Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για αγορα μητρικης και επεξεργαστη!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν δυο ημερες εκαψα την μητρικη μου η οποια ηταν socket 478. παραγγειλα μια αλλα επειδη δεν υπαρχουν θα ερθει σε δυο εβδομαδες. αποφασισα ετσι να αλλαξω επεξεργαστη και να αναβαθμιστω. ακουω τις προτασεις σας.. να βαλω athlon 64bit; δεν εχω τα αντιστοιχα windows. βεβαια μπορω να εγκαταστησω τα απλα xp ( θα δουλεουν;; ) που εχω και μετα να μου τα δωσει ο θειος; θα τα εχει ετσι; λοιπον τι μου προτεινετε για επεξεργαστη και μητρικη;

επισης θα ηθελα να μου προτεινετε και μια μνημη 1GB. καρτα γραφικων δεν θα αλλαξω μιας και δεν παιζω πολλα παιχνιδια. εχω την ati radeon 9550.

αν παρω motherboard pci express, μπορω να εχω καρτα γραφικων agp; ( μαλλον οχι.. )

θα χρειαστει να αλλαξω και τους σκληρους δισκους; ειναι παλιοι και raid, οχι οι καινουριοι οι sata.

για επεξεργαστη αυτος ειναι καλος ; : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1038&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Product_Id=266704&Merchant_Id=1&sts_cid=3

θελει και ενα καλο και αθορυβο ανεμιστηρακι! αυτο ειναι καλο; : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174032&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=226772&Merchant_Id=1&sts_cid=3

για αντιγραφικο λεω να παρω αυτο : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=904&Nav_Section_Id=27&Catalog_Id=1&Product_Id=318870&Merchant_Id=1&sts_cid=3 θα ειναι συμβατο με μια μητρικη Pci express;

για μνημη καλυτερα ειναι μια των 1GB με καλυτερη ταχυτητα ή 2 των 512; ποια απο τις 2 μου προτεινετε; http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333692&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ή http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333726&Merchant_Id=1&sts_cid=3

τροφοδοτικο χρειαζομαι; αν ναι, ποιο προτεινετε; επισης καντε και καμμια προταση για καρτα γραφικων και μητρικη γιατι δεν εχω ιδεα τι να παρω! παντως η μητρικη να μην βγαινει και πολυ ακριβα ουτε και η καρτα. κατω απο 400 ευρω και τα δυο αν γινεται..

για μητρικη μολις ειδα αυτη : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=316698&Merchant_Id=1&sts_cid=3 καλη ειναι ή να παρω μια καλυτερη; το crossfire τι ακριβως ειναι; θα μου χρειαστει;

sorry για την ακαταστασια του post μου, αλλα ειμαι σε net cafe και εδω firefox νονονονο....

Ευχαριστω εκ' των προτερων!

* για να ξεκαθαρισω την θεση μου. τον υπολογιστη εχω σε 3 μηνες δεν θα το χρειαζομαι πια. φευγω αστυνομια κομοτηνη. μονο κανα σαββατοκυριακο που θα πηγαινω σπιτι ή σε κανα πασχα, ή χριστουγεννα. παιχνιδια δεν παιζω τιποτα σοβαρο! εδω και τρεις μηνες παιζω μονο dota, και δεν νομιζω οτι θα ασχοληθω με ο,τι αλλο! μηπως ολα αυτα που προτεινω ειναι τζαμπα λεφτα; οι γονεις μου και με ενα Intel pentium στα 400 θα ειναι μια χαρα :P

απλως εκαψα την μητρικη και δεν θελω να περιμενω 2 εβδομαδες. επισης οι γονεις μου ειπαν οτι αν δεν υπαρχει τωρα διαθεσιμοτητα να φανταστω τι θα γινει σε 2 χρονια. αν καει και τοτε τι θα κανω; θα εχουν καταργηθει αυτα τα socket και θα αναγκαστω να κανω τοτε την αναβαθμιση. αρα θα εχω πεταξει αδικα 150 ευρω που θα εδινα τωρα για την μητρικη. και ηδη εχω αλλαξει μητρικη 2 φορες!!

εγω μια μνημη πηγα να αλλαξω για να παιζω χωρις σφαλματα το dota και κατεληξα ετσι!! βεβαια μου υποσχεθηκαν laptop, οποτε μπορω αντι για το laptop να κανω τωρα μια αναβαθμιση στο pc και μετα απο κανα 6μηνο να παρω και φορητο! αλλα αμα κανω αναβαθμιση 1000 ευρω τοτε δεν θα παρω φορητο.. γινεται να κανω μια ανβαθμιση που να κυμαινεται στα 500 ευρω; ηδη εχω παραγγειλει και κουτι, ποντικι, mousepad που αυτα κανουν 100 ευρω.

εγω ειχα ενα Intel Pentium στα 2 Ghz, 768 μνημη Ram ( 266mhz ), ati radeon 9550 gamer's edition και μια μητρικη που δεν θυμαμαι ονομα!! καπως 845PE λεγοταν. και ημουν μια χαρα!

αν δεν ειχα τοσο παλια μητρικη, απλα θα αγοραζα μια μητρικη και μια μνημη στα 1Ghz. τωρα ομως πρεπει να αλλαξω socket. να παω σε pci express ή να μεινω στην agp; αν παω pci express θα χρειαστει να αλλαξω και καρτα γραφικων και μπορει και τροφοδοτικο αρα παμε στα +200 ευρω. μητρικες με καλο socket και agp ειναι διαθεσιμες ή οχι; και οταν λεω διαθεσιμες εννοω σε καμμια 4,5 ημερες και οχι 2 εβδομαδες!! δεν ξερω παντως εχω μπερδευτει παρα πολυ! χρειαζομαι βοηθεια.. *

Δημοσ.

τι ειναι αυτο που κανει θορυβο, αλλα θελω το βραδυ να μην ακουω τιποτα! μαλλον η μητρικη το κανει. αρα θελω αθορυβη μητρικη! αρα αμα παρω αθορυβη μητρικη δεν θα χρειαστω και ανεμιστηρακι; να το γλυτωσουμε αν ειναι αυτο γιατι ειναι 60 ευρω επιπλεον! λοιπον αυριο το πρωι θα ξαναερθω στο Net cafe να δω τι μου απαντησατε! τελικα αποφασισα οτι θελω ολικη αναβαθμιση. απλα θελω να ξερω αν οι σκληροι δισκοι μου θα δουλεουν ή οχι.. δεν θελω να αλλαξω και αυτους! ο ενας ειναι και 250gbs και ειναι γεματος με υλικο το οποιο δεν εχω αποθηκευσει πουθενα αλλου! δλδ παμε τελικη τιμη για : επεξεργαστη, μητρικη, μνημη, αντιγραφικο, καρτα γραφικων, ( τροφοδοτικο; ανεμιστηρι; ) ολα αυτα να μην ειναι πανω απο 1000 ευρω! και αλλα 100 ποντικι με κουτι παμε στα 1100! περιμενω προτασεις σας αυριο!!

Δημοσ.

μπα δεν βλεπω προτασεις. τουλάχιστον κατι αλλο. αξιζει να αγορασω 64-bit επεξεργαστη εφοσον δεν υπαρχουν προγραμματα και λειτουργικο που να υποστηριζουν αυτη την πλατφορμα; εξαλλου δεν θα δω τεραστιες διαφορες απ' οτι διαβασα.. και δεν βλεπω να δημιουργουνται πολλες εφαρμογες/παιχνιδια που να υποστηριζουν τα 64-bit.

επισης βλεπω οτι ο AMD 4200+ εχει engine clock 2,2 Ghz. εγω ο pentium Που εχω ειναι στα 2 Ghz. επισης εχουν βγει και Intel Pentium που ειναι στα 3 Ghz και παραπανω. τι να κανω;

για παραδειγμα ο Athlon 64 4200+ (s939) Dual core εχει processor clock στα 2.2 ενω ο Pentium D 950 (2MB x 2 L2, 3.4GHz, 800MHz) ειναι στα 3,4, εχει περισσοτερη cache, και δεν ειναι και 64-bit. ειναι και στα ιδια λεφτα.

επισης μολις ειδα οτι δεν υπαρχουν μητρικες που να εχουν 2 slots για ATA σκληρους δισκους. μαλλον απορριπτονται οι pci express. ποια μητρικη μου προτεινετε με socket 775 ή 939; ετσι δεν θα αλλαξω τους δισκους και την καρτα γραφικων.

αρα τωρα θελω μονο : μητρικη, επεξεργαστη ( 64bit ή 32bit; ), τροφοδοτικο; , μνημη ram.

μολις ειδα οτι στο http://www.mgmanager.gr υπαρχουν τα ιδια ακριβως προιοντα με αυτα που υπαρχουν στο Plaisio, αλλα ειναι φθηνοτερα κατα 50-100 ευρω! γιατι γινεται αυτο; επισης μηπως ειναι καλυτερα να τα παραγγειλω εγω απο καποιο online καταστημα και να τ συναρμολογησω μονος μου; θα τα καταφερω; γιατι τωρα εχει κανονιστει να τα παραγγειλουν και να τα περασουν κατι τεχνικοι απο ενα καταστημα της περιοχης μου. αρα και περισσοτερος χρονος και περισσοτερα λεφτα θα μου κοστισει η ολη διαδικασια. τι να κανω;

Δημοσ.

file mou mporeis na breis eukola mitriki s 478 metaxirismeni kai an psakseis kala kai me eggiisi me peripou apo 30-70 euro analoga to poso kali thes na einai.den einai anagki tora na pas na doseis tosa lefta mias kai to pc tha to douleueis toses liges fores.rikse mia matia edo >>> http://www.fleamarket.gr/category.cfm?CategoryID=572&type=1&order=5 kai tha katalabeis ti leo.

Δημοσ.

οχι, δεν θελω μεταχειρισμενη. θα χαλαει πολυ πιο ευκολα. δηλαδη επιπλεον λεφτα για αγορα ξανα καινουριας.

γενικα, οι μητρικες agp με socket 775 και 939 υπαρχουν πουθενα αμεσα διαθεσιμοι ή οχι; κατι μητρικες που λενε οτι υποστηριζουν ATA 100/66 , τα 100/60 ειναι τα μεγεθη σε GB; γιατι εγω εχω εναν 250αρι οποτε δεν θα μου κανουν.

Δημοσ.

file den mporo na katalaba to fobo pou exeis me tis m/b.exo 3 m/b tis opoies tis pira metaxirismes kai stis exo balei se antistixa pc edo kai 2-3 xronia kai den exoun pathei tipota.opos eipa kai pio pano metaxirismeni alla me ipolipo eggisis.bebaia an den sou kanei auto pou leo tote sto link pou sou edosa mporeis na breis kai kainourgia me eggiisi panta xiris na perimeneis 2 bdomades.tora gia mitrikes me s 775 kai 939 an kai den poli katalaba giati to ena socket einai intel kai to allo amd,ti akribos theleis na kaneis sigoura mporeis na breis se agp akoma sta on-line katastimata.gia to ata 100/66 pou les einai i speed tou controler ide kai den exei na kanei me ta posa giga einai o diskos sou.o 250aris tha doulepsei kanonika.

Δημοσ.

και ναι! βρηκα μητρικη agp! Και με παραδοση εντος 24 ωρων! αυτη ειναι :

MSI

K8N Neo2-FX

• Μέγεθος: ATX

• Chipset: nVidia nForce3 250Gb

• Μνήμη: 4xDDR 400 Dual

• EIDE / SATA: 4xSATA Raid, 2xATA 133

• VGA / AGP: AGP 8x

• PCI / PCI-E: 5xPCI

• USB / FireWire: 8xUSB 2.0

• LAN / Audio: Gigabit, 7.1 Audio

ειναι agp 8x και με τους δισκου ειμαι Ok ετσι; εχω εναν 30αρι και εναν 250αρι.

αλλα δεν καταλαβαινω αυτο : • PCI / PCI-E: 5xPCI εχει και agp και pci; εμενα η καρτα γραφικων μου η ati radeon 9550 θα λειτουργει με αυτη την μητρικη; αν ναι, τοτε θα παρω αυτη, εκτος αν εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο. μετα μενει μονο να δω τι επεξεργαστη και τροφοδοτικο ( αν χρειαζεται ) θα αγορασω..

και μετα εχω μπερδευτει με τους επεξεργαστες. οι Intel μου φαινονται πιο γρηγοροι. και δεν θελω εξαλλου να παρω 64bit επεξεργαστη. τωρα δεν ξερω αν αξιζει να παρω dual core. οπως ειπα δεν παιζω και τρομερα παιχνιδια! ουτε ασχολουμαι με τρομερες εφαρμογες!

επισης για τις μνημες καλυτερα εινι μια του ενος gb με καλυτερη bus speed ή δυο των 512mbs με χαμηλοτερη bus speed;

Δημοσ.

Οι κατηγοριες ειναι γενικες... Σου λεει οτι απο pci/pci-e εχει μονο 5 pci, δεν εχει pci-e αλλα agp η οποια κανει για την 9550 που εχεις. Με τους δισκους δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Το ata εχει να κανει με την ταχυτητα διαμεταγωγης των δεδομενων, οχι με τα Gb.

Δημοσ.

an den paizeis paixnidia kai den asxoleisai me tromeres efarmogea opos les tote eisai mia xara me to pc pou exeis kai glitoneis kai ta lefta sou . An tora thes na pareis allo pc na xereis oti ta socket sta m/b allazoun syxna (poli syxna stin Amd,ligotero stin intell ) Opote an einai vale kamia mnimi parapano pare kai mia kalyteri karta agp gia na pezeis kane paixnidi kai tou xronou kai otan deis to mixanima na min travaei pas gia geniki allagi . ! To laptop tha se volepsei arketa gia tis metakiniseis kai me kostos gyro sta 1100 euro perneis ena kalo mixanima kalytero mporo na po apo ayto pou exeis tora kai tha to exeis synexeia mazi sou .Apla den mporeis na kaneis megales anavathmiseis argotera otan tha paliosei .

Δημοσ.

ενταξει το laptop αν οχι φετος θα το παρω σιγουρα του χρονου! εξαλλου μου ειπανε οτι θα μου παρουνε ενα laptop που θα κοστιζει γυρω στα 2500 ευρω. οποτε και μια αναβαθμιση να κανω στα 1000 ευρω, θα παρω φορητο του χρονου. το ιδιο μου κανει..

τωρα η μητρικη που λεω παραπανω λεει : Μνήμη: 4xDDR 400 Dual

το 400 ειναι το bus speed; δλδ αν παρω μια ταχυτερη δεν θα λειτουργει; δλδ παω για αυτες; http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333726&Merchant_Id=1&sts_cid=3 δεν πιστευω επειδη ειναι 2 ναμου βγαζει παλι σφαλματα το wracraft! πριν ειχα 3x256 και οι τρεις διαφορετικες μαρκες!! μαλλον αυτο θα εφταιγε, ετσι;

λεω να παρω τον Pentium D 940, δεν αξιζει ο D 950. κοστιζει 50 ευρω παραπανω και απλα ειναι ταχυτερος κατα 200 mhz. δεν ειναι 64bit, ετσι; αλλα πιο κοντα ειμαι στον D 930 ( οχι δεν θα κατεβω αλλο :P ) ο οποιος ειναι στα 3ghz.επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι AMD εχουν την ιδια τιμη ενω ειναι στα 2,2 ghz. δεν μπορω να το καταλαβω αυτο αλλα τεσπα.. η τιμη τους ανεβαινει επειδη ειναι στα 64bit;

λοιπον τροφοδοτικο αυτο : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=916&Nav_Section_Id=916&Catalog_Id=1&Product_Id=339829&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ειναι οκ; θα χωραει ετσι;

ανα ειναι θα παρω αυτα οσο αφορα επεξεργαστη,μητρικη,τροφοδοτικο,μνημη. μετα μενει ποντικι και case, αυτα θα τα διαλεξω εγω..

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ αν θα τα παραγγειλω εγω και θα τα βαλω εγω ή αν θα τα πω στο καταστημα να τα παραγγειλει ( και αν βρουν αυτα που θελω, γιατι κανουνε αγορες απο συγκεκριμενα καταστηματα, παντως οχι απο το πλαισιο! και θα κανουν και πολυ ωρα.. ) βεβαια αν θα τα παραγγειλω ολα εγω, τα παλια εξαρτηματα τι θα τα κανω; με την αλλη περιπτωση μπορει να γινοταν κατι και να πληρωνα την διαφορα.. περιμενω να με διαφωτισετε! το απογευμα θα ξαναπερασω απο εδω..

το μονο που σκεφτομαι τωρα ειναι η μητρικη. αν διαλεξα καλη. εχετε μηπως να μου προτεινετε καποια καλυτερη σε agp; με socket 775 και πανω.

πειραζει που η μητρικη ειναι amd και ο επεξεργαστης intel; αν ναι, τοτε θελω να μου προτεινετε μια intel motherboard agp.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

λοιπον τελικα αποφασισα οτι δεν θα κανω αναβαθμιση. εξαλλου φευγω για την σχολη σε 3 μηνες. μαλλον θα αγορασω super μηχανημα οταν θα γυρισω σε τρια χρονια.

τωρα θελω μονο μια μητρικη agp 8x socket 478 για intel επεξεργαστη. επισης θα παρω και μνημη 1gb και κατι αλλα περιφερειακα. τιποτα αλλο.. τα αλλα σε τρια χρονακια.

Δημοσ.

λοιπον επελεξα καποια. θελω να μου πειτε αν κανουν στο μηχανημα μου. Intel Pentium 4 στα 2Ghz, καρτα γραφικων ati readeon 9550 και καρτα ηχου μια soundblaster 24bit live.

Αντιγραφικο :

LITE-ON 165-P6S Double Layer - Black (Bulk)

• Ταχύτητα DVD: 16x ±R, 8x +RW, 6x -RW, 4x +R9

• Ταχύτητα CD: 48x24x48x

• Σύνδεση: ATAPI

• Συσκευασία: Retail

Μητρικη :

α) Intel

D865PERLK

• Chipset: Intel 865PE

• EIDE / SATA: 2xSATA Raid 0/1, 2xATA 100

• USB / FireWire: 8xUSB 2.0, FireWire

• LAN / Audio: Gigabit, Audio

• Αλλα Χαρακτηριστικά: Bulk

β) Intel

D865PERLL

• Chipset: Intel 865PE

• EIDE / SATA: 2xSATA Raid 0/1, 2xATA 100

• USB / FireWire: 8xUSB 2.0, FireWire

• LAN / Audio: LAN, Audio

δεν ξερω ποια απο τις 2. εχω ειχα την 845PE, αυτες ειναι 865PE. και εχουν 2x ATA οποτε ειμαι ενταξει.

επισης θελω να ξερω τι ειναι αυτο που κανει θορυβο σε εναν υπολογιστη; το τροφοδοτικο ή η μητρικη;

Δημοσ.

για μνημες καλυτερα ειναι να παρω αυτη : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=330683&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ή αυτη : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333726&Merchant_Id=1&sts_cid=3

το ιδιο πραμα ειναι απλα η πρωτη ειναι 1x 1MB ενω η αλλη ειναι 2x512MB. γιατι οι δυο ειναι κατα 40 ευρω ακριβοτερες;

αυτο το Laser Ποντικι ειναι καλο; δεν πιστευω να θελει τιποτα μπαταριες, ετσι;

Κωδικός 790451

Κατασκευαστής MICROSOFT

Για καλύτερο έλεγχο παιχνιδιού

Αυτό το ποντίκι με πέντε κουμπιά και λεπτό καλώδιο, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για ακρίβεια στο παιχνίδι αλλά και για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, περιλαμβάνει μια σειρά βελτιώσεων που αναβαθμίζουν τόσο τις επιδόσεις στα παιχνίδια όσο και τον έλεγχο.

Χαρακτηριστικά:

Τεχνολογία Laser

Μεγεθυντικός Φακός (Magnifier)

Επιλογές Precision Boost και Gaming Toggle για καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια (δε λειτουργούν με Mac OS)

Λεπτό καλώδιο που συνδυάζει την ταχύτητα ανταπόκρισης των ενσύρματων ποντικιών με την αίσθηση του ασύρματου

5 προγραμματιζόμενα κουμπιά

ʼνεση για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Μοντέλο LASER 6000

Χρώμα ΜΑΥΡΟ

Σύνδεση USB

Τεχνολογία Laser

Λοιπά Χαρακτηριστικά Precision Boost

Δημοσ.

λοιπον για τροφοδοτικο αξιζει να δωσω 110 ευρω για αυτο εδω :

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=916&Nav_Section_Id=916&Catalog_Id=1&Product_Id=305123&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ;;;

θελω απολυτη ησυχια το βραδυ! ακουγεται ενω ειναι στο σαλονι, ακομα και αν κλεισω την πορτα του δωματιου μου! απ' οτι εχω καταλαβει το τροφοδοτικο ειναι που κανει τον περισσοτερο θορυβο.

και μια τελευταια ερωτηση. οσο αφορα τα ανεμιστηρακια. εχει ανεμιστηρια που μπαινουν σε μητρικη και ανεμιστηρια που μπαινουν σε επεξεργαστη, ή μονο ανεμηστηρια που μπαινουν σε μητρικη; πχ αυτο εδω που μπαινει;; : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174032&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=226772&Merchant_Id=1&sts_cid=3

λεει οτι ειναι για τον επεξεργαστη, αλλα ο επεξεργαστης ειναι πολυ μικρος! μηπως εννοει στη μητρικη, σε ενα χωρο λιγο πανω απο τον επεξεργαστη;

για παραδειγμα σε αυτη την φωτογραφια το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη μπαινει εκει που λεει Socket 478 connector ή πανω στον επεξεργαστη; και κανει πολυ θορυβο; A455-1028-diagram-a-Lmotherboard.jpg

τελικα απο μνημες παραγγειλα 1x1GB, δεν αξιζει να δωσω 40 ευρω περισσοτερα για 2x512.

και περιμενω να μου πειτε ποια απο τις δυο μητρικες να αγορασω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...