EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 και μια τελευταια ερωτηση. οσο αφορα τα ανεμιστηρακια. εχει ανεμιστηρια που μπαινουν σε μητρικη και ανεμιστηρια που μπαινουν σε επεξεργαστη, ή μονο ανεμηστηρια που μπαινουν σε μητρικη; πχ αυτο εδω που μπαινει;; : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPa...Id=1&sts_cid=3 Γιατι ρε συ κανεις τετοιες ερωτησεις ; Αφου λεει > "Για Επεξεργαστές INTEL AMD" γιατι να μπαινει σε μητρικη ; Ανεμιστηρακι η μητρικη παιρνει στο chipset το οποιο ειναι πολυ μικρο 4cm. Αν θελεις καλο τροφοδοτικο παρε ενα enermax noise taker στα 110 ευρω. Μητρικη οποια και να παρεις απο αυτες τις δυο το ιδιο κανει... Αν θες κατι καλο κοιτα απο Msi μερια... Τελος αν θες πραγματικα ενα αθορυβο συστημα πεσμου...
Luxx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 οχι, απλα μου φαινεται πολυ μεγαλο για να μπαινει επανω στο μικροσκοπικο επεξεργαστη! δλδ η αλλη θεση που μπαινει και εκει ανεμιστηρακι, τι δουλεια κανει; πιο χρησιμο ειναι να παρω ανεμιστηρακι για επεξεργαστη ή για μητρικη; αμα ειναι να ακυρωσω την παραγγελια για το ανεμιστηρακι. τροφοδοτικο πηρα εκεινο που ανεφερα παραπανω. ειναι και αθορυβο λεει. πχ αυτο ειναι για μητρικη ή οχι και αυτο; ZALMAN ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙ 8cm SILENT ZM-F1 εγω θελω απλα να διατηρησω την θερμοκρασια του υπολογιστη σε καποια λογικα πλαισια. το ανεμιστηρακι για τον επεξεργαστη τι να τον κανω; αν δεν ειναι ουτε και αυτος για μητρικη, τοτε δεν εχει το πλαισιο και θα κρατησω αυτον που ηδη εχω..
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 O επεξεργαστης μπορει να ειναι πολυ μικρος αλλα ανεβαζει μεγαλες θερμοκρασιες... *Το chipaki της μητρικης μπορει να μην ζεσταινεται πολυ οποτε μπορει να εχει μονο ψυκτρα.
Luxx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 μάλιστα. εχεις να μου προτεινεις καποιο αθορυβο ανεμιστηρι για την μητρικη; ολοι οι επεξεργαστες εχουν ψυκτρες, ετσι; και ενα παρομοιο ανεμιστηρακι εχω για την μητρικη, αλλα κανει πολυ θορυβο! ψυκτρα δεν χρειαζεται η μητρικη, ετσι; Ευχαριστω που με βοηθας σε αυτες τις δυσκολες στιγμες για εμενα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 ZALMAN ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙ 8cm SILENT ZM-F1 εγω θελω απλα να διατηρησω την θερμοκρασια του υπολογιστη σε καποια λογικα πλαισια. το ανεμιστηρακι για τον επεξεργαστη τι να τον κανω; αν δεν ειναι ουτε και αυτος για μητρικη' date=' τοτε δεν εχει το πλαισιο και θα κρατησω αυτον που ηδη εχω.. [/quote'] Ακου η μητρικη δεν ζεσταινεται, το μονο που ζεσταινεται ειναι το chiapaki. Ο κατασκευαστης αν ειναι θα βαλει ανεμιστηρακι στην ψυκτρα η θα αφησει μονο μια ψυκτρα. Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη ειναι το ποιο βασικο ! ο επεξεργαστης ανεβαζει την περισσοτερη θερμοκρασια. Αν θες να μην εχεις μεγαλες θερμοκρασιες βαζεις και ενα ανεμιστηρακι στο πισω μερος του κουτιου, οπως αυτο που λες > ZALMAN ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙ 8cm SILENT ZM-F1, αν και κανει θορυβο γιατι το εχω δοκιμασει...
Luxx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 μαλιστα. τι μου προτεινεις για να αγορασω λοιπον; καποιο συγκεκριμενο μοντελο. ή εκεινο που διαλεξα απο το πλαισιο ειναι καλο; εχει και αθορυβη λειτουργια. οποτε εχουμε αθορυβο ανεμιστηρι και αθορυβο τροφοδοτικο = απολυτη ησυχια! ή τουλαχιστον οχι ο πανικος που επικρατουσε πριν!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Aρα με το ανεμιστηρακι που εχει η μητρικη δεν ασχολεισαι, ο κατασκευαστης ειτε θα εχει μονο ψυκτρα ή ψυκτρα με fan μαζι. Και οι δυο που θελεις εχουν μονο ψυκτρα επανω στο chipset οποτε δεν σε νοιαζει δεν ασχολεισαι... οκ ;;
Luxx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 λεγοντας και οι 2 εννοεις τις μητρικες, ετσι; για επεξεργαστη χρειαζομαι ανεμιστηρι; αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει ψυκτρα. ειναι ενας Intel Pentium 4 στα 2Ghz. αυτη καλη ειναι; http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174032&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=226772&Merchant_Id=1&sts_cid=3 και τωρα που το σκεφτομαι, αν θυμαμαι καλα ολος ο θορυβος ακουγοταν απο το τροφοδοτικο, γιατι μια φορα ειχα απολυτη ησυχια και προσπαθουσα να βρω τι κανει τοσο θορυβο. οποτε αφου αλλαξα τροφοδοτικο ειμαι ok. και εξαλλου τοσο καιρο ημουν χωρις ανεμιστηρακι στον επεξεργαστη και ημουν μια χαρα. και sorry αν γινομαι σπασαρχιδας!! :oops: :oops:
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 λεγοντας και οι 2 εννοεις τις μητρικες, ετσι; Ναι. για επεξεργαστη χρειαζομαι ανεμιστηρι; αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει ψυκτρα. ειναι ενας Intel Pentium 4 στα 2Gh Δειξε μου σε link ποιον ακριβως πηρες. Μπορει να ειναι "box" συσκευασια και να εχει και ψυκτρα+fan μαζι αν και κανουν αρκετο θορυβο. αυτη καλη ειναι; http://www.plaisio.gr/IWCatProductPa...Id=1&sts_cid=3 Καλη ειναι αλλα λιγο μεγαλη τη βλεπω, μην χτυπαει πουθενα... και sorry αν γινομαι σπασαρχιδας!! Οχι...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 και εξαλλου τοσο καιρο ημουν χωρις ανεμιστηρακι στον επεξεργαστη και ημουν μια loool αυτο δεν παιζει για κανεναν λογο... ειναι σαν να εχεις αμαξι χωρις ανεμιστηρα στο ψυγειο του...
sotirakis.net Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Καλά μιλάμε Luxx έχεις χάσει την μπάλα! Μπερδεύεις την βούρτσα με την *ούτσα, δεν ξέρεις τι θες να αγοράσεις, θα πάρεις laptop με 2500 ευρά, παίζεις μόνο dota και ταυτόχρονα αγχώνεσαι τόσο πολύ λες και θα στήσεις τον next gen server! Ακόμη δεν ξέρεις αν μπορούν να πάνε μαζί cpu Intel και mobo AMD (!!!!!!) και θα δώσεις 100 ευρώ για ποντίκι,κουτί και πληκτρολόγιο ;;;; Άνοιξε κανένα περιοδικό για PCs πρώτα παιδάκι μου, σφάξε ένα PC να δεις πως είναι όλα αυτά που θες να αγοράσεις, μπες σε κανένα σοβαρό site για να μάθεις τις διαφορές μεταξύ Intel και AMD, μάθε τι σημαίνουν μερικές λεξούλες όπως HT, Dual,64bit,x64,pci-e,s-ata και τότε ξανάρχισε να ρωτάς... ΟΚ, δεν λέω, κανείς δεν γεννήθηκε ξέροντας τα πάντα για τα PCs, αλλά καλό είναι να βουτάμε την γλώσσα μας πριν αρχίσουμε να "πετάμε" διάφορα... <offtopic> Μπάτσος, ε ; Κρίμα... </offtopic>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.