Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πόσο εύκολα θίγεται ή αισθάνεται προσβεβλημένος ένας Χριστιανός σε σχέση με το θρησκευτικό του αίσθημα είναι ένα περίεργο ζήτημα, άμα σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν προτροπές από Πατέρες της εκκλησίας (αν όχι από πιο 'επίσημα' θρησκευτικά κείμενα, για αυτό δεν είμαι βέβαιος) να καταργείται ο σεβασμός ανάμεσα στα αδέρφια, οικογένεια κτλ , όταν προσβάλεται το θείο. Μάλιστα όχι μόνο είναι θεμιτό και επιτρεπτό, αλλά και επιβάλλεται. Ιδού ένα παράδοξο πάνω σε αυτό το θέμα :

Δεν πιστεύω στη Χριστιανική θρησκεία.

Πιστεύω ότι η Μαρία η μητέρα του Χριστού, ήταν άνθρωπος.

Πιστεύω ότι δεν συνέλλαβε χωρίς κάποια σεξουαλική δραστηριότητα (να το θέσω ευπρεπώς).

Αυτή, η απλή και εντελώς αναμενόμενη άποψη για κάποιον που δεν πιστεύει στις Χριστιανικές διδαχές με καθιστά αμέσως προσβλητικό, βλάσφημο και άνθρωπο που δεν σέβεται (εφόσον την εκφράσω) το θρησκευτικό αίσθημα ενός Χριστιανού. Δηλαδή, πιο απλά, ενώ δεν βλάπτω κανέναν, πιστεύω μάλλον ότι είναι πιο λογικό να πιστέψει ένας νοήμων άνθρωπος, αλλά δεν πρέπει να έχω το δικαίωμα να εκφραστώ (ενώ αυτοί πρέπει και είναι και ηθικό καθώς μεταδίδουν το λόγο του θεού) γιατί γίνομαι προσβλητικός.

Ας μιλήσουμε για τη συνομωσία των άθεων πάλι. Γιατί μάλλον η νοημοσύνη μερικών ανθρώπων έχει την ανάγκη να καλύπτει τα αυτονόητα κάτω από ένα πέπλο "συνομωσιολογιών" παρά να τα αντιμετωπίζει ως είναι: απλές απόψεις.

Πφ.

Δημοσ.

Σε λίγο μερικοί εδώ μέσα θα μας πείτε και τρελούς που πιστεύουμε στον Θεό,αν και δεν τον έχουμε δει ποτέ....Ρε άντε γεια(και sorry για την έκφραση),εγώ φταίω και που ασχολούμαι και που άνοιξα αυτό το topic....Εσείς οι άθεοι ας πιστεύετε ότι είμαστε η εξέλιξη του πιθήκου και ότι ο κόσμος φτιάχτηκε από μόνος του....Αλλά ξαναλέω:όταν θα χρειαστείτε τον Θεό σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής σας μην είστε τόσο σίγουροι ότι τότε Αυτός θα σας βοηθήσει....Αλλά τι λέω,αφού εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχει καν....Άδικα χάνω την ώρα μου και τα post μου λοιπόν....

Καλημέρα σας.

Δημοσ.

Επρεπε να βάλεις για τίτλο του πόστ σου "ποστάρετε όσοι πιστεύετε στο θεό- πάτε εκκλησία κάθε κυριακή - νηστεύετε"

Δημοσ.

δηλαδη εσυ πιστευεις και προσευχεσαι για τυχον 'βοηθειες' που θα σου δωσει ο θεος?

Πολυ εγωιστικο ακουγεται...

;)

Δημοσ.
nick[']δηλαδη εσυ πιστευεις και προσευχεσαι για τυχον 'βοηθειες' που θα σου δωσει ο θεος?

Πολυ εγωιστικο ακουγεται...

;)

Δεν είπα αυτό,αλλά δυστυχώς απ'ό,τι φαίνεται η διαστρέβλωση των κουβεντών μου είναι πια σύνηθες φαινόμενο.....nevermind..........

Δημοσ.
Επρεπε να βάλεις για τίτλο του πόστ σου "ποστάρετε όσοι πιστεύετε στο θεό- πάτε εκκλησία κάθε κυριακή - νηστεύετε"

Και "ξέρετε καλύτερα από τον Δαρβίνο".

Δημοσ.
Δεν είπα αυτό,αλλά δυστυχώς απ'ό,τι φαίνεται η διαστρέβλωση των κουβεντών μου είναι πια σύνηθες φαινόμενο.....nevermind..........

το ξερω οτι δεν ειπες αυτο, ρωτησα ετσι για να απαντησεις ;)

Με λιγα λογια, δεν ξερεις με τι κριτηρια μπορει να 'βοηθησει' ο[?] θεος καποιον, μπορει να σωσει εναν αθεο και εναν πιστο[?] του που πηγαινει καθε κυριακη εκλησσια και νηστευει κ κλπ κλπ να τον αφησει αβοηθητο.

Αν.

;)

Διαβασε το παραπανω κειμενακι που ειναι στα αγγλικα..

Α, και ξερω ατομα που πιστευουν στο θεο αλλα ταυτοχρονα και στο big bang και στην θεωρια εξελιξης του Δαρβινου.. ΄

:P

Δημοσ.

εννοειτε πως ναι. η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτος που αμφισβητει την υπαρξη του θεου εθελοτυφλει.

επισης αυτο το "θελω να μου το αποδειξει για να πιστεψω" δεν ξερω αλλα γιατι εχω την εντυπωση πως σε μια τετοια περιπτωση θα εχανε την αξια του? γιατι απλουστατα ετσι ειναι. προσωπικα δεν γνωριζω καμια απο τισ χιλιαδες "θρησκειες" στον κοσμο που να εχουν αναφερθει ουτε θαυματα, ουτε φαινομενα σαν του Αγιου φωτος, ουτε για σκηνωματα που στο περασμα του χρονου εμειναν αναλοιωτα. βεβαια οι αμφισβητιες εχουν την αποψη τους και ειναι δικεωμα τους. αρκει να μην ειναι προκατελειμενη η αποψη αυτη γιατι γνωριζω αρκετο κοσμο που εκφραζει τετοιες θεσεις οχι επειδη αμφισβητει αλλα επειδη ειναι αθεοι εκ πεποιθησεως σε σημειο σκαλωματος ως και ξερολιτιδας.

π.χ ποιος νοημων ανθρωπος θα επαιρνε στα σοβαρα αυτη την καθηγητρια πανεπηστιμιου (τρομαρα της) την Τζανη που εχει αναλαβει εργολαβια να προπαγανδιζει

εναντιων του Χριστιανισμου.

οσο για τις αποριες σχετικα με το τι πρατει ο Θεος και τι οχι που ειναι πολλες ομολογουμενως...ειμαι της αποψης οτι ενας κοινος θνητος δεν ειναι δυνατον να ερμηνευσει τον Θεο σε μεγαλο ποσοστο (εδω οι ιδιοι οι θεολογοι λενε οτι και αυτοι καθημερινα προσπαθουν να ερμηνευσουν οσο περισσοτερο γινετε)

Δημοσ.
π.χ ποιος νοημων ανθρωπος θα επαιρνε στα σοβαρα αυτη την καθηγητρια πανεπηστιμιου (τρομαρα της) την Τζανη που εχει αναλαβει εργολαβια να προπαγανδιζειεναντιων του Χριστιανισμου.

Ο ίδιος που υιοθετεί τις θρησκοληψίες της βαθύτατα ταραγμένης προσωπικότητας της Λουκά ή ασπάζεται τα γαμωσταυρίδια του ροκ Παπα-Τσάκαλου, όταν ξυπνάει από τον ύπνο σε κανένα παράθυρο.

ειμαι της αποψης οτι ενας κοινος θνητος δεν ειναι δυνατον να ερμηνευσει τον Θεο σε μεγαλο ποσοστο (εδω οι ιδιοι οι θεολογοι λενε οτι και αυτοι καθημερινα προσπαθουν να ερμηνευσουν οσο περισσοτερο γινετε)

Θα μπορούσα παρακαλώ να μάθω σε ποιο ποσοστό ερμηνείας βρισκόμαστε αυτόν τον καιρό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...