Προς το περιεχόμενο

Mepis και κάρτα δικτύου...

xaxa1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, λίγο βοήθεια αν μπορείτε! Έχω στο laptop μου το Mepis 3.4-3 και προσπαθώ να συνδεθώ στο πανεπιστήμιο. Έχω IP,Subnet Mask, Gateway και DNS(broadcast address για το Linux) και ενώ στα Windows μπαίνω κανονικά, στο Mepis όχι. Είδα στην εκκίνηση του Linux ότι κάνει failed στο eth0. Γενικώς προσπαθώ να ενεργοποιήσω το eth0 και δεν βγάζει πρόβλημα. Πατάω "ifconfig eth0" και μου βγάζει κανονικά το eth0 και τα στοιχεία και τις IP και όλα είναι σωστά. Το chip στην κάρτα δικτύου μου είναι το 8139too. Βοηθήστε λίγο γιατί τα'χω παίξει!

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά πάσα πιθανότητα το 8139too είναι λάθος module (προσωπικά δεν έχω δει ποτέ RTL8139B/C σε laptop). Αν θες κάνε ένα post την έξοδο του `lspci -v' και θα δούμε τι θα κάνουμε. Και κάτι τελευταίο: εφ' όσον δουλεύει σε μια - οποιαδήποτε - διανομή, μπορεί να δουλέψει σε όλες. Το ότι κάποιος χαρακτήρισε αυτό το πράγμα «ασυμβατότητα» δε σημαίνει ότι είναι ;-)

Κατά πάσα πιθανότητα το 8139too είναι λάθος module (προσωπικά δεν έχω δει ποτέ RTL8139B/C σε laptop).

Βασικά και το δικό μου λαπτοπ αυτή τη κάρτα δικτύου έχει και γι'αυτό δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτή, γιατί αυτό το τσιπάκι έιναι πιο κοινό και από την πιτυρίδα...το θέμα είναι γιατί δεν παίζει στο φίλο μας, είδωμεν

Παιδιά, η λύση βρέθηκε! Έβαλα ξανά Mandriva 2006 που δούλευε κανονικά. Τελικά αυτό το laptop δεν τα πάει καθόλου καλά με τις Debian-based διανομές και γι'αυτό ξαναγύρισα στις RPM-based και βρήκα την υγειά μου....

Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε...

Παιδιά, η λύση βρέθηκε! Έβαλα ξανά Mandriva 2006 που δούλευε κανονικά.

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Είναι το ίδιο με το να σου κόβεται ένα μπουζοκαλώδιο και να παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο ;-) Η λύση είναι να κάτσεις να δεις τι πάει στραβά και να στείλεις ένα τεκμηριωμένο bug report στη Mepis, αν είναι όντως bug της διανομής.

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Είναι το ίδιο με το να σου κόβεται ένα μπουζοκαλώδιο και να παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο ;-) Η λύση είναι να κάτσεις να δεις τι πάει στραβά και να στείλεις ένα τεκμηριωμένο bug report στη Mepis, αν είναι όντως bug της διανομής.

Αυτό ίσως να ήταν το ιδανικότερο, αλλά από την στιγμή που δεν έχω χρόνο ούτε για "κατούρημα", είναι δύσκολα τα πράγματα! Επίσης επειδή όταν μπλέκεις με το hardware (αν δεν είσαι ειδικός-όπως εγώ πχ) το πιθανότερο να φας ένα σωρό ώρες και να μην καταφέρεις τίποτα... Οπότε δεν το ρισκάρω!

Επίσης το να συντάξω ένα bug report δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω όπως πρέπει και το πιθανότερο είναι να τους μπερδέψω, παρά να τους βοηθήσω! Γενικότερα δεν έχω την εμπειρία για να καταφέρω να τους βοηθήσω όπως πρέπει...(Έτσι θεωρώ τελοσπάντων)

Αυτό ίσως να ήταν το ιδανικότερο' date=' αλλά από την στιγμή που δεν έχω χρόνο ούτε για "κατούρημα", είναι δύσκολα τα πράγματα! Επίσης επειδή όταν μπλέκεις με το hardware (αν δεν είσαι ειδικός-όπως εγώ πχ) το πιθανότερο να φας ένα σωρό ώρες και να μην καταφέρεις τίποτα... Οπότε δεν το ρισκάρω!

[/quote']

Θα εκπλαγείς, αλλά θα σου έπαιρνε πολύ λιγότερο χρόνο απ' ότι νομίζεις. Σίγουρα λιγότερο χρόνο από το να περάσεις και να σετάρεις απ' την αρχή μια άλλη διανομή.

Επίσης το να συντάξω ένα bug report δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω όπως πρέπει και το πιθανότερο είναι να τους μπερδέψω, παρά να τους βοηθήσω! Γενικότερα δεν έχω την εμπειρία για να καταφέρω να τους βοηθήσω όπως πρέπει...(Έτσι θεωρώ τελοσπάντων)

Πολύ κακώς το θεωρείς :-). Δε χρειάζεται να έχεις διδακτορικό πάνω σε Computer Science για να κάνεις ένα bug report :-P.

Τεσπά, αφού δεν έχεις πλέον πρόβλημα είναι όλα ΟΚ. Καλή συνέχεια :-)

Θα εκπλαγείς, αλλά θα σου έπαιρνε πολύ λιγότερο χρόνο απ' ότι νομίζεις. Σίγουρα λιγότερο χρόνο από το να περάσεις και να σετάρεις απ' την αρχή μια άλλη διανομή.

Για να σετάρω το Mandriva μαζί με την εγκατάσταση(που την κάνει μόνο του μετά από μερικά δικά μου κλικ) κάνω το πολύ 1 με 2 ώρες κι ας είναι παλιός ο υπολογιστής...Το έχω μάθει απ'έξω και είναι όλα πολύ εύκολα όταν μάθεις καλά μια διανομή...

Πολύ κακώς το θεωρείς :-). Δε χρειάζεται να έχεις διδακτορικό πάνω σε Computer Science για να κάνεις ένα bug report :-P.

Τεσπά' date=' αφού δεν έχεις πλέον πρόβλημα είναι όλα ΟΚ. Καλή συνέχεια :-)[/quote']

Ίσως να'χεις δίκιο, αν και ένα Πολυτεχνικό Δίπλωμα στους υπολογιστές τον Σεπτέμβρη θα το έχουμε... Γενικώς αυτό που με καίει τώρα είναι να έχω Internet από Linux στο πανεπιστήμιο και όχι το ποια διανομή θα με συνδέσει στο Internet στο Πανεπιστήμιο... (Μπερδεμένα το έγραψα,ελπίζω να το κατάλαβες)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...