blueviper Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Mystirios πετυχημενο το αστειακι σου αλλα εγω αναφερομουν σε αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Greece#Religion(που δεν ειναι αστειο αλλα επισημα στοιχεια) Προφανώς κι ο Mystirios δεν αστειεύεται...άλλος φαίνεται έχει το ψευδώνυμο κι άλλος τη χάρη! Για να τον ερμηνέψω και να σε βοηθήσω, η μουσική του παραπομπή επιτρέπει συσχετισμούς και αναλογίες που δεν επικυρώνουν απαραιτήτως τις επιλογές της πλειοψηφία. Και φυσικά δε χρειάζεται να απαντήσεις...αν θυμάμαι καλά, το ήθος κι η ανωτερότητά σου δε σου επιτρέπουν να συνομιλείς με "τέτοιους τύπους" σαν και του λόγου μου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 μαλιστα...στα 3 λινκς που εδωσες ο υβριστικος ορος αγνοειτε..<snip> [...] κατα τη δικη σου την λογικη για το τανγκο χρειαζετε 1. κατα την λογικη του υπολοιπου πλανητη απο οσο ξερω χρειαζοντε 2 για το τανγκο Επειδή θέμα μας δεν είναι γιατί τιμωρήθηκες με ολιγοήμερο αποκλεισμό δεν μπαίνω στην ουσία της διαφοράς. Σου λέω μόνο ότι εσένα βλέπω να επιτίθεσαι, δεν με απασχολεί και δεν ξέρω τι λέγατε στο msn ή αν έχετε προηγούμενα από το σχολείο, τη δουλειά, το στρατό κλπ. Σε όσα παραπάνω σου γράφω, μήπως ενδιαφέρεσαι να απαντήσεις; Λέω, μήπως...
Kandinsky Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Ο άνθρωπος συνηθίζει να πιστεύει ότι το οικονομικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο μεγαλώνει του μάθει να πιστεύει. Η κατάσταση για την ελεύθερη σκέψη είναι ακόμη πιό δύσκολη όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα ταμπού, όπως είναι η θρησκεία ή ότι ο καθένας θεωρεί ταμπού (ταμπού θεωρείται πχ στα αθλητικά δρώμενα να αμφισβητήσει κάποιος την "προεδράρα"). Πάρα πολύ εύκολα, αυτή τη στιγμή η συζήτηση αυτή, θα μπορούσε να είχε ως κεντρικό της θέμα αντί της ύπαρξης του Θεού την ύπαρξη των εξωγήινων και το ποτε αυτοί θα έρθουν να μας σώσουν. Αν δλδ είχαμε όλοι μεγαλώσει έχοντας αυτή την θρησκεία, αυτά θα λέγαμε τώρα και θα αποτελούσε μεγάλη ύβρι το να πει κάποιος α-εξωγήινος (αδόκιμος ο όρος αλλά τέλος πάντων, αντίστοιχο του άθεος) "δεν πρόκειται να έρθει κανένας εξωγήινος να μας σώσει". Καταλάβατε κύριοι και κυρίες? Αντι να βλέπουμε τη γιαπωνέζικη αυτή αίρεση και να γελάμε, όλοι θα σκύβαμε το κεφαλάκι μπροστά στην εικόνα ενός εξωγήινου, διότι έτσι θα μας είχαν μάθει. Και φυσικά, θα μας είχαν μάθει ότι η αμφισβήτηση αποτελεί μέγιστο αμάρτημα. Αν θυμάμαι καλά, οι αναβαπτιστές ήταν αυτοί που πρώτοι είπαν ότι ειναι αμάρτημα να βαφτίζεις τα παιδιά σε ηλικία βρέφους, όταν και δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτα περί θείας χάρης. Φανταστείτε να βαφτιζόμασταν στα 15 ή στα 18, με δυνατότητα να μαθαίνουμε τις διδαχές διαφόρων θρησκειών. Πόσοι αλήθεια θα επέλεγαν μια θρησκεία που μιλάει για διαχωρισμό νερών για να περάσει ο περιούσιος λαός, για κατακλυσμό, για στήλες άλατος, για σάλπιγες Ιεριχούς, για Ναό Σολομώντα που χτίστηκε εν ριπή οφθαλμού, για ανάσταση νεκρών, για Παράδεισο και Κόλαση, έναντι της άλλης που μιλά απλώς για εξωγήινους?
Goacore Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Επειδή θέμα μας δεν είναι γιατί τιμωρήθηκες με ολιγοήμερο αποκλεισμό δεν μπαίνω στην ουσία της διαφοράς. Σου λέω μόνο ότι εσένα βλέπω να επιτίθεσαι' date=' δεν με απασχολεί και δεν ξέρω τι λέγατε στο msn ή αν έχετε προηγούμενα από το σχολείο, τη δουλειά, το στρατό κλπ. Σε όσα παραπάνω σου γράφω, μήπως ενδιαφέρεσαι να απαντήσεις; Λέω, μήπως...[/quote'] το φυτιλι που σου εκανα paste δεν ηταν απο το σχολειο παντως αλλα απο αλλο thread θα στο κανω για 2Η ΦΟΡΑ paste μηπως το δεις ΤΕΛΙΚΑ ]nick[ : ntropiazeis to onoma soy k to avatar soy file!" http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=149253&page=2 post #18 εξακολουθεις λοιπον να βλεπεις μονο εμενα να επιτιθομε..οκ! εγω προφανως σε αλλο φορουμ ειμαι. OXI δεν ενδιαφερομε να σου απαντησω, γιατι βγαζεις ενα φανατισμο στα λεγομενα σου μου προκαλει πληρη αποστροφη.δεν μπορει να υπαρξει κουβεντα σοβαρη με ατομα που σε υποτιμουν και σε χλευαζουν οταν σου λενε "Ο Θεος σας εκανε το ταδε" (ειναι που εσεις δεν μοιαζετε στους Χριστιανους και σε συγκριση με αυτους εχετε σεβασμο") η εκφραση "ο θεος σας'' αν μη τι αλλο δειχνει πληρη ασεβεια προς τη πιστη καποιων ανθρωπων και ακουγετε τοσο απαξιωτικη που φτανει στα ορια της κακιας. δεν σκοπευω να χαλασω παραπερα την ζαχαρενια μου για κανεναν σας..ο φανατισμος καποιων απο εσας ειναι πιο μεγαλος και απο των ισλαμιστων. με αφορμη αυτο το thread παντως μου ηρθε αυθορμητα στο μυαλο κατι που ειχα ακουσει σε μια εκπομπη πριν μερικα χρονια, και τοτε ελεγα δεν ειναι δυνατον να γινει ποτε αυτο..προκειτε για μια μεγαλη υπερβολη. ειχε πει λοιπον πριν μερικα χρονια σε μια εκπομπη ενας ιερεας οτι θα ερθει εποχη συντομα σχετικα, οπου αυτος που θα δηλωνει πιστος-θεοσεβουμενος-Χριστιανος και τα σχετικα, θα αντιμετωπιζετε ως μιασμα, ως ufo η ακομα ακομα και τρελος. ποσο δικιο ειχε.........
-nick- Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 o συγεκριμενος μου ειχε πει οτι θα ανοιξει το συγεκριμενο thread μονο και μονο για να με "τσιγκλησει" (ειχα κανει το λαθος τοτε να τον εχω στο msn μου)και οπως βλεπεις προκληθηκα και του απαντησα οπως του αρμοζε. α ετσι ειχα πει ρε μαγκα?? μπα.. [πες μου τωρα οτι λογω 'χρησης ουσιων' εχω και διαλειψεις μνημης...]
Goacore Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 nick['] [πες μου τωρα οτι λογω 'χρησης ουσιων' εχω και διαλειψεις μνημης...] Σει ειπας
Cromb Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 @Goacore: 1. Το πως η έκφραση "Ο θεός σας" δείχνει ασέβεια δε μπορώ να το καταλάβω.Πως θα πρεπε να αναφέρεται ένας άθεος στο θεό των χριστιανών; "Ο μεγάλος-παντοδύναμος-θαυματουργός Θεός σας"; 2.Αφού ο Θεός θέλει τον άνθρωπο με ελεύθερη βούληση, θα συμφωνούσες να μη διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία αλλά να επιλέγει ο κάθε άνθρωπος όταν ωριμάσει ποιον θεό θα πιστευει (αν θα πιστεύει); Εξάλλου ένας κάτοικος της αφρικής που δεν έχει γνωρίσει το χριστιανισμό έχει δικαίωμα στον παράδεσο εφ όσον είναι καλός, αγαπά τον πλησιον του...κτλ.Έτσι δεν είναι; Οπότε τον θεο δε τον ενδιαφέρει να πιστεύεις αλλά να είσαι "σωστός" άνθρωπος. @nontasg: Που πήγε η υπογραφή σου: "ο καλύτερος mod είναι ο Paredwse";
Goacore Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 @Goacore: 1. Το πως η έκφραση "Ο θεός σας" δείχνει ασέβεια δε μπορώ να το καταλάβω.Πως θα πρεπε να αναφέρεται ένας άθεος στο θεό των χριστιανών; "Ο μεγάλος-παντοδύναμος-θαυματουργός Θεός σας"; 2.Αφού ο Θεός θέλει τον άνθρωπο με ελεύθερη βούληση' date=' θα συμφωνούσες να μη διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία αλλά να επιλέγει ο κάθε άνθρωπος όταν ωριμάσει ποιον θεό θα πιστευει (αν θα πιστεύει); [/quote'] Φιλε Cromb οταν λεμε κατι εχει μεγαλη σημασια ΠΩΣ το λεμε. θα μπορουσε να πει π.χ ο Θεος στον οποιο πιστευετε..ενω ετσι οπως το ειπε η εκφραση ακουγετε (τουλαχιστον στα δικα μου αυτια) εντελως απαξιωτικη ως και χλευαστικη. για την ερωτηση που εκανες για τα θρησκευτικα..δεν καταλαβαινω αυτο ειναι το προβλημα μας? αν διδασκοντε τα θρησκευτικα? η μηπως τελικα φοβιζει καποιους αυτο και τους βολευει στα σχεδια τους να ειναι ολοι αθεοι? απο οσο ξερω τα θρησκευτικα ΠΛΕΟΝ διδασκοντε προαιρετικα και αν καποιο παιδι αλλης θρησκειας η αθεος δεν επιθυμει να το παρακολουθησει εχει το δικαιωμα να το κανει. εξαλλου αυτα που μαθαινει ενα παιδι στο σχολειο δεν ειναι δεσμευτικα! ολοι οσοι δηλωσαν αθεοι σε αυτο το thread τα εχουν διδαχτει τα θρησκευτικα στο σχολειο. αρα? πως μιλας για δικαιωμα επιλογης? μαλλον τους αδικεις με αυτο που λες και εμεσα και αθελα σου τους θεωρεις προβατα! και κατι ψιλο-ασχετο: θα ειμουν πολυ χαρουμενος αν ολοι οι αθεοι και οι πολεμιοι γενικα καθε τι που εχει σχεση με τον Χριστιανισμο, αν εδειχναν την ΜΙΣΗ εστω ευαισθησια και σε αλλα θεματα... π.χ βλεπω πολλους απο σας να λετε οτι οι ελληνες ειμαστε ρατσιστες επειδη λεει καποιοι αντιδρουν για το τζαμι που θελουν να κανουν οι ισλαμιστες. βεβαια δεν ειδα την παραμικρη ευαισθησια για τις επειδειξεις μοδας που γινοντε μεσα στην Α. Σοφια, ουτε για την Θεολογικη σχολη στην Κωνσταντινουπολη οπου ο πατριαρχης εχει ζητησει χρονια τωρα να ανοιξει και τον γραφουν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους. επισης δεν βλεπω κανεναν να ιδρωνει το αυτι του για τον νομο που ψηφιστηκε στις 11/7/2006 απο τον υφυπουργο παιδειας Καλο, το οποιο τι προβλεπει?? (για οσους δεν καθεστε καλα στην καρεκλα πιαστειτε καλα πριν διαβασετε μιας και τα "εγκυρα και "αμεροληπτα" καναλια μας το επνιξαν" και το γνωριζουν ελαχιστοι) ο νομος αυτος λοιπον προβλεπει την διδασκαλια της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ(!!!) γλωσσας στα ελληνικα σχολεια και συγκεκριμενα στο γυμνασιο. τα συμπερασματα δικα σας.. για αυτα λοιπον δεν ιδρωνει το αυτι κανενος...αντιθετως το προβλημα το Ελλαδος συμφωνα με αυτους ακουει στο ονομα Αρχιεπισκοπος, τα Θρησκευτικα στα σχολεια, και γιατι να μη σηκωσει την σημαια ο τσεναι. ειναι προφανες οτι η ελλαδα πλεον εχει δηλητηριαστει απο νεολληνες που εχουν κανει επαγγελμα τους τελικα να προπαγανδιζουν και να μιλανε παντα μονοπλευρα.. αλλα δεν κατηγορω για αυτα τους αθεους...κατηγορω κυριως τα ΜΜΕ για την πλυση εγκεφαλου που κανουν.. φτασαμε στο σημειο ο πιστος να αποκαλειτε "μελος παραθρησκευτικης οργανωσης" και "ακροδεξιος" βεβαια για να ειμαι ειλικρινης εχει γινει μεγαλο κακο για την εικονα της εκκλησιας απο μεγαλο αριθμο παπαδων (που πολλες φορες ειναι ασεβεστεροι και απο κοσμικους) οπως επισης και απο γραφικοτητες τυπου Λουκα και παπατσακαλου. σημεια των καιρων προφανως! who knows...
blueviper Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 επισης δεν βλεπω κανεναν να ιδρωνει το αυτι του για τον νομο που ψηφιστηκε στις 11/7/2006 απο τον υφυπουργο παιδειας Καλο' date=' το οποιο τι προβλεπει??(για οσους δεν καθεστε καλα στην καρεκλα πιαστειτε καλα πριν διαβασετε μιας και τα "εγκυρα και "αμεροληπτα" καναλια μας το επνιξαν" και το γνωριζουν ελαχιστοι) ο νομος αυτος λοιπον προβλεπει την διδασκαλια της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ(!!!) γλωσσας στα ελληνικα σχολεια και συγκεκριμενα στο γυμνασιο. τα συμπερασματα δικα σας..[/quote'] Καληνύχτα κι έφεξε...τώρα ξύπνησες από το λήθαργο; Mα καλά, τόσο καιρό παίζει το σχετικό thread, για το οποίο βούιξε το Insomnia, ακόμα να πάρεις χαμπάρι τις διευκρινήσεις που δόθηκαν; Είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε κάθε δράκο που μας παρουσιάζουν και να το παίξουμε κι Άι Γιώργηδες...
nontasg Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 @nontasg: Που πήγε η υπογραφή σου: "ο καλύτερος mod είναι ο Paredwse"; Την αλλάξα,γιατί θεώρησα τότε ότι θα έκανε κακό στον paredwse και θα προκαλούσε σχόλια έναντίον του......Σου λύθηκε η απορία φίλε μου? Α και κάτι άλλο:γιατί συνεχώς θέλετε πολλοί εδώ μέσα να σκαλίζετε το παρελθόν για να προκαλείτε διενέξεις???Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό.....Τέσπα,καλό σας απόγευμα.
Goacore Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Καληνύχτα κι έφεξε...τώρα ξύπνησες από το λήθαργο; Mα καλά' date=' τόσο καιρό παίζει το σχετικό [b']thread[/b], για το οποίο βούιξε το Insomnia, ακόμα να πάρεις χαμπάρι τις διευκρινήσεις που δόθηκαν; το thread αυτο απο οτι βλεπω ξεκινησε στις 4/8 και αυτο εσυ το αποκαλεις "ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ"?? ποσα θελεις να μας τρελανεις? Α! και με συγχωρεις πολυ που δεν σου μοιαζω να καθομε να ξεκοκαλιζω ΟΛΑ τα threads! βλεπεις εγω σε αντιθεση με σενα εχω και εξω ζωη! οσο για τις "διευκρινισεις" δεν με ικανοποιουν καθολου. οταν το τουρκικο κρατος σταματησει να διεκδικει ελληνικα εδαφη, να παραβιαζει τον εναεριο χωρο μας, να σκοτωνει τους πιλοτους μας, να ανοιξει την θεολογικη σχολη, αναγνωρισει την γενοκτονια των ποντιων και οταν ΑΡΕΙ το casus beli σε περιπτωση επεκταση των χωρικων υδατων, τοτε ισως(?) να συμφωνουσα με την αποφαση αυτη.
blueviper Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 το thread αυτο απο οτι βλεπω ξεκινησε στις 4/8 και αυτο εσυ το αποκαλεις "ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ"?? ποσα θελεις να μας τρελανεις? Α! και με συγχωρεις πολυ που δεν σου μοιαζω να καθομε να ξεκοκαλιζω ΟΛΑ τα threads! βλεπεις εγω σε αντιθεση με σενα εχω και εξω ζωη! Επιλεκτικός διαλογισμός λέγεται...δεν απέχει πολύ από όσα με έχεις συνηθίσει κατά καιρούς. Περίεργο πράγμα η κρίση...όλο παραθυράκια αφήνει για να περνάνε όσα συμφέρουν τη γούνα μας. οσο για τις "διευκρινισεις" δεν με ικανοποιουν καθολου. οταν το τουρκικο κρατος σταματησει να διεκδικει ελληνικα εδαφη, να παραβιαζει τον εναεριο χωρο μας, να σκοτωνει τους πιλοτους μας, να ανοιξει την θεολογικη σχολη, αναγνωρισει την γενοκτονια των ποντιων και οταν ΑΡΕΙ το casus beli σε περιπτωση επεκταση των χωρικων υδατων, τοτε ισως(?) να συμφωνουσα με την αποφαση αυτη. Η φουκαροσύνη πάει σύννεφο...πάλι εκτέθηκες με ανυπόστατους ισχυρισμούς και το ρίχνεις στον κωλοτουμπισμό και στα παραπλήσια για να αποπροσανατολίσεις από τα ουσιώδη. Τι είχες Goacore, τι είχα πάντα δηλαδή. Αυτά παθαίνει κανείς, όταν η μοναδική του πηγή πληροφόρησης είναι ο Λιάκουρας. Ελπίζω να μην έπαθες και κανένα πολιτισμικό σοκ, όταν διαπίστωσες πως ήταν φούσκα ο όλος ντόρος. Φυσικά υπάρχουν πάντα ανεμόμυλοι να κυνηγήσεις...ξέρεις εσύ.
Goacore Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 στο ειχα πει προχτες θα στο πω ξανα: επειδη βλεπω εχεις ενα σκαλωμα με την λεξη "φουκαρας". φουκαρας εισαι εσυ που εισαι 15 ωρες online την μερα και που η καρεκλα σου εχει πιασει κασερι! cheers! p.s οτι και αν απαντησεις αδιαφορω..φευγω 2ημερο. φευγω και αφηνω πισω μου συντριμια ciao David
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.