Προς το περιεχόμενο

Giati Sata 10000rpm?

Semtex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ase tous raptores kai pare ena raid 5 scsi controller me 64mb cache. Pare kai 4 x 146 scsiu320 15k kai 8a deis taxitita pou den exeis onireftei.

Mono ligo parapanw, h' ligo parapanw apo 1500 €??? Ontws kalh h lysh. Petaei, alla h tseph ponaei... Epishs kai RAID5 me Raptoria einai JET, omws o filos mas edw, 8etei mallon ton paragonta Kostos>GB>Taxythta (Dhladh, sto idio kostos, oso dynato perissotera GB me elaxisth diafora sthn taxythta)...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Sorry re pedes pou den apantisa ala mou kaike h PSU.

Diavazo prosektika ta post' date='& vlepo oti malon tha pao 10000rpm.Eki tha kathisi to O/S mazi me ta programata.Raid den thelo na kano stous diskous.

H skepsi mou einai sto kenourgio sistima pou tha ftiaxo na min exo provlimata anigontas kapia efarmofi epidi to pc sto background kani kapio heavy decoding.[/quote']

giati den thes raid0? min akouso gia thema min kaei o enas giati kai o raptor mporei na kaei.pote mou den exo xasei dedomena apo raid ektos apo mia fora pou ekana ego kati.deutero gia auto pou thes na kaneis pezei rolo kai i mnimi oxi mono o diskos.an to pc den exi mnimi ola tha kanoun 10 ores.meredoth auto me ta scsi pou les ine kalinixta.milame gia trela lefta kai oxi ligo parapano.xereis poso pane oi raid 5 controller kai idika scsi?oso tha tou pane 2-3 raptor mazi.milas

Δημοσ.

1500?????? afto re c poulinos den einai 'ligo parapano'!!.Raid 0 den thelo na kano se afto to sistima raid 0 exo kani sto iparxon kai ixa 1 apolia logo diskou prin 1-2 xronia.Apla thelo na ftiaxo ena grigoro sistima xoris na kathome kai na pedevome me raid,oc.mod etc. Oxi oti den axizi ton kopo,axizi & para axizi alla ola exoun kai to risko tous.Osa xronia xrisimopio pc oc & mod exi pai sinefo,oc idika pola xronia prin pou den to gnorize kai polis kosmos.Ti na po malon varethika kai thelo na do pos einai na doulevo pano se 1 apiraxto pc.

Δημοσ.

Φίλε μου όντως raid0 μην κάνεις σε δίσκους όπου αποθηκεύεις...Αλλά 2 μικροί ράπρορες σε raid0 μόνο για προγράμματα και λειτουργικό (+ δίκος μόνος του για αποθήκευση,εκτός array!) είναι η καλύτερη λύση από άποψη ταχύτητας χωρίς επιπλέον κόστος!!Αμέσως επόμενη καλύτερη λύση ράπτορας μόνος του..(πάντα μιλάμε χωρίς αγορά controller..)

Ακόμα και 2 SATA2 σε raid 0 έχουν μικρότερη επίδοση από 1 ράπτορα μόνο του..(αλλά έτσι και αλλιώς η λύση με 2 sata2 raid0 δεν είναι καλή,φαντάσου 400+GB,εγώ ποτέ δεν θα αποθήκευα σε raid0....)

Αν δεν θέλεις raid ράπτορας μόνος του με διαφορά...Αν και εγώ θα σου πρότεινα τους 2 ράπτορες σε raid0,εκανα 1 τέτοιο σετάρισμα σε φιλικό pc και πετάει,μακάρι ναχα τα λεφτά και γω για κάτι τέτοιο!

Δημοσ.

Draculina προφανώς δεν είδες την foto που έδωσα πιο πάνω σχετικά με το θέμα ταχύτητας... Τώρα για το άλλο, να μην κάνεις RAID 0 για να μην χαλάσει κανένας σκληρός και χάσεις τίποτα, το ίδιο δεν θα πάθεις άμα έχεις έναν 500 GB μόνο του και σου τύχει η στραβή;

Δημοσ.
Ακόμα και 2 SATA2 σε raid 0 έχουν μικρότερη επίδοση από 1 ράπτορα μόνο του!

em den tha to elega.kai tha sto po poli apla.akoma kai me raid 0 me dio sata diskous patas kato se metafora dedomenon oxi se seek time akoma kai disko stis 15.000 strofes.to exo dokimasei.raid 2 x 80 ide enantion ibm stis 15.000 strofes 18,7 se controler lsi ton 150 euro.apogoiteutika apo ton scsi.

Δημοσ.
em den tha to elega.kai tha sto po poli apla.akoma kai me raid 0 me dio sata diskous patas kato se metafora dedomenon oxi se seek time akoma kai disko stis 15.000 strofes

Ναι βρε,προφανως!!Αφού συγκρίνεις σατα1 με σατα 2,τι περίμενες στην ταχύτητα μεταφοράς??Η διαφορά είναι στο seek time,αυτό ψάχνουμε πόσο βελτιώνει τα πράγματα!Πάντως η overall αίσθηση είναι καλύτερη,με τα παιχνίδια έχω μικρή σχέση για να σας πω,αλλά σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολύ τη virtual,windows και γενικά προγράμματα που χρησιμοποιούν το δίσκο βλέπεις διαφορά!

Τώρα για το άλλο, να μην κάνεις RAID 0 για να μην χαλάσει κανένας σκληρός και χάσεις τίποτα, το ίδιο δεν θα πάθεις άμα έχεις έναν 500 GB μόνο του και σου τύχει η στραβή;[/font']

Εδω δεν έγινα σαφής...Αμα είναι να χτυπήσει ο δίσκος θα χτυπήσει!!Αυτό που είχα κατα νού ειναι να χαλάσει το raid0 (με φλασαρισμα bios,reset,από γκαντεμια,αγνοια η οτιδήποτε,και δυστυχώς αυτό συμβαίνει,την έπαθε κόσμος,εμδεικτικά 1 search εδω να κάνεις υπάρχουν threads,είσαι πολύ παλιοτερο μελος και τα ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα!!).Με αυτή την έννοια το είπα:-D

Τώρα είδα το sanda σου,οι μετρήσεις σου είναι καλές (συγκρίνω με τους δικούς μου WD250 16MB sata2,εγω είχα βγάλει κατω από 100 drive index τις εποχές που είχα raid),το reference του sandra όμως για το ραπτορα είναι συντηρητικό ως προς το access time,οταν έτρεξα εγω sandra(ραπτορες σε raid0) μου είχε δώσει drive index 93 και access time 6!Απότι θυμάμαι τα random read/write ήταν όμοια με τα δικά σου,τα sequential όμως είχαν διαφορά (τα δικά σου σημαντικά καλύτερα!!).Αν μπορέσω να το επαναλάβω (δεν είναι στο δικό μου μηχάνημα) θα το ανεβάσω να το δείτε!

Αν έχει κανείς μετρήσεις ας ανεβάσει,έχω και γω περιέργεια,μη δίνουμε τζάμπα λεφτά...

Δημοσ.

pragmati einai analogos an se niazei to seek time i to sequential read.oso gia to flasharisma tou bios den xaneis to raid .exo kanei kamposes fores bios update se mixanima me raid kai to raid afou to energopoiiso kana apo to bios pezei kanonika.proxtes kiolas to xanaekana auto se ena a8n sli platinum.

Δημοσ.

Τα τελευταία 2 χρόνια περίπου έχω 2x WD raptor 36 GB σε raid0 και έχω δει την υγειά μου. Απίστευτες ταχύτητες σε ότι κι' αν κάνω είτε αυτά είναι παιχνίδια είτε photoshop είτε οτιδήποτε, και (φτου φτου) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα έως τώρα.

Εγώ βέβαια ασχολούμαι κυρίως με παιχνίδια στο εν λόγω pc και έχω ένα δεύτερο λιγότερο δυνατό για downloads, και γενικότερα ότι έχει σχέση με αποθήκευση δεδομένων, οπότε το άλλο πηγαίνει σφαίρα always καθότι δεν έχει τίποτα άλλο πάνω του εκτός από WinXP και 1-2 games.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα 2x raptors ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...