Προς το περιεχόμενο

Mainboards για τους νέους Core 2 Duo

Vaggelovich

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποια η διαφορα σε 945 965 975? Ολα υποστηρίζουν τους intel core 2 duo μονο που ξεκινανε απο 65 ευρώ και φτάνουμε στα 220.

Λοιπόν ακούω παιδιά? Ποια η διαφορά και ποιο το κερδος? Αν ειστε τρελλαμενοι overclockerαδες μαλλον δεν θα ρωτάγωτε εδώ...

Ποια η διαφορά αν βάλεις ASrock με 65 euro ή ASus deluxe me 220?

Ααα ξέχασα θα βάλουμε και 800 άρες μνήμες ... μπορεί και 1000 ενω στη γωνιά παραμονεύει η αύξηση του FSB για να στείλει τα mobo deluxe των 200 ευρώ στο χροντούλαπο...

Γνώμη μου είναι ....

(και από ότι έχω δει σε tomshardware Anandtech xbit labs trusted reviews legion hardware guru3d κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ) παρτε κάτι ΦΤΗΝΟ και σταθερό που να κάθονται μνήμες οκ... να μην έχουμε conflict...

κατι πουσαρισμενες RAM της OCZ και τάχαμου corsair θέλουν ΤΑ γκαφρα να δουλέψουν και θα κερδίσετε στο Oblivion ή στο WinRAR την ιλλιγιώδη αύξηση των 5 - 6 frame ανα δευτερόλεπτο ή την μείωση σε συμπίεση αρχείων των 200 ΜΒ της τάξης 30 δευτερολέπτων αντίστοιχα.... ουτε τουαλέτα δεν προλαβαίνετε να πάτε....

Αν τα έχετε και θέλετε να δώσετε 200 για Mobo + 150 για RAM αντί για 65 για Mobo + 95 ευρώ (για μνήμες 556 Mhz προς το παρόν δηλαδή μέχρι να σταθεροποιηθεί το ..... χμ....παιχνίδι) δικιά σας η τσέπη παιδιά...

περιμένω αν τα έδωσε κάποιος να μας πει αν εκτόξευσαν τις επιδόσεις τους ή αν όντως τα site έχουν άδικο (που επιμένουν δώστε λεφτά αν μπορείτε πρώτα σε GPU και μετά σε CPU και μετά σε ..... τροφοδοτικό) ....

αυτά φιλικά και καλές αγορές .... beautiful.....

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ποια η διαφορα σε 945 965 975? Ολα υποστηρίζουν τους intel core 2 duo μονο που ξεκινανε απο 65 ευρώ και φτάνουμε στα 220.

Λοιπόν ακούω παιδιά? Ποια η διαφορά και ποιο το κερδος? Αν ειστε τρελλαμενοι overclockerαδες μαλλον δεν θα ρωτάγωτε εδώ...

Ααα ξέχασα θα βάλουμε και 800 άρες μνήμες ... μπορεί και 1000 ενω στη γωνιά παραμονεύει η αύξηση του FSB για να στείλει τα mobo deluxe των 200 ευρώ στο χροντούλαπο...

Γνώμη μου είναι ....

(και από ότι έχω δει σε tomshardware Anandtech xbit labs trusted reviews legion hardware guru3d κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ) παρτε κάτι ΦΤΗΝΟ και σταθερό που να κάθονται μνήμες οκ... να μην έχουμε conflict...

κατι πουσαρισμενες RAM της OCZ και τάχαμου corsair θέλουν ΤΑ γκαφρα να δουλέψουν και θα κερδίσετε στο Oblivion ή στο WinRAR την ιλλιγιώδη αύξηση των 5 - 6 frame ανα δευτερόλεπτο ή την μείωση σε συμπίεση αρχείων των 200 ΜΒ της τάξης 30 δευτερολέπτων αντίστοιχα.... ουτε τουαλέτα δεν προλαβαίνετε να πάτε....

Αν τα έχετε και θέλετε να δώσετε 200 για Mobo + 150 για RAM αντί για 65 για Mobo + 95 ευρώ (για μνήμες 556 Mhz προς το παρόν δηλαδή μέχρι να σταθεροποιηθεί το ..... χμ....παιχνίδι) δικιά σας η τσέπη παιδιά...

περιμένω αν τα έδωσε κάποιος να μας πει αν εκτόξευσαν τις επιδόσεις τους ή αν όντως τα site έχουν άδικο (που επιμένουν δώστε λεφτά αν μπορείτε πρώτα σε GPU και μετά σε CPU και μετά σε ..... τροφοδοτικό) ....

Επιτέλους και μία φωνή λογικής. Είχα κοντέψει να πιστέψω πως μόνο η Asus βγάζει μητρικές για core 2!

Στο τεστ του PC mag το δικό μου mobo είναι 1% αργότερο στο quake 4 από τα σούπερ Abit και Asus. Δεν πειράζει, μπορώ να ζήσω και με αυτό!

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Σκοπευω να επενδυσω συντομα σε αγορα Η/Υ. Εκει που μπερδευτικα λιγο ηταν η επιλογη μητρικής (για core2 duo). Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο μοντελο που εχετε δοκιμασει. Με παραξενεψε πολυ το γεγονος οτι οι περισσοτερες M/b ειναι πανακριβες.. Περιμενω τις προτασεις σας

ευχαριστω

Δημοσ.

Oι Asrock ζητάνε 70-80 ευρώ, υποστηρίζουν Core 2 και όπως λέει και το PC mag υπολείπονται ανεπαίσθητα σε επιδόσεις από τις άλλες των 250 ευρώ.

Με 150 ευρώ βρίσκεις αυτήν της υπογραφής μου. Σεμνή, ικανή, σταθερή και από επιδόσεις μια χαρά. Και πάλι πολλά τα βρίσκω.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ....

Ωραια τα λες αλλα:

Αν παρουμε δυο συστηματα:

1)assrock των 60ε+1GB 533MHz μνημες(120e)+c2d E6300(190ε).

Συνολο= 370ε.

2)asus p5b deluxe wifi/ap(220e)+1GB 800MHz μνημες (160ε)+c2d E6300(190e).

Συνολο= 570ε.

Η διαφορα σε αυτα τα δυο συστηματα οταν ο Ε6300 δουλευει στα 1.86 ειναι οπως ειπες 5-6 FPS στα games και γενικα μικρες διαφορες σε ολες τις εφαρμογες.

Ομως η Assrock σε συνδιασμο με αυτες τις μνημες, να τρεξει ο Ε6300 o/c πανω απο 300x7 δλδ: 2100MHz δεν προκειτε, δλδ να πας στις επιδοσεις του κατα 40ε ακριβοτερου Ε6400 και παλι με τα 1000 ζορια.

Την στιγμη που η asus σε συνδιασμο με 800αρες μνημες αντεχει μεχρι 450x7= 3150ΜΗz (με μανισια ψυξη) και πανω απο 500x7=3500MHz με καλυτερη αεροψυξη.

Κατι που σημαινει πρακτικα οτι με 200ε επιπλεον, μπορεις με ανεση να φτασεις και να ξεπερασεις(κατα πολυ) σε επιδοσεις τον ΧΕ6800, που κοστιζει 800ε περισσοτερα απο τον Ε6300 και φυσικα η διαφορα τοτε δεν θσ ειναι 2-3FPS και 30s.

Επιπλεον εχεις chipset intel που ειναι πολυ πιο σταθερο και αξιοπιστο απο της via και φτιαγμενο για 100% υποστηριξη core 2 duo&quadro, εχεις υποστηριξη crossfire, υποστηριξη 1066ΜΗz ram modules και πολυ καλυτερο εξοπλισμο.

Οσο για τις καρτες γραφικων πιστεψε ειναι αυτο που θα αλλαξεις πιο συντομα γι'αυτο δεν χρειαζετε να παρεις την καλυτερη απο την αρχη δλδ 400ε-600ε, καλυτερα να δινεις καθε χρονο 200ε να παιρνεις την καλυτερη mainstream.

Μητρικη+οθονη+κουτι+τροφοδοτικο δεν θα αλλαζεις συνεχεια γι'αυτο καλυτερα να παρεις οτι καλυτερο απο την αρχη.

Δημοσ.
Ωραια τα λες αλλα:

Αν παρουμε δυο συστηματα:

1)assrock των 60ε+1GB 533MHz μνημες(120e)+c2d E6300(190ε).

Συνολο= 370ε.

2)asus p5b deluxe wifi/ap(220e)+1GB 800MHz μνημες (160ε)+c2d E6300(190e).

Συνολο= 570ε.

Η διαφορα σε αυτα τα δυο συστηματα οταν ο Ε6300 δουλευει στα 1.86 ειναι οπως ειπες 5-6 FPS στα games και γενικα μικρες διαφορες σε ολες τις εφαρμογες.

Ομως η Assrock σε συνδιασμο με αυτες τις μνημες, να τρεξει ο Ε6300 o/c πανω απο 300x7 δλδ: 2100MHz δεν προκειτε, δλδ να πας στις επιδοσεις του κατα 40ε ακριβοτερου Ε6400 και παλι με τα 1000 ζορια.

Την στιγμη που η asus σε συνδιασμο με 800αρες μνημες αντεχει μεχρι 450x7= 3150ΜΗz (με μανισια ψυξη) και πανω απο 500x7=3500MHz με καλυτερη αεροψυξη.

Κατι που σημαινει πρακτικα οτι με 200ε επιπλεον, μπορεις με ανεση να φτασεις και να ξεπερασεις(κατα πολυ) σε επιδοσεις τον ΧΕ6800, που κοστιζει 800ε περισσοτερα απο τον Ε6300 και φυσικα η διαφορα τοτε δεν θσ ειναι 2-3FPS και 30s.

Επιπλεον εχεις chipset intel που ειναι πολυ πιο σταθερο και αξιοπιστο απο της via και φτιαγμενο για 100% υποστηριξη core 2 duo&quadro, εχεις υποστηριξη crossfire, υποστηριξη 1066ΜΗz ram modules και πολυ καλυτερο εξοπλισμο.

Οσο για τις καρτες γραφικων πιστεψε ειναι αυτο που θα αλλαξεις πιο συντομα γι'αυτο δεν χρειαζετε να παρεις την καλυτερη απο την αρχη δλδ 400ε-600ε, καλυτερα να δινεις καθε χρονο 200ε να παιρνεις την καλυτερη mainstream.

Μητρικη+οθονη+κουτι+τροφοδοτικο δεν θα αλλαζεις συνεχεια γι'αυτο καλυτερα να παρεις οτι καλυτερο απο την αρχη.

Πάρα πολύ σωστά όλα αυτά. Κακά τα ψέματα, δεν προτείνω την αγορά μίας asrock για core 2. Αν όμως κάποιος θέλει με λίγα χρήματα να αποκτήσει γερές επιδόσεις, γιατί όχι;

Αυτή που σκέφτεσαι φίλε sting3r μου μοιάζει μία καλή μέση λύση. Οι ακρότητες προς την μία ή προς την άλλη πλευρά είναι κάπως επικίνδυνες πάντα.

Δημοσ.

Θα δiαφωνίσω ελάχιστα μαζί σου. Αν πας στην MSI P965 Platinum που σου προτείνει και ο Voodooman

" http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1311&v_Item=4253 "

θα είσαι στα ίδια λεφτά και θα έχεις την δυνατότητα για ένα πιθανό μελλοντικό crossfire (με το latest bios update). Στο λέω γιατί και εγώ μεταξύ των 2 ήμουνα και πήρα την MSI. Και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ποιότητας με μια MSI.

Δημοσ.

μπορει καποιος να προτεινει καποια SLI ready mobo για dual core 2 απο το e-shop αποκλειστικα? γιατι ειχα μια Asus P5LD2 και την εστειλα πισω ως ασυμβατη και θα παρω πιστωτικο τιμολογιο!

θελω ομως η mobo να ειναι ετοιμη για dual core 2 οχι να χρειαζεται bios update!

Δημοσ.

Άλλη μια ψήφος για την MSI,πραγματικά πολύ καλή λύση.Πολή καλή λύση είναι επίσης και η Gigabyte DS4 γύρω στα 170 ευρώ.Και εγώ μια απο τις δύο θα πάρω σύντομα!

Δημοσ.
Σαφώς και ανεβαίνουν οι επιδόσεις αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα... να ξεπεράσεις τον XE6800 κατά πολύ.....!!!!???? Υπάρχει και κάτι που λέγετε cache και ο 6300 έχει την μισή των 6600 και πάνω. Ακόμα κάπου είχα δει τον 6600 στα 2,8 (200 MHz πάνω από τον 6700) και να είναι ελαφρώς χειρότερος του 6700!!
Δημοσ.
oι DFI λενε τιποτα η οχι?

Δεν ξερω αν λενε απο επιδοσεις κτλ. αλλα απο εμφανιση μου φαινετε η dfi εχει μεινει πισω:

product.aspx?catalog=1&category=1033&product=891908

Moυ θυμιζει την μητρικη που εχω σε ενα συστημα με pentium 233MHz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...