Steven Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Αν εννοείς δημοσκόπιση γενικά, τους πιό πολλους που θα ρωτάνε θα είναι ηλικίας 40 και άνω... που είναι οσο να' ναι πιο θρησκοι. Αυτό που λες δεν έχει βάση καθώς σε κάθε σωστή δημοσκόπηση βασικό στοιχείο της αξιοπιστίας της είναι h σωστή επιλογή του δείγματος... Αν και δεν σπουδάζω αυτό το πράγμα νομίζω πως η επιλογή του δείγματος είναι ολόκληρη επιστήμη... Οπότε οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται στις εφημερίδες και στην τηλεόραση είναι από μεγάλες εταιρείες που σίγουρα έχουν προσέξει το συγκεκριμένο πράγμα...
marios1957 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Άμα γεράσει ο άνθρωπος ο κ@los του φαρδαίνειΚαί να τονε γ@meusoune δεν το καταλαβαίνει! lol αδερφάκι,μούφτιαξες το βράδυ,στο χρωστάω... As Well,"Όταν γεράσει ο άνθρωπος κι ασπρίσει η κεφαλή του,μακραίνουνε τα χέρια του,κοντεύει η θωρή του"....
geovard Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 lol αδερφάκι' date='μούφτιαξες το βράδυ,στο χρωστάω... As Well,"Όταν γεράσει ο άνθρωπος κι ασπρίσει η κεφαλή του,μακραίνουνε τα χέρια του,κοντεύει η θωρή του"....[/quote'] Όχι ρε γμτ καί περνάνε τα χρόνια γρήγορα!
DarkKnight Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Λοιπόν λέω να αλλάξουμε την υπογραφή σου. Ψήνεσαι? Σουτ μη λες τέτοια πράματα οι καλοί χριστιανοί κ πιστοί και θα βρίζουνε κ θα λένε κ μια κουβέντα παραπάνω...
MsquitoPrincess Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 As Well,"Όταν γεράσει ο άνθρωπος κι ασπρίσει η κεφαλή του,μακραίνουνε τα χέρια του,κοντεύει η θωρή του".... Χαχαχα...και κάπου εδώ θα προσθέσω μια άλλη εκδοχή της μαντινάδας"Όταν γεράσει ο άνθρωπος κι η κεφαλή του ασπρίσει ούτε να φάει δε μπορεί ούτε και να γ@...σει" Πάμε ένα ριζίτικο τώρα όλο το forum μαζί!
blackwar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Πάμε ένα ριζίτικο τώρα όλο το forum μαζί! Αγρίμια κι αγριμάκια μου, λάφια μου μερωμένα Πέστε μου πούν' οι τόποι σας, και πούν τα χειμαδιά σας. Βουνά μας είν' οι τόποι μας, Λέσκες τα χειμαδιά μας, τα σπηλιαράκια των γκρεμνών η φύλαξή μας ούλη. Ένα σπουδαίο τραγούδι από έναν εξαιρετικό Καλλιτέχνη τον Νίκο Ξυλούρη.....
e-tic Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Υπάρχει το κλασσικό: "Άσπρα μαλλιά στη κεφαλή, κακά μαντάτα στη φωλή" αλλά και το αντίκρουσμα: "Μαλλί βαμβάκι, φωλή φαρμάκι" ΥΓ: Ποιό ήταν το θέμα αυτού του thread γιατί κάπου χάθηκα?
Narayan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 ο θεός είναι απλώς η εύκολη αιτιολόγηση του ανθρώπου για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και δεν καταλαβαίνει το πλασματικό στήριγμά του σε δύσκολες στιγμές το εξηλαστήριο θύμα στο οποίο φορτώνει όλα τα λάθη που έχει κάνει Δεν πιστεύω. Αν πίστευα θα ήταν σαν στηρίζω όλη μου την ύπαρξη και του κόσμου που με περιβάλλει σε κάτι τελείως αμφίβολο...:neutral: +1 Επίσης για τους θρήσκους ισχύουν πάντα τα παρακάτω: [*]Όταν όλα τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουμε φυσικά σημαίνει πως ο Θεός μας βοηθάει επειδή είμαστε καλοί Χριστιανοί/Μουσουλμάνοι/Βουδιστές κ.λ.π. [*]Όταν δεν πάνε τα πράγματα όπως τα θέλουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει Θεός' date=' απλά σημαίνει πως δεν πιστεύουμε αρκετά/δεν προσευχόμαστε αρκετά ώστε να μας βοηθήσει. [/list'] Γι' αυτό δεν έχει καταρρεύσει ακόμα ο θεσμός της εκκλησίας... για όταν είμαστε καλά υπεύθυνος είναι ο Θεός, για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις φταίμε εμείς :roll: Κάποτε θα καταλάβει η ανθρωπότητα πως αποκλειστικός υπεύθυνος για τα επίγεια είναι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος.
Captain_Darling Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Είναι αλήθεια ότι η άποψη πολλών ανθρώπων και μέσα στο Insomnia εξακολουθεί να είναι ότι οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ψεύτικη την κάθε θρησκεία, ότι οι επιστήμονες είναι συνήθως άθεοι, ότι ο Δαρβίνος κάρφωσε τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο του Θεού κτλ. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τι έχουν να πουν αυτοί που λένε πως δεν υπάρχει Θεός όταν παρατηρούν ή όταν διαβάζουν για πράγματα που αφήνουν τους επιστήμονες με ανοιχτό το στόμα; Ολόκληρο το σύμπαν, από τα άτομα ως τους γαλαξίες, κυβερνιέται από καθορισμένους φυσικούς νόμους. Νόμοι που διέπουν την θερμότητα, το φως, τον ήχο και την βαρύτητα. Όσο περισσότερο εξετάζουν οι επιστήμονες το σύμπαν, τόσο περισσότερο διαπιστώνουν ότι δεν είναι καθόλου αυθαίρετο αλλά υπακούει σε συγκεκριμένους σαφέστατους νόμους που ισχύουν σε διάφορους τομείς. Μάλιστα κάποιοι το βλέπουν λογικό ότι υπάρχουν μερικές ενοποιητικές αρχές, ώστε όλοι οι νόμοι να αποτελούν μέρος κάποιου μεγαλύτερου νόμου. Επίσης οι επιστήμονες έχουν προσδιορίσει περισσότερα από 100 χημικά στοιχεία. Η ατομική τους δομή εκδηλώνει περίπλοκη μαθηματική αλληλοεξάρτηση των στοιχείων. Ο περιοδικός πίνακας δείχνει καθαρά ότι υπάρχει σχέδιο. Τέτοιο εκπληκτικό σχέδιο δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο, να είναι προϊόν σύμπτωσης. Θα μπορούσε;;; Τι έχουν να πουν, λοιπόν, για την φυσική ευταξία η οποία δεν ανακαλύφτηκε από την ανθρώπινη διάνοια ούτε τέθηκε σε λειτουργία από κάποιους επιστήμονες; Ή για την τάξη που υπάρχει στο σύμπαν και το ότι οι γαλαξίες κινούνται σε καθορισμένες τροχιές ο ένας σε σχέση με τον άλλο, θα μπορούσε να είναι τυχαία αυτό; Μήπως από σύμπτωση ένας σωρός από αιωρούμενα αντικείμενα άρχισε ξαφνικά να διαγράφει αυτές τις τροχιές από μόνος του. Πραγματικά το σύμπαν είναι οργανωμένο με τέτοια ακρίβεια που ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιεί τα ουράνια σώματα σαν βάση για την μέτρηση του χρόνου. Οι φυσικοί νόμοι επίσης είναι τόσο ακριβείς ώστε οι επιστήμονες να μπορούν με ευκολία να υπολογίσουν την πτήση ενός διαστημοπλοίου προς την σελήνη με ακρίβεια κλάσματος του δευτερολέπτου! Οι επιστήμονες που θέλουν, επίσης, να μπει σε τροχιά ένας δορυφόρος γύρω από την γη ή την σελήνη, πρέπει να λάβουν υπόψη τους τους νόμους που διέπουν το σύμπαν αν θέλουν να πετύχουν. Αλλά κάθε καλοσχεδιασμένο ρολόϊ είναι φανερό πως είναι προϊόν μιας έυτακτης διάνοιας που έχει την ικανότητα να σχεδιάζει. Τι θα πούμε λοιπόν για το πολύ πιο πολύπλοκο σχέδιο και την σταθερότητα που υπάρχει σε όλο το σύμπαν; Δεν μαρτυρεί αυτό επίσης έναν σχεδιαστή, έναν πλάστη, μια διάνοια-μια νοημοσύνη; Και έχετε κανέναν λόγο να πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει νοημοσύνη χωρίς προσωπικότητα;;;; Οι νόμοι αυτοί έχουν θεσπιστεί από κάποιον, έτσι δεν είναι; Δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε αυτό έτσι απλά! Μια έξοχη οργάνωση απαιτεί ένα έξοχο οργανωτή. Η πείρα μας δείχνει ότι τίποτα το οργανωμένο δεν συμβαίνει τυχαία, από σύμπτωση. Αντίθετα, ολόκληρη η πείρα στου ανθρώπου στην ζωή δείχνει ότι καθετί οργανωμένο πρέπει να πρέπει να έχει έναν οργανωτή. Κάθε μηχανή, κάθε ηλεκτρονικός υπολογιστής, κάθε κτήριο, ακόμη και το μολύβι και το χαρτί είχαν έναν κατασκευαστή. Το forum αυτό είχε κάποιον δημιουργό που το σκέφθηκε το έφτιαξε το οργάνωσε έβαλε κάποιους κανόνες για την καλή λειτουργία και συνεχίζει να το φροντίζει για να μην γίνει χαμός εδώ μέσα… Λογικά, η πολύ πιο πολύπλοκη και φοβερή οργάνωση στο σύμπαν πρέπει να έχει και αυτή έναν οργανωτή. Όταν μιλάμε για νόμους, αναγκαστικά παραδεχόμαστε ότι προέρχονται από κάποια νομοθετική οντότητα. Πως γίνετε δηλαδή με τους ανθρώπινους νόμους… ; Ένα σήμα κυκλοφορίας που γράφει STOP κρύβει πίσω του κάποιο άτομο ή ομάδα ατόμων που θέσπισαν το νόμο. Τι θα πούμε λοιπόν για τους εκτενείς νόμους που κυβερνούν το υλικό σύμπαν; --------------------------------- Narayan αντιθέτως οι άνθρωποι όταν συμβαίνει κάτι κακό μια καταστροφή τα ρίχνουν στον Θεό, λένε αμέσως «Θεομηνία, οργή Θεού, εικόνες βιβλικής καταστροφής, τον τιμωρεί ο θεός» και παρόμοια πράγματα. Όταν πεθαίνει ένα παιδί λένε ότι το πείρε ο Θεός. Λένε επίσης ότι ο Θεός βασανίζει ανθρώπους στην κόλαση. Παρουσιάζουν τον Θεό ως σαδιστή, δυνάστη και τιμωρό. Με αυτά και πολλά άλλα που λένε οι άνθρωποι κακοπαριστάνουν τον Θεό στα μάτια πολλών ανθρώπων και τους κάνουν σε τελική και άθεους. Δεν είναι όμως αλήθεια . Ο Θεός δεν φέρνει καταστροφές ούτε παίρνει παιδιά για να είναι αγγελάκια κτλ. Υπάρχουν αποδείξεις για αυτό αρκετές. Από την άλλη πλευρά όταν συμβαίνει κάτι καλό ή όταν πχ κάποιος την γλυτώνει από ένα ατύχημα, τι λένε συνήθως οι άνθρωποι; «είχε άγιο», «τον προφύλαξε η Παναγίτσα ή ο Χριστούλης» κτλ Με λίγα λόγια για ότι κακό μας συμβάινει τα ρίχνουμε στον Θεό αλλά για ότι καλό «είχε άγιο». Δηλαδή αυτό που είπε εσύ και συμφωνώ απόλυτα : «Κάποτε θα καταλάβει η ανθρωπότητα πως αποκλειστικός υπεύθυνος για τα επίγεια είναι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος.»
Lucifer Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Captain Darling, αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο ένα οργανωμένο σύστημα (όπως το σύμπαν/η φύση) να οργάνωσε τον εαυτό του?
theobabis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Είναι αλήθεια ότι η άποψη πολλών ανθρώπων και μέσα στο Insomnia εξακολουθεί να είναι ότι οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ψεύτικη την κάθε θρησκεία, ότι οι επιστήμονες είναι συνήθως άθεοι, ότι ο Δαρβίνος κάρφωσε τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο του Θεού κτλ. Αυτα τραβαμε που εχουμε μπλεξει τους επιστημονες με την εννοια της αποδειξης. Θα ηθελα πολυ να μαθω, αν μπορει καποιος να αναφερει κατι το οποιο οι επιστημονες το εχουν αποδειξει περα καθε αμφιβολιας. :roll: «Κάποτε θα καταλάβει η ανθρωπότητα πως αποκλειστικός υπεύθυνος για τα επίγεια είναι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος.» Θα ειμαι παραλογος, αν ζητησω και για αυτο μια αποδειξη;
Forensick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Θα ηθελα πολυ να μαθω' date=' αν μπορει καποιος να αναφερει κατι το οποιο οι επιστημονες το εχουν αποδειξει περα καθε αμφιβολιας. :roll:[/quote'] βαρυτητα, νομοι Μαξγουελ, ηλεκτρισμος, μαγνητισμος, ταχυτητα φωτος/ηχου ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ,ΚΛΠ.....
kirileman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Πολύ εύκολα πρέπει να έγινε αυτό LUCIFER. Γι'αυτό και γω θα περιμένω να ολοκληρωθεί μόνη της η μελέτη του τριώροφου που σαν ηλίθιος ξεκίνησα αντί να πάω διακοπές και στη συνέχεια θα στοιβάξω με τους εργάτες στη μέση του οικοπέδου τις μπαλέτες με τα τούβλα, τη λάσπη, το τσιμέντο, τα σίδερα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιμένοντας το Βing Βang που θα τα τινάξει στον αέρα έτσι ώστε όταν απομακρυνθεί η σκόνη, θα δούμε με μεγάλη χαρά στη θέση των υλικών την καινούρια μεζονέτα. Γαμώ!!!! Thanxs guys. Ζήτω η επιστήμη!!! ...Εdit: Ξέρω ξέρω, αυτά τα πράγματα πήραν χρόνια στην περίπτωση της δημιουργίας του κόσμου, δεν έγιναν στο τσακ μπαμ. Είμαι, μάλιστα, απολύτως βέβαιος όταν αν αφήσουμε τα υλικά στη μέση του οικοπέδου, κάποια στιγμή στο μέλλον, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια, θα τη βρουν τα γαμημένη τη μεζονέτα κάποιοι μακρινοί απόγονοί μου, δεν θα τη βρουν;
NOMIKOS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Πολύ εύκολα πρέπει να έγινε αυτό LUCIFER. Γι'αυτό και γω θα περιμένω να ολοκληρωθεί μόνη της η μελέτη του τριώροφου που σαν ηλίθιος ξεκίνησα αντί να πάω διακοπές και στη συνέχεια θα στοιβάξω με τους εργάτες στη μέση του οικοπέδου τις μπαλέτες με τα τούβλα' date=' τη λάσπη, το τσιμέντο, τα σίδερα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιμένοντας το Βing Βang που θα τα τινάξει στον αέρα έτσι ώστε όταν απομακρυνθεί η σκόνη, θα δούμε με μεγάλη χαρά στη θέση των υλικών την καινούρια μεζονέτα. Γαμώ!!!! Thanxs guys. Ζήτω η επιστήμη!!! ...Εdit: Ξέρω ξέρω, αυτά τα πράγματα πήραν χρόνια στην περίπτωση της δημιουργίας του κόσμου, δεν έγιναν στο τσακ μπαμ. Είμαι, μάλιστα, απολύτως βέβαιος όταν αν αφήσουμε τα υλικά στη μέση του οικοπέδου, κάποια στιγμή στο μέλλον, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια, θα τη βρουν τα γαμημένη τη μεζονέτα κάποιοι μακρινοί απόγονοί μου, δεν θα τη βρουν;[/quote'] Σεβαστές όλες οι απόψεις και σκέψεις σε ερωτήματα που δύσκολα θα πάρουμε απάντηση στην θνητή μας ζωή,αλλά το παραδειγμά σου ξεχώρισε,πολύ καλό!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.