zaxoys Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Συμφωνώ με τον Marcos_Aurilius περι πολιτικού κόστους.Ίσως είναι πιθανότερο να γίνει αυτό που έλεγαν παλιότερα δηλαδή όποιος θέλει να κάθεται 3 μήνες παραπάνω και να πληρώνεται (σαν ανειδίκευτος εργάτης φαντάζομαι).Βέβαια για να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ μέχρι και 6μηνο είχε πει οτι θα το έκανε lol Τους έχω ικανούς όταν πλησιάζουν εκλογές να γράψουν όλα τα περι λειψανδρίας στα @@ τους και να χαρίσουν κανα μήνα για καμιά ψήφο ,αυτό μόνο τους ενδιαφέρει...
Kandinsky Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Xρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του στρατού : Κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων και συγκέντρωση μονάδων σε μεγαλύτερα στρατόπεδα (βλέπε Λαγός). Δεν χρειάζεται να υπάρχει πόλη και στρατόπεδο, χωριό και στρατόπεδο, σπίτι και στρατόπεδο. Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι ιθύνοντες και ας προχωρήσουν σ' αυτή την γενναία απόφαση. Όχι ότι δεν έχει κι αυτή πολιτικό κόστος. Ορισμένες πόλεις και χωριά απ' τον στρατό ζουν και μόνο....
The_player Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Ξυπνηστε μαγκες...Αν θα κανουν αυξηση δεν υπαρχει περιπτωση να την κανουν 6 μηνες παραπανω με την μια...Λαου λαου ...θα την κανουνε...παντως με τιποτα δεν το κοβω μεχρι τις εκλογες...μετα ομως ετοιμαστειτε...Τους συμφερει για ακομα ενα λογο...Αυτος που υπηρετει δεν θεωρειται ανεργος..ναι και ετσι θα λενε οτι μειωσανε και την ανεργια....και τι θα γινει αμα αυξηθει 2 μηνες...λιγες αντιδρασεις για κανενα μηνα και τελος..Ο Ελληνας ξεχναει αλλοστε πολυ ευκολα...Ασε που μπορει να το παιξουν και αλλιως...Παρε μια τεχνητη κριση με την Τουρκια για ενα διαστημα...σου πλασαρουν 2 μηνες αυξηση της θητειας...Ξυπνηστε μαγκες..εδω ειναι μπανανια...δεν ειναι κρατος....Και επιτηδες το εχουν κανει με υπουργικη αποφαση...για να μπορουν να το ελεγχουν οποτε θελουν...Δεν ειδα κανενα πολιτικο που συζητανε την αναθεωρηση του Συνταγματος να ζηταει την αναθεωρηση ΑΥΤΟΥ του συγκεκριμενου αρθρου... Δεν ειμαι κατα τησ στρατιωτικης θητειας...Θα γουσταρα ομως 12 μηνες...πραγματικη εκπαιδευση ετσι ωστε οταν βγαινεις απο εκει να ξερεις οτι εισαι μαχιμος...και οχι αγγαρειομαχος....να βγαινεις Ραμπο...και οχι κοιλαρας.....τελος παντων...αυτα
Marcos_Aurilius Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Παρεμπιπτόντως, συζητώντας με αξιωματικούς όταν ήμουν στρατιώτης, άκουγα από όλους περίπου το ίδιο. Δεν χρειάζονται πάνω από 6 μήνες σοβαρής θητείας. - 2 μήνες βαρβάτη βασική εκπαίδευση - 1,5 - 2 μήνες σωστή ειδικότητα - 2 - 2,5 μήνες παραμεθόρειος (και τις σκοπιές σου, αλλά και ουσιαστικά πραγματάκια όπως ασκήσεις, βολές κτλ.) και τέρμα. Αυτό είναι όλο... Αλλά πού...?
Arxon Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Παρεμπιπτόντως' date=' συζητώντας με αξιωματικούς όταν ήμουν στρατιώτης, άκουγα από όλους περίπου το ίδιο. Δεν χρειάζονται πάνω από 6 μήνες [b']σοβαρής [/b]θητείας.- 2 μήνες βαρβάτη βασική εκπαίδευση - 1,5 - 2 μήνες σωστή ειδικότητα - 2 - 2,5 μήνες παραμεθόρειος (και τις σκοπιές σου, αλλά και ουσιαστικά πραγματάκια όπως ασκήσεις, βολές κτλ.) και τέρμα. Αυτό είναι όλο... Αλλά πού...? ακριβως αυτο μου ειχαν αναφερει και εμενα. Ο στρατος ειναι οι πρωτοι 6 μηνες,μετα απλα επαναλαμβανεις οτι εκανες υποτιθεται. Με το συστημα που ισχυει βεβαια απλα αναλωνεσαι να ασχολεισαι με τους νεους και να χωνεις οποιον μπορεις για να την σκαπουλαρεις και απο το παραμικρο. Ο σκοπός που μπήκαν οι ΕΠΟΠ ηταν ακριβως αυτος. Να αναλάβουν ολα τα καθηκοντα αυτοι(ενας και ενας ειναι....) και οι φανταροι να υπαρχουν στον στρατο για αγγαρειομαχοι. Οσο για αυτο που διαβασα πιο πανω οτι δεν εχει μεγαλη απηχηση η στρατολογηση των ΕΠΟΠ ειναι λιγο ψεμα γιατι μεχρι και σημερα μεσο βαζουν για να πανε. Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα να αυξηθει η θητεια,μαλλον θα μειωθει και αλλο απο την στιγμη που οι φανταροι εχουν κοστος...
katerinaki1987 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 ρε παιδια πειτε μου καποιος με σιγουρια...μεχριω ποτε θα ισχυει η 9μηνη θητεια?ο αδερφος μου μπενει του χρονου τον αυγουστο,θα κανει κ αυτος 9μηνο?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 ρε παιδια πειτε μου καποιος με σιγουρια...μεχριω ποτε θα ισχυει η 9μηνη θητεια?ο αδερφος μου μπενει του χρονου τον αυγουστο,θα κανει κ αυτος 9μηνο? Απτη στιγμη που θα γινει 9μηνο το θεωρω πολυ δυσκολο να αυξηθει μελλοντικα, εκτος αν παρουσιαστει καμια απροβλεπτη και απιστευτη αναγκη για επιπλεον στρατευσιμους. Αλλα και παλι στην Ελλαδα κανενα κομμα δε θα επαιρνε το πολιτικο ρισκο να αυξησει τη θητεια. Κατα συνεπεια πιστευω πως ο αδερφος σου θα κανει 9μηνο. Πιο πιθανο ειναι να μειωθει κι αλλο η θητεια μελλοντικα, παρα να αυξηθει. ps. 60 και σημερα. λελε
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν προχτές, όσοι παρουσιαστούν από τον προσεχή Αύγουστο και μετά θα υπηρετούν 9 μήνες. Αφού ο αδερφός σου μπαίνει του χρόνου τον Αύγουστο είναι στο μετα και θα κάνει 9μηνο, αν μέχρι τότε δεν αλλάξει πάλι κάτι άλλο. Μετά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 και οι 9 μήνες θα είναι όπως τώρα οι 12? δλδ θα μειώνονται για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις?
De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Λογικά ναι.Ανάλογα με τη θητεία πήγαιναν ανέκαθεν.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Αυτοί που θα μπούν τον Αύγουστο θα κάνουν 9 μήνες. Αυτοί που μπήκαν Μάιο θα κάνουν 10 Αυτοί που μπήκαν Φεβρουάριο θα κάνουν 11. Μόνο για στρατό ξηράς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 2010-2011 λέει θα γίνουν αλλαγές και για Ναυτικό-Αεροπορία...
PaokToTheBone Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Κ#λ@φαρδος ο αδερφος μου...9 μηνο 8α κανει... αν εκανε 12 μηνο 8α ειχα και το αμαξι του για αλλους 3 μηνες...Εγω μεχρι το 2016 εχω αναβολη... Νομιζω για αυτους που εχουν μειωμενη 8ητεια ισχυει 7μηνο και σε καποιους 6μηνο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 6-7 μήνες και εγώ λογικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.