... διαφορετικα δεν θα επαναλαβουν τετοια βλακεια.[/quote']

Μα ακριβώς για αυτό το λόγο λεγεται "επαγγελματικό"!Επειδή δεν έχει κάμερα!Το target group δεν είναι στενό.Υπάρχουν αρκετοί που έχουν πρόβλημα στη δουλειά τους με κάμερες στα κινητά.Εξάλλου η SE δε θα έβγαζε ένα κινητό έτσι επειδή της κ@βλωσε χωρίς πριν να κάνει έρευνα αγοράς και να δει πόσοι πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο κινητό.Δε λέω ότι εγώ είμαι επαγγελματίας και ότι έχω πρόβλημα στη δουλειά μου.Απλά ήθελα ένα καλό κινητό χωρίς κάμερα και επιτέλους το βρήκα.Και πίστεψε με υπάρχουν αρκετοί που δε θέλουν κάμερα στο κινητό.Μπορεί στην Ελλάδα που γενικά οι δουλειές είναι ένα μπάχαλο και οι εργοδότες δεν σου κάνουν καμία παρατήρηση ότι κινητό και να έχεις, σε άλλες χώρες όμως δε θα ισχύει το ίδιο.Μην ξεχνάς ότι το Μ600 δε βγήκε μόνο για τους Έλληνες!

Δημοσ.
Περίμενε να βγει το P990 για να δούμε. Δεν το έχω δει και δεν μπορώ να το κρίνω. Αυτό που έχω δει είναι το m600. Tώρα για το αν το p990 είναι χοντρό και άκομψο ενώ το m600 είναι όμορφο και νεανικό το αφήνω ασχολίαστο. Βάζω στοίχημα πάντως πως δεν έχεις δουλέψει ποτέ ούτε σε pda, oύτε σε κινητό για εφαρμογές ξανά (π.χ p900,qtek) αλλιώς δεν θα υπερασπιζόσουνα τόσο το m600. Δεν μπορώ να πιστέψω πως άτομο που έχει δουλέψει σε window mobile ή έστω σε ανταγωνιστικά κινητά μπορεί να του αρέσει τόσο το m600.

Χρήστες στο Myphone έχουν δουλέψει το P990 και αυτά που σου είπα ισχύουν.Όντως δεν έχω δουλέψει σε windows mobile(εννοώ δεν είχα ποτέ pda δικό μου.Έχω δουλέψει όμως λίγο ενός φίλου) ούτε και σε symbian ποτέ αλλά ξέρω να κρίνω πότε κάτι είναι καλό και πότε όχι.Και φυσικά πριν αγοράσω κάτι το σκέφτομαι πάρα πολύ.Για να αγοράσεις pda φίλε μου θες πολλά μα πάρα πολλά λεφτά τα οποία εγώ δε διαθέτω.Ίσως αγοράσω κάποτε όταν έχω τα χρήματα.Εξάλλου είναι η δουλειά μου να ασχολιέμαι με υπολογιστές και όλα αυτά τα gadgetάκια μου αρέσουν αυτό όμως δε σημαίνει και ότι έχω τα χρήματα να τα πάρω όλα!:razz:

PS. Δεν είπα ότι το M600 είναι νεανικό αλλά δεν είναι και άσχημο.Αν το Μ600 είναι άσχημο τότε το P990 τι είναι;!!:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...