Προς το περιεχόμενο

Baldur's gate I με την engine του II...

Dreamstorm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ που δεν έχω παίξει καθόλου Baldur's gate, τι λέτε; Να πιάσω κατευθείαν το mod; Όταν βέβαια το αποφασίσω...

Φοβάμαι μήπως θα είναι χαλασμένες οι ισορροπίες (πχ ο χαρακτήρας μου να είναι πανίσχυρος όταν φτάσω στο σενάριο του BGII).

Δεν ξέρω κιόλας πάντως, γιατί το NWN το παράτησα στη μέση και δεν έχω βρει το κουράγιο να το ξαναπιάσω. Το σενάριο δε με τράβηξε (όλα τα RPG αρχίζω να νιώθω ότι έχουν τα ίδια και τα ίδια quests), αλλά και το gameplay μου είχε φανεί πολύ πολύπλοκο. Νομίζω ότι τα BG έχουν την ίδια λογική.

Δημοσ.

Αν το NWN 1 σε κούρασε υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί το ίδιο και με το BG, το οποίο όμως θεωρώ ανώτερο ως RPG (δεν ξέρω ίσως και λόγω της εποχής που βγήκε).

Πάντως αν θυμάμαι καλά το BG2 το ξεκινάς με χαρακτήρες μικρότερου lvl απ αυτό που χουν φτάσει κατά τον τερματισμό του BG1. Δεν έχω ιδέα πως το έχουν υλοποιήσει στο mod.

Δημοσ.
Το χεις ξεκινήσει μ αυτό το mod; Υπάρχουν τίποτα προβληματάκια; Κάποιο σχόλιο/παρατήρηση όσο (αν) έχεις παίξει ως τώρα;

Μόλις χτες είδα τα καλούδια του mod και δεν έχω προλάβει να το βάλω ακόμα... πάντως λένε ότι είναι Bugfree, έχει πλήρη οδηγό για το install και αν δεν κάνεις καμιά βλακίτσα εκεί δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. http://www.shsforums.net/index.php?automodule=downloads&req=download&code=confirm_download&id=534

@manuel θα σου συνιστούσα να το παίξεις το παιχνιδάκι original γιατί ήδη έιναι αρκετά πολύπλευρη ιστορία με άπειρα quest και μετά με αυτό το mod.

Δημοσ.

Manuel, το κάθε ένα από τα επεισόδια του BG είναι απλά massive ως προς την έκταση και το περιεχόμενο. Μην κάνεις το λάθος να πέσεις κατευθείαν σε κάτι που υπόσχεται να ενώσει όλα τα επιμέρους κομμάτια του έπους, γιατί θα φας τα νιάτα σου και την ομορφιά σου πριν το καταλάβεις!

Συγκρίνοντας το βάθος της ιστορίας και του gameplay, οποιοδήποτε επεισόδιο του BG κάνει σκόνη ο,τιδήποτε φέρει το όνομα NWN. Απλά, λιτά, δωρικά.

Και πως να μην ίσχυε κάτι τέτοιο βέβαια, όταν το ένα είναι team-based traditional/hardcore RPG για τον μερακλή gamer και το άλλο ένα single-unit action-RPG για τον παίκτη που ένιωθε ένα μεγάλο κενό μετά την αποτοξίνωση από το Diablo 2.

Δεν λέω ότι το NWN δεν είναι καλό παιχνίδι, αλλά!

Σταματάω εδώ και εύχομαι καλές γιορτές και καλό "σκάλωμα".

Σχεδόν ζηλεύω...

Δημοσ.

Το single player είναι το NWΝ ενώ το team-based είναι το BG?!

Δεν με βλέπω να το επιχειρώ τότε. Θα περιμένω το Elder Scrolls V για να ξαναπαίξω RPG.

Δημοσ.

Ε, ίσως, αλλά όταν εμένα το NWN με κούρασε γιατί μου φάνηκε αρκετά team-based και αρκετά hardcore και ο livewire γράφει αυτό:

Και πως να μην ίσχυε κάτι τέτοιο βέβαια, όταν το ένα είναι team-based traditional/hardcore RPG για τον μερακλή gamer και το άλλο ένα single-unit action-RPG για τον παίκτη που ένιωθε ένα μεγάλο κενό μετά την αποτοξίνωση από το Diablo 2.

...ε, ο μόνος λόγος να το επιχειρήσω είναι να έχει εκπληκτικό σενάριο.

Και όταν λέω εκπληκτικό, εννοώ να είναι κοντά στο Planescape Torment (εντάξει, δεν έχω την απαίτηση να είναι και τόσο καλό), το οποίο θεωρώ ότι θα είχα πραγματικά χάσει να μην το έχω παίξει.

Αλλά καιρό για αναλύσεις και εκμάθηση συστήματος μαχών και υπολογισμών στατιστικών, δεν έχω.

Δημοσ.
Ε, ίσως, αλλά όταν εμένα το NWN με κούρασε γιατί μου φάνηκε αρκετά team-based και αρκετά hardcore και ο livewire γράφει αυτό:

Oo!

Σε αυτή την περίπτωση, μείνε μακριά από το Baldur's Gate.

Υπολογισμούς στατιστικών δεν θα χρειαστεί να κάνεις, μόνο να παιδευτείς λίγο με διάφορες στρατηγικές εν ώρα μάχης, μιας και είναι σχετικά δύσκολο παιχνίδι, ειδικά το BG1. Αλλά έτσι είναι τα RPG στα οποία ελέγχεις ομάδα.

Το πολύ καλό, αλλά ιδιαίτερα "απλωμένο" σενάριό του, δεν νομίζω ότι θα είναι αρκετό για να σε κρατήσει, imo.

Λέγοντας απλωμένο, εννοώ ότι για την εξέλιξή του μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα εξερεύνησης και μαχών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...